Mladšia sestra ma obviňuje

anabela1234
24. feb 2024

Píšem pretože chem nestranné názory aby som vedela ako ďalej. Začiatok môjho trápenia bol najprv rozchod 8rok sama . Boli to veľmi ťažké časy. Výchova dvoch dcér moje poklady. A samozrejme k tomu zabezpečiť standart. Finančné . Dve práce. Ale patrí to k životu a ja som nikdy nebola závislá od nikoho a moja rodina bola moja opora.zlom nastal keď mi náhle umrela mama a ja som mala pred sebou veľké rozhodnutie. Prišla som do rodičovského domu. Kde býva moja sestra s dvomi deťmi. Mamina bola opatrovnik svojej sestry a otca.sestra chodí do práce a tak som prijala rozhodnutie budem pokračovať. Vybavila som opatrovníctvo a teda že si vzájomne pomôžeme. Sestra do práce a ja sa postarám o jej deti kým zarobí a nevezme hypotéku. Jej partner bol vo väzení čo som nebola nadšená ale po prepustení som si myslela že teda je to jej život a pôjdu bývať do vlastného domu. Čakám dva roky a nič. Nastali výmeny názorov keďže som je mali a nemáme súkromie žije v jednej izbe spolu deťmi. A proste je to obmedzujúce. Jej partner násilník ktorý ju bije a nechá sa mu týrať. Proste nevládzem vyzvala som ju nech ide preč není som zvedavá na ich drísty a malicherné hádky ktoré nič neriešia. No ona vyvoláva hádky za všetko môžem ja nenávidí má a vulgárne slová sú na dennom poriadku. Čo mám urobiť rozmýšľam že tetu a otca dám do úst. Zariadení a ja jednoducho odídem preč. Ďakujem za odpovede

lenkasarka
24. feb 2024

@anabela1234 kým nie he vyporiadany dom nemôžeš vyhadzovať sestru a ani naopak. Musíte sa len dohodnúť ako ďalej.

doriiis
24. feb 2024

Kto je vlastníkom domu?

anabela1234
autor
24. feb 2024

@doriiis vlastníkom domu. Je to zamotané. Vlastníkom 78percent je môj strýko mi máme do kopy 40percent.

anabela1234
autor
24. feb 2024

@lenkasarka ja som skúšala. No ona má atakuje.

kacena4
24. feb 2024

a ako si riesila hadky a bitky priatela sestry? nahlasila si ho na policiu? toto by bolo najlepsie najprv vyriesit ked bude mat sestra pokoj od neho mozete riesit byvanie ako take a hlavne bude pokoj. uz len keby dostal zakaz priblizenia bolo by to ine... ale treba to riesit

lenkasarka
24. feb 2024

@anabela1234 nemôže mat strýko 78% a vy 40% asi si sa pomýlila. Máte to dosť zamotané a teda nevyhovujúce podmienky pre všetkých zúčastnených. Jediná možnosť je sa dohodnúť lebo sa scvoknete všetci.

anabela1234
autor
24. feb 2024

@anabela1234
@kacena4 Áno skúšala. Len práve naopak ona nechce pripustiť ho nahlasovať a samozrejme ja potom tá najhoršia a nakoniec ma obviní že ja ju chem oddeliť od jej partnera.ale keď je najhoršie potom som dobrá.

anabela1234
autor
24. feb 2024

@lenkasarka to je fakt. Ja môžem srat dom .chem mať pokoj. A chem sa odsťahovať. Mám ušetrené peniaze. Tak najlepšie odísť z tej pakarne

anabela1234
autor
24. feb 2024

@lenkasarka ale áno starý otec všetko prepísal na neho. A ostala čiastka len po starej mame a to sa rozdelilo medzi súrodencami. Mama a sestra.

vanilkovazmrzka
24. feb 2024

Ja nerozumiem, preco by sa prave sestra mala odstahovat? Preco nie ty?

lenkasarka
24. feb 2024

@anabela1234 rozumiem, len percentuálne to nesedí. Nevadí, každopádne ti prajem nech sa situácia vyrieši čo najskôr.

anabela1234
autor
24. feb 2024

@vanilkovazmrzka prečo? ja ju nevyhadzujem. Vieš si predstaviť každý deň hádky či už s partnerom jej úteky z domu lebo chce umrieť. Potom o dva dni všetko v pohode a už je fajn. Nežije tu Sama sú tu chorí ľudia ktorí potrebujú kľud.

