Ahojte mamičky. Prosím o veľké pochopenie a vyjadrenie len tých ktoré majú osobnú skúsenosť alebo poznajú niekoho kto zažil niečo podobne. Zomrel mi starý otec. 3.1.2018 skonal na zápal pľúc jeho choré srdce to nezvládlo. Keďže som sa nestihla rozlúčiť lebo žijem v zahraničí. Čakala som každú noc že sa mi s ním prisnie pretože pre mna bol všetkým aj keď on má moc rad nemal. Tuto noc sa mi stalo niečo čo si nedokážem vysvetlit. Nemajte má za blázna prosím. A som si istá že sa mi to ani nesnívalo. Zobudila som sa v noci na to ako má niekto 4 krát silno zalomcoval po pravom rameni. Zobudila som sa nám to a pozrela na muža hovoriac si čo to robí? Ale on tvrdo spal! Keďže v poslednej dobe moc toho nenaspim bola som moc unavená a aj keď som sa na to prebudila mikro spánok má ťahal späť. Cítila som že zaspávam ale v tom má to vytiahlo zo sna mala som pocit veľkého prelaknutia. Ako keď čítate knižku doma je všade ticho a vy sa zlaknete a máte vnútri v žalúdku taký zvláštny pocit. Predné tento som mala 4 krát keď má to vytiahlo zo spánku. V dome bolo ticho nič nebuchlo čo by má mohlo vystrašiť. Myslite že duša nebohého sa nás dokáže tak silno chytiť? Prosím názor skúsenosť mám strach ísť aj spat dakujem
@mamulik10 suhlasim s prispevkom vyssie..nechaj ho odist..mne ked zomrel ocino, tiez sa diali "veci"...dostali smr ale radu, ze aj napriek bolesti zo straty, dusu cloveka by sme nemali "tahat" spat aby tu ostavala...
Ja po nasich skusenostiach jednoznacne verim ze ta energia po smrti je az "hmatatelna" okolo ...
Uprimnu sustrast...:(
mala si sen, resp nocny des. pri zaspavani clovek moze dostat spankovu paralyzu alebo nocny des. Vsetko je to o tom, ze na to stale myslis, mas mozno nejale vycitky a takto sa to prejavuje. Musis sa s tym vyrovnat.
Poznam...ja som sa zobudila presne na moje narodky v noci ako ma objima moj otec revala som ako dieta...no rozlucila som sa snim a bolo..urob to aj ty tak 😘
Alebo daj za dedka odslúžiť omšu
Zapal bielu stihlu sviecku a rozluc sa s nim, povedz mu vsetko co mas na srdci akoby tam bol pri tebe a pocuval. A potom ho poziadaj, aby uz odisiel do svetla, ze na neho nezabudnes, ale nech jeho dusa ide "domov" v pokoji. Poziadaj anjekov, nech ho vyprevadia. A potom to uz nechaj tak.
@mamulik10 ahoj, ja som bola raz paralizovana. Spala som na bruchu a zrazubako by ma niekto silno obimal od chrbta, v polospanku som myslela, ze muz, ale ten nebol doma,potom, ze niekto sa k nam vlamal bola som uz hore a nedalo sa mi pohnut, strasne som sa bala, trvalo to cca 2-3 minuty. Povedala som to len muzovi a nasim. V tom obdobi mi nikto nezomrel. Doteraz nechapem
pamätám sa, keď som mala 14 rokov, ako ma raz v noci tráááášne pichalo pri srdci. Zobudila som sa nato. Ležala som ticho v posteli.asi o pol hodinu niekto zazvonil, mama s otcom išli otvoriť. Počula som už len veľký plač pri dverách....mamin brat prišiel povedať, že pred chvíľkou zomrel starký... býval od nás asi 10 minút cesty. stále si myslím, že sa so mnou prišiel rozlúčiť starký....
ešte aj teraz mi je do plaču.... mama už tiež zomrela.
tu na MK je skupina, ktorá sa zaoberá takýmito vecami. ....
Mne sa stalo za posledný týždeň 3x ,ze sa stále zobudím ako keby na zabúchanie na dvere a ked pozriem na hodinky, sú 3 .00 ráno..
