Mladší partner - staršia partnerka

y0l0
31. dec 2015

Zdravím som tu nový a povedal som si že založím svoju prvú diskusiu alebo ak chcete - tému.
Zaujíma ma ako vnímate takéto páry, či ste už aj vy mali mladšieho partnera, alebo či by ste chceli mať...
Chcem si prečítať všetky možné názory, takže diskutujme 😀

bonaqa2013
31. dec 2015

Záleží o koľko staršia.... moja švagriná je staršia od manž. 2 mesiace.... Bežne poznám páry kde je žena aj 2 roky staršia - aj to je ešte OK.
Ale ja by som nechcela mať ml. partnera.... Starší by mal byť muž. Mal.....

timikaj1
31. dec 2015

Ja tiež mám kolegyňu, ktorá má mladšieho manžela o 6 rokov, viem , že v rodine boli všetci proti nim, ale nakoniec sa vzali a majú jedno dieťatko, myslím, že žijú veľmi pekne aj si rozumejú, len teraz už má ona 50 rokov a manžel 44, dieťa 10 a treba sa mu ešte dosť venovať, čo sa kolegyni nie vždy chce, ale manžel jej dosť pomáha aj v domácnosti....Inak si myslím, že oni dvaja sú spokojní, aj keď ľutujú, že nemali ešte jedno dieťatko, ale nezadarilo sa...A rodina aj okolie ich už berú normálne a nikto sa nad tým nepozastavuje..,

mata1001
31. dec 2015

Moj manzel je mladsi oddo mna o rok....ja to nejak nevnimam,je to v pohode...

ivett1
31. dec 2015

@y0l0 presne ako píše @bonaqa2013 záleží od vekového rozdielu ...v rodine máme manželov, kde je žena staršia o dva roky a je to ok ... majú vyvážený, rovnocenný vzťah - sú už 15 rokov manželia ... a poznám aj pár so štvorročným vekovým rozdielom ...sú manželia cca 10 rokov, majú dve deti a funguje im to 😉
takže, ak to obaja partneri berú, že je to v pohode a rozumejú si, okolie to tiež akceptuje ... aj keď sa na začiatku sem- tam nevyhnú tomu, že ich okolie bude posudzovať, či sa k sebe hodia fyzicky t.j. porovnávať, že ako vyzerajú napr. ona mlado - on staro; alebo ona staro - on mlado a pod. ...
ak to partnerom nevadí a dokážu sa cez to "preniesť", tak potom to už nikto nerieši😉

cica869
31. dec 2015

ja mam znamu a ta ma o 12 rokov mladsieho chlapa.maju spolu 2 deti a ziju si dobre zatial,ale neviem presne kolko su spolu ale urcite par rokov.kazdemu vyhovuje nieco ine. ja by som tiez mladsieho nechcela

spirit16
31. dec 2015

Preco Ta to zaujima?

bajana
31. dec 2015

Tak do troch rokov to nie je nejake podstatne...keby som ale mala mladsieho nez 3r, asi by som sa nemohla zbavit pocitu, ze ho musim vychovavat 🙂

jana_eyre
31. dec 2015

Moja sestra mala muza mladsieho o 4r, brat ma manzelku starsiu o 5r.. Nikdy sme to neriesili, nevnimali..

Podlamna je vekovy rozdiel vidno iba v urcitom case zivota a to v puberte a na zaciatku dospelosti, v takom case by som mladsieho muza vedla seba nechcela, pretoze som si malokedy rozumela s rovesnikmi, nie to este s mladsimi..

Moji priatelia boli vzdy starsi aspon o 4-5r.. Iba moj muz je o dva roky starsi, on bol ale trocha rozumovo (aj vyzorovo 😅) starsi, preto mi vyhovoval a vyhovuje..

V strednom veku, ked muzi zacinaju racionalnejsie uvazovat sa vekovy rozdiel straca a tak si viem predstavit, ze to starsej zene vobec nepride zvlastne.. Ani mne by neprislo, ale ja uz som vybavena :D

jana_eyre
31. dec 2015

Ale teda neda sa zovseobecnovat, urcite su muzi aj na zaciatku dospelosti dostatocne vyspely (nemyslim len fyzicky) tak ako su niektore starsie zeny stale na urovni pubertacky 😅

