Ahojte, potrebujem sa vykecat. Už 4 mesiace pracujem. Muž ma urozpraval,že chce ísť na materskú. Odvtedy je to pre mňa peklo. Nič nespraví, všade smetisko. O dieťa sa stará tak,že naň dáva pozor jedným okom od telky. Vždy keď idem do práce mám stres čo sa stane. Milión krát bol incident, z jeho nepozornosti, vždy všetko dobre dopadlo len so šťastím. Prídem domov hneď mi malého dá do rúk a pokračuje vo svojom programe - ničnerobení. Ja musím popratat, navariť aj na druhý deň,ísť na prechádzku,lebo by sa drobec ani svetlo denne nedostal ako je mesiac dlhý. Nepomáha dohovaranie, vždy sa len najezi,že on pozor dáva a že upratovať staci cez víkend a nervy si robím sama. Ja nechápem ako sa jeden chlap mohol takto zhovadit. Vždy bol pohodlný ale toto je extrém. Ja viem, muža poslať do roboty a ja naspäť na rodicak, avšak on nepôjde. Ešte má podporu k dispozícii. Ja som teraz nastúpila, práca je super, chcem si ju udržať. Svinska situácia, kde som ja otrok. A to myslím doslova že nič nespraví, plienky sú hodené tam kde ich pustil z ruky, po celom dome. Zasusene taniere, omrvinky všade lebo sa synovi rožok do ruky a pustí ho po dome. Malý z hocikde vezme trojdňový rožok a kŕmi sa ním. Cigáni sú na tom lepšie. Chce sa mi plakať, grcat, zabiť ho. Ako ho donútiť správať sa ako dospelý človek bez toho aby som musela nad ním stat??
No, vacsina zien doma ocakava od partnera pomoc v domacnosti a s dietatom po prichode z prace. Teraz mas vlastne pohlad/pocit zo strany toho, co pracuje ... 🙂 Nepomohlo by najat si upratovacku?
@nafka0483 ako? Ako mu to mám vysvetliť. On vie že ja prídem domov a robota sa " sama " urobí.A ja musím, veď to sa nedá, ale pochopiteľne nestíham. Jemu je to úplne jedno, že si sadne na osraty záchod, že papieriky lietajú po kuchyni. Keď nemá voľný tanier, vytiahne z vianočného porcelánu. Malý, začal loziť. Čo nájde dá do pusy. Môžem to nechať na zemi kým mu tento svinec začne prekážať? Mohla by som odísť k rodičom, ale to by som mu ešte väčšiu dovolenku urobila. Peniaze má, to by si len objednával jedlo a hurá voľno
@majkeel ja samozrejme chcem byť aj so synom, nevadí mi že sa oňho starám po práci. Tu ide o to že s mojím odchodom z domu sa zastaví čas a neni toho čo by vykonal aspoň základné veci.
Suhlasim s tebou, je to lenivec, musis ho dat do pucu. Iba sa smejem, ze vacsinou su tu opacne prispevky, ako ona nestiha ani upratat a vtedy vsetci autorku lutuju, ochkaju a nadavaju na partnera. 🙂
Hm, ťažká situácia...
Ani neviem čo by som ti poradila.... Nemá zakódovaný v sebe poriadok. Nepomôže každý deň mu proste prikázať čo má spraviť? Ja viem, únavné ako s malým deckom.
A z akej je rodiny? Všetko robila mama?
sadnut si vecer a v klude mu vysvetlit,co ako pracujuca zena a matka ocakavas od neho ako muza na rodicovskej. Nie si otrok, aby si tahala 2 sichty. Urobit zoznam, vyvesit na viditelne miesto. S kludom Anglicana oznamit, ze ak to nebude fungovat, taky chlap a otec ti je vyslovene na obtiaz a maly pojde do jasli. Aj by som ho tam na nejaky cas zapisala, ci sa spamata, ale je to na zaplakanie. A takisto mu daj precitat tuto diskusiu, ked sa tu nazbiera viac prispevkov, mozno ho osvieti
@majkeel Myslim, ze tie zeny co sa stazuju ze nestihaju upratat sa o to aspon snazia. Nemaju doma spinu, ale skor neporiadok - rozhadzane veci, pretoze ked doobedu pozmyva, povysava, utrie prach, umyje riad atd, tak pocas dna dieta zas vytiahne hracky, co-to aj namrvi z jedla. Ale okrem toho je navarene, je vyprate a podobne.
