Ahojte, mam to svoj nic uz davno, ale ako viete, tieto citlive temy radsej aj ja zdielam s anonymnym nick-om. Dnes som prisla na to ze moj manzel sa zrejme zalubil do inej zeny. Sme spolu desat rokov, mame spolu dve nadherne a sikovne deti, jedno s nich ma len par mesiacov. V nasom vztahu, vyvedte ma z omylu ak je to u niekoho inak, zavladla rutina. Bavili sme sa o tom velmi otvorene, a otvorene sme sa aj dohodli na krokoch, ako z toho von. Vzdy som povazovala za silnu stranku v nasom vztahu ako spolu komunikujeme....ze sa neurazame, ze si veci narovinu hovorime a ze dokazeme kazdy spor konstruktivne vyriesit. Vybudovali sme peknu rodinu, domov, vsetko ma svoje chybicky krasy, ale ked sa pozeram naokolo seba naozaj mame pekny vztah....aspon z mojho pohladu to tak je. No a dnes som nahodou narazila na jeho facebookovu korespondenciu so znamou. To ze si pisu som vedela, maju spolocne temy a ja mam predsa tiez kamaratov muzov...no ale zazrela som v komunikacii vetu ktora ma zdrvila, ona mu pisala ze ho lubi...a dohadovali si rande, ked ona bude bez deti...uuufff. Vedela som ze si s nou ako s clovekom rozumie, ona samozrejme vie ze je zenaty a ma 2 deti, ona je tiez vydata a ma deti. Viem o nej ze sa stazovala mojmu muzovi ze jej manzel jej v niektorich veciach nerozumie, ale ze je tak hlupa ze sa nalepi na ineho to by ma nenapadlo? A on?? Neviem isto ci ma podviedol, a musim povedat ze nie je ani tak ranene moje ego, ako nechapem. Ja vazne nechapem ze by ma podviedol, ze by chcel znicit co mame...nie je hlupak, vie ze v kazdom vztahu pridu problemy...s detmi ma pekny vztah, so starsim su na seba silno naviazani, neverim ze by ich chcel vidat len o vikendoch. Este v pondelok mi vravel ze spolu zostarneme. Pravdu povediac vobec neviem co mam robit. Priznat ze viem co viem a narovinu to riesit, alebo byt ticho a pripravovat sa na najhorsie? Prosim rady a skusenosti.
@ladovakralovna radsej to ries. Cim skor tym lepsie
@ladovakralovna kamoska a nie je jedna, mali problemy s takymito dopisovatelkami, vsetky partnerstva to ustali a neboli tam deti, cize sa mohli rozist, ale dali to..v prvom rade nemas istotu, ze ta podviedol, hlavne je nerobit unahlene zavery...clovek ked padne do rutiny ma potrebu sa niekde ventilovat v dnesnej dobe povacsine virtualne a casto to tam aj ostane....a ako baby pisu uprimnust...povedz, ze to vies vykomunikujte si to, kto to, co to a najdite spolocne riesenie...ak mate rutinu, nepises ako prebiehaju vase dni, niekedy staci zmenit len minimum ci vsedne veci nejak ozvlastnit a hned je cloveku lepsie... 🙂
@ladovakralovna hm, sama si to odhadla... rutina vo vašom vzťahu ... asi hľadá nejaké vzrušenie, možno chce byť tvoj muž len pre niekoho zaujímavý a obdivovaný a to mu tá druhá žena poskytuje ... asi tiež chce oživiť svoj vzťah, len ma mýli tá sms, že ho ľúbi ...ja som stará škola a to slovo hovorím len svojim deťoch a sem-tam to poviem aj mm😀 ... je to pre mňa najvyšší level ...
PS: ak ste zvyknutí riešiť svoje problémy a spolu o nich debatovať, tak mu to povedz... veď ...dokedy sa budeš takto trápiť? ...
