Pytam sa tych ktore ste nieco podobne zazili, skusim len v skratke. Pred 10rokmi som spoznala muza ( vtedy bol este chlapec 22rocny) , ja 20rocna. Mala som velmi zle obdobie v zivote co vela dievcat v tomto veku nema a neostal mi okrem mojich rodicov nikto. Nepoznala som sa s nim osobne,len cez skype, denne sme si volavali cez video. Dlhodobo...Pomahala som mu ucit sa poriadne Slovensky ( je z inej krajiny a studoval tu medicinu) a mne to na oplatku pomohlo dostat sa z najtazsich chvil. Bol moj velmi dobry priatel a mala som ho moc rada . Neskor nastali opät problemy ( u mna ) a my sme uz v kontakte viac neboli. Preslo 10 rokov . On vystudoval a este stale je na Slovensku ( v inom meste) a ja som vydata , mam aj dieta . Vcera mi ale neviem akym zazrakom Len tak,zobrazilo jeho profil na fb hoc som ho nikdy nevyhladavala. Neviem ci ukazalo aj jemu mna, ale prisla mi od neho sprava. Trochu sme si pisali.. akoby tych 10 rokov ani nebolo a rozumeli sme si ako predtym. Priznal sa mi ze hoc by nemal kedze som vydata, ze ma miloval no nepovedal mi to lebo bol mlady . Ja som si uvedomila ze som ho milovala tiez. Ano, napriek tomu ze sme sa nestretli,len videli a rozpravali. Ze bol tu pre mna ked som to potrebovala. Napisal mi aj ze zo Slovenska asi odchadza, zaciatkom roka. Som velmi smutna, asi sa potrebujem vyplakat. Svojho muza si vazim, nikdy by som mu neublizila ale neviem ovplivnit to, ako ma mrzi ze mi o tom celom ako ma miluje nikdy nepovedal a teraz uz nikdy ani nepovie lebo pravdepodobne odide.
Co je najlepsie spravit aby som na to viac nemyslela ? Prestat s nim uplne konverzovat ako po cele roly? Bude to najlepsie ? Alebo sa s nim konecne raz stretnut a zistit ze nazivo tie motyliky v bruchu niesu ? Skor sa bojim opaku
Žiadne stretnutie.zazelaj mu v živote všetko dobré a urob hrubú čiaru a viac ho nekontaktuj.
my ženy sme vo väčšine prípadov naivné... namotáme sa veľmi rýchlo.
Asi by bolo najlepšie prerušiť akýkoľvek kontakt.
vieš tažko radiť. najlepšie by bolo vôbec nepísať, prerušiť kontakt, každý máte svoj život a ty už aj rodinu.
na druhú stranu možno to stretnutie a porozprávanie sa osobne Ti pomôže odbremeniť sa a v pokoji to celé uzavrieť. ale može to dopadnut aj presne naopak a to by Ti zruinovalo vnutro aj život.
vyber si - ja na tvojom mieste by som si určite nepokazila to čo máš...nestretávala sa. neviem ako citovo labilná si, ale moja veľmi dobrá priateľka takto podviedla svojho muža s bývalou láskou a skončilo to pre nu hrozne. sú to už roky ale spomenie to často, ako to ľutuje.. že podľahla.
Nechaj to tak...váz si, čo máš doma
A pre motýliky v bruchu, pre vaše ilúzie odhodíte svoj rodinný život, svojho manžela, otca dieťaťa a skúsite šťastie. Radšej skúste byť šťastná so svojou rodinou a nečakajte, že vás niekto urobí šťastnou.
Dakujem za odpovede, namotana som nebola, keby ano mala som dostatok casu ozvat sa mu co som nikdy nespravila. Mrzi ma to az teraz a chcem to uzavriet, do placu mi je.Preto rozmyslam ci kaslat na to alebo raz sa s nim stretnut,porozpravat sa ako dvaja dospeli ludia,zistit ze to cele bolo uz velmi davno a mat to v sebe uzavrete . A manzelovi som normalne povedala ze sa mi ozval po rokoch kamarat s ktorym som si volavala .
