Takze baby potrebovala by som vasu radu nvm co mam robit môj muz stale hra automaty poved ze sa zmeni ale uz mi to slubuje dlho ..mame dve deti a on si nepozera ani na nich ci maju co dat do ust a tak...ake peniaze mame vsetko hodi do automatu ..ja to uz psychicky nezvladam ..niekedy sa opije a je na mna agresivny nadava mi do k..riev.. a pritom mu nic nerobim hlada chyby len na mne ..a na seba sa nepozera v nasom vztahu taham len ja za dobre aby bolo vsetkk medzi nami ok..najhoršie je na tom ze slubuje ze sa zmeni ale doteraz som nevidela ziadnu zmenu uz je to rok a pol co to trva ze gembli..
Ved prave o to mi ide ..ze som taka sprosta ze mi ho je luto kam pojde ..pritom on si vobec nepozera nas...
ODIST! Toto nema ine riesenie a cim skor tym lepsie
@misenka626 rychlo odist a rozviesť sa. Jeho dlhy su aj tvoje dlhy!!!!!
Rozviesť,mol boj závislý tiper+obcas automat,postihnute dieťa doma,a islo to.Neľutujem
pondelok ráno na úrad práce, pomôžu ti spísať návrh na rozvod a HLAVNE zrušenie bsm. aby si nemala dalšie dlhy na krku
Co je to to bsm??
@misenka626 ide o to aby ste nemali spolocny majetok a dlhy, aby si sa chranila, kym sa rozvedies. A ak nema zaujem sa on liecit a zachranit vase manzelstvo, kasli na neho
Bezpodielove spoluvlastnictvo manzelov
Asi nemá zaujem ked to stale robi
keď ti rok aj pol sľubuje niečo, s čím stále nedokázal pohnúť, tak vieš ako vážne asi svoje sľuby myslí.... on si už svoje zázemie vybudoval, vyhovuje mu to tak ako to je, tak na čo by sa menil? chápem, že ti ho je ľúto, ale čo okrem tej ľútosti máš z neho ty? z tvojho opisu je on ako kotva....ťahá ťa dole, dole a dole... do akej hĺbky sa dáš stiahnuť?
@misenka626 čiže mate zatial spoločný majetok, aktíva aj pasíva, rozumej dlhy
Ak uz nepojde splácať dlhy z jeho penazi a ty začneš zarábať, siahnu Anna tvoj plat
@misenka626 a vie zeak nezacne okamzite konat, tak sa ides rozviest?
Vela krat som mu vravela ze nechcem takto zit ze ked takto bude pokračovať ze odídem...a on mi na to stale len povie chod...
@misenka626 tak co ta pri nom drzi?
Sama nvm..preco som taka naivna
no vidíš, tak máš aj požehnanie, pošli ho do péčka a ži si spokojne svoj život 😉
to mi je velmi luto ☹ ☹ ale gemblerstvo je velmi tažka zavislost , slubit ti že sa zmeni je asi velmi mala pravdepodobnost, pokial sa totaha dlho ,mala by si zvažit odlučenie, viem že je to tažke kedže už mate deti,ale bude vam časom lepšie, predpokladam že aj tak finančne nie si natom lepšie ako ked by si bola bez neho... takyto človek dokaže prehrat všetko, ak sa peniaze minu, potajomky sa začne zadlžovat, požičky a dnes ked je take lahke vziat z nebankoviek je to riziko ak ste manželia... moj partner bol tiež zavisli ked som ho spoznala, vtedy mi to nevadilo,boli sme kamarati, postupne partneri a to som si už začala všimat, zadlžil sa , dokazal si zaplatit najom a potrebne ale zbytok minul, potom požičiaval... nastastie bol v ,,počiatočnom,, stadiu, dala som mu navyber,ja alebo automaty... vybral si mna,sluboval zmenu, vydrzal chvilu a bol v tom zase...dala som mu druhu šancu, opat zlyhal po čase... dostal poslednu tretiu,nemali sme deti,o to lahšie tuto šancu už nepremrhal ale len preto lebo mu na mne zalezalo,nikdy mi nenadal.. preto si myslím že ak sa k