alaguema
31. dec 2015

@y0l0 veľký vekový rozdiel môže byť neskôr prekážkou. Kvôli okoliu určite nie, to dotyčným môže byť úplne jedno. Ide ale o to, či sú pripravení na to, že fyzicky bude rozdiel viditeľný stále viac. Žena po prechode starne rýchlejšie, to je biologický fakt, ktorý vyplýva z hormonálnych zmien. Muž má od prírody hrubšiu pokožku a pokiaľ sa intenzívne nedevastuje, tak môže vyzerať dlho relatívne mlado. Biologicky to tiež veľmi nesedí - muž je schopný plodiť do vysokého veku, žena nie. Psychika ženy po prechode sa tiež môže dosť zmeniť. Ale ja osobne si myslím, že vo vzácnych prípadoch, môže pár fungovať na nejakej úplnej duševnej zhode, ktorú nič z týchto vecí nenaštrbí, nie sú pre nich podstatné...takže, názory okolia, alebo cudzích ľudí sú v takýchto otázkach absolútne nepodstatné. Ide o to, ako to vnímajú tí dvaja. Ja to nevnímam nijak - pár takých párov poznám a beriem to tak, že je to úplne ich vec. Musím podotknúť, že u jedného z nich došlo práve k tomu, že muž vyzerá ako syn svojej manželky a nemyslím, že by fungovali ako pár dobre. Nechovajú sa tak. Ale podrobnosti neviem.

severanka90
31. dec 2015

Ja mam skusenost asi v troch paroch co poznam. Zeny okolo 30 si nasli "zajacikov" 20 rocnych. Vsetky tri pary su spolu cez 10rokov,z chlapov vyrastli atraktivni muzi a zo zien tlste neatraktivne hrosice,ale take boli uz predtym, len to nebolo take okate, teraz naviac vidno ze tahaju na 50tku. Zahadne ti muzi su s nimi spokojni a po mladych,stihlych zenach sa ani neobzru.
Takze moj nazor: musi to byt v tom chlapovi ze ho pritahuju roky a kila navyse,zena len vyuzije prilezitost mat doma pekny kus chlapa 😃.

mala_hobitka
31. dec 2015

@y0l0 Podla mna je to individualne. 25 r zena a 22 rocny chlap je uplne nieco ine ako napr. 35 r zena a 32 rocny chlap. Vek sice nie je len cislo ale dolezitejsie je mat spolocne hodnoty, ciele, ...proste pohlad na svet. Ked ho nemaju ...mozu mat skvely milenecky vztah ale partnersky teda nie.
Poznam par kde zena je starsia takmer o generaciu. On mladik a ona zrela zena. Velmi im to neklape...myslim ze teraz sa rozchadzaju (je to nadlho asi) ...a kde je problem? Ine ciele, ine hodnoty a mlady je decko v tele dospeleho.

nika251
31. dec 2015

Vedla rodicov si kupil dom parik- on chdil so mnau na ZS- cize v tom case mal asi 26, jej sa vtedy narodilo prve vnuca. Odhadom vekovy rozdiel 15 rokov. Deti spolu nemaju, jeho rodicia boli mimo- maju este jedneho syna, ale odtial asi vnuca nikdy nebude a tento, vdaka partnerke deti mat nebude! Teraz castovidno, ze ona ,,nahana,, mladost, snazi sa vyvolavat obdiv u susedov, akonahle je dakto na ulici pretrca sa, potom obvinuje susedov ze za nov cumakuju 🙂! Netvrdim, ze podvadza sv0jho, len nahana situacie, kedy sa moze tvarit, ze to chlapi za nou a nie ona 🙂 Je to vtipne, najma ak do takychto situ zamiesa 73 rocneho chlapa, co ma vnucata, zenu a nezajem. Potom nabehne mlady ako zuriaci byk-ci skor vol- a vyhraza sa! Susedia su vacsinou vyorani, najma ak su uz vynervovany z denno-denneho sekania travy- ak sa dakto mihne na ulici madam nakopne tu prekliatu sekacku a frci! A toaj viac-krat denne! Travnik maju sice fakt pekny, len susedia uz asi pekne myslienky nemaju! No, ale yspon nuda nie je 🙂 A oni vyzeraju byt spolu fakt spokojny- len keby rozum mali!!!

nika251
31. dec 2015

@nika251 Ospravedlnujem sa pravopis, pisem cez tablet, ponahlala som sa...

mima4
31. dec 2015

@y0l0
všetko je velmi individualne.
POznam vela parov kde zena je starsia, bezne o pat rokov, nevidim na tom problem. Vek nemusi nic znamenat
ja mam starsieho manzela a asi by som nechcela mat ho mladsieho..a anineviem preco.... 😀

peknysen
31. dec 2015

Y010, aký máš problém? Chcel si diskutovať, tak kde si?
Môj názor je taký, že môže byť aj veľký vekový rozdiel. Ak si dvaja vyhovujú je to ok.

