Môj manžel stále pije

simonkadunkova
16. dec 2020

S manželom sme spolu 5 rokov mame spolu 2 deti ,chlapca 4r a dcérku skoro 2r.na začiatku sme sa Veľmý ľúbili a po príchode deti sa to veľa zmenilo, uz sme boli aj oddelený on býval u svojich rodičou a ja zas u svojich.but to bolo že my nechcel pomáhať s deťmi alebo v tom bol alkohol,vždy keď mal vypite tak bol vybušby nebil ma od kedy spolu žijeme ani raz ma neudrel.ale bol Veľmý výbušný stale sa somnou hádal o hocičo.a terás je to to isté z roboty rovno do krčmy a keď ide domov tak je na ňom vidno že pil a ked sa ho opitam či pil tak my povie že nie ze čo si vymišlam .napr.včera som mu volala a povedala som mu že nech príde z roboty trošku skôr lebo chcem isť nakupovať tak som ho čakala a prišiel o pol 8 a este opitý.ja uz nevládzem prosim poraďte my čo mam robiť mala ste to uz niektorá? Ďakujem za každú odpoveď.

nic0le
16. dec 2020

@simonkadunkova to je tak, keď si s niekým koho ani poriadne nepoznám, urobím hneď dieťa...

anjelicek26
16. dec 2020

Kde teraz chodi pit, ked je vsetko zavrete? Toto nema buducnost a este je zlym vzorom pre vase deti.

sofia1
16. dec 2020

Načo si s ním,zbaľ sa a chod k rodičom s deťmi.Bude im tam určite lepšie.Podaj o rozvod....alkoholika nezmenis.drz sa!

pribinak
16. dec 2020

Takýto chlap ti je načo?

Začala by som riešiť prachy, najmä ak máte nejaký spoločný účet.
Požiadala o zverenie deti do svojej strostlivosti + výživné a tiež výživné pre teba ako manželku.

A oznámila mu, že rozvod. Lebo treba si uvedomiť, že ak narobí dlhy a budete stále manželia, tak ich budeš splácať ty. Ak máte spoločný majetok, môže sa stat, že on prídeš

deti95060810
16. dec 2020

zavrieť na odvykačku... Ak odmietne, tak najlepšie bude rozvod. Neustále ťa bude ťahať ku dnu...
Aj ti povedal z akého dôvodu pije, Niečo ho trápi, má problémy - to máme vlastne všetci, alebo len tak lebo kamaráti a miluje alkohol...

kitycat
16. dec 2020

Hlavne, ze ta uz nebije.... Zvysok tiez sti za prd. Byt tebou idem na Vianoce s detmi k rodicom a uz sa nevratim...

lucinkaboz
16. dec 2020

neprestane, nezmeni sa ...alebo 1:1000

simonkadunkova
autor
16. dec 2020

Rozvod to by som asi nechcela nie kvoli sebe ale gvoli deťom, deti ho maju radi a oddeliť ich od neho to by som nezvládla

mily7
16. dec 2020

@simonkadunkova máš dve možnosti. Buď sa pôjde liečiť a že ozaj bude abstonovat, alebo počkaj kým ťa začne bit. Zatiaľ je len výbušný. Príde aj čas keď deti ktoré ho ľúbia budú žiadať teba o rozvod,aby bol kľud. Tak je to na tebe pokiaľ mienis čakať. To, že pije, to nič dobré neurobí pre svoju rodinu,pre svoje deti...Nik ti nekaze trhať deti od neho. Môže sa s nimi stretávať,starať sa o ne. Otázka je nakoľko toho bude schopny.

freeja
16. dec 2020

@simonkadunkova zila som 18rokov v takej rodine, mama vydrzala s otcom pohromade len kvoli nam detom, ale spätne ako dospela ti mozem zarucit, ze vidavat otca opiteho kazdu chvilu mi teda na vztahu k nemu nepridalo..tych peknych spomienok zostalo velmi malo. Dobre si to zvaz, ak nepodstupi liecenie, lepsie to nebude. Drzim palce.

gucciok85
16. dec 2020

@nic0le aká múdra🤦‍♀️

kitycat
16. dec 2020

@gucciok85
Ja nazor @nic0le zdielam tiez. 0su spolu 5 rokov, starsi ma 4 roky a tehotna bola hmmm 9 mesiacov... Takze randili, ak sa to tak da nazvat 3 mesiace.

Teraz autorka pise ako nechce trhat otca od deti... A co z neho tie deti maju? Ked pride tatko pod parou uz spia ooo aky skvely otec isto maju silne puto... ved ste sa rozisli, ze ti nechcel pomahat s detmi tak otvor oci.... Vianočné zazraky neexistuju

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
1katus1
16. dec 2020

@gucciok85 veď ma pravdu tak čo? Spraviť si dieťa s veľkým koho poriadne nepoznám je nezodpovedné a potom vyplakavat že pije a že nepomáha má aký zmysel radšej s ním žiť a poriadneho spoznať potom môže prísť na rad svadba a rodina

sofia1
16. dec 2020

@simonkadunkova tak deti budú radsej pozerať ,ako sa hľadáte ,ako ich otec slope ako by ste žili v klude sami alebo u tvojich rodicov.

marikost
16. dec 2020

si veriaca? pomodli sa Novenu k Panne Marii - rozvazovanie uzlov https://modlitba.sk/?p=8085 (najlepsie s detmi, aj ich modlitba sa rata, maju ciste srdcia)

meluela
16. dec 2020

@simonkadunkova uspesne liecenie a dozivotna abstinencia alebo rozvod. Deti moze pravidelne vidiet a udrziavat s nimi dobry vztah aj v pripade rozvodu. Bude to tak lepsie aj pre deti.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cacianka
17. dec 2020

