Môj muž sa so mnou nechce rozprávať

15. okt 2021

Viem že chlapi nie sú veľmi na reči ale môj muž so mnou prehodí pár viet cez deň. Keď začnem nejakú tému, odpovie jednou vetou. Ked sa opýtam prečo sa nechce rozprávať vraj o blbostiach občas ich nazve chujoviny sa mu nechce rozprávať. Pritom mu hovorím bežné veci ako čo v práci, kam pôjdeme cez víkend, čo deti v škole. Strašné ma uráža keď povie, že to ju blbosti, veľmi ma tým ponižuje. Keď sa opýtam o čom sa chce rozprávať vraj o niečom normálnom ale nevie čo to má byť. Nie je to žiadny introvert, pri známych je ukecany až až. Prídem z roboty a obchádzanie sa ako cudzí. S vami muži prehodila cez deň viac ako pár slov?

autor
15. okt 2021

Najlepšie dnes, prídem z práce, on je doma má dovolenku a ani sa neopýta ako som sa mala. Tak sama začnem a on hneď že nechce sa mu riešiť chujoviny. Hovorím či sa máme baviť o jadrovej fyzike. On je informatik, ja jeho práci nerozumiem ale snáď sa nebudeme baviť o programovaní.

ivkazba
15. okt 2021

A predtým bol zhovorčivý? Predtým ste sa rozprávali často a veľa? Ja si neviem predstaviť nerozprávať sa. Som zvyknutá hovoriť s partnerom veľa a o všetkom možnom. Ale ak je taký od začiatku vzťahu, tak potom by si s tým mala byť okej, pretože takéto si si vybrala.

dskjhfdlkdjhl
15. okt 2021

To je zrazu taky, alebo bol aj pred svadbou? A aby som odpovedala, my sa bavime o kadecom, ale napr. viem, ze keby som mu zacala rozpravat o tom, o com sa bavime s kamoskami, tak by ho to zaujimalo asi tolko, ako mna jeho debaty s kolegami. Takze viem, ze ani mna a vsetko nezaujima a tak sa na to divam.

pribinak
15. okt 2021

Neviem aké veľké deti máte, ale skús neprísť z práce domov, uvidis aký bude zhovorčivý

autor
15. okt 2021

@pribinak deti majú 10 a 6

0silvia0
15. okt 2021

@pribinak veľmi dobrý nápad😍

autor
15. okt 2021

@pribinak najviac ma štve že pred týždňom si bol sadnúť s kamoškou z detstva, drkotali 3 hodiny a mne pri každej téme že blbosť.

dskjhfdlkdjhl
15. okt 2021

Dve sme sa ta pytali, ci bol taky aj pred svadbou a nepostrehla som odpoved.

ivkazba
15. okt 2021

A predtým ste sa spolu rozprávali?

negymama
15. okt 2021

ako to co popisujes nie je nezhovorcivost ale drzost. skratka je na teba sprosty a zhadzuje ta. Ini mu asi nehovoria chujoviny ked s nimi rozprava. @pribinak ma super napad.
Ja na tvojom mieste, ak on nechce pocuvat teba, nepocuvaj ani ty jeho. Najdi si kamaratky, ak mas sestru, svagrinu, a mate sa radi, pozvi ich na kavu, porozpravajte a sprosteho deba ignoruj.

dskjhfdlkdjhl
15. okt 2021

@ivkazba My si citame myslienky?😉

pribinak
15. okt 2021

To už nie sú maličké deti, s kamoskou si kúp nejaký wellness pobyt a choďte, kino, káva, bar, …. A keď sa niečo opýta, tak by dostal presne takú odpoved ako dostávaš ty

autor
15. okt 2021

@ivkazba áno, predtým áno. Aj keď nie veľa ale ku každej téme pár viet prehodil. Aj teraz mi občas hovorí o jeho práci, o kolegoch. Už ich poznám podľa rozprávania. Vždy si ho vypočujem. A keď ja chcem niečo hovoriť a on nemá náladu, tak povie že prídu s normálnou témou

dskjhfdlkdjhl
15. okt 2021

A on zacne nejaku debatu? Lebo ja by som vyskusala take, ze pridem z prace a okrem pozdravu by som sa s nim nebavila a keby zacal nejaku temu, tak by som povedala, ze take hovadiny (tu si mozes dat vyraz aky sa Ti najviac paci) ta nezaujimaju. A zase by som si robila svoje. Mozno by mu docvaklo, ako debilne sa chova. Ale je mozne, ze by mu to prislo vhod, lebo je otazka, co je za tym jeho chovanim.

