Dievčatá, najskôr by som rada upozornila, že nie som hypochonder a negooglim diagnózy na nete. Ide o to, že s mužom sme 13 rokov a keď má on čo i len nádchu tak behačky okolo neho, čajík, citrón, všetko. Keď mám horúčku ja, tak musím kmitat domácnosť, deti ako keby sa nič nedialo. Čo mi je však obzvlášť ľúto, že po smrti blízkej osoby pred rokom sa u mňa objavila úzkosť, len pár týždňov ale bolo to nepríjemné. Našťastie som to zvládla sama bez liekov. Manželovi som sa zdôverila a on že každý má úzkosť, že preháňam, nech začnem behať, že som hypochonder. Vysmial ma za to. Odvtedy mám problém sa mu s hocičím zdôveriť. Aj tak ma buď vysmeje alebo mi vynada do hypochondrov. Aj vaši muži sú takí necitlivi, neempaticki? Tiež by vás to zranilo alebo len preháňam ako on tvrdí? Ďakujem za názory.
Preco okolo neho beháš, ked je chorý? No ani by ma nehlo, nech sa o seba postara, ked on kasle na mňa, keď som chorá, tak ja sa nebudem trápiť. A keby som mala horúčku, tak by ma tiež nehlo, aby som okolo rodiny kmitala, pekne by som si ľahla a urobila si čaj, objednala si donášku a deťom by som oznámila, kde je ocko (keby bol v práci o pomoc by som popytala nejakú babku). A uzkost skus riešiť s psychológom, to nie je hanba.
Toto poznám ja som zas ten tip čo googli ja som tiež zažívala stresové obdobie a nejako sa to na mňa všetko zosypalo nemôžem povedať že by mi nebol oporou ale aj on má.reci tipu že všetko je to iba v hlave a prestaň si už vymýšľať diagnózy akoze z istej časti má aj pravdu ale nie sme.vsetci rovnakí ..on mi povie vieš čo mňa všetko bolí a nepoviem ti to ...čo už to sú chlapi ..chcú mať pri sebe asi silné ženy 😂
Tak pri najbližšej chorobke či soplíku mu daj pocítiť aký bol super keď si bola ty chorá
Tiež máš potrebu mat pri sebe chlapa a bojovníka a statočného ochrancu rodiny a nie hentaku padavku
Sú silné a slabé povahy, osobnosti... neprerobíš.... iba vymeniť... ja som vymenila a dočkala som sa aj objatia, poĺutovania a pekného slova ☺
Prepac, ale robis si to sama. Preco okolo muza obiehas, ked ma len "soplik'? Ocakavala by som normalne fungovanie s castejsim oddychom. A naopak, som chora, lahmem a kvilim tak, ako keby to bola moja posledna hodina. Neboj sa, ze by si neporadili. A co sa tyka uzkosti, mozno by pomohlo, keby mu prehovoril do duse niekto, na koho on da. Urcite sa ale nepasuj do role trpitelky.
nie, moj mi navari caj a donesie lieky z lekarne, postara sa o dieta a domacnost, je citlivy a nebagatelizuje moj zdravotny stav, ked tvoj muz nabuduce ochorie zarad spiatocku a zahraj mu rovnake divadielko, vysmej ho, ci ho trapi “iba” soplik a porad mu nech si ide zabehat....
Tvoj muž sa správa otrasne, ale je zrejmé, že asi nikdy nezažil úzkosť alebo depresiu. Preto to proste nechápe a nevie ako reagovať. Keď si chorá, tak si ľahni a nič nerob. Zavolaj muža, aby sa postaral o deti a domácnosť. Ak to nezvláda, tak volaj mamu, svokru. Lebo keď behas s horúčkou, tak on si myslí že ti nič nie je.
Podla mna prehanas ty, ved ako sama pises prekonala si to sama bez liekov tak naco mu to vesias na nos, ak by to bolo aktualne tak nepoviem a to ako si si ho naucila, ze mu obskakujes rit ked je chory a on tebe nie je len tvoja chyba. Ked chlap vidi ze to zena zvlada tak naco by sa trhal?
"Keď mám horúčku ja, tak musím kmitat domácnosť, deti ako keby sa nič nedialo"
V tomto je jadro tvojho problému. Keď máš horúčku tak máš ležať v posteli, nie kmitat. Ked trpis úzkosťou smer psychiater a liečiť sa.