Uf pri niektorych má až striaslo. Ja som veľmi veriaca a verím a som aj presvedcena že život po smrti nekončí. Ale nedokážem si vysvetlit tu silu pretože jemne to nebolo. A v tom čase keď sa s dedkom aj niečo dialo nenapísali som všetko lebo je to na dlho s manželom som videla neustále rovnaký čas... napr 20:20 11:11 15:15 rôzne kombinácie celé 2 týždne keď zomrel to skončilo. Už to nevidím. Už som to mamičky urobila rozlúčila sa ale stále to boli ja som veľmi citlivá myslím na neho. A stále nemôžem uveriť že odišiel nechcem si to pripustiť. Je ťažké sa s tým zmieriť. Zostala som už sama. Asi preto je to horšie
@deti95060810 ako sa vola prosím? 🙂
moja mama zomrela nečakane v nemocnici.... mám nato svoj názor a ja stále hovorím že ju nechali zdochnúť ako psa.... otec zas že ju otrávili liekmi.... 😢😨 Ale to som chcela, že na úmrtnom liste bol čas úmrtia 2:50 hod. Po jej smrti som sa dlho budila presne na tento čas. 2:50.
@deti95060810 uf to je mi ľúto aj moj dedko nezomrel s kostolným poriadkom. Tiež ho sestra ztýrala kvôli majetku. Až skonal. Moc má to mrzí ale vec že aj n nich ešte príde a tam hore je súd spravodlivý! Pred tým neutečie nikto!
mne mama zomrela nahle v 20rokoch, zatial co ja som. spala vedla.. v tu noc som sa zobudila na to. ze skrieka papagaj co bol u nej v izbe (za roky rokuce co sme. ho mali v tme nikdy neskriekal) ja som sla pocuvat za dvere ci sa nieco nedeje.. mama vklude chrapala ako vzdy.. rano ked som sa zobudila som zistila ze je mrtva.. v tu noc bratovi prestala ist chladnicka, ked ju odpojil a zapojil spat do elektriny isla dalej este niekolko rokov.. stalo sa aj viac veci co si inak ako mamou veci vysvetlit neviem..
minule leto zomrel mojmu muzovi otec (mimochodom jeden den po vyroci umrtia mojej mamy) ked uz som vedela ze zomrel, boli sme s detmi dole v nasom dome.. obliekala som ich a zretelne som pocula ako niekto stukol vypinacom.. tak isto mam este par zazitkov co nesuvisia s nasimi rodicmi..
nie som krestan ani nevyznavam ziadne ine nabozenstvo, ale verim ze po zivote sa nieco deje, nech si o mne ludia myslia co chcu.. neviem. co sa da presne robit, ale svokra dala za svojho muza sluzit omsu a odvtedy vravi ze tu dedko uz nie je, lebo kym to neurobila tak. ho. stale. pocula v byte..
@mamulik10 ahoj presne s tymto nemam skusenost...zazila som cosi ine...ked sa mama rozisla s byvalym priatelom cestovali sme vlakom ku starkej ja som spala mala som sen ze mame zvoni telefon ze jej oznamuju ze jej byvaly priatel zomrel...v tom som sa zobudila mame som vravela svoj sen objala ma a v tom jej zazvonil telefon..... Nieco velmi silne musi existovat vo vzduchu...
tak, tak, spankova paralyza, v urcitych fazach spanku, hlavne pri intenzívnych snoch je telo uplne ochabnute, ked clovek nahle precitne, telo si neuvedomi, ze mozog sa prebera. v kombinacii s velmi silnym emocionalnym zazitkom sa potom moze zdat, ze na nas niekto ci nieco sedi a ak sa pridaju zrakove aj sluchove halucinacie, "pohroma" je na svete
@taskataska ano, ja som si o tom hned citala, ale je to aj tak desive, dufam, ze sa mi to uz neprihodi 🙂
To, čo si zažila, je paranormálny jav, ktorý veda odborne nazýva "čo sa babe chcelo, to sa babe prisnilo".
Spankovu paralyzu som viac krat zazila aj ja. Pri zaspavani som mala silne hucanie v usiach, nevedela som sa pohnut a mala som velmi hnusny pocit. Bolo to hlavne v casoch ked som sa budievala k babatku a bola som hrozne unavena. Je to velmi zly pocit a myslim ze aj ty si toto mala. Uz sa mi to dlho nestalo vdakabohu. Moze to sposobit aj stres a unava. A to sa zrejme stalo aj tebe.
@mamulik10 ahoj, neviem ti žiaľ odpovedať či to duša dokáže, ale (ak si to ešte neurobila), zapáľ si sviečku a v duchu sa s dedkom rozlúč, povedz mu čo máš na srdci a potom mu dovoľ odísť..