@jeennyv ved ja viem, neviem naisto ci ma podviedol a tiez on jej na to neodpisal priamo ze aj on lubi ju. lenze ona nie je virtualna, aby sme si rozumeli oni sa stretavali (nastastie so svedkami, takze tam nemohlo dojst k nicomu, jedine ze by sa s nou stretol niekedy potajme), teraz sice nemaju extra prilezitost, ale raz za cas sa moze naskytnut. chvilami do mna ide taka zlost, mam chut zavolat jej alebo jej manzelovi, nech si svoje problemy riesia vo vlastnej rodine, len to teda dobry napad nie je celkom urcite....ale zase ked uprimnost, tak nech to teda vieme vsetci.
A odpisal ze lubi aj on ju?co ked sa stretli a on jej vysvetlil co citi k tebe detom a ze je rad ze ma rodinu....rutina je vsade ale ja si nemyslim ze ta podviedol,teda nemas dokaz a ani nepises ci viedli take debaty.....ak sa viete porozpravat urcite tak urob bez kriku,vycitiek a budes vediet co dalej.Ja mam tiez takeho uzasne priatela a mame pekny vztah aaa veeela zien mi ho zavidi ale viem ze sa o vsetkom porozpravame a je pohoda napriek tomu ze mozno mame rutinu 🙂 ale viem ze ani po 8 rokoch a stereotipe by som nedovolila aby mi to prekazila ina...
@ivett1 no ved presne....ja lubim ta tiez nehovorim len tak.
@ladovakralovna cize ju mozeme nazvat, ze je to klasicka kamaratka dajme tomu, tak podla mna netreba zabudat, ze partner je aj obycajnym clovekom a ze potrebuje aj inu interakciu a moze to byt aj zena kamaratka, len tam je to riziko, ze city mozu z jednej strany prerast na vyssiu uroven, no som toho nazoru, kto nechce a lubi nepodvedie...no ak hlada nieco inde a nema na to aby si to co mu chyba alebo svoje problemy riesil inde tak to uz je chyba jeho charakteru, nie tvoja....ak nechce tvoj muz spolupracovat a riesit vasu dajme tomu krizicku sama si nepomozes, toto musia riesit dvaja...
@petrao2 on je neodpisal ze ju lubi, napisal jej nieco v zmysle ze je do nej zalubeny. odkedy si toto napisali sa nestretli, to viem na 100%.
@ladovakralovna tak uz len rozhovor....mozno v tom tiez ma zmatok a nevie ako z toho von....ale trapit sa takto nemozes to nejde,cim dlhsie budes cakat o to horsie to bude...moj nazor
Pred par dnami som u nas doma otvorila temu nevera. Nikdy sme sa doteraz o tom nebavili a to sme spolu 8 rokov. Zaujala ma vtedy tu tema na MK, tak som sa ho pytala vselico. Jedna z jeho odpovedi ma vsak zaujala najviac. "Nemyslim si ze zenati muzi ak podvadzaju chcu aby sa to zena dozvedela. Vacsina z nich sa nechce rozvadzat ani nic v zivote menit". A to predpokladam hovoril o muzoch co maju vztahy doma v pohode a nejakou bokovkou si ten zivot len chcu okorenit, alebo im taka nejaka do zivota vbehla. Ak to ma muz zratane vie, ze aj taketo zalubenie casom vyprcha, a ze zivot zovsednie. No a teraz co robit. Neviem ci by som mu na tvojom mieste vytmavila ze som citala jeho postu. Isla by som na to asi inak, cez debaty typu co ak toto, tamto, ci mu mozes verit, ci niekedy prisla nejaka zena do cesty atd. A uvidis ako zareaguje. No a ty urob so sebou maximum. Myslim co sa vizaze tyka 😉. Drzim VELMI palce. Je to velmi tazka situacia, ale nie neriesitelna.
Prepáč,aký je rozdiel medzi tým,že ju lubi a že je zaľúbený,ja ho nevidím.Ale k veci,určite by som mu to povedala,ja by som ani nevydržala mlčať.
@veronika1402 naozaj nevieš, aký jerozdiel medzi láskou a zaľúbenosťou? Láska existuje aj mimo hormóny a zaľúbenie je práve to prvé vzbúrenie hormónov, je to vedecky dokázané 😉 Veľmi to pozdvihuje náladu, preto je to taká obľúbená aktivita ľudí, ktorí uviazli v rutine dlhoročného vzťahu. Tak sa zamilovávajú a potom sa zas obvykle preberú a po láske zrazu ani stopa a oni idú pekne naspäť domov 🙂 Jedno je stále a druhé nestále a prchavé.
