Môj muž veľa míňa

7. jan 2023

Ahojte zienky, chcela by som vediet nazory inych zien. Moj muz si rad a az casto kupuje znackove topanky, kosele, svetre,...Popritom fotak, dron, playstation, elektricky skate, a dalsie vydobytky. Kazdy druhy tyzden pride s niecim novym a drahym.
V potravinach nakupuje tak, ze ani nepozera na ceny. Zaraba priemerne.
Ja som na druhej strane velmi setrna, a toto je spravanie ma velmi rozculuje. Dufala som, ze sa to mojim otehotnenim zmeni, a zacne setrit viac, ale nic sa nezmenilo.
Uznavam ale, ze prispieva na domacnost viac ako ja. Ale tie jeho vydavky mi sposobuju uzkost.

Uz sa kvoli tomu aj dost hadame, zjavne sme v oblasti financii na uplne inej vlne.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miadi
7. jan 2023

Mne je uplne čudne ked si zeny myslia , ze ich tehotenstvom sa muž nejak zazračne zmeni. Ze ten co vzdy minal zrazu prestane ten co chodi chlastat prestane , ten co rata kazde euro zazracne bude štedry atd. On sa nezmenil ani nezmeni. Ty si sa zmenila lebo si tehotna a budes na materskej tak tvojej setrnej povahe zrazu vadi viac to co predtym az tak nevadilo. Porozpravaj sa snim a najdite nejaky kompromis kde budete obaja spokojni.

vler
7. jan 2023

Viem ze uz je neskoro ale ked si videla ze dlhodobo rozhadzuje, mala si pockat kym uvidis zmenu vo financnom spravani manzela a az potom sa rozhodnut s nim mat dieta

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinka13
7. jan 2023

Pokiaľ má čo, zarobi, Tebe a dieťaťu nič nechýba, nevidím v tom problém.

syslik81
7. jan 2023

spravte si ucet spolocny kde date peniaze na potraviny ucty a spolocne vylety dajte tam kazdy iste percento z vasho platu a co vam ostane to nech si mina na co chce ale spolocnych sa nedotkne -nakup potrevin robte taktiez spolocne a usnerni ho s cenami s tymj ze ak bude chybat na ucte tak zvysite percenta =a spisuj kam vsade isli peniaze-hadam sa spamata

sissy27
7. jan 2023

A jeho utrácanie ohrozuje váš rozpočet?
Normálne si s ním sadni, zober pero papier a píš… toto sú naše mesačné príjmy, toto sú nutné výdavky, toto by sme mali dať na šetrenie, pretože o pár mesiacov naše príjmy klesnú na túto čiastku ale výdavky stúpnu približne takto (plienky, umelé mlieko, výbava pre dieťa - spočítaj aspoň orientačne) a nie je vhodné, aby si na svoje roztopaše minul viac ako toľkoto.
Inak súhlasím s tým, čo tu bolo spomenuté - že neprimerane utráca si zrejme vedela už pred svadbou, takže nechápem tvoje rozhorčenie teraz a ani fakt, že aj tak si si ho vzala a splodila s ním dieťa.

gladys_07
7. jan 2023

Ak ste manzelia, uz slovne spojenie “prispieva na domacnost” je odveci.

Jedna excelovska tabulka, spocitat dokopy prijmy, na druhu stranu vydavky (hypo, byvanie, strava, benzin, setrenie na dovolenku, na vianoce, na zle casy, urcita suma pojde na babatko atd atd). Zvysok rozdelit na polovicu a on nech si za svoju kupuje dronov co mu hrdlo raci. A ty nebudes mat uzkostne stavy lebo situacia bude pod kontrolou.

Ale musi na to pristupit. Taketo veci treba mat odkomunikovane pred manzelstvom, nie dufat v zazracnu premenu kvoli tehotenstvu.

sense
7. jan 2023

Žiaden muž sa ani manželstvom ani tehotenstvom ženy nezmeni na obraz ženy.

Takže on sa nezmenil je stále taký akého si spoznala, akého si si zobrala a s akým si mala dieťa.
Pokiaľ nemina tvoje peniaze alebo nie je kompletne financovanie domácnosti a dieťaťa na tebe tak nevidím problém. Sadnite si porozprávajte sa a hľadajte kompromis. Spravte si rozpočet koľko % z platu da každý do domácnosti, koľko n'a šetrenie a koľko si necháte každý na míňanie podľa vlastného uváženia. A on nech si kúpi dron a ty si odlož do ponožky.
Načo si si ho brala/s nim žila keď ti jeho spôsob hospodárenia spôsobuje uzkost
Žena si myslí že chlap sa manželstvom znení a muž si myslí že sa žena nezmení.

maranta_leuconeura
7. jan 2023

Ty mas nejake zaluby? Konicky, na ktore chces minut peniaze? Trochu mi to pripada, ze sebe nedoprajes a od neho chces to iste, aby obmedzil svoje zaluby. Pokial mate zaplatene co ma byt zaplatene, nieco odlozite, tak ano, moze si tie peniaze minut na cokolvek.

sidicek
7. jan 2023

To idete na nulu vďaka tými jeho výdavkami, alebo dokonca do mínusu? Byvanie mate svoje, ci vysokú hypo? Ono ťažko povedať,len z toho úvodného opisu ,ci ty si chorobne skupa alebo on rozhadzovacny.Treba si aj dopriať, ale zas trochu s rozumom.skuste si spolu sadnúť , čo ste už mali spraviť dávno a dohodnut, hlavne ako to bude keď prestaneš ty zarábať .

luccija
7. jan 2023

Tak je šikovný, keď si aj dopraje, aj dáva na domácnosť viac ako ty a ešte zarába priemerne🙂
Nezmení sa je to jeho životný štýl, tak keď dávaš menej a viac šetris budeš viac dieťa financovať ty.Toto ste mali mať vyriešené predtým toľko ide na domácnosť, toľko na šetrenie, toľko minieme

lujza123
7. jan 2023

Tiež nešetrím, prečo by som mala. Bývanie mám, auto mam a vždy keď sa mi na účte nazbiera nejaká väčšia suma tak si nájdem niečo kde ju oplieskam...