Máš dobrého muža a plačeš za snom ktorý si si v hlave zidealizovala... Iné je si písať a iné je žiť spolu, mať deti, hypo .... Rýchlo sa schlad a dakuj Bohu za muža čo ťa nebije nechrape s inými ....
vieščo. mením názor... uzavri to. neodpisuj, zablokuj. kašli na to... pár dní to bude možno v tebe rezonovať ale čoskoro sa vrátiš do zabehnutých koľají, po ktorých iní ľudia tak veľmi túžia. poplač si. vnútorne podakuj za chvíle kedy pri tebe stál a nechaj to celé tak. fak radšej ruky preč.
@vikes ahoj, ja som nenapisala ze som so svojou rodinou nestastna. V nestastnom manzelstve by som neostavala, ani kvoli dietatu. Strenutie by som chcela len preto aby som si to cele v sebe uzavrela . Ale viac som naklonena k tomu ze sa urcite neuvidime a vyrovnam sa s tym
tak ja osobne mam rada veci uzavrete a vyrozpravane, aj ci uz islo o byvale vztahy alebo o cokolvek, ja aby ma to netrapilo musim si urobit jasno, povedat si veci na rovinu a v sebe to proste ukoncit. ale kazda sme v tomto uplne ina. ja viem, ze keby som si to neuzavrela, nepovedala niektore veci, tak by som stale nad tym premyslala, ze preco co ako, ako mohlo byt, co sa stalo.
10 rokov? Uz ste kazdy inde... zazelaj mu vsetko dobre a uz s nim nekomunikuj. Ono sa zda ze inde je "trava zelensia" alebo "holub lepsi ako vrabec" ale nie je.
"Svojho muža si vážim...", nie je to trochu málo? A čo láska?
@mia78111 nemam sen, nemala som s nim sen. Mrzi ma ze som nemala moznost sa s nim vidiet a zistit aky je v realnom zivote, smutno mi je . Vyplacem sa par dni a bude lepsie
@h2 schvalne nepisem ake mam manzelstvo ani detaily z neho
Napísať, či manžela ľúbiš, alebo nie, nie sú detaily z manželstva.
Neviem prečo si všetky myslíte, že Váš život je ako Rosamunde Pilcherová alebo čo. Zbytočne toto riešiš, popísali ste si, on ide preč, je to cudzinec, zbytočne sa nad tým zastavovať. A možno je chyba práve v tvojom manželstve a partnerovi, keď ťa to takto chytilo.
@acrobaleno bol velmi dobry priatel a clovek, preto ma to tak dostalo
dajte si stretko a u vidis, radsej zistit, ze motyle nie su ako si dalsich x rokov predstavovat co by bolo keby
Ako vieš? Veď si ho ani nepoznala v takom rozmere. Doučovala si ho slovenčinu či čo.
Podľa mňa sa upínaš na domyslené veci.
@acrobaleno ked pisem ze bol dobry priatel tak samozrejme som s nim preberala vsetko, problemy,radosti , zivot nas oboch. Okrem doucovania
Prepáč, ja si myslím, že robíš z komára somára. A to hlavne preto, lebo ti niečo chýba v tvojom terajšom vzťahu.
@acrobaleno nie, mne v manzelstve nic nechyba , nic take som nespomenula ani v uvodnom prispevku
Keby Ti v manželstve nič nechýbalo, vedela by si, čo máš robiť, nemusela by si sa pýtať báb na koni.
keby bol až taký dobrý priateľ, tak za celé to obdobie, čo ste si písali, by ťa aspoň raz navštívil. nemyslím na sex, ale ako priateľku, ako človeka, ktorého by chcel aj osobne podporiť. to je vec jedna. a druhá je to, že asi to nemáš doma naozaj OK, keď chceš zisťovať, či máš alebo nemáš nejaké motýliky v bruchu.... buď mám motýle z manžela alebo tam niečo nie je v poriadku a "obzerám" sa kade-tade.... Plus neuvádzaš, ako dlho si si s ním písala. Vieš, chlapi (aj chlapci) vedia byť veľmi milí na diaľku a obzvlášť, ak ide o krátke obdobie a nie ste spolubývajúci (partneri či manželia). ako píšu ženy vyššie. ty si si zidealizovala tohto človeka a si z toho hotová, že sa ti teraz ozval. mne ako babe "s praxou" s ľuďmi, by okamžite blikala kontrolka, že ten človek po mne niečo chce. a očividne sa mu darí 🙂 prikláňam sa k väčšine. kašli naňho, ak si spokojná a šťastná doma, tak nerob hlúposti, mohlo by sa to prevaliť (hocