Môj muž je šikovný. Ako to zvládajú ženy bez partnera?

1. apr 2023

Môj muž ak treba, opraví čo sa doma pokazí, namontuje poličku, vymení pneumatiky aj olej v aute, zapojí práčku či odnesie ma ďaleko za rodinou autom...s domácimi prácami síce nepomôže, ani variť nevie...ale tak sa zamýšľam, ako to zvládajú ženy keď sú samé bez partnera, zavolajú hodinového manžela, alebo ak sa niečo pokazí tak kúpia nové ? Alebo nebodaj nikoho nepotrebujú a zvládnu všetko samé? Ja nemám v sebe tú zručnosť, aby som vedela opraviť alebo montovať, ako žena mám v sebe to, že sa starám o rodinu, domácnosť a pracujem. Ale chcela by som byť šikovná ako môj muž.

dzejn80
1. apr 2023

ja mam tiez takeho muza a som zvyknuta, ze “vsetko sa da”, keby som ho nemala, musela by som sa spoliehat sama na seba, takze som pri nom pekne zlenivela 😂

ildiko36
1. apr 2023

Ja nemam partnera a opravím všetko co treba aj dom si vymalujem, narúbem drevo do krbu, poskladam nabytok , v dnesnej dobe chlapy uz len lenošia, česť výnimkám. Sme prebrali úlohu chlapom, v dnešnej dobe aj lepšie zarábajú ženy

ckocka
1. apr 2023

Ako žena mám v sebe všeličo, ale netuším aký je rozdiel v tom ak sa muž naučí vyšívať a žena zapojiť elektriku. Zručnosť sa získava učením a praxou. Ak si niečo v živote nerobila, je jasné že v tom moc dobrá nebudeš.
Nezvládla by som tak fyzicky náročnú prácu ako partner, jednoducho je silnejší ako ja.

panda21
1. apr 2023

Ja som tiež mala šťastie na šikovného muža. Je automechanik, elektrikár, spraví aj vodu, murarcinu, všetko čo si zmyslim opraví. V dome, okolo domu, aj domáce práce zvláda, s deťmi byť, vyhnať ma von a on zatiaľ navarí aj detí obriadi a okupe. Ale zasa, ja sa pri ňom učím, pár veci v aute už viem vymeniť, montovať, stierkovat, nábytok som sklada aj pred ním.. Ja som šťastná, že ho mám, lebo iný chlapci v 25tke čo poznám, ledva vedia koleso vymeniť na aute, nie ešte v dome dačo porobit 😅

luccija
1. apr 2023

To znie ako sloh opis svojho muža🙂
Môj muž teda nie je zručný a zo začiatku som bola šokovaná, lebo otec je veľmi šikovný a musel nám všetko opravovať a ja som bola zvyknutá, že také veci by mal chlap vedieť.
Buď si zavolajú opravára, suseda niekoho čo to vie, pneu im vymenia v servise ..odvezú sa samé, alebo idú autobusom.Moj radšej poupratuje ako keby mal vyvrať dieru , ale podľa mňa to je aj vzorom jeho otec tiež nič nevedel🙂a chlapi z paneláku často nemajú zručnosť skôr v dome sa priucia či sú nuteni

beata_k
1. apr 2023

Robi sa to tak, ze otvoris navod a citas 🤷🏼‍♀️ Dnes je vsetko na nete. Pekne videa krok po kroku.

heidy222
1. apr 2023

U nás je to tak, že bohužiaľ obaja s manželom nie sme zruční, ja som vyrástla len s mamou a svokrovci tiež nie sú zruční. My vieme Max tak zavesiť obraz na stenu 🙈 niečo sme sa snažili sa naučiť z YouTube, ale nie je to ľahké. Rodinu nemáme v okolí žiadnu. Naozaj niekto vie tieto veci je to zlato. My sa snažíme kupovať kvalitné spotrebiče a starať sa aby sa nepokazili. napríklad v obývačke nemáme tzv stenu lebo nemáme šancu my dvaja nieco návrtat 😂 keď je niečo fakt dôležité, tak zavoláme hodinoveho manžela, na všetko aj doliatie tekutín musíme ísť do servisu. Ale zase obaja zarábame dobre, tak to vieme zaplatiť a vazime si tieto profesie

micusa2222
1. apr 2023

tomu sa povie problém..rozmýšľať a písať na MK, ako zvládajú samy ženy opravy...sa mi asi sníva...

diewcatqoo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ckocka
1. apr 2023

@diewcatqoo No vidíš, ten by sa nám doma ešte určite hodil.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tosomja
1. apr 2023

