Vždy, keď môj muž ide na služobnú cestu aj na pár dni, píše mi ako mu aj s dcérkou chybame. Alebo keď ide domov na poľovačku na pár dní, tiež. Len mna to už nebavi mu stále hovoriť, ze aj on mne, keď to tak necítim. Po pravde, väčšina domácnosti je mne, keď odide, nejak veľmi necítim rozdiel, že tu s nami je alebo nie je, stále si robím to svoje s výnimkou toho, ze sa pohra na tie 2 hodinky s dcérkou, aj to mu musím niekedy povedať, nech sa jej venuje. Teraz sa vracia síce iba po 4 dňoch, ale nič to so mnou nerobí, práve to tak vyšlo, že som bola s teplotami sama s dcérkou. Niekedy som aj rada, ze ide preč, po dlhšom obdobi, keď je doma. Aj vy to tak máte? Alebo som fakt divná?
Nemusí ti chýbať, možno aj on to píše len tak...mne tiež môj nechýba ale je veľmi málo dní keď nie sme spolu... nedávno som s deťmi a bez neho ostala na Slovensku 2 týždne a veľmi som si to vychutnala a vôbec mi nechýbal 😆😆😆. Tiež by na takéto obdobia potešili častejšie, ale žiaľ...on nechce takmer nikam bez detí, vtedy musel nazad do práce a ani to veľmi nechcel bez detí.
Podľa mňa je to normálne, hlavne keď jeho prítomnosť veľmi doma nepocituješ.
Aj ja to tak mam dokonca sa tesim,ked ide prec. Ale tesim sa,ked pride. Ine by bolo,ak by si odisla ty z domu. To by ti chybal.
je to normálne, že ti nechýba. Keď sa staráš o dcérku, o domácnosť, si v jednom kolotoči, robíš stále to isté dookola... Chce to čas ...
Ani mne nie. Dokonca som rada, keď je preč....pritom máme pekné manželstvo 🙂
Ja muža milujem z celého srdca a nemáme problémy, ale som rada, keď ide na pár dní preč 😄 potrebujem si od neho aj oddýchnuť. Hoci sa počas bežného kolotoča vidíme malo, predsa je to každý deň a je ohromne osviežujúce, keď ho dva dni nevidím vôbec 😂
Myslim, že to je normálne, aj ja si rada oddýchnem od muža a myslím ze aj on odo mňa 😜niekedy keď sme dlho spolu, som rada ze som nejaký čas sama.
Ja som asi iná , mne chyba veľmi keď nie je doma.
My s muzom sme okrem prace stale spolu.doma, na dvore, v zahrade, vylety, na drink, turistika, kultura...partia tiez spolocna. Obcas idem s kamoskami, on na pivo s kolegom alebo zahrat si futbal - raz do tyzdna.Sme spolu 20 rokov.ked ( zriedkavo) odide na sluzobku (2dni) alebo na team building( raz do roka 2dni) uzivam si to🤩 a myslim ze aj on🤣co je na tom divne, nie si divna, si normalna
Aj mne muz pisal z pracovnej cesty a naslednym vyletom v USA ako mu chybame, ako sa nevie dockat domov. Ja doma zatvorena s vrieskajucim dietatom 😅 Tak samozrejme tvoj muz si od rodiny oddychne, a este ta polovacka, tak to je jasne ze plny sil pride vysmiaty domov. Mozno je na case aby si aj ty odisla na pol dna si oddychnut.