autor
15. okt 2021

@negymama aj ja mu hovorím že je drzý ku mne, nie som žiadna hlupana, tiež mám školy. On sa stále chváli že má vysoké IQ ale jeho EQ je podpriemerné.

dskjhfdlkdjhl
15. okt 2021

Clovek, ktory ma naozaj vysoke IQ, tak sa tym nechvali.

autor
15. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl včera keď som prišla z práce tak mi sám začal hovoriť čo programoval, koľko mu to trvalo, že u nás bola na kávu jeho sestra. Dnes prídem a okrem pozdravu trápne ticho.

autor
15. okt 2021

@pribinak veď to, syn už bude mať 11 rokov, dcéra v decembri 7. Nikdy som bez nich nikde nebola, asi potrebujem niekam ísť s kamarátkou alebo sestrou.

autor
15. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl pred svadbou sa so mnou oveľa viac rozprával aj prvé roky po svadbe. Manželia sme už 12 rokov

negymama
15. okt 2021

skor by som povedala ze je z nejakeho dovodu zakomplexovany, a tak ma potrebu ta zhadzovat. Ja mam muza kybernetika programatora, IQ co sa tyka tech. zalezitosti ma urcite vysoke, a tiez vela eq nepobral, je technicky zamerany, zaujmy mame odlisne. Ja som socialny extrovert, ukecana priatelska. Mnohe temy sa nam rozchadzaju... napriek tomu ku mne takto drzy nie je, rozpravame sa bezne o vsetkom, obcas ho to pretazuje a mna tiez...ale navzajom si vchadzame do svojich svetov, ja jemu nukam psychologicke rozbory kazdeho naookolo, on ma castuje technickymi detailami a postupmi v stavebnictve, elektronikou a takymi sucharinami.

Ked je to na nas privela, tak si nomralne povieme, vies co, az tak do detailu ma to nezaujima, a zmenime temu. Ale zeby beznu konverzaciu o praktickom chode dna nazval chujovinou ci blbostou, tak to urcite nie. Vsetci mame nohy po zem a potrebujeme riesit aj prakticke veci, ktore dieta kedy konci s kruzkom co nakupit, ako urobit oslavu, navstevy pribuznych, ako sme sa mali v praci atd. atd.

netreba sa ponizovat ani povysovat, kazdy sme v niecom dobry co druhy neovlada.

0silvia0
15. okt 2021

nevazi si ta, ma potrebu ta zhadzovat, nieco ti tym dava najavo, on asi vie co. Prestan tak tuzit po rozhovoroch s nim, zacni viac mysliet na seba.
A reakcia "tiez mam skoly" na mna posobi, skoby to vyslovila nejaka stara babka🥴

autor
15. okt 2021

@ivkazba Ako nikdy nebol extra ukecany ale pred svadbou čo je strašne dávno sa so mnou bavil na všetky témy, aj teraz keď ma náladu mi veľa povie aj kde sa bol s kolegami najesť, čo si dal na obed, všetko si vypočujem. Nikdy nepoviem že sú to blbosti.

negymama
15. okt 2021

Je zamerany na svoje ego, svoju osobu. Co on robi, mysli, pracuje, pije, je, sedi, lezi, bezi...je dolezite a podstatne na rozpravanie. Co zazivas ty, je prkotina, chujovina nehodna rozhovoru dospelych ludi.

autor
15. okt 2021

@0silvia0 tak som to nemyslela, len on dosť zhadzuje ľudí bez vzdelania. Stále si robí IQ testy, aj deťom a chváli sa že sú múdre po ňom. Minule mi syn hovorí, že mama po tebe mám dobré srdiečko a po tatovi rozum. Akoby som bola nejaká hlupana. To ma od muža.

0silvia0
15. okt 2021

Nemam slov, to je teda "inteligent" na zaplakanie🙄

negymama
15. okt 2021

sranda, a moj muz stale povie ze chcel mudru zenu a aj ju dostal a ze nase deti su mudre po mamke🙂

autor
15. okt 2021

@negymama veď to, ja nepotrebujem zachádzať do sveta informatiky a ani on do môjho pracovného ale chýba mi úcta z jeho strany.

pribinak
15. okt 2021

Asi a urob to čím skôr. Očividne je zvyknutý že nevyžadujes veľa

negymama
15. okt 2021

fakt robi si iq testy?? OMG a to naco? pomasturbovat si ego? 😅

autor
15. okt 2021

@0silvia0
@negymama Veď to, už aj deti všetkým hovoria že sú múdre po tatovi aj 6 ročná dcéra.