Aj môj všetko urobí, a predstav si, robí na turnusy a keď mi minule praskla hadica pod linkou, odfotila som mu, povedal čo kúpiť, a opravila som 😃 aj regále som sama montovala, aj lišty okolo steny dávala, kosím, pílim, šmirgľujem...len nech nechce odo mňa nič do auta, to neviem ani kde je brzda. 🫢 Všade chodím s 2 malými deťmi, či vybaviť, nakúpiť, aj spolu upratujeme a varíme.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sense
1. apr 2023

Ci s chlapom ci bez co som vedela som si spravila bežné údržbárske práce. Co som nevedela/sme nevedeli som/sme si zaplatila/i a odveziem sa sama kam chcem a kedy chcem.
Konkretme tesnenie, žiarovky a podobne vymením aj sama, veľké spotrebiče nám zapájali firma kt ich aj doviezla. S autom chodíme obaja do servisu. Obrazy a poličky ak to zvladne jeden spraví kto ma čas, ak si to vyžaduje dvoch tak spravíme spolu. Ľahšie elektrikárske práce spraví on. A robi aj domáce práce, vari a robí "babysiterku" mojej dcére keď je treba.

Takže u nás nie sú mužské a ženské práce, u nás sú veci ktoré treba jednoducho spraviť a Samo Sato a jeho nemecký kolega Mach Allein u nás nepracujú.
Akurat co nerobí je ze nezehli, za to skladá ponožky, vynáša triedený odpad a stará sa o kvety v domácnosti

thoughtfulweirdo
1. apr 2023

Presne pre toto som veľkým zástancom toho, že každý bez ohľadu na pohlavie by sa mal tie základné veci naučiť čo najskôr. Variť, prať, žehliť, vŕtať, prišiť gombík,... Aby nemusel stále na niekoho čakať a volať na pomoc.

zorkahorka
1. apr 2023

Mam takeho muza i otca. Casto chodia pomáhať v okoli a rodine zenam, ktore takych muzov nemaju - takze aj takto sa to da riesit

kvetka22
1. apr 2023

Jednoducho 🙂 skúsi sama, alebo zavolá opravára 🙂 nie každý muž je zručný a nie každá žena vie variť 🙂 keď som potrebovala zavesiť obraz podarila som si aj bez manžela, aj keď on je zručný dosť. To isté pokazena umývačka, maľovanie atď, hľadám pomoc a info na nete 🙂 a muž odkedy je doma, naučil sa variť, automaticky začal prať a starať sa o domácnosť 🙂 v dnešnej dobe nie je problém si nájsť hocičo na nete a pomôcť si 🙂

deti95060810
1. apr 2023

@jabadabadu výmena žiaroviek... otcov známi chodil vymieňať žiarovky lekárom z nemocnice... 🙂
každý vie niečo iné...

hederamonstera
1. apr 2023

Tatino a teraz manzel.
Sama som na tie muzske veci lava, ale preto, ze som to nikdy nemusela robit.
Co sa tyka auta, riesila by som to autoservisom. Co sa tyka takych, ze zmontovat skrinu a pod., to sa da podla navodu. Akoze dnes uz mas na youtube snad vsetko.

lindous
1. apr 2023

Môj partner je zručný, ale napr. do elektrospotrebičov sa nepúšťa, takže napr. na rúru sme volali opravára...navarí aj uprace bez problému, niektoré jedlá sú vyslovene jeho špeciality.... nábytok, maľovanie, podlahu a také prerábkové veci sme robili spolu, ale ja som sa od detstva pri tom motala, keď sa niečo také robilo... no a teda vyrastala som bez otca, takže domov nám chodil pomáhať maminin brat 🙂 ak sa chceš niečomu priučiť, skús sa ku nemu pridať, keď niečo také bude robiť, nemyslím, že to "nemáš v sebe" lebo si žena, ale preto že nemáš skúsenosť a tá sa dá získať 🙂

guiseppinka
1. apr 2023

Nabytok som skladala ja, bavi ma to, malovat malujem v pohode, nemam problem. Zapojit mycku alebo pracku by som zvladla (v praxi som neskusala), keby musim, tak si policu namontujem... Muz nebol dlhsie doma, zapchal sa mi odtok v kuchyni, snazila som sa to opravit, ale zapchalo sa to strasne hlboko, takze som to musela zorganizovat... Su veci, s ktorymi problem nemam a su veci, ktore neviem, ale poznam ludi, ktori to vedia a zorganizujem si to...