Ako môžu tvoju chorobu ostatný brat vážne ked ty sama ako superman všetko rozchodis.
@lujza123 Presne tak... hlavne muzi, je zname, ze nemaju tak vela z tej empatie a jednoducho nevidia ked je zena chora alebo ma nejaky problem. A ak aj povie ze ju boli hlava ale pritom funguje normalne, nie je dovod na paniku. Aspon tak to funguje u nas. Ja si musim sadnut alebo lahnut a poziadat muza aby urobil to alebo hento lebo mi je zle. Vtedy vzdy vstane a zacne sa zaujimat ze ako mi je.
Ale musim povedat ze moj muz neznasa ked sa o neho staram v chorobe. Ani caj mu nemozem urbit... on neznasa byt chory a nemohuci a ked ho obskakujem tak tu nemohucnost este viac zdoraznujem.
Autorka: ked ta muz vysmial, mala si mu vysvetlit ako ta to ranilo a ze to nesmie robit. Moj muz VZDY zlahcuje alebo bagatelizuje moje problemy. Nie preto lebo nie su dolezite ale je to jeho sposob ako mi pomoct. On veri tomu ze ked nad tym mavne rukou, ze aj ja mavnem rukou a nebudem sa trapit. Takto to mozno myslel aj tvoj muz ked tvoj problem ignoroval. Treba mu vysvetlit ze to nie je spravne a povedat mu ako reagovat. Muzi to proste nevedia.
Akoby som to pisala ja 😁 ja uz s nim ale nastastie nie som. Ked bol on chory, koniec sveta, kazdy den ako ho nieco boli a je mu zle. Vyberali mu mandle a prvy den bol hrdina, ze to nic nebolo a on predsa nie je placko aby sa lutoval, ze ho nieco boli. Nasledujuce 2 mesiace mal viac zdravotnych problemov ako za cely zivot a stale sa stazoval ze je chory, tu ho boli, zle mu je. Ja som okolo neho skakala lebo taka som a chcem pomoct druhemu, aby sa mu ulavilo. Ked som bola chora ja, nic ine nevedel len ironicky rypat “jaaaj ty chuudatko, trpitelka sveta.. zase ti nieco je? Ved tebe stale nieco je” tiez som trpela uzkostami a nezatazovala som ho s tym, len som ocakavala pochopenie ked mi bolo vazne velmi zle a on ma tahal na niekolkohodinove tury do hor. Potom ma este zdzubal, ked mi tam bolo zle, ze keby vedel, tak by radsej isiel sam ako sa tam pozerat na moj utrapeny ksicht. Uz nikdy viac takeho partnera.
Muzi su vacsinou taky, vobec nechapu a nie su citlivi ak je zena chora (boze, co ti zas je, co zas lezis a pod) klasika.
Ex priatelova starka hovorila: "niet horsej choroby ako muzsky soplik" a napadlo ma hned toto video k Tvojej situacii na odlahcenie. Inak mi je ta neempatia luto. Zeny su silne a muzi to vedia.
https://www.youtube.com/watch?v=TPuiOjxt3K4@bluebriggs nechápu len vtedy, ak žena stoj čo stoj robí všetko tak, ako keď je zdravá. Nadopuje sa liekmi a ide. Len neviem prečo. Muž si na to zvykne veľmi rýchlo.
@andreatytler ja tiež cajiky po nikom nechcem, ale po pravde my si ich doma vždy vzájomne varíme, keď je niekto chorý, z lasky nie preto lebo musíme.
Autorku trochu chápem, ja som mala v minulosti problém obsediet a kmiala som aj s horúčkami, ale pochopila som ze tadiaľ cesta nevedie. Takže keď som raz za rok chorá tak sa zvalim do sedačky k filmu a ani nehnem prstom.
ja som asi taka ako tvoj muz, ale vysmievat by sa ti nemal, to co je za sposob, toto ja nerobim, polutujem, ponuknem svoju pomocnu ruku, pokrcim plecami, ked nie je v mojich silach pomoct a hladim dopredu. Inak odporucam zacat behat, fakt to pomaha na uzkost (z vlastnej skusenosti).