Stále som nenašla dôvod prečo by som mala mat nejaké celoživotné úspory, načo by mi to akože bolo. Tak isto študovať akciové letáky a potom obiehať obchody koli pár eur, čojaviem. Jasne ze človeka poteší keď je niečo co zvyknem kupovavat v akcii ale zas jest k cestovinam lacný ementál namiesto parmezánu koli usetrenym 2 € to teda nie

Podľa mna je úplne v poriadku šetriť ale aj nešetrit. Niekto k šťastiu potrebuje rastúce číslo na sporiacom účte a niekto si radšej dopraje.

ropucha6
7. jan 2023

Nesedi mi to s tym priemernym zarobkom. Napis viac, ake mate vydaje a ci aj nieco usetrite.

marca12
7. jan 2023

Z priemerneho platu si vie zaplatit nakladny zivot a este aj na domacnost prispiet? To je aky ten priemerny plat? Zijeme len raz a treba si aj dopriat nielen skrblit neustale. Nevravim,ze netreba mat uspory,musis mat aspon nieco,aby ked sa v domacnosti pokazi spotrebic,vedela si si ho kupit alebo mat na nepredvidatelne opravy. Ak ti vadi jeho hospodarenie,setri ty. Dohodni sa,ze 20% z jeho prijmu pojde na sporiaci ucet.

koniarova
7. jan 2023

Ani nečítam ďalej. Stačí mi prečítať, Prispieva na domácnosť 🤦🤦 Omg.

dzejn80
7. jan 2023

@lujza123 suhlasim s tebou az na jednu vec … dochodok. Musis sa nejakym sposobom o seba postarat, lebo stat ti uz nebude mat co dat.

negymama
7. jan 2023

@marca12 presne toto som si pomyslela, ze chcem vidiet ten "priemerny prijem" z ktoreho sa da kazdy tyzden financovat niekolko sto eur drahe hracky a este nadpolovicne prispievat na domacnost.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marca12
7. jan 2023

@lujza123 V pripade choroby zbadas,ci by sa ti nezisli uspory. Clovek je hrdina,kym je mlady a zdravy,ale ak mas moznost si odkladat,treba mat aspon trosku nasporene. Zivot je tak nevyspytalny a zdravie tak vrtkave,ze ak ochories a budes mat uspory,lahsie sa ti bude znasat choroba. Nie sa popri chorobe trapit existencnymi problemami.

kleopatra114
7. jan 2023

My sme na tom tak isto . Tehotenstvom sa to nezmenilo , ale čím sme spolu dlhšie , tým sa jeden od druhého víc učíme . On , že netreba kupovat každú blbost , ja , že peniaze na úcte sú síce super , ale treba si aj teochu uzivat .

tykat
7. jan 2023

Muz ci manzel?

ls56
7. jan 2023

Ak mate svoje byvanie,nasetrene dajake peniaze v pripade, ze by sa nieco stalo,tak nevidim problem,ze si dopraje. Tak si dopraj aj ty, ved naco chodite do prace. To nejde furt len zgrlit. Ak nemate nasetrene a byvate v podnajme,tak to je ina kava. A priemerny plat? Ja neviem,ale minut mesacne cez 500e (myslim si) na konicky a svoje “nove vecí” a popritom cvakat aj do domacnosti,predpokladam ze aj tankovat treba,mozno platit hypoteku,pausal na telefon,elektrika,voda,plyn,internet a pritom zarabat priemerne? To je kolko? Lebo z toho mi vyjde ze by musel zarabat viac ako priemer.

lujza123
7. jan 2023

@dzejn80
@marca12
To je všetko vec pohľadu a vnútorného nastavenia. V pripade choroby, dôchodku predsa viem majetok predat. Co samozrejme aj urobím, načo mi bude ako starej babke veľký barák...
Ono sa to totižto dá povedať aj opacne, čo ak budem žgrlit, každé euro 3 x otáčať a zajtra ma zrazí auto. Načo taky život keď si človek nedopraje, nikam necestuje, nič nezazije ale na účte našušnené

marca12
8. jan 2023

@lujza123 ako myslis,no choroby postihuju aj mladych ludi. Ja nepisem o susneni a nic nedopriati si,ale o beznom sporeni. Ja by som naopak nedokazala zit bez mensej rezervy.

dzejn80
8. jan 2023

@lujza123 ja urcite nehovorim o zgrleni, tiez som zastanca toho zarobene peniaze si uzit, zivot je kratky … ale mat rozumnu rezervu je urcite zodpovedne. Byvame v byte, mame relativne male deti, nemala by so aky “barak” predat, ak by prisla diagnoza, strata prijmu jedneho z nas a pod.

kristinapetronela
8. jan 2023

Tak asi mina veľa ten jej chlap ,keď tu píše ... Veď určite ho treba stopnúť ,nejako usmerňovať .zas nemôže všetko míňať ako by to vyzeralo keby aj ona toho toľko kupuje a mina .nejako sa treba dohodnúť