Môj muž chce dve deti a ja neviem čo mám robiť

1. jún 2024

Možno to niekomu príde zvláštne, ale ja som asi odkakživa nastavená tak, že jedno a dosť, jedine čo by som predychala su dvojičky, ale určite by som nechcela dve deti. Neviem si to predstaviť, nechcem si to predstaviť a dosť ma mrzí, že mame na to iný názor. Ani jeden nechceme ustúpiť, takže som zvedavá ako to s nami dopadne….

koniarova
1. jún 2024

Už nejaké dieťa máte?

h2
1. jún 2024

A už nejaké dieťa máte? Viackrát som bola svedkom toho, že muž, čo vždy chcel veľkú rodinu, zmenil po prvom dieťati (ak bolo napríklad náročné) názor, že jedno by aj stačilo.

katica06
1. jún 2024

Najlepšie je vyjasniť si veci okolo detí (počet, výchova, vierovyznanie pod.)ešte pred svadbou

zuzanka.zuzu
1. jún 2024

uf a ja som sa bála že máte tri a on si chce nechať len dve... v tom prípade je toto tá menej horšia možnosť 😉

evcagabi
1. jún 2024

Moj chce 3 a ja 1. Uvidime, ako sa bude menit nazor po prvom 😁

koniarova
1. jún 2024

@evcagabi diametrálne 😂😂😂

evcagabi
1. jún 2024

@koniarova mne je to uplne jasne 😅😅😅

egonsk
1. jún 2024

no mozno sa napokon koli tomu rozvediete a ty si najdes ineho casom a z lasky mu doprajes tiez jedno dieta, cim dojdes do stadia, ze budes mat 2 deti, co teraz odmietas, ale prides pri tom i to ich mat s jednym chlapom a aby vyrastali v stasti jednej uplnej rodiny vlastnych rodicov oboch 😉 Niekedy je fajn pozriet aj do vzdialenejsej buducnosti a zobrat v uvahu viacero faktorov...

maranta_leuconeura
1. jún 2024

Podla mna je pekne, ze obaja chcete dieta 😉 na to by som sa zamerala. Kopec parov sa nezhodne ani v tomto. A kolko ich bude uvidite po prvom, mozno z tvojho muza opadnu idealy a mozno ty budes tuzit po dalsom a spor sa otoci 😄

autor
1. jún 2024

@egonsk akože keď som si prečítala túto tvoju úvahu, tak sa mi normálne zastavil rozum. Hej nechcem viac ako jedno dieťa ale hned si budem robiť ďalšie ak sa rozvedieme. Ty máš na ženy asi dobrý odhad čo. Vieš, väčšina žien si nerobi deti aby “dali” dieťa svojmu milovanému ale preto, že ich samé chcu. Prepáč ale strašne som sa zasmiala 😂

autor
1. jún 2024

@maranta_leuconeura v to úprimne dúfam. Už som ho upovedomila, že budeme ma rd na striedačku obaja, možno naozaj zmení názor, keď výchova prvé. Ja si to naozaj nedokážem predstaviť. Síce ešte dieťa nemám, ale mám predstavu čo to obnáša a nemám záujem to zažiť dva krát. Chcem dieťa, teším sa na to keď budem matka ale nechcem svoj život tomu prispôsobovať do takej miery, že by som bola už len matka.

betulinka1
1. jún 2024

Neboj mozu nastať dve situacie, bud muz zisti, ze dieta nie je sranda a po prvom neprespanom roku sam povie, ze jedno staci alebo ty sama nadobudnes pocit, ze ta materstvo naplnilo a budes chciet súrodenca pre prve. Kazdopadne treba zacat prvým a nechat muza nech sa prejavi. Mozno ti bude tak pomahat, ze druhe nebude problem ani pre teba.

autor
1. jún 2024

@betulinka1 no s tým, že mi bude pomáhať počítam, ale aj tak by som chcela len jedno. Proste dve deti znamená všetko x2. Škôlka škola, poplatky, jedlo, dovolenka, časom vreckové, samozrejme oblečenie, darčeky…. to je len finančná stránka. Ďalšia je časová, venovať sa treba obom, nie len keď su spolu ale aj osobitne, väčší problém zohnať stráženie pre dve ako pre jedno…. atď. Neviem, momentálne nevnímam žiadne pozitíva. Ale viem, že zmeniť sa to môže. Už mame aj dosť rokov, po 35 by som už otehotnieť nechcela.

gelifil
1. jún 2024

neviem, ci by si mala mat vobec to jedno, ked za dietatom vidis len poplatky a vydavky😢😢😢

ljzozv
1. jún 2024

Áno autorka.
Náklady sa dvoma deťmi znásobujú...
Ale rovnako sa znásobuje aj šťastie, radosť a zábava že?

sashabb
1. jún 2024

@gelifil prečo? keď je to opačne a ženy si narobia deti, potom sú tu zvozené, že s výdavkami mali počítať, že si to mali premyslieť predtým atď.
A teraz tu je opačný prípad, kde žena najprv rozmýšľa a už je zlá a nemá mať deti vôbec. 🙄
Autorka, veľa chlapov nevie do čoho s dieťaťom ide a je veľa takých, ktorí po prvom povedia stop, aj keď predtým chceli 2-3.
Ty si musíš jedine zvážiť, či v prípade ak on nezmení názor po prvom dieťati, budeš ochotná a schopná sa aj rozviesť.

