Môj chlap má život len o zábave

kika_7
30. jan 2021

Môj chlap mi nasľuboval že sa zmení , že sa vzdá alkoholu a ostatného , vpodstate život len o zábave . Čakáme spolu dieťa , dala som mu ultimátum a po práci dnes ako prišiel domov vôbec žiadny záujem . Práve teraz dorobil s autom od samej 8 . Neviem čo mám snim ostať alebo radšej ostať sama s dieťaťom . Rodina mi je oporou to je pre mňa hlavné. Čo sa týka potratu nad tým vôbec neuvažujem . Podľa mňa každý má mať druhú šancu ale ja sa bojím , že ten kolotoč nikdy neskončí . Trápi ma to . Mám ho rada . Ale nechcem svoje dieťa nechať trpieť . Ďakujem za každú rozumnú radu .

elensed
30. jan 2021

@kika_7 pre mna osobne by bol alkohol problem.Nechcela by som,aby dieta zazivalo take stresy a hadky.Radsej by som bola sama.Ale to som ja,nemozem radit.
Ako prebiehalo to ultimatum?Mozno to chce inu komunikaciu,mozno aj jeho nieco trapi.Neda sa vam lepsie o tom porozpravat?

jajka71
30. jan 2021

Z toho co píšeš on trucuje, ty si mu zakázala partiu kamošov a pohárik, tak sa s tebou nebaví, nieje to riešenie vašich problémov, ale bude sa to zrejme nabalovat až raz buchne a prídu výčitky co všetko kvôli tebe/vám on nemoze,.... Je na tebe ci ti stačí toto dočasne ticho, že je síce doma s tebou ale je ticho. Ak by rozumel tomu, že prečo je to ultimátum s vedel, že tak ubližuje vám trom a ze to, že budete traja si žiada určite veľa kompromisov s je dôležité, aby dieťatko malo už v brušku pohodu a potom prostredie, v ktorom bude prijaté a akceptované rodičmi, ktorým záleží nielen na ňom, ale aj na sebe navzájom....je pre niektorých chlapov scifi.
Ty si postavená v období tehotenstva pred otázku či s nim budeš vychovávať dieťa ale nato si musíš odpovedať sama čo od Otca dieťaťa očakávas a ci tvoj partner ti to vie poskytnúť, alebo skôr či si ochotná prijať to, čo ti dokáže poskytnúť tvoj partner a bude ti to stačiť aj s tým, že pokiaľ nastúpia z tvojej strany požiadavky, očakávania a výčitky, môže sa stať, že on bude radšej inde ako s tebou/vami a bude to stavať tak, že je to preto, lebo robíš "dusno".....

kika_7
autor
30. jan 2021

@jajka71 áno máš pravdu ale nie len kvôli alkoholu ale aj drogám. Nechcem ohroziť v budúcnosti dieťa .

kika_7
autor
30. jan 2021

@elensed buď si výbere život aký viedol do teraz. Kamaráti a podobne jeho závislosti . Alebo rodinu . Áno je pravda chodí do roboty . Ale bola som hlúpa keď som si snim začala , to som nevedela čo sa vykľuje a poznáme sa.7 rokov . Je to veľmi smutné
No chcem spraviť správne rozhodnutie kým sa dá

ovaaa
30. jan 2021

Si sa zobudila trošku neskoro. Ultimátum malo byt prvé TY alebo drogy a jeho slobodný štýl života. Od toho sa malo rozvíjať či pokračovať vo vzťahu do rodiny. 7 r.je dosť veľa na spoznanie...koľko šancí chceš dať? Ja by som už nedala žiadnu. Hádam nechceš takto žiť?

kika_7
autor
30. jan 2021

@ovaaa Práveže nechcem len sa vyhráža samovraždou, a také bludy . Vlastne mám aj strach čoho všetkého je schopný

ovaaa
30. jan 2021

@kika_7 Ak sa vyhráža smrťou odporuč psychiatra. Ma ťa úplne pod kontrolou. Odísť čím skôr, zablokuj číslo, nereaguj na jeho snahy a vyhrážky. Máš podporu rodičov a v určitých chlapských veciach môže pomôcť tvoj otec alebo kamarát. Myslí na seba a svoje dieťa.

stary_ujco
30. jan 2021

Keď si nemala dosť rozumu doteraz, tak ho maj aspoň dnes. Zbal si veci a choď si žiť svoj normálny život. Gambler, feťák bez ochoty sa zmeniť. A ešte vytahuje samovrazdu keď nebudeš skákať ako on chce? Si na ceste do pekla. Pre seba aj dieťa. Tak šťastnú cestu, keď s tým nič neurobis

jaskolka
30. jan 2021

Bože nebeský, ako budem asi veľmi priama, ale kde si mala rozum predtym? Chlap chlasta, berie drogy, flaka s partiou a ty si s ním 7 rokov a ešte aj dieťa si urobíte? Co si si myslela? Ze lusknutim prstov pri dieťati sa zmení? Úprimne, milión podobných príspevkov tu je, ozaj sa nedá poučiť z hlúpych chýb iných žien? Otázka nemala znieť, budem dieťa vychovávať sama, ale akonáhle si zistila, že sú tam drogy, mala, si sa pratat preč. Píšeš, že sa zmenil. Tak si mala vycuvat hneď na to. Ani, úprimne ti poviem, budeš slobodná matka mlebo aj keď s ním ostaneš a budeš mu všetko "z lásky tolerovať"budeš vlastne sama. Teraz si tehotná, čiže nebudem ešte priamejsia, lebo oveľa viac by sa dalo písať, ale nechcem byť veľmi zlá na ženu v druhom stave. No môj názor, že za veľa zlých veci si ženy môžeme samy, slepou láskou a sialenou toleranciou. A píšem ako jedna z tých "naiviek" co tiež si prešla 4 ročným bez perspektívny vzťahom s manipulátrom a "mamickarom" takže viem, že sa dá to zmeniť, keď dostanem rozum a buchnrm dverami za takým idiotom.
Zbal sa, chod k rodičom, a ze on sa vyhráža samovraždou? No a čo, je dospelý, svojpravny, ak sa zabije, jeho problém.