Ja asi z opacnej strany. Ked manzel odisiel k rodicom, ze on ma chce opat vysmiatu, a nie nervnu a vyflusnutu zo statostlivosti o 2 deti, domacnost a bez jeho pomoci, ze sa mam rozmysliet, co chcem, som si uvedomila ako mi je dobre bez neho. Uplne mi padol kamen zo srdca a ulavilo sa mi. Tretie dieta odislo a zrazu som nebola taka vynervacena. Po tyzdni sa ma pytal, ze ako som sa rozmyslela. Som mu povedala, ze nemusi sa ani vracat, nech ostane tam kde je. 😀
Poviem ti to takto.Na Markize chodila Zamena manželiek. Ženy už cestou v aute z domu plakali, pri prichode do druhej domacnosti plakali, po 5 dňoch, a po 7 dňoch pri navrate mali zachvaty plaču šťastia radosti, že vidia manžela 😪😪😪
Mojej mame, keby odišiel oco na 3 tyždne, tak je najšťastnejšia na svete..
Moja mama ta už je taký extrem,oco pracuje skoro cely život v zahraničí, v lepšom prípade mesiac preč, pár dní doma, ale aj par mesiacov preč, mesiac doma a mama si tak zvykla byť sama, že už keď je oco dlho doma, ja už vidím na nej, že už by bola najradšej, keby išiel do roboty..... Ja sa len obávam, čo bude keď otec bude robiť na svk alebo keď pôjde na dôchodok, snáď sa nepožeru.....
@pseudomonas87 tomu ver, že to bude ťažké už sú zvyknutí mať každý svoj zivot
@luccija to si myslím no...
kto vie či mu ozaj chýbaš... 😉
Ja som posledný rok žila v intenzívnom režime manželových služobiek. Vyhrotilo sa nám to posledný mesiac, max. intenzívny - vždy po 5 dni mimo a 2dni doma a správal sa doma ako na návšteve. Tak som mu dosť jasne naznačila, že má rodinu teraz už aj rodinný dom a toto asi nebude práca v ktorej môže naďalej zotrvať ak chceme spolu zostať. Pri poslednej služobke sme už plakali ja aj malý (6r) a nie cez týždeň som mala toľko povinností, že som sa nezastavila. Boli momenty, že mi chýbal, väčšinou som aj horšie spala. Ale vždy som bola strašne rada, keď už konečne prišiel. Keď sa priveľmi citovo oddialite, zistíš, že vlastne dokážeš fungovať aj bez neho. Záleží na tebe aký život si predstavuješ pre Vás.
Moj ked ide na sluzobku na 2-3 dni tak idem k nasim,lebo doma by ma asi porazilo sama s dietatom.ale my mame s muzom pekny vztah a aj kes je na sluzobke mame casto videohovory. Alebo ked je prec zavolam kamosky na vinko ku nam bez manzelov
Občasná služobka povedzme 1x do mesiaca 2-3 dni to ešte dokáže vzťah aj okoreniť, vtedy funguje to užijem si to, každý máme čas pre seba, kamošky, oddýchnuť si od druhého. No keď zistíte, že vlastne žijete sama s dieťaťom a ten manžel ani doma nič nespraví, tak to je prosím o čom?
Mám v okolí aj takú, že žijú dlhodobo týmto spôsobom. Ale ona tým trpí. Nemyslím si, že je to pre každého. A nemyslím si, že sa to dá ťahať dlhodobo, hlavne keď sú ešte aj deti malé.
Ale určite sa to dá vydržať určitý čas, keď viem, že to raz skončí.
Moj muz je mesiac prec a tyzden doma... Uprimne uz som zvyknuta ze som na vsetko sama o to by ani neslo, lebo cez den mame vela aktivit s drobcom a snazim sa vyplnit nejako ten cas ale mne moj so vsetkym pomaha ked je doma, varit sice nenavari ale zoberie mi drobca ze zlato pospi si, oddychni ja upracem.. A chyba mi hlavne vecer ked zaspavam sama a on odo mna 1600 km v prdeli prec a ja sa nemam ani ku komu pritulit .. Mozno keby bol castejsie doma, neriesila by som to tak ale ked ho mesiac nevidim, je to o drzku no. 🙄
@luccija @pseudomonas87 toto bude (uz je) problem extremne vela parov, cca 50000 opatrovateliek, a xxx tisic “tyzdnovkarov”. Casovana bomba pre spolocnost. Tik tak...
