Ahojte, milé dámy. Poprosím, nech sa vyjadria väčšinou ženy, ktoré majú podobného muža, respektíve mali podobného muža. Môj chlap už dlhodobejšie vykazuje znaky narcizmu. Máme ročného syna a žijeme spolu teda rok aj niečo. Zo začiatku som mala pocit, že som si našla úžasného muža, toľko výletov, krásnych miest, romantiky, pochopenia, NEHY. Naozaj, všetko bolo krásne, začali sme spolu chodiť ešte počať môjho štúdia. A bum, po jeho vojenskom výcviku nám prišiel do cesty syn. Študovala som ten predposledný rok s bruchom, v rizikovom. Po pôrode sa začal správať dosť odlišne ako na začiatku. Začal chodiť často preč s kamarátmi, veľa veľa na pár hodín preč z domu za športom, začal si robiť kurzy horozelectva, ja veľa hodín sama s malým.. romantika sa mi zmenila z môjho pohľadu na každodennú rutinu, pretože muž chce sex každý boží deň, alebo keď nie ja, tak on sa zariadi každý deň chce... Dávala som mu toľko sexu, koľko chcel, niekedy aj pred malým som ho uprednostnila večer.. keď som mu nedala deň, dva, tak mi začal vravieť, že to flakam, nezvládam, že to môže byť aj dôsledkom nášho rozchodu. Začal na dosť vo veciach časovo limitovať, dávať mi podmienky typu Ak - Ak budeš milá, budem aj ja milý. Ak mi dáš, čo potrebujem, bude to fungovať. Začal ma obviňovať z veľa vecí, pri každej hádke takmer som bola vinná JA. A povedal, že mám s ním vravieť milo ako to robí on......
Dostala som sa do zúfalstva. Raz sa pri ňom cítim úplne skvelo, je tam aj sex ktorý si vychutnám, pred troma dňami mi povedal že Som taká , akú si na predstavuje.... posledné dva dni je odmeraný a vraví , že keď ja chcem sex, objatie, tak vtedy sa má on tešiť? Áno, teraz som mu dala oveľa menej sexu, ale cítim sa byť slobodnejšia, keď si poviem svoj názor ako sa každý deň nervovať, že MUSÍ byť sex...
@emik11 Povedal mi, že toľko básnim o obchode domov, že On tomu už uveril a nastavil sa tak, že pôjdem na naspäť domov. Že ak sa budeme takto správať, tak mu stačiť nebudem. ... Bože keď vraví, že na dovolenke nebol sex a viem, že bol šesť dní zo sedem, IDE MA URVAŤ.... toľko lásky mi dal, toľko romantiky, bol pri mojom pôrode, na druhej strane je to veľký sebec. Nedokážem od neho odísť, na druhej strane viem, že sa nezmení a nechcem celý život trpieť....... vraví, že pre neho je 5krát do týždňa málo sex... Vraj chce ako predtým, keď sme mali, 6-7....ale ja si to potrebujem vychutnať a nie sa stresovať, ČO AK nebude a podobne... začala som mať pred ním strach... neskutočný strach.....
@emik11 akurát som čítala knihu Končí sa to nami a dosť mi to pripomína toho hlavného "hrdinu" Ryla. 🫣
@emik11 je to magor. Mozem ti odporucit len to, aby si utekala cim skor, kym si este pri zdravom rozume, lebo casom on prides. Je len otazkou casu, kedy ta zacne posielat po psychologoch, psychiatroch, lebo ved ty si ta, ktora to nezvlada a potrebuje pomoc, a on je uplne v pohode.
@emik11 ja som ti chcela napísať nueco povzbudivé,ale zatrhla som to v sebe pri vete " nedokazem id neho odísť" si pre neho len gumená Anča nič viac a ty napíšeš toto???Bud ti vyhovuje take utrpenie , alebo si jednoduchšia intelektovo.Predstav si,ze nedajbože pojdes na par dni do nemocnice s malým, alebo pôjdeš ty si sebou ležať....tak co budes robiť???Bude za tebou chodiť do nemocnice s budete mať niekde na wc sex?Ver,ze by ta dokázal vymeniť aj hneď za inú " mašinu"
A ze bol na začiatku iný?- vsak ked vtacka lapaju.....🤷On ta neberie ako partnerku, matku jeho dieťaťa.... bohužiaľ.Nohy na plecia a cau.Dieta vychovas aj sama.