Btw, kde chcem, odveziem sa sama a tesim sa z toho, ze som plne mobilna, flexibilna a nemusim cakat na nikoho a spoliehat sa na inych...

denden77
1. apr 2023

moj vie tiez vsetko spravit a opravit a vybavit.. ale v kuchyni vie spravit max. kavu, parky a prazenicu.. kedze byvame v panelaku, viac by som ocenila, keby vedel varit 🤣🤣🤣🤣

ketrint
1. apr 2023

Tak ja som žila dlhe roky sama, takze čo bolo treba som skúsila, spravila a teda nevolala som ešte nikoho na pomoc, vždy som zvládla. Normálne upravy bytu, nábytku, navŕtať poličky, sťahovanie niekoľkokrát, vymaľovať, opravy v byte a podobne… Som technicky typ, takze bud len sedliacky rozum, alebo ved odfotím si (nech to viem potom naisto spat poskladať), rozmontujem a zistim čo je prasknuté a s takym odmontovanym idem do obchodu kúpiť nové aj keď neviem ako sa to vola 😂😂 Raz mi odišla práčka a tiež mi zvedavosť nedala a pogooglila som ten typ a najčastejšie príčiny a normálne pekný návod aj video ako to rozobrať a poviem Ti… ked som opravila pracku tak som sa cítila jak mega Rambo 💪😂
Teraz už mám šikovného partnera, tak sa toľko k tomu nedostanem… ale stále sa do takýchto veci púšťam aj sama, proste niečo treba (alebo si len tak zmyslim 😂), tak chytím, spravím.

nikpa
1. apr 2023

Ak by si nemala muža, až potom by si zistila aká si vlastne šikovná 🙂 Ja som sa do takých vecí pustila keď som bola sama, že som bola zo seba šokovaná čo všetko dokážem. Takže ženy bez mužov dokážu normálne existovať a keď už ozaj bolo niečo treba, oslovila som bratranca alebo niektorého z kamarátov.

marianarem
1. apr 2023

Ja s dlho zila sama a vtedy mi dost pomahal moj velmi zrucny otec a raz alebo dvakrat instalater. Teraz mam sikovneho muza. Ale medzicasom som zistila, ze vela tych veci zvladnem aj sama, a sice ked sme prerabali dom. Tam nam chodil taky vykvet "majstrov", ze jedneho dna som si povedala koniec, idem to robit ja, horsie ako od nich to uz proste byt nemoze. Takze som zacala kachlickovat, zapajat elektrinu a kadeco dalsie a fakt to horsie nebolo, bolo to lepsie a zadarmo.

taminka1986
1. apr 2023

Napr.u nas doma vymenujem co treba opravit,vymenit,prilepit a ocakavam ze to bude. Aj je. Ja sa do takychto veci nestaram. Tak ako on vie ze bude upratane,zaplatene,vybavene. Mame to podelene a nech odomna nikto nechce doliat vodu do ostrekovacov v aute alebo vymenit ziarovku😅🤭

srferreira
1. apr 2023

Youtube a ides. Opravis aj nemozne 😉 naposledy som rozobrala celu pracku, aj opravila 😂 mam chlapa, ale ja musim mat vsetko HNED. A nie za par dni ked sa jemu uraci.

limoncino
1. apr 2023

a odnesie ďaleko za rodinou ma dostalo.
Som rada, že nie som závislá na mužovi ani ekonomicky ani okolo domu, zvladnem to totiž sama. Tak ako on zvládne navariť a upratať a nečakať na mňa.

h2
1. apr 2023

Kým som nemala svojho muža, bežne som si doma opravovala spotrebiče, namontovávala stropné lampy, menila poistky, menila a opravovala vodovodné batérie, čistila upchaté odpady v kuchyni aj kúpeľni, maľovala steny (vrátane opravy dier a prasklín sadrou), montovala sama všetok nábytok... Môj muž je veľmi šikovný, takže toto už robiť nemusím a priznám sa, že čo sa týchto prác týka, som tak trochu zakrnela, z vymenovaného už len skladám nábytok, lebo ma to baví. Ale som presvedčená, že v prípade núdze by som to zvládla zase. Ako by si to v prípade núdze zvládla aj ty.

vilma7
2. apr 2023

Tak ja neviem či za výmenu kolies treba hneď chlapa považovať za šikovného 🤣🤣🤣 ja ich vymením tak isto. A keby musím tak namontujem aj poličky, nábytok poskladať podľa plánu by zvládla asi každá....
A môj vie aj variť, znamená to že je šikovnejší ako ja?

Neboj, ženy bez chlapov ešte neumreli a ani neumrú.