Môj manžel sa nespráva ku svojej mame pekne. Mám zasiahnuť ?

dadomon
28. júl 2022

Moja svokra je extrémne tvrdohlavá a ťažká povaha, moj muz tiez.Ona sa nikdy sama neozve, roky je nejaká urazena-asi ze sa oženil so mnou,nikdy ma nemaká rada… A cudne komunikujú. Na sviatok mu hodí 20€ na stôl, alebo iba pošle sms… Nepozve nas nikdy ku nej, pritom viem, ze je sama ako prst a chcela by byt s vnúčatami. Komunikuje s nami len na moj podnet, ci mozu ist deti ku nej, napíše: ok, kedy… Nic viac. Sama nam nezavolá, ci žijeme.Dakedy sme jej volali my, len tak, teraz uz nemam chuť popravde počúvať ju….Vlastne pre toto je muz ku nej takýto. Ked sa o ňu zaujímal, tiez bola takáto odmerana, navyše nerešpektuje našu výchovu, nic, ohovára vlastného syna pred cudzími ľuďmi.Je to hrozne, nikto z nas nema uz potrebu sa s nou kontaktovať, pritom kvoli deťom ma hryzie svedomie a je minulej aj luto.Ku mne je ako tak normálna, lebo musí… ale snaha o rozhovor konci výčitkami aký ma ona celý život hrozný a je stale chuderka…

ms_green
28. júl 2022

Nie, nemiešaj sa do toho. Nevieš, prečo majú taký vzťah. Kopa ľudí sa nekontaktuje so svojimi rodičmi, pretože ich rodičia sú toxický ľudia, ktorí len na všetko pindajú. Kopu príspevkov je aj tu na MK o takých rodičoch, aj ty píšeš, že ho ohovára. S takými ľuďmi je lepšie sa nekontaktovať.

pribinak
28. júl 2022

@dadomon však ani ona sa k nemu nespráva pekne
Buď rada že máte taký veľmi občasný kontakt a aj deti

mandzula
28. júl 2022

Rodina-nerodina, zrutom energie sa treba vyhybat. Ja by som ani nechcela, aby takyto clovek vplyval na moje deti.

kristinka92
28. júl 2022

nikdy nevies čo za tým môže byt… keď píšeš že tebou nebola nadšená, možno na teba kydala manželovi a ten si to vzdal osobne a nemá potrebu sa s ňou baviť viac… a možno je len taký typ človeka že ma rad svoj klud, introvert.

keď sú deti u nej, aky z nej majú pocit? chodia tam radi či s donutenim? keby chodia radi, tak možno by som skúšala ďalej kontakt ale keby im tým mám robiť traumu že sú niekde kde byt nechcú, tak nechaj to tak

dadomon
autor
28. júl 2022

@kristinka92
@mandzula
@pribinak
@ms_green deti k nej chodia radi, ale len na den, max dva, su z nej unaveni, ona ich zabíja tou prehnanou energiou, mysli si, ze je cool, ale ich otravuje takým akoze prekaranim sa… Obcas tam aj nechceli ist. upláca si ich hračkami, ktoré nechcú….
Ja ju potrebujem na to strazenie, aj nechcem deťom brat starku, preto mam tu dilemu, ci s nou nejak nam komunikovať aj mimo dohadovania stráženia, hoci nemam chuť ani ja

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ms_green
28. júl 2022

@dadomon "Ja ju potrebujem na stráženie" je podľa mňa veľmi zlý dôvod. Sama píšeš, že deti sú z nej unavené. Ja by som radšej dala deti niekomu s kým budú radi. Nemáš iných rodinný príbuzných? Čo tvoji rodičia? Ako staré sú deti? Nebolo by lepšie dať ich na krúžky?
To, že im nechceš brať starkú.. Keby s ňou chceli byť, dobre, ale sama píšeš, že s ňou byť nechcú.
Podľa mňa trošku hľadáš problém tam kde nie je.

evica17
28. júl 2022

Nestarala by som sa do toho. Fakt ako píšu,toxických ľudí ti netreba v živote, a je jedno kto to je, a už vôbec nie deťom. Moja svokra je tiež ten typ toxickej osoby, čo on dokázala urobiť, povedať môjmu mužovi (jej synovi) a ako sa správala a všetko. No ja som tam raz za čas chodila a mala by som záujem aby taký človek strážil moje deti bez môjho dohľadu, žiaľ. A môj muž to nejako neriešil, proste stále vravel že je taká aká je a že to mám brať jedným uchom dnu druhým von. Ale to sa nedalo. Tak buď rada ak je ona taká aká je, že tvoj muž a ňou prerušil vzťahy a máš pokoj. Na deti si nájdi iné stráženie, j by som kľudne j zapaltila ,len by boli v dobrých rukách.

lilyianka
28. júl 2022

@dadomon téma sa skôr mala volať " moja svokra sa k synovi (môjmu mužovi) nespráva pekne"

viestta
28. júl 2022

Takže svokra je v podstate pre teba nepríjemný človek, ale využívať jej služby to už je o inom. Muž ju nechce, deti sa pri nej necítia príjemné, s tebou komunikuje na nevyhnutnej báze a ty aj tak k nej strcis deti, lebo ti to vyhovuje. Skus sa nad všetkým zamyslieť. Napíš si všetko na papier a precitaj to po sebe, že či je všetko tak ako ma byt

andrejka1974
28. júl 2022

@dadomon ja by som v tomto prípade sa nepodlizovala proste keď nemá záujem tak ho nemá a nechala tak

dadomon
autor
28. júl 2022

@viestta ved nie je to v poriadku, preto to riesim… zúžili sa to presne na to, ze ju potrebujem len na strazenie, a he mi to az trápne, nepríjemne…moji rodičia su pracujúci…. a obhajujem si to tym, ze deti tam obcas chcú ist… A potom rozmýšľam, ako dnes, ci sa mam nemam aj mimo toho potrebného stráženia snažiť o nejaky (asi nasilu) kontakt… také zamotané trosku to je

dadomon
autor
28. júl 2022

@viestta oni to vyzerá ako využívanie z mojej stravy, ale robím ti aj preto, lebo viem, ze miluje vnúčatá, no nevypyta si ich, a jediná cesta je, ze ja ju požiadam o pomoc…. povaha takáto

viestta
28. júl 2022

@dadomon aha. No kašli na to. Bud si to.ti dvaja vyriešia alebo nevyriešia. A keď vnúčatá budú ochotne chodiť, tak nech chodia.

caroline_
28. júl 2022

@dadomon zato ze je matka neznamena ze sa k nej musi tvoj muz spravat pekne, ked je pridrbana co caka...