Prestaň sa vyhrážať a urob to. Potom môže sexovať koľko a s kým chce.
@vierkainka ak clovek napise nieco taketo "Bud ti vyhovuje take utrpenie , alebo si jednoduchšia intelektovo", tak je jasne, ze nema ani len potuchy o tom, co je to zit s manipulatorom a narcistom, a preto by sa k tejto velmi citlivej teme ani vyjadrovat nemal. Precitaj si nieco o tom, ako taky clovek svoju doslova obet spracuje. A nema to nic spolocne s tym, ze obet trpiet chce alebo s jej intelektom.
@emik11 https://www.nikdyviac.com/ pozri sem, je to zena, ktora si tym presla a teraz pomaha inym.
mam taky pocit, ze sex je Vas "najmensi" problem, ak mas kam odist, urob to co najskor, lebo zachvilku pri nom prides o rozum, sebavedomie a nebudes si vediet vazit samu seba..
@emik11 áno, je to narcizmus. Utekaj preč od neho čím skôr. Sex používa ako manipuláciu, on Ťa neľúbi a berie Ťa čisto ak objekt ktorý mu slúži na uspokojenie jeho potrieb. Ja som žila s narcistom, bolo to podobné, ale keď sa začal prejavovať ja som hneď odišla, našťastie som ale s ním nemala dieťa. Toto čo prežívaš nie je rutina, ale utrpenie a psychické týranie
Jeho nezaujíma ako sa cítiš ty, ale dôležité je pre neho ako sa cíti on. Ak popri tom ešte aj rozpráva aká je on obeť a ako trpí, tak áno - je to narcistická črta.
Najlepšie na tom je, že ty tomu aj uveríš a budeš hľadať, čo by si mala na sebe zlepšiť. Zažila som to.
@mandzula ale prisim ťa,co ty vies o tom co ja som prežila ci mám potuchy,alebo nie.Je do neho zamilovaná, nedokáže ho opustiť,aj ked ju tyra.Lebo niv ine ako týranie to nie je.Normalny zdravo rozmyslajuci človek toto čo najskôr utne.
@emik11 on žije iba svoje potreby hobby, sex.Ked to je už na začiatku takéto s výčitkami skús mu to vrátiť aj ty mu niečo splechni do tváre uvidíš reakciu v čom mu akože nestíhaš?áno, manipuluje a vyčíta, zhadzuje ta.S tým sexom by sa mi zhnusil za chvíľu bude chcieť 2x denne.Ved aj ty mu vytkni kde sú výlety, neha, pochopenie?kde je tvoj voľný čas?vari ta ako žabu pomaly a isto...pevne si stanov hranice toto nie, toto áno.Takto sa so mnou rozprávať nebudeš, ale neviem či ti to bude niečo platne.Akonahlr budeš vystrkovať rožky môže pritvrdiť.Z partnera nemáš mať strach ma to byť najbližšia osoba
@vierkainka ak si si nieco podobne prezila, tak by si si mala uvedomit, ze ked cloveku, ktory ma sebavedomie v prdeli, napises, ze je "jednoduchsi intelektovo", vlastne ho len utvrdis v tom, ze je hlupak a ze si vlastne ani nic ine, ako chlapa, ktory jej vladne, nezasluzi. Plus sa pozri, ako sa autorka vyjadruje, evidentne je to rozumny clovek.
@mandzula no takto aby si rozumela aj ty: tak konkrétne v tomto prípade to malo znamenať ze nech si zloží okuliare,nie ze je hlúpa.🙂Zelam ti pekný deň.
@vierkainka hej, hej, tak urcite...
@mandzula no tak veru no...tak tak....
@vierkainka to nemá nič spoločné s intelektom veľa aj mediálne známych inteligentných žien žilo v takýchto vzťahoch.To je kolečko chvíľu dobre, chvíľu zle metóda cukor a bic.Vzdy, keď je dobré si povie nie, mylim sa on nie je taký a potom prídu zase zle chvíle zase dobre...to je život v neistote čo bude ako bude, čo povie rodina, dieťaťu beriem otca, ako to zvládnem, som na vine ja?