anabela1234
autor
24. feb 2024

@lenkasarka vďaka

domkakvet
24. feb 2024

@anabela1234 percentualne to nesedi ako si to napisala, ale skuste sa dohodnut a dohodnut aj na tom, ze by ste si nejako predelili ten dom, tak aby mal kazdy svoje sukromie.

syslik81
24. feb 2024

ak mas kam ist uz si mala odist davno .. im vybavir neaky domov pre chorych a sestra nech si packa zivot v dome ...

anabela1234
autor
24. feb 2024

@vanilkovazmrzka moja teta má doživotné právo dožiť v dome jedna vec a druhá ja nepotrebujem také vzťahy ale normálny život

anabela1234
autor
24. feb 2024

@yvanielka áno písala som dávnejšie. Presne.ako vidíš stále ustupujem no do kedy?aj mam jedny nervy. Bohužiaľ je to konflitna žena mama nás tak nevychovana aby mi nadávala do kuriev do pic neželá mi smrť. Je to normálne správanie?

yvanielka
24. feb 2024

@anabela1234 to je hrozné :( bolo mi to povedomé ten problém. No jedine odísť ak si chceš zachovať psychické zdravie

0silvia0
24. feb 2024

@vanilkovazmrzka v tom dome su otec a teta, ktori pptrebuju starostlivost, ktoru im poskytuje autorka.

lalenka33
24. feb 2024

Ty si ešte stále v tom dome? Ako preboha žijete 6ti dospelí a 2 detiv 2izbovom dome?

januska12323
25. feb 2024

Od októbra si nič nezmenila? Máš toto za potreby?

anabela1234
autor
25. feb 2024

@januska12323 nemám áno. Ostala som . Kôli tomu že nik nebol schopný vybaviť roky tete zbavenie spôsobilosti na právne úkony. Nemôžem len jednoducho ju odtiaľ vziať inak už som dávno preč. Poberá dôchodok a teda má svojom trvalom bydlisku musí ostať.

anabela1234
autor
25. feb 2024

@anabela1234 dAno musím priznať sme nasackovany dvoizbovom dome. A dochádzajú mi sili. Žiť taký život. Sama som sa dostala do tejto situácie keby viem čo bude a aká je moja sestra skutočne nikdy. Ja som žila 20rokov sama . A nespoznala pravú povahu mojej sestry len zbežne keď prišla ku Mne na návštevu. Bohužiaľ.ale myslím najlepšie riešenie bude môj odchod a dať ich do domova.

mircalla
25. feb 2024

@anabela1234 Dom nie je tvoj, nemozes vyhadzovat nikoho. Pises, ze "series" dom, tak sa odstahuj, ako stale slubujes. Co sa tyka ustavu, treba si zistit, kolko to stoji, pretoze to vobec nie je lacne. A inak prepac, ale tvoje vyjadrovanie je na urovni 4. cenovej

anabela1234
autor
25. feb 2024

@mircalla No je zrejmé že tu ide o urážanie mojej osoby. Urážanie ti ide. Ja ju nevyhadzujem!!!!!!!!!chem normálne žiť ako sa na človeka patrí. Ale ja som 4cenova kategória. Že poviem seriem. Toto je kameň úrazu. Nepomahamae ale urazame. Ďakujem za tvoju odpoveď.

martul
25. feb 2024

@anabela1234 už si tu raz písala, čo sa zmenilo, asi nič.

mircalla
25. feb 2024

@anabela1234 Citujem; mama nás tak nevychovana aby mi nadávala do kuriev do pic neželá mi smrť.
Asi si zvyknuta komunikovat tymto jazykom

No, podarena rodinka, vsetci.

anabela1234
autor
25. feb 2024

@mircalla ja sa nebudem vyjadrovať. Čo nevie čo je citovanie. Myslím že ty už máš názor na nás otvorený od začiatku. Dnešná doba sa spametaj. Každý druhý človek vulgárnosť. Tak Neviem o čom tocis. No fajne zas som sa dostala nikam

lenkakravcova
25. feb 2024

@anabela1234 prečítala som si to dva krát, ale nerozumiem:
Prečo tam s nimi bývaš? Normálne sa s deťmi odsťahuj preč niekam na podnájom a pracuj tie dve práce ako si to mala dovtedy. Opatrovatelstvo zrus. Prvotne tí majú byť deti nie sestra. A deti v takom prostredí nič dobré nenachytaju do výchovy. Zbal si veci a vráť sa tam kde si bola predtým s deťmi a pracuj tak ako si pracovala predtým. Sestru a zvyšok rodiny nerieš. Je ich tam dosť na to aby si to poriešili sami. Ty ries svoje vlastné problémy a nezhorsuj situáciu svojim vlastným deťom.