majkeel
30. jan 2021

Ano, vyborny napad otehotniet a hned sa rozist. 🙂 Nestacilo sa jednoducho rozist o mesiac-dva skor?

majkeel
30. jan 2021

Je dospely, ma pravo skocit aj pod vlak, ked chce a je na to dostatocne sfetovany, ci blby. To uz nie je tvoja starost, ani zivotna uloha riesit blbcov.

ufatess
30. jan 2021

To musíš sama si uvedomiť či chceš s takýmto človekom žiť, či to má pre teba význam. Len dávať miliardu šancí nemá moc zmysel, to budeš len trpieť :/

mlska19
30. jan 2021

Prepac,ale ak su v tom aj drogy,a on nemieni prestat nadobro,netreba uz vahat.Toto nie je dobra cesta pre Teba ani pre dieta.To,ze si opravuje auto,by some neriesila,kazdy potrebuje byt obcas sam so svojim myslienkami.Problem su tie zavislosti,a prichodom dietata sa to nezvykne menit.Mam znameho alkoholika,ani sme necakali,ze sa narodenim dcery zmeni.Dceru sice miluje,ale alkohol je alkohol,aj ked mu rozbil vztah a dcera je teraz 350 km daleko a on lamentuje,kade chodi.Vacsinou opity.

hankm
30. jan 2021

A mlady muzi, ktory pracuju, sportuju, maju nasetrene, dokazu sa postarat o rodinu po hmotnej a nehmotnej stranke su single, lebo si dovolii do 30 byvat doma a nevyhadzovat $$$ za podnajom....zly chlapci vzdy vedeli rozvybrovat tie spravne miesta.

sasa1310
30. jan 2021

@kika_7 najprv spraviť dieťa s alkoholikom a závislým na drogách, a potom rozmýšľať o budúcnosti dieťaťa. Nešla si na to náhodou z opačného konca? Príde mi riadne vtipné ako čakáš, že sa zmení 😀 To skôr vyhráš v lotte

elizabet173
30. jan 2021

@kika_7 radu si si mala pytat, kym ste to dieta splodili. Neviem kde si pocula o tom, ze by sa muz kvoli zene alebo dietatu zmenil. Stava sa to naozaj vynimocne. Pije a je na drogach aj teraz? Ak ano, nevahaj, okamzity odchod. Na jeho vyhrazky sa vykasli, za svoj zivot je zodpovedny iba on sam. Iba ta tym vydiera. Ak je len ticho, lebo nemoze chlastat s kamaratmi, ale je doma, nepije ani v tej garazi, len sa vrta v aute, ani si tam nieco neslahne, tak by som tomu este dala sancu. Ale velmi neverim, ze sa zmeni, poznas ho 7 rokov, vies co je zac a splodis s nim dieta. Toto mi hlava neberie

nikyball
30. jan 2021

Najprv si mu mala dať ultimátum a ak by ťa presvedčil ,že je mužom do života, mohli ste plánovať rodinu. Prečo to vždy ženy robia opačne ? 🤷 Predpokladám že dieťa si chcela hlavne ty. Kvôli takým ako ste vy dvaja ,deti trpia tak či tak .
Tie drogy nekomentujem už vôbec.
A odporúčam si nabudúce nájsť chlapa, ktorého už nebude treba meniť a dávať mu ultimáta !!!!!

elensed
31. jan 2021

@kika_7 Baby a co jej teraz pomozete moralizovanim,ze si s nim nemala robit dieta?Ved asi na to aj ona sama prisla....Nenechaj sa prosim vlakat este aj do vycitiek a hanby,ze si urobila chybu.Kazdy robi chyby a to neznamena,ze ty a tvoje dieta nemozete byt stastni aj bez neho.
Vyhrazkami o samovrazde ta len manipuluje a bude to robit stale,lebo v tom nasiel mechanizmus,ako dosiahnut svoje.Drogy a alkohol su vazna vec,mozno by to chcelo liecenie,ale o to on zaujem nema.Ak mas podporu v rodine,tak radsej odid.On sa narodenim dietatka nezmeni.Pribudnu financne problemy,hadky a ktovie co dalsie.Urcite to nebude vhodne prostredie na vychovu a mysli teraz,ako mozes do buducnosti svoje dieta traumatizovat.Dieta si dokonca uklada uz zazitky z 3trim.do tzv.implicitnej pamate-je to teraz pomerne nova veda-prenatalna psychologia,ale urcite to moze mat neblahe nasledky na jeho psychicky vyvoj.A mysli tiez aj na seba...
Vsetlo sa da odkomunikovat,ale ked on nechce...

nikyball
31. jan 2021

To moralizovanie jej možno pomôže do budúcnosti kým si s podobným alebo dokonca s tým istým idiotom bude chciet spraviť ďalšie decko. Lebo tie deti vďaka takýmto trpia. A netvarme sa, že takéto nezodpovedné správanie nie je chyba. Áno je to jej chyba a obrovská.
Iné je, ak je chlap ukážkový a po deťoch sa zmení. To sú ženy ,ktoré je treba podporiť a pomáhať im. Táto vie do čoho isla