maria1989
31. dec 2015

@severanka90 no diky že si ma tak presne opísala 😀

spirit16
31. dec 2015

Vsetko do coho ides so srdcom, pravdivymi citmi a vasnou dopadne dobre. Vsetko kde nadradis rozum nad pravy pocit je kalkulacia a vypocitavost, ktora nikdy neskonci skutocnym stastim. To plati v kazdom aspekte nasho zivota.

guinevre
31. dec 2015

@alaguema Tieto biologicke rozdiely (ze zena rychlejsie starne) mozu ale nemusia byt. Je vela zien, co vyzera mladsie aj v starsom veku - maju to proste v rodine. Aj naopak, su aj muzi co vyzeraju starsi ako co su. Moj brat je od manzelky mladsi 2,5 rokov, maju dve deti, a nikdy nebol problem co sa tyka vekoveho rozdielu.
Kamaratkyna mama je od otca starsia 5 rokov - ziju si super, tiez dve deti, a nikdy by si si ani netipla, ze oan je od neho starsia, lebo ani nevyzera starsie..

alaguema
31. dec 2015

@guinevre ale ja som napísala veľký vekový rozdiel. 2,5 roka je nič, 5 tiež nemusí byť vidieť, ale 10 určite áno, za predpokladu, že pani tento problém nerieši pomocou estetickej medicíny 😉

mima4
31. dec 2015

@guinevre
@alaguema
si vezmite studenkovu a kostku..neviem ci medzi nimi nie je 17 rokov.

dominika6
31. dec 2015

@y0l0
Som tu novy,zalozim prvu temu v zivote a viac sa neukazem...

alaguema
31. dec 2015

@mima4 no veď Studénková je práve ten typ dámy, ktorá to rieši plastikami. Ktovie ako by vedľa seba vyzerali bez nich.

spirit16
31. dec 2015

@alaguema - a kde je ten konkretny problem aj keby bolo vidiet rozdiel?

argyro
31. dec 2015

záleží od nastavenia. poznám mladých, 30 ročných ľudí, ktorí sa správajú, vyzerajú a životnú iskru majú na 50. a vice versa. takže potom sa kľudne môže stať že si rozumie 30 ročný s 20 ročnou a naopak.

alaguema
31. dec 2015

@spirit16 píšem niekde, že je to problém? Už ste poniektoré po silvestrovskom prípitku, či ako? 😀 Napísala som iba toto: "Ide ale o to, či sú pripravení na to, že fyzicky bude rozdiel viditeľný stále viac." Ak sú, tak super. Ak nie sú, tak budú problémy. To je celé 😎

severanka90
31. dec 2015

@maria1989 ak si ten pripad tak Ti gratulujem. Vydrzite spolu urcite dlho. Tito chlapi su verni ako psi 😊

maria1989
31. dec 2015

@severanka90 no len aby som to ja vydržala 😅

spirit16
31. dec 2015

@alaguema
No ale to co pises je potencialny problem v kazdom vztahu. Pokial ten vztah nie je zalozeny na tom, na com by mal, tak sa moze rozpadnut kedykolvek sa druha polovicka fyzicky zmeni.
Drtiva vacsina bab vyzera inak v zase zasnub a v case 15 rokov po dvoch detoch.

alaguema
31. dec 2015

@spirit16 a toto je síce krásne napísané "Vsetko do coho ides so srdcom, pravdivymi citmi a vasnou dopadne dobre. Vsetko kde nadradis rozum nad pravy pocit je kalkulacia a vypocitavost, ktora nikdy neskonci skutocnym stastim. To plati v kazdom aspekte nasho zivota."...ale realita človeka proste niekedy dobehne a to hlavne v zmysle prvej časti tvojho citátu a hlavne na poli partnerských vzťahov. Na začiatku môže byť aj srdce, aj city a vášeň a predsa to nemusí dopadnúť dobre a realita je taká, že ani nedopadne, stačí pozerať okolo seba. A platí to, samozrejme, aj na vzťahy, kde nie je vekový, alebo je len minimálny rozdiel. City a vášne nemusia byť vždy odrazom srdca, niekedy sú to skôr pudy a túžby ega a to, čo ty voláš kalkulácia, môže byť aj spolupráca srdca a rozumu a to, že človek nepodlieha impulzom a vášňam, ale si cení sám seba dostatočne vysoko na to, aby si každý krok zvážil. Obvykle už takto uvažujú ľudia okolo 40-tky, ak medzitým dozreli 😉
Drvivá väčšina žien starších od partnera o 10 rokov, tak aj vyzerá. Rovesníci majú šancu starnúť relatívne podobne.