Môj manžel je extrémny bordelár

30. máj 2024

Ahojte, potrebujem sa asi vyrozpravat… mam 27 rokov, 3 roky sme manzelia, pred svadbou sme spolu zili 1 rok a 1 rok sme fungovali oddelene.Deti nemame a ani si to neviem predstavit… Moj manzel je dobry chlap. Ale je extremny bordelar a neustale sa na tom hadame. Ja nie som ziadna puntickarka, vobec si nepotrpim na tip top poriadok ale toro co robi on je extrem. Nie su to len pohodene ponozky vedla postele, ci vedla kosa na pradlo. On nechava vsetko a vsade, oblecenie… ak by som ho nezbierala a neprala , tak by mal porozhadzovane oblecenie po celom byte az kym by si nemal co obliect a az tak to hodil do kosa na pradlo. Pracuje z domu, takze obaly od jedla, taniere, nedojedene jedlo je vsade po byte. Ked vari, necha v kuchyni extremny neporiadok… to si ani neviete predstavit…a odide. Pridem domov a len zbieram, alebo sa pohadame, ze “vsak on by to odlozil”… mame doma psa, ktory ma citlivy zaludok a bezne necha jedlo na stole v obyvacke, odide a ten pes to zje. Potom riesime veterinu. Podarilo sa mi vydobit si aspon to, ze cez vikend povysava, poznasa svoj bordel do kuchyne a utrie prach. Mozno to takto neznie az tak hrozne ale po tych 4 rokoch co spolu zijeme mi kvoli tomu zacal liezt neuveritelne na nervy. Idem domov z prace a najdem ho pred telkou zahadzaneho bordelom, ktory urobil cez den. Ak nanho nakricim, tak to po sebe uprace ale nikdy… NAOZAJ NIKDY neupratoval z vlastnej iniciativy. Napr v skrini ma neuveritelny bordel, ked nieco hlada vyhadze celu skrinu na zem a necha to tak az kym mu to nenahadzem spat alebo az kym nanho nenakricim.

Ide o to, ze sa kvoli tomu neustale hadame, som nanho kvoli tomu uz normalne alergicka, neustale som ofucana a neprijemna. Kazdy sa nas pyta kedy budu deti ale ja si neviem predstavit zit v takomto chlieve s dietatom. Ale naozaj… proste neviem si predstavit s nim mat dieta, neviem si predstavit, ze by mi pomohol nieco upratat. Ja viem, ze existuju aj horsie problemy v manzelstve, ale uz som rozmyslala aj nad rozvodom… este nemam ani 30, kolko zien si v takom veku haldalo odznova partnera? Ale rozvadzat sa kvoli bordelu? … samozrejme, ze sa s nim o tom snazim rozravat, no on mi nato vzdy povie, ze on je raz taky, nic s tym neurobi a vedela som, ze je bordelar ked som si ho brala a ze vsak okrem toho je dokonaly chlap a on sa so mnou nechce hadat lebo ma lubi a ukonci debatu 🤯 ano… vedela… ale netusila som, ze to dospeje do takehoto stadia, a ze sa nebude snazit to zmenit.
Mate skusenost? Podarilo sa vam nieco? Ja uz naozaj rozmyslam realne nad rozvodom, kedze nemame deti.

lucka_ke
30. máj 2024

neupratuj, nech ho to zasype, musí začať aj on však ty nie si ani slúžka ani upratovačka

mia16081996
30. máj 2024

Neupratuj uvidíš do kedy bude chcieť žiť ako prasa

autor
30. máj 2024

@lucka_ke samozrejme, ja som to uz sksuala. Skusala som aj cely jeho bordel kazdy den zhrnut a dat mu to do postele, aby si to musel pred spanim upratat. On to len vylozil na komodu alebo zhodil na zem a ostalo to tam aj mesiac…

lucka_ke
30. máj 2024

uff tak takto by som ja nemohla existovať a keď z jeho strany nulová snaha...

viestta
30. máj 2024

Ked mu nedoplo ani ked si mu bordel centralizovala, nedopne mu to nikdy.

autor
30. máj 2024

Ja viem, ze kedysi takto zili manzelske pary, ze muz nepohol ani prstom iba zarobil… ale toto ja nechcem. On sice navari, obcas nieco hodi do pracky a v sobotu povysava. Ale ja takto nechcem zit cely zivot

autor
30. máj 2024

@lucka_ke vzdy mi povie, ze on sa snazi najviac ako vie, len ja to nevidim…. Proste stane sa, ze raz za 2-3 tyzdne uprace lebo vidi, ze chodim po byte nasrata a potom caka, ze ja sa mu budem klanat.

melanta
30. máj 2024

3 roky ste manželia, predtým ste spolu žili rok. Takže 4 roky žiješ v takomto chlieve. Nebudem sa ospravedlňovať za to, čo napíšem - ale ak 4 roky v tomto žiješ, ak si si ho zobrala napriek tomu, že si vedela, že je humusák, tak si rovnaká ako on. Proste ak to 4 roky toleruješ, za mňa si humusáčka aj ty. Normálna žena by si prasa nezobrala a nieto s ním 4 roky žila v chlieve. Už musíš vedieť, že sa to nezmení. Nikdy. Nikdy. Nikdy. Buď budeš žiť v chlieve alebo si normálna a odídeš.

zara1357
30. máj 2024

Ja by som každý den, príchodom z práce natáčala videá( kde bude vidno ten bordel). A vzdy v piatok by som to poslala jemu a jeho rodicom . Videa si odkladala ( v prípade rozvodu budes mat dokaz, ze je blbec).

lenkakravcova
30. máj 2024

Blba situácia, vzhľadom na to ako to máte podelené. Ako píšeš keby si bola doma a mala na práci v podstate iba toto upratovanie, a on by doniesol dosť peňazí pre vás oboch tak by si to asi neriešila. Ale keď robíte obaja a on vlastne akoby ti vyrába prácu za prácou v práci, tak je to celkom na prt. Buď začne pratat alebo ostan doma že dve práce už nezvládaš alebo si začni pýtať od neho peniaze za upratovanie. Pretože tá to ešte po tvojej práci stojí čas a nervy. Možno sa na to potom začne pozerať inak.

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
trema
30. máj 2024

Uz po prvom tyzdni spolocneho byvania a takehoto bordelu by som si s nim vykomunikovala, ze oblecenie bude hadzat do kosa na pradlo a taniere a vsetko od jedla da do drezu/do mycky.. ja by som s nim nemohla rok zit a potom si ho vziat, ze "ved on sa zmeni"..

melanta
30. máj 2024

@matkamirko jeho peniaze sú aj jej. Ak zaplatí každý deň upratovačku, pocíti to na rodinnom rozpočte ona rovnako ako on. Navyše, chlap, ktorému nevadí mať home office a sedieť obklopený taniermi, miskami a špinavým oblečením - nemyslím, že toto na neho zaberie.

trema
30. máj 2024

Ako to mate, ked pridu navstevy? Je mu ten bordel blby, upratuje.. alebo mu to je jedno a kludne je s navstevou v bordeli?

katkaseiner
30. máj 2024

uf, ja som teda bordelarka (na stolicke pri posteli mmam vzdy cca 10 kuskov oblečenia) ale teda toto je ak na mna vela

moonlight1210
30. máj 2024

Ma svoje auto? Nenervuj sa. Naloz mu rozhadzane handry do vreca. Prazdne obaly od jedla do druheho a drbni mu to do auta do kufra. A prikladaj, ak mu to nebude vadit. Postupne aj na zadne sedacky.

Mozno mu to dopne, ked si ten bude bordel vozit so sebou.

Alebo sa pohadate tak, ze pochopis, ze radsej sa bude s tebou hadat na sto sposobov a mat milion dovodov preco on robi dobre, ci urazok na tvoju adresu, akoby sa raz zmenil.
Ze zmenu proste neplanuje, alebo je tak slaba osobnost, ze ju proste nezvlada urobit. Nedokaze. Ze ked uz, tak vie ist len “dole vodou”, nie “plavat proti prudu”.
A das mu zbohom.

bambieblue
30. máj 2024

No keď si už skúsila neupratovať a nič Skús len tak odísť na týždeň k rodicom povec že už nevladzeš takto, zober sa a buchni za sebou dvermi. Ale nič mu nepovec že kde ideš a či sa ešte vrátiš. Nič mu nehovor nechaj ho tak. Možno potrebuje práve takúto facku. Ani mu nevolaj nič, uvidíš ako sa zachová.

lukbe
30. máj 2024

@bambieblue presne toto mi napadlo, odísť a skúsiť to nechať naňho. Ak sa nespamätá, tak to už asi bude bodka.

bambieblue
30. máj 2024

@lukbe No , lebo je na ňu zvyknutý vie že nakoniec to ona uprace.Ale keď ostane zrazu sám a keď sa rozhliadne okolo seba aký neporiadok tak mu to dojde. Dôjdu mu aj čisté veci aj riad a tak bude nútený upratať možno aj si konečne uvedomí svoju chybu

majoranka24
30. máj 2024

Je mi ta normalne luto, lebo si viem predstavit, co prezivas. Ja mam presne takeho otca.😔 Byvat s nim v jednej domacnosti by som nedokazala. Pridem ho navstivit 2x do mesiaca a po 2 hodinach utekam prec. Vzdy rozmyslam nad tym ako dokazala mama chuda s nim tolke roky zit.😔 Ked zomrela, mala som pocit, ze mu musim pomahat. Snazila som sa mu upratovat, ale ked som sa po tyzdni vratila, bol tam chliev ako predtym. On nevidi ani, ked mu v chladnicke rastu plesne. S prepacenim som sa skoro povracala, ked som to umyvala. Uz som rezignovala, pretoze mame aj ine nezhody. Posedim u neho 2 hodiny a utekam prec. Bohuzial si myslim, ze by sa ti velmi ulavilo,keby si sa rozviedla. Si este mlada, urcite si najdes normalneho partnera. On sa nezmeni, sam ti to povedal. A cim bude starsi, tym horsie to bude. Kedze nemate deti, myslim, ze vas rozvedu bez problemov. Ale ako ti tu uz niekto radil, fot si to pre istotu, aby si mala dokazovy material. Drzim palce.

dusankomoj
30. máj 2024

@matkamirko toto napadlo aj mňa! Zaplatiť upratovačku a za rovnakú čiastku kúpiť niečo výsostne pre seba,aby to udrelo do očí! A občas spomenúť,že za tie peniaze mohol byť výlet,elektronika.....😈

januska12323
30. máj 2024

On je lenivý humusak a nie bordelar. Ale v jednom má pravdu, vedela si aký bordel narobí a aj tak si si ho zobrala tak čo teraz čakáš? Nech by bol akýkoľvek dobrý chlap ak ti to vadilo počas chodenia mala si to riešiť vtedy.

thereisabear
30. máj 2024

Nič s tým neurobíš. Buď sa s tým zmieriš alebo pôjdete od seba. Čiastočne by asi pomohlo, keby nerobil z domu.

gejb
30. máj 2024

Sorry dostala som sa len po prvý odstavec...ale neper mu to co nebude v koši na prádlo. Keď si nebude mať čo obliecť nech ide len v trenkach, to nie je tvoj problém... nie si jeho matka.

veronka1996
30. máj 2024

Jednozacne rozvod, niet inej cesty. Nemate deti, cize o to lepsie a jednoduchsie.

maxalla
30. máj 2024

Autorka, uprimne ta lutujem a chapem tvoju frustraciu. Ja som z tych, ktorym bordel vadi extremne, mam rada, ked sa po narocnom dni v praci vratim do cisteho, uprataneho priestoru. Nehrozi u mna, zeby som nechala napriklad cez noc neumyty riad v dreze, alebo cely den neustlatu postel. Poradit neviem, lebo ty si uz musis urcit priority. Ja by som s muzom, ktory tuto moju stranku neakceptuje, nemohla fungovat, bola by som nestastna a doma sa citila nepohodlne. A ja sa chcem doma citit dobre. Neviem, ci je to az dovod na rozvod, pre mna by ale bol. No ja som v tomto dost specificky pripad. Preto radsej ani neradim, len som prisla vyjadrit podporu.

marcellka32
30. máj 2024

Žiadne volanie upratovačky, ale nahodiť kamennú tvár a vydržať neupratovat, vydržať aj 2-3 mesiace, oprala by som len to, čo je v koši na prádlo, ostatné prekračovať, neupratat/nezdvihat/nedávať do umývačky...a nekomentovat ani slovom, za 1 mesiac bude zahadzany a vlastne príde k tomu že nebude mať čisté oblečenie v skrini, možno mu dojde (ak vôbec dbá na hygienu a čisté veci na sebe), po mesiaci si dať rozhovor či mieni takto pokračovať, že ty to takto nechceš..

cacianka
30. máj 2024

@gejb ja by som mu neprala vôbec. Ani cvernu.
Zmetakom odsunula jeho bordel z mojej cesty, umyjem iba to čo použijem ja, a hlavne odídem, nech si žije v humuse sám. Keď zadrbe všetky uteráky, zapchaju sa mu odtoky , nenájde 1 čistý tanier, pohár, lyžicu, všetko oblečenie bude mať spotené špinavé ( teploty stúpajú), trenky oprdene, možno sa preberie a začne konať. Ak nie, v plnej kráse sa ukáže jeho humusacky spôsob života a dôvod na rozvod sa dôraznejšie potvrdí

keiko33
30. máj 2024

Tak mu povedz, že po tom všetkom upratovaní už nemáš chuť na sex s ním a že sa ti už tým bordelárstvom začína hnusit a či to taký príklad chce dávať vašim budúcim deťom. Keď nepomôže možno ešte skúsiť buchnúť dverami a odísť na nejaký čas. Ak ani to nepomôže aby dostal rozum, tak už len rozvod. Lebo to bude už len horšie a zabíjaš najlepšie roky s lenivým sebcom. Lebo keby ťa naozaj miloval, tak by sa aspoň snažil kvôli tebe, ale on asi záujem nemá.

janinah
30. máj 2024

Co mama nevychova,to manželka nedoženie.Centralizuj bordel na jeho posteľ,ale zároveň sa odstahuj spávať do inej vyupratovanej izby,kde pánske návštevy nebudeš prijímať.Tiez mam obdobia kedy robím doma sluzku,ale môj muž maká inde este mimo prace a nemôžem od neho chcieť,aby aj upratoval doma.