Môj otec sa vidí v bratových deťoch

23. jan 2022

Baby idem sa vyzalovat trošku ,mám rodičov , v celku dobrý vzťah máme , mala som ok detstvo , s bratom komplikovaný vzťah od malička , dosť husté uprednostňovali , aj teraz..
A ide o to že mne v ničom nedajú za pravdu , sa cítim ako čierna ovca rodiny, človek sa aj bojí niečo.im povedať, chcela som ísť že na dôchodok pôjdem do zahraničia žiť s mužom(samozrejme že ak sa nič nestane , šťastie je vrtkavé)že deťom necháme majetky a pôjdeme , povedal mi že takto chybný ľudia rozmyslaju ...môj brat podvádzal ženu rok so 4detmi to je asi lepšie , hlavne že spolu zostali
..a proste takéto veci , dlho som nemohla mať dieťa a môj brat mi vykričal že on môže mať deti koľko chce, ani sa má nezastali..ako sú to dobrý rodičia, dobrý starý rodičia ale môj brat s rodinou je pre nich numer one a ono je to strašné cítiť, môj muž si to všimol tiež už dávno..môj otec sa v bratovych deťoch vidí ..

annamalaga
23. jan 2022

Som zvedavá , či ich brat doopatruje.

ckocka
23. jan 2022

No vidíš, kolko ešte dovodov potrebuješ odísť do zahraničia.

zmrzlinka2021
23. jan 2022

@autorka
No tak ho uprednostnuju, nezmenis to, preco sa potom nad tym trapis? Preco potrebujes vo vsetkom od rodicov pochvalu a "pozehnanie"?
Aj to prinasa zivot 🙂

autor
23. jan 2022

@zmrzlinka2021 tak vieš človek si myslí že keď žije správne aspoň by to mohli uznať a mať sny je normálne , samozrejme že ono sa v živote všetko môže zmeniť , ale akú mám mať víziu do života?druhá strana ide z pruseru do pruseru a oni ja neviem že či si myslia že čím viac ich budú držať nad vodou a tlieskať im tak tym to bude lepšie

autor
23. jan 2022

@zmrzlinka2021 vieš čo sa mám umarat že má muž začne podvádzať alebo že budeme musieť predat byt? Jasné všetko sa môže stať ale tak

0silvia0
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lesana25
23. jan 2022

Brat svoju ženu podvádzal so 4 deťmi?
Zaujímavé, čo ten slovosled urobí s významom vety.

autor
23. jan 2022

@lesana25 tak vieš no rýchlo som to písala 😄chápeš to aj tak nie?

lesana25
23. jan 2022

Áno, chápem to tak ako si to napísala.
Ale k veci, prečo sa stále snažíš zavďačiť niekomu kto to má aj tak na haku?

zmrzlinka2021
23. jan 2022

Uprimne, neries ich, ani brata.
Sustred svoj zivot na spravne veci, ludi, ktori ta lubia a ktorym stojis za to. Rodicov pekne formalne raz za cas navstivis, pokecate a bye bye zivot ide dalej.
Niekedy nam dost skodi prilis vela rozmyslania a trapenia sa. Nezmenis to.

sissy27
23. jan 2022

A kde je problem? Si dospelá, svojprávna, máš svoju rodinu, kľudne choď na dôchodok na Floridu alebo kam len chceš, nie si nikomu nič dlžná a nemusíš to ani nikomu vešať na nos. Rodičia sa tvojho dôchodku pravdepodobne ani nedožijú, takže im naozaj môže byť úplne jedno čo plánuješ.
Problém vyriešený, nemáš za čo.

elizabet173
23. jan 2022

veď obmedz kontakty s nimi na nevyhnutné minimum, o svojom živote a svojich plánoch im nehovor a nemáš problém. Ty si napísala, že žiješ správne. No každý si pod tým môže predstaviť niečo úplne iné. Chápem, že potrebuješ slová uznania, ale tie nemusia prísť vždy od rodiny, môžu byť aj od priateľov a známych.