Tuto to znie, ze muz doma neurobi nic, ani len po sebe neumyje tanier po ranajkach. Netusim ci to predtym robil, alebo bol vzdy nauceny, ze doma nehne prstom a teraz to samozrejme tiez nezmeni, len pokracuje v tom co robil doteraz minus chodenie do prace.
Ze nejde s dietatom cely den na prechadzku je podla teba ok? Lebo tie zeny co sa stazuju vacsinou idu na prechadzku aj doobedu aj poobede, aj nakupia, aj upratuju a staraju sa o domacnost, len ked pride z prace muz, tak nie je vsetko tip top.
Cize si myslim, ze tu je situacia ina.
A autorka: Robil predtym v domacnosti aspon niec? Upratal po sebe, varil? Sadla by som si s nim a nastavili by sme si pravidla - ja som robila pocas dna to a to, kym is ty bol v praci. Teraz som v praci ja, cize ty pocas dna buds robit to co som robila ja. Proste vymena uloh.
Ale ak si robila vsetko ty, tak sa v podstate necudujem.
Ked prides z prace, vezmi maleho von, a pan domaci nech dokonci, co nestihol
@majkeel musím ho dať do pucu. Ako? Čo by na teba platilo? Ženy ochkaju, áno keď majú doma malého šialenca, ale on má doma anjela. Nevie čo je to vstávať v noci k dieťaťu, lebo drobec spí od narodenia uzasne, vie sa dokonca aj sám pohrať, málokedy plače. Ešte aj zuby ide s úsmevom. On čas má a viem to,lebo pol roka som ho aj ja mala. To bolo úžasné harmonické obdobie. Ja len nechápem prečo to teraz musí takto ničiť. Veď vidí,že som na nervy a má v riti.
Dohodni sa s dákou momentálne bez práce žienkou, že príde každý deň doobeda vezme malého von a uvarí mu čerstvý obed. Mužovi nevadí bordel keď iný ho nevidí. Buď mu začne byť trápne pred ďalšou osobou a ak nie tak pre muža navariť, neprať, večer smeti zhrnúť na kopu a vysypať na gauč kde leží pred TV. Vianočné a iné servisy odpratať do pivnice.
@janage a co si tym pomoze ?
bude zivot neschopne lenive hovado.
muzovi je uuplne jdno, ci mu zena da bielizen do pracky a nieco doma uvari.
ked to zena robit nebude, prat bude kamaratova zena/mama/...a jedlo si objedna.
naozaj nie je dovod mysliet si, ze toto muza nakopne a spamata sa, jemu je to uuuplne jedno, zariadi sa tak, aby mu nic nechybalo.
a to ma ona este niekomu platit za to, za co manzel berie peniaze ?
Sama si napisala, vzdy bol pohodlny. A sama pises, ze ak by nebol na rodicovskej, tak pojde na podporu. Nie je nauceny z domu ...
Niektori muzi nie su vhodni na rodicovsku, ale zase maly zije a je o neho postarane, len nie ako by si ocakavala.
Jedine rozhovor, rozpis na chladnicku, co treba urobit. Ak nepomoze, tak ak nechces prist o pracu, musis vydrzat a na konci rodicovskej/podpory ho vyhnat spat do prace.
Však nenavar, neuprac a vydrž- ty sa najedz niekde v jedálni- určite si niečo navarí resp. zaobstara na jedlo a možno aj uprace, keď stupi do h****
@januarova máš pravdu, mama porobila a ja som prevzala žezlo. Keď toto nie je vidieť okamžite a ja mám práce doma rada, vždy som si to porobila. Ale teraz sa situácia zmenila a on to nevie pochopiť. Nestíham a nevládzem. Tiež chcem svoj pokoj občas, nie len v jednom kole.
akoze sorry... ale vykaslala by som sa na to... preco by sa mal on snazit, pretoze Tebe vzdy prasknu nervy a urobis to... potrebujes skoncit "vyhorena"? Co bude potom s malym? Prod, vezmi maleho na prechadzku a nech si muz robi co chce. Vikend ak mozes sa zdekuj k rodicom ved aj babka a dedko si chcu uzit... obcas sa muza opytaj, kde mas cisté spodne pradlo, respektive, co budete mat na veceru? bordel spinu ignoruj... bu mu to docvakne alebo nie
Nech robi vsetko to, co si na materskej/rodicovkskej robila ty.