tebe sprava tak neuctivo nema ta rad dostatocne, aj ked ta to boli.... moj potom už manžel vydrzal nehrat asi pat rokov, potom sme cakali dva roky po svadbe babatko a obaja sme pracovali v dvoch pracach pre to male a našetrili sme peniaze, ktore jedneho dna neviem prečo ,vzal a nahadzal do automatu, všetky na vybavičku, velmi ma to zranilo ale viem že ma mal rad a svoj preslap ho neskutočne mrzel....odpustila som mu vyslovene posledny krat a on to vedel, že odidem aj ked bola mala na ceste....preto sam sa rozhodol dat mi všetky peniaze a kartu aby to bola moja zaležitost a takto fungujeme a obaja sme spokojny aj ked mi je luto že ako chlap nema peniaze čo vlastne sam zarobi vo vlastnych rukach..ale tak to chcel ... cim si vlastne nedoveruje a popravde ak by sme sa vratili kazdy k svojmu učtu asi by som mu stale nevedela doverovat....tym ti chcem povedat že s tejto zavislosti sa tažko vyliečit, nutkanie je prilis velike,automat znesie vela ,cely majetok, a dotyčni s tuzbou po vyhre sa zamotava viac o to viac ak prehrava... sluby tu neznamenaju nič, musí byt skalopevne presvedceny že rodina je to čo chce aby mu zostalo, slubmi si ta len drži pri sebe, ale vo chvili pri automate nato zabudne... ja ti velmi držim palce ale tym že aj pije to časom prejde do ovela tažšich chvil , ver mi ☹ ☹ ak mas kam a možes odit,ale už sa k nemu nevracaj ,aj ked by mal neviem ako presvedčive reci ako mu na tebe a detoch zaleži, citovo dokaže clovek vydierat velm presvecivo, pretože keby mu zalezalo, čo nevrvim že nezaleži, ale zavislost je vačšia, prijal by tvoju pomoc a začal hladat riesenie,kompromis.... no určite ak by chcel pomoc tu by som mu neodmietla,ale odisla by som .... prajem ti všetko dobre ,drz sa,hlavne mysli na dobro deti a tvoje stastie... si stastna po jeho boku alebo by ti bolo lepšie samej....ja ako dieta ked som musela zaživat alkoholismus otca,bitky a všeto možne, bola som mala ale rozvod som si priala...radšej bez otca ako trpiet pri nom....no neviem ako to mate s detmi,možno ide toto mimo nich a je to len medzi vami ....
@misenka626 reálne zhodnot co ta pri nom drzi? Ved ked nechces odist kvoli sebe, odídi kvoli detom, snad nejdes tvrdiť, ze napriek množstvu problémov je to starostlivý a dobry otec ;)
Aj ja som mala take detstvo oco mlatil mamu prepijal peniaze ..a tak to nejak som na tom aj ja ale ovela horsie lebo prehra vserko co mu pride pod ruku..dlhy??jasne ze mam tvoj sa staral aspon o to podstatne ..najom...ale on ani o to nie..ja som na vsetko sama a pritom dostávam len rodicak..jemu vobec nezalezi ci mame z coho platit ci maju deti co do ust..financne som na tom velmi zle som z toho vycerpana psychicky som na dne citim ze to nezvladam ..vazim 45 kg po dvoch detoch..mam neskutocne stresy a psychiku ale napriek tomu to zvladam...koli detom...lebo oni su moj zivot..mam strasne zvlastnu citlivu povahu ked viem aky je a aj tak mi je za nim luto ze kam pojde...najviac ma uraza ze mi dokaze takto hnusne nadávať velmi ma to rani..skratka pokaslala som si zivot
@misenka626 no tak sa uz nelutuj, zacni to cele riesit
@misenka626 ze kde pojde? Ze kde pojde? Bodaj by siel aj do pekla, teba to nema co zaujimat..... ved sa tam aj ruti, a ak sa nespamatas, stiahne ta tam so sebou........