@ladovakralovna mám pocit, že to berieš celkom dobre...A možno uvažuješ aj správne, že nerýpať do toho, nechať, aby to vyšumelo. Dosť tým riskuješ a môžeš aj veľa získať - ak by si sám od seba uvedomil, že patrí k tebe, máš to bez práce a možno to dodá vášmu vzťahu novú iskru. Ale môže to dopadnúť aj celkom inak. Neviem veru čo by som robila. Ale jedno by som asi urobila - všetko možné, aby ste sa prestali spolu nudiť.
@liv1 No cast debaty na temu rutina sa tykala sexualneho zivota. Bavili sme sa o tom ze ake je to tazke ze clovek uz nema v zivote nikdy zazit tie motyle ako su pri zalubeni. Teraz viem, preco tymto smerom viedol tu debatu, on uz mal konkretne zalubenie na mysli. Ja som mu povedala uprimne presne ako to bolo, ze za cely cas co sme spolu som stretla niekolko muzov, ktori by stali za hriech a kde viem ze sympatie boli obojstranne..ale kedze som vedela ze nechcem podviest, tak som to nikdy nepustila dalej, nikdy som sa nevyzivala v zalubenosti, lebo tam by naozaj potom bolo riziko velke ze sa nieco stane. To ze sa mu zapacila aj ina zena to uplne chapem, ale to ze rozvija v sebe myslienku na hlbsie city s nou to uz ma dost "serie". Ak by som sa dozvedela ze ma podviedol, ja neviem naozaj ci by som dokazala s nim este byt. Ja nemam zaujem o muza ktoreho by som si mala udrzat napr. tym ze "zapracujem na svojej vizazi", alebo ze inej sfere budem viac taka ako by si zelal. Som matka jeho deti, to je z mojho pohladu stonasobne viac ako to ako vyzeram. Som aka som a vobec nepochybujem o tom ze som hodna lasky.
Mozno so mnou nebudete suhlasit, ale mne keby toto spravil manzel tak absolutne neberiem nejake ohlady a nekomunikujem s nim v rukavickach...este sa budes bat sa spytat nebodaj??A ziadne v pokoji, emocie von, nech vidi ze to nie je sranda a ze to s prepacenim posral...a ak je naozaj tak zalubeny tak dovi dopo k pani nech sa stahuje a nerobi z teba chuderu...ty sa nanho ani trochu nehnevas??? Ja som nanho nasr...ta a to len citam tvoj príspevok....
@veronika1402 zalubenost je to co sa deje na zaciatku...si ocarena, citis chemiu, ale cloveka este nepoznas, poznas len tych par veci ktore ta ocarili. ked cloveka spoznas aj s jeho neduhami a odvratenymi strankami a stale s nim chces byt, je to laska.
@vladulienka1982 vies co nie, nehnevam sa. ja to nechapem, ze robi taku blbost. mozno si o sebe moc namyslam, ked si myslim ze nic lepsie ako ja ho na svete necaka. 🙂 ale vlastne to uz nie je len o mne, to je o rodine. co si mysli ze vzide z toho ze oni dvaja rozbiju 2 rodiny?? da sa na tomto postavit stastie? podla mna nie....za to ze si zasulozi par mesiacov s motylmi v bruchu to jednoznacne nestoji.
@vladulienka1982 necitim proste potrebu urobit mu scenu, lebo mne by to nepomohlo. skor by ma zaujimalo, ze co na to jej manzel. 😀 totiz realne zistit ake vztahy ma ona doma, ale to si asi budem musiet najat nejakeho detektiva lebo to neviem ako by som zistovala.
@ladovakralovna to, co si napisala o 00:14, to mu povedz.