elizabet173
23. jan 2022

@sissy27 nemáš za čo, perfektná si !!!!!!

autor
23. jan 2022

@sissy27 áno jasné a nie asi sa nedožijú a možno ani ja nie 😅 ale tak ak im človek niečo povie tak zas nečaká takúto reakciu , normálne som sa až blbo začala cítiť

oli18
23. jan 2022

Autorka, píš veľké písmená na začitku vety, bodky, čiarky. Zle sa to číta, dáva to iný význam.

autor
23. jan 2022

@elizabet173 no žijem správne , myslela som že mam kde bývať, čo jesť atď, základné veci ...

autor
23. jan 2022

Baby prečo mi zmenili názov témy? Ja som napísala moja rodina , oni mi premenovali na môj 🤷

elizabet173
23. jan 2022

tak to je hádam samozrejmosť, že máš kde bývať a čo jesť, nie? Nevešaj rodičom nič na nos a nebudete mať spory

autor
23. jan 2022

@elizabet173 by si za čudovala nie je to samozrejme

elizabet173
23. jan 2022

tak hádam sa nebudeš porovnávať s bezdomovcami, ktorí vyberajú kontajner

solange7
23. jan 2022

Neviem kolko mas rokov, ale ak mas menej ako 59, je prinajmensom bizarne rozmyslat nad dochodkom.
Radsej rozmyslaj nad tym co budes robit s rodinou v lete. Lebo taketo kraviny riesit mi pride totalne primitivne. A este sa kvoli tvojmu dalekemu dochodku hadat s familiou. Co ich po tom co budes robit. Naco im to vesas na krk.

sissy27
23. jan 2022

Pozri, ja mám s mojimi rodičmi dobré vzťahy ale viem, že sú témy, v ktorých sa absolútne nezhodneme a ideme do konfliktu. No tak ich proste neotváram a ak náhodou nejakým nedopatrením sa stane, tak rovno v zárodku to utnem. A takisto sú veci, ktoré ma z ich strany vedia zamrzieť, ale tak utriem slzy sopel, hodím do seba kus čokolády a vybavené 😃 sú to moji rodičia, milujem ich aj keď sa nie vždy chápeme. Proste tie generačné rozdiely nevymažeš a ak potrebujem aby ma niekto chápal vždy a za každých okolností alebo aspoň vypočul bez blbých kecov, tak viem komu zavolať.
Verím, že si svojich rodičov poznáš dosť dobre na to, aby si aj ty vedela odfiltrovať, ktoré témy sú tabu a toho sa drž.

sidicek
23. jan 2022

No rodičia sa boja, ze im opatrovnici odídu do zahranicia a zostane im len braček, ktorého by neradi zatazovali 🙂

whatever1
24. jan 2022

Ono to vacsinou tak byva, ze rodicia sa viac sustredia na problematickejsie dieta. Z jednoducheho dovodu, lebo ich dozor a pomoc potrebuje viac. Samostatnejsie a sikovnejsie dieta si poradi samo, rodicia vedia ze sa nemusia strachovat a preto vsetku energiu sustredia na surodenca ktory to podla nich potrebuje. Potom to vyzera tak ze ho maju radsej, pricom to tak vobec nemusi byt. Sikovnejsi surodenec citi krivdu, hlada na slabsom len to zle, neznasa ho za to ze berie vsetku pozornost. Problematickejsi je potom za este vacsieho chudacika a rodicia si ho budu zastavat, co toho druheho bude este viac zozierat. Rodicia nepriznaju ze tvoj brat je debil aby ho nezhodili, citia zodpovednost za to aky je . Na tvojom mieste by som bola rada ze som aka som a brata by som neriesila. Sama vies ze zijes lepsie ako on, tak sa prestan s nim porovnavat.

sidicek
25. jan 2022

@whatever1 ja myslím, že jej vadí to, že ju rodičia zhadzuju, ako to ze pomáhajú slabšiemu/neschopnejsiemu