Mne moj muz chyba aj ked je 4 hod v praci. Ked som odcestovana ja alebo on, stale si volame a komentuneme blbosti dna. A prave preto sme nikdy nepristupili na to, aby siel pracovat mimo domova. Lebo clovek si zvykne. Nevravim, ze sme nonstop spolu, aj ked sme doma, ja si citam v spalni, on pozera tv, alebo hocico, ale ta malickost prist za nim a povedat mu nieco...ono je to podobne ako s rodicmi- milujeme ich, zijeme s nimi xy rokov pod jednou strechou a sme spokojni, ale ked sa uz raz odstahujeme, aj tyzdnova navsteva sa zda vecna, lebo uz si robis veci po svojom a zrazu mama na navsteve, ako vesias to pradlo, a preco najprv neumyjes podlahu a potom vanu... tak je to aj s manzelom..ak raz na cas odide, zariadis sa sama, fungujes po svojom, pride on a do vsetkeho sa miesa, narusa tvoj system. A z toho moze pramenit vzdalovanie sa jeden druhemu
@canany a dovolila si mu vrátiť sa? 😀
Asi si si zvykla, že rovnako efektívne a možno aj efektívnejšie funguješ aj bez neho a v podstate ho ani nepotrebuješ. Možno si aj vyčerpaná a on ti teda bohvieakou oporou nie je a ani nemá byť kedy. To viedlo k tomu, že si sa voči nemu vnútorne odcudzila a možno si si ho prestala vážiť.
Ja by som bola na pozore ak je to dlhodobý a stály stav a vôbec ti nechýba, aby to nebolo vlastne príznakom toho, že ho neľúbiš. Vieš, je iné ak ti občas muž lezie ne nervy a potrebuješ byť trocha sama so sebou a iné keď si vieš predstaviť život v pohode aj bez neho.
Skús si napr. predstaviť, že by zomrel. Ako by ti bolo?
Podľa mňa by si sa s ním mala o týchto svojich pocitoch úprimne porozprávať, miesto aby si sa silila do pokryteckých odpovedí typu, že aj on ti chýba a ak tvoj muž stojí za niečo, bude sa snažiť nájsť riešenie aby si si k nemu znova našla cestu.
Povedala som mu, že už ani necítim, že by mi chýbal, on príde plny energie, vysmiaty a ja v koncoch vždy. Už som rozmýšľala, ze niekde pôjdem na 2 dni preč a on nech ostane s dcérkou doma, nikdy tak nebol, cítim sa veľmi vyšťavená. Až mám aj z toho nervy, on na pive na sluzobke niekde večer a ja tu ledva pár krokov v urobim s teplotami a pomôcť nemá kto.
A preco nejdes dakde ? Moj muz ked pride domov, prve co spravim je, ze mu necham drobca na krku a ja idem na mihy, nechty, ku kadernicke, na nakupy .. Proste psychicky relax. Sak ty tiez musis dakde vypnut..
@deti95060810
Povedala som mu to, ze aj keď ide preč, som skôr rada akoby mi mal chýbať, tak sa na mna pozeral prekvapene ako to je vôbec možné, že si asi vymýšľam, lebo my mu chybame.
@saskia_98
A v tom je ten problém, ze niekde takto som nebola už ani nepamätám. Už som iba v jednom kolotoči.
Najvyšši čas to zmenit. Sak si uz uplne vyhorena. Furt dookola to iste, ten isty kolotoc.. Mna by porazilo.
Mne tiež muž nechýba, keď ide preč a keď vezme na celý víkend aj 2 deti a mne ostane len jedno .... uuuuu, žúr úplne 😂. Ale môj robí z domu, my sme spolu 24/7. On keď je niekde preč, my si ani nepíšeme, niiiič, úplný reset.
Ahoj, nie si divná, asi si len vyhoreta alebo co, spomeň si na to prečo ho ľúbiš možno keď si pripomenie prečo ho máš rada začne ti chýbať