@ladovakralovna v jeho fb? tak pod jeho menom jej odpis nieco razne, take, ze ostane bez slova nebude ho chciet kontaktovat, ze ma svoju rodinu a ta je pre neho #1 nech si najde ona ineho a on s nou kontakt konci. Sprav si chat. na fb neviditelny ze nebude vediet ked je prihlaseny, ked si precita mail, uvidis hacik ze citala. Potom ju pekne na jeho ucet zablokuj. Jemu o fb nic nevrav. Jeho sa potom jednoducho spytaj co s nou ma. nevysvetluj odkial vies, co vies, ked sa ti bude zdat ze je to ok, mu len razne povedz ak chce iny vztah nemas problem, nech sa bali, ak ty raz zistis ze ta podvadza, poleti ako handra a ziaden kontak s nou nebude mat. Ak zisti fb, tak mu este vynadaj ze moze byt rad ze si napsiala len to, a nabuduce Rovno zverejnis ich konverzaciu verejne. Ked ma doma malo problemov riesit daj mu zoznam nech mu voloviny nechodia po rozume. Muzi su sracky, takejto napadnicke nepovedia na rovinu aby ju neranili, nevedia ako povedat ze nemienia sa rozviest a postupne sa do toho viac zamotaju, preto to napis za nho ty, nech si ona mysli co chce, a jeho drz na kratko.
@ladovakralovna prepáč ale píšeš,že nemáte problém komunikovať tak vyložiť karty na stôl a pýtaj sa nech už to dopadne akokoľvek ja by som to tak spravila neistota zabíja a ničí
@ladovakralovna ....baby tu toho uz radili dost, tak ja len toto. Rozhodne v prvom rade si to vydiskutovat, a ....ono tie slova mozno v skutocnosti vyzneju inac, ked su napisane, a inac, ked su vyslovene. Ton hlasu a ich vyznam sa casto v pisanom texte straca...vies co myslim...ked za nejaku vetu pridavas smajlika, aby si vyjadrila, ze to myslis zo srandy a tak... Mozno to "lubim ta" by v skutocnom rozhovore vyznelo inac - napr. ako keby nadnesene "mam ta rada ty somarik :D" . A mozno nie.... Mozno by bola dobra aj konfrontacia v trojici, ale to uz je iny level, to zrejme maloktora "poskodena" zvladne so vztycenou hlavou.
Normalne si otvorene pohovorte, nech vylozi karty na stol.
@ladovakralovna podla jeho odpovede o ktorej si pisala (zalubeny) usudzujem, ze Tvoj muz planuje dalej tento "nevinny" vztah s kamaratkou rozvijat, t.j. vyskusat, ako to je, ked v sexe nie je "rutina". Rovno by som mu povedala, ze sa zahrava s ohnom a ze moze vsetko stratit ....
@ladovakralovna pisem ti ip lebo napisala som ti sem dalsi dlhy prispevok a uz to nie je na verejnu debatu 😉
@ladovakralovna ona lubi jeho a on nieco take spomenul v tej ich komunikacii?Nie je to len z jej strany?
Zrelá žena nepíše cudziemu mužovi "ľúbim ta"pre jeho pekne oči alebo preto že je ženatý a ma deti😉 nebuď naivná
Ja by som to riesila priamo, na rovinu mu povedala. Jediny problem budes mat ze si citala jeho spravy, ale inak jedine priama debata. Ved on s nou moze mat aferku a ty budes chodit okolo neho ako okolo malovaneho vajca a zistovat nieco nenapadne.(?) Nestracaj cas. Je to tvoj manzel, mate spolu deti, taketo vypisovanie si s inou zenou, nie je na mieste, ci si spolu rozumeju alebo nie.
Predpokladam ze tvoj manzel ma zdravy rozum a neodide od jednej zeny s detmi (jeho!) k inej zene s detmi.
Keby prislo k takej situacii, dufam ze ostane s vami. Porozpravajte sa co by ste mohli na vasom vztahu vylepsit, ako tam zase pridat iskru. Drzim palce.
@tanapeta ty by si sa neznizila dobre vyzerat, ale to sa ti nezda dost ponizujuce zostat s muzom ktory napise inej zene ze je zalubeny? A nehovorim o maximalne dobrej vizazi pre udrzanie si vlastneho muza. Ale minimalne pre vlastny pocit. Len vizazou sa muza "udrzat" neda. Aby fungoval vztah bez nevery na to musia byt vzdy dvaja.
ufff, dosť blbá situacia... ale podla mna s pravdou dalej zájdeš 😉