Alebo pojde do herne, co si si myslela?
MoZno by mu trebalo podat pomocnu ruku, nie hnes ujst a rozvod.....ale na to.je potrebna odborna pomoc......je tontazka situacia, nevie a.ani si to.necem.predstavit, ake je to pre teba narocne....
@misenka626 no vyriesis to iba ty, nema zmysel riesit minulost
@misenka626 prosim ta ked je takyto nezaslužis si byt pri nom a už vobiec nie aby ti ho bolo luto ,chcela som dat vykričnik ale neviem ho najst.... si psychicky zničena,čo nieje dobre a vemi ti neda odvahu postavit sa proti jemu ,preto ti je ho stale luto..ale prečo ,jemu nieje teba luto... musím si povedat sama pre seba,čo znamena tvoj zivot pre teba, nik nema pravo tomu druhemu nadavat,ponižovat ho a podobne... hovori sa že historia sa opakuje,pises že si mala take detstvo a teraz preživas podobne...chces to tak? si strojcom svojho stastia,zmen historiu..nie si povinna to trpiet... ja som v detstve preživala podobne ale aj od svojej mamy, nemala som nikoho kam sa sklonit ,pretože moj otec dokazal mamu tak psychicky zničit že začala všetko prenasat na nas,bitku ponižovanie ,nemožem jej to vyčitat, psychika je zla ked je narušena... už nedokazala bojovat za svoje deti , vtedy som si povedala až ja raz vyrastiem nikomu nedovolim aby sa ku mne tak spraval.... ale podvedome som pritahovala k sebe prave takych muzov,nastastie som si velmi rychlo uvedomila a rozhodla som sa odist z kratsej cesty.... ak si schopna este bojovat a stat pri svojich detoch tak odit teraz ,nie zajtra lebo nikdy neodides...viac sa ho nepytaj, a chod...nech ta netrapi čo on... to su muži ktorý jednoducho nevedia sa rozdat pre rodinu.... važ si samu seba, nemaj pocit,že nechces zostat sama,niekedy je byt sam dobrou volbou.... aby si si raz nemusela povedat že si to mala urobit a nemusela si premrhat svoj život.... on sa nezmeni sam od seba,ked tak už len na liečeni.... asi je len otazka času kedy ta začne bit....
Uz aj to bolo ze ma.udrel..ja viem ze je najlepšie keby odidem keby sa necháme..ja viem ze si poviem raz dost pomaly ale isto... dakujem vikuska za rady 🙂 ja sa nelutujem iba opisujem svoje pocity...a viem ze pre deti to musim nejak prekonat aj ked sa rozchodu bojim..ze by som od neho nemala pokoja a ze potom by som naspet do toho upadla..
@misenka626 aj keby si sa lutovala, možes, ved žial sama si si vybrala partnera ale stale možes zdvihnut hlavu a urobit pre seba spravne rozhodnutie a potom možes byt hrda na seba... je viac ako iste že ak odides bude ta vyhladavat,bude mat chvilky ked nebude čo davat do automatu,nebude doma žena čo mu navari, a tak a vtedy asi si spomenie na teba ako ta lubi a ako sa zmeni, ale to už musis mat jasno v sebe že nechdes spat..ak to vydržis casom ti prestane chybat a ty možes začas žit .... chod kym možes, bitka je to posledne čo mohol urobit...ked ma byvali partner udrel v tom momente som za nim zavrela dvere, každy den som mala pred dvermi ruže,listy,ale neustupila som...ked to urobil raz je velka šanca že to urobi znova,ja som ho nikdy neudrela nema nemal nato pravo ani on.... tak by som ti priala aby si v sebe nasla silu a odisla, mysli na deti, žiadne dieta nieje štastne ked je nestastna mama, ver mi....
@veronika295 ja neviem či by som chcela čakat až kym padne na hubu a totalne sa zadlži, ako manželka by som v dlhoch bola aj ja.... ja by som odisla hned ak by som mala kam, myslim že čakal dost dlho...
@misenka626 odísť, chceš ešte viac ničiť život tvojím deťom?