Vieš čo ? Uz je na túto tému stovky tém a prispevkov, tisice rád. Áno mali sme to. Nie si jediná. Precitaj si tu na koňovi, cele romany.
To ze nevies odtrhnut deti od muža - blbosť, otec zostane naveky, ale deti vidia jeho opilstvo...

katkami123
17. dec 2020

To čo je za hlúpy argument, ze kvôli deťom nie.... to akože budú deti spokojnejšie pri vyryvačnom opitom tatkovi a vasich skriepkach? To ty nie si dosť silná, aby si ho opustila, nevyhovaraj sa na deti. Im pri alkoholikovi iba znicis život.

kubkovamama
17. dec 2020

@nic0le mimoriadne empatický koment.🤦
@simonkadunkova rozvod.Ziadne ultimáta.Na liečenie a abstinenciu ho neprinutis,podľa toho ako píšeš,on si nemyslí,že robí niečo zle,on nemá žiaden problém,to ty si predsa namyslas.A kvôli deťom,blbsia výhovorka neexistuje,práve kvôli deťom ho nechaj.Myslis aký vzor majú v rodičovi alkoholikovi?A že ťa nebije,možno nikdy nebude a možno čoskoro začne.Vies čo z takéhoto chlapa bude o rok,čo o 5,čo o 10r?Zbláznis sa,prídeš o všetko ty aj deti.A nemyslím majetky,aj keď aj o to.Moj prvý manžel x rokov po rozvode popíja oveľa viac,už sa tým ani netají,čím je starší tym je to horšie,nemá rodinu,žiadne dalsie deti,no kto by sa čudoval.Exsvokor sa prechlastal k rakovine,od zistenia po smrť prešli 3mesiace a to bol relatívne mladý.Vzali mu pažerák,žalúdok,mal sondu,obrovské nehojace sa rany,správal sa k nám otrasne.Moj syn mal z neho hrôzu.Chces niečo také dopriať svojim deťom a sebe?Alkohol je hnus, cesta akurát do hrobu a k nešťastiu.Malokto sa z toho definitívne vyhrabe a to hlavne musí chcieť človek sám,čo tvoj manžel asi nie

marikost
17. dec 2020

@elizabet173 Ja mam iny nazor. To, aby sa "chcel" zmenit, castokrat nepride samo od seba.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dasakamajko
18. dec 2020

@simonkadunkova ak mozes my napisat sukromnu správu😊

cacianka
18. dec 2020

@kubkovamama moj partner a jeho kolega ano. 29 a 28r ani hlt, ani rumovu pralinku, margotku.
Ano - dostane sa ten kto chce a snazi sa.poznám komunitu abstinujucich zavislakov(sú liečení) a 85% sa drží. Takze ide to.
Ale aj nejde. Takze tu radim tvrde požiadavky.bud alebo. Uz som prispela x x.uz sa mi viac nechce opakovať, lebo autorka "nechce trhat deti".to nie je ok.
Ale ze tie deti maju traumu a budu mat este väčšiu to je pre ňu asi ok

sense
18. dec 2020

@simonkadunkova s odstupom času budú deti nenávidieť nielen otca alkoholika a vzťah k tebe nebude tiež najlepší preto ze si s alkoholikom o stavala a dopustila aby deti trpeli...
Plus pekný model do budúcnosti pre deti...

On môže byť otcom aj naďalej ak bude jeho túžba po rodine a deťoch viac ako alkohol...
Takze zveriť deti do tvojej výchovy, rozdeliť bsm, žiadať výživné a dta mu podmienku... Deti a ty alebi alkohol

rik01lulaka
18. dec 2020

Rozved sa!!! deťom bude lepšie, zachovajú si tú lásku čo k nemu cítia. Moja mama ostala s otcom hlavne kôli nám, ako dospelá som sa jej opýtala, že kde mala rozum keď s ním ostala... môjho otca mám rád, ale už asi iba kôli tomu, že je otec😕 ťažko som ako dieťa zvládala aký bol na mamu keď bol opitý a to ani nebol nejako zvlášť agresívny, nepil ani každý deň len občas...a potom keď sme boli starší tak sme si aj my zlizli rôzne nadávky a ponižovanie!!! A na mne to zanechalo svoje stopy...naozaj ROZVED SA!

simonkadunkova
autor
19. dec 2020

@dasakamajko môžes my napisať

layla123321
14. jan 2022

@simonkadunkova práveže kvôli deťom by bol rozvod lepší. Môj otec bol alkoholik, ktorý bol na začiatku tiež "len" výbušný. Za roky sa to stupňovalo, najskôr chodil neskoro z práce, potom z práce v piatok sa vrátil až v sobotu na obed... Potom sa nevrátil niekoľko dní. Toľko stresov, kým mama volala všetkým kamarátom, do nemocníc a na políciu.... A potom prišla prvá bitka, kedy udrel moju mamu. Potom našťastie požiadala o rozvod. Možno to nebude Váš prípad. Ale čo z neho deti majú, keď pije a venuje sa im, len keď chce? To bohužiaľ nie je láskavý otec. Ja si tiež pamätám, že ma zobral na rybačku, ale pamätám si z toho hlavne to, ako sa tam ožral, rozbil si hlavu o kameň a ja som ako 5-6 ročné dieťa obiehala rybník a snažila sa niekoho nájsť, kto by mu pomohol...