ivik4
1. jún 2024

Ani jeden nechce ustupit ? 😄 a co, mlady pan si ho vynosi sam ? Moze, s inou zenou teda.
Ja som na tom rovnako, druhe dieta nikdy nechcem ani som nechcela a mohol by sa aj zesrat, nikdy by som si nespravila dieta lebo to chce niekto iny, NIE JA. Aj keby ma mal opustit.
Kazdopadne toto vedel uz dopredu .
Len si daj pozor , hoc kedy Ti dieta spravit vie . Zariad a chran sa sama
Inak, komenty necitam

luccija
1. jún 2024

Ešte nemáte jedno a už sa neviete zhodnúť či 2?🙂)
Keď nemáš ani jedno tak vôbec nemáš predstavu čo to obnáša.Ludia si fakt vyrábajú problémy.Nemozes vedieť ako ta to jedno zmení a ty už delis ako to bude na RD.zvolni...a nechaj to plynúť

beloved
1. jún 2024

@gelifil Suhlasim, za vyjadreniami autorky necitit ziadnu tuzbu, lasku, empatiu. Este to dieta ani nie je na svete a uz upovedomila manzela, ze sa budu pri dietati striedat a dufa, ze sa chlap uvedomi a zmeni nazor. Cista materinska laska 🙈

gelifil
1. jún 2024

@beloved 😨🙄😉

maranta_leuconeura
1. jún 2024

@gelifil @beloved
Ja jej naopak tlieskam, konecne niekto, kto rozmysla hlavou a nie maternicou.
Potom tu mnohe neskoro placu, ze maju 3 deti, chlapa neschopneho alebo aj nasilnika a same nevedia deti uzivit, tak ani odchod od neho nehrozi...

beloved
1. jún 2024

@maranta_leuconeura Ak sa zena rozhodne mat velku rodinu, lebo aj tu mame mamicky, co maju 4 - 5 deti, tak to znamena, ze nerozmyslaju hlavou ale maternicou?
Je samozrejme uplne v poriadku kazda varianta, ci chce mat zena dieta jedno, dve alebo desat, ja som len vyjadrila nazor, ako na mna posobi autorka, nehodnotim jej rozhodnutie kolko chce alebo nechce mat deti.

sissy27
1. jún 2024

@gelifil nepovedala by som, ze autorka za dietatom vidi LEN vydavky a poplatky, ale vidi AJ tu financnu stranku, na rozdiel od beznych uzivateliek mk, ktore potom vyplakavaju v diskusiach, ze z rodicaku sa neda vyzit a vsetko je drahe.
@beloved a co je na tom, ze uz vopred sa s muzom dohodne na fungovani? To je tiez nieco, co priemerna uzivatelka mk neriesi, ale potom je prekvapena, ze muz si doma len vala gule a s nicim nepomoze a ona je chudinka na vsetko sama. A este bez penazi, lebo teda ani nerozmyslala nad vydavkami 🤷‍♀️
Takze za mna konecne jedna, co rozmysla hlavou a vidi veci realisticky.

beloved
1. jún 2024

@sissy27 Moj nazor som napisala tesne nad tvojim prispevkom

0kristina0
1. jún 2024

Ja ti autorka tlieskam 👏, uvazujes rozumne. Nie je ziadny hriech mat jedno dieta, naco sa nutit do dvoch ked to tak necitits. Mas pravdu, dve deti znamenaju dvojnasobne vydavky, treba rozmyslat aj ekonnomicky a prakticky, nielen emocne. To, ze si sa rozhodla pre jedno, neznamena, ze si bezcitna a to dieta nebudes milovat.

seahorse27
1. jún 2024

Zbytocne o tom teraz polemizujete. Niekedy je fajn nechat veci otvorene. Ked sa vam narodi prve dieta, mozno tvoj muz bude z toho taky rozhodeny, ze na druhe ani nepomysli a v tebe sa mozno rozhori tolko materinskej lasky, ze zatuzis po dalsom dietati 😃 A znovu budete riesit dilemu…nechajte veci, nech sa same vyvrbia. Obaja robite predcasne zavery a uplne zbytocne…

sissy27
1. jún 2024

@beloved kazdy by mal mat tolko deti, kolko je schopny sam bez problemov uzivit. Ak to niekomu vychadza na 10 deti, je to uplne v poriadku, ak si niekto netrufa na viac ako 1, je to tiez v poriadku.
A to, ze niekto rozmysla vopred aj nad financiami aj nad tym, ako budu partneri spolupracovat, je v mojich ociach velmi rozumne a materinske ovela viac, ako len rodit a potom fnukat, ake je to tazke…

zuzanockamt
1. jún 2024

@gelifil Autorka je práveže veľmi pragmatická a rozumná. Za dieťaťom je veľa výdavkov. To len na MK sú ženy s teóriou, že kde sa vychová jedno, vychová sa aj druhé 🤦.

zuzanockamt
1. jún 2024

@beloved A čo je na tom,že sa o tom rozprávali už v predstihu, že majú plán. Tiež som pred plánovaným tehotenstvom mala dôkladne naplánované, čo bude ďalej a aké budú podmienky fungovania.

beloved
1. jún 2024

@sissy27 @zuzanockamt Na jej rozhodnuti mat jedno dieta nie je vobec nic zle, skuste si este raz s porozumenim precitat, co som napisala