Súhlasím s názormi bab vyššie. Strieda sa cukor a bič, lebo keby to bol len bič uz si dávno preč. Takto si ta púta k sebe aby si si povedala ze ved vlastne on vie byt úžasný. To je ako s tou zabou, ktorú dáš do hrnca so studenou vodou. Pomalicky ju zohrievas, ze si žaba Ani nevšimne a uvarí sa 😔 Ma fb je skupina- Nikdy viac, ale neviem za akých podmienok by ta do nej prijali, je to tam velmi striktne, co úplne chápem. Držím palce!
@emik11 moja zlatá toto sa tak zle číta ze keby viem kde zijes tak ti pridem pomôcť so sťahovaním. Celý prispevok len co on chce a on potrebuje a co ty MUSÍŠ.
utekaj od takého, nezostavaj s nim ani kvôli synovi, budes mat krajší a kľudnejší život.
Vsetko čo tu napisali ženy vyššie uplne súhlasím.
Toto nie je život.
Držím palce 🍀 🍀 🍀
Ja len doplním, že žiadny narcis nie je nikdy verný. Keď už nie fyzicky, lebo mu žiadna nedá, tak vďaka internetu obháňa ženy. Ty pozbierať sily a bež tak ďaleko ako sa len dá. Toto bude len a len horšie. Zaslúžiš si byť milovaná a žiť v harmónii.
@luccija pani nech si nenecha takto ubližovať,toto nie je život.Ona ho vsak " nedokáže opustiť" .....aj tebe napíšem,ze jednoduchšia intelektovo v timto konkretnom príbehu malo znamenať,nech si zloží tie ružové okuliare zamilovanosti a nenecha oklamať tymi malymi chvíľkami ked je dobre.A ked sa nechá,tak je bohužiaľ slabá a tteba vyhľadať pomoc.Ci u príbuzných,alebo cudzích,len hlavne nech uteka od takého cliveka ako je jej muz čo najďalej aj s dieťaťom.Viac sa uz vyjadrovať nejdem.Naco?
@emik11 https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/konicky-rodina-a-nezhody-s-partnerom/
tento príspevok si tiež písala ty. Prečítala som si oba a už mám ako taký obraz. Neviem, koľko má partner rokov, ale podľa jeho životného štýlu, absolútne na dieťa nebol/nie je pripravený a možno ani nikdy nebude. Tiež žijem s vojakom a naše cesty sa prvýkrat rozišli presne kvôli jeho práci..a to už mal po 30tke. Tiež sa nechcel usadiť a mal úplne iné ciele v tom čase, ale aspoň bol rozumný a ukončil to a nie, že za neho rozmýšľali hormóny. Tiež je to typ, ktorý miluje adrenalín, svoju prácu. Sú vojaci a vojaci. Pokiaľ je ešte u výsadkárov a práca ho baví, tak tam je kopec takých a je tam, žiaľ, aj veľká rozvodovosť. Ste spolu veľmi krátko a na 90% tvoj chlap na dieťa pripravený nie je. Je už len na tebe, či budeš tolerovať chlapa, ktorý bude mať svoj život, ale budete spolu alebo sa Vám cesty rozídu, on bude platiť alimenty a ty budeš mať šancu nájsť kompatibilnejšieho partnera. Treba si uvedomiť, že zapálený vojak je iný, ako muž z kancelárie alebo pracovník v automobilke. Nemôžeš mu nič zakazovať, pretože tým nič nedosiahneš a on bude frustrovaný. Predpokladám, že je mladý a jednoducho si neuvedomil, že pravidelným nechráneným sexom, sa môže stať aj takáto vec. Motýle odišli a on sa prebudil. Treba si sadnúť a vážne sa porozprávať, že ako si predstavuje budúcnosť, lebo tebe to nevyhovuje. Hlavne bez výčitiek, ale proste mu to povedz cez svoje pocity. Láska nie je tom, že ti bude hovoriť, keď budeš taká, budem aj ja taký. Áno, môže byť narcista, ale tu skôr ide o jeho nevyzretosť. A aby sa neskôr nestalo, že sa naschváľ vytratí niekam na misiu. Robí to dosť chlapov, ktorí nechcú byť s rodinou. Treba byť realista a pozerať na svoje šťastie 🙂 ak chceš. napíš mi ;)
vies ako vyzera hra macky s mysou? Prv nez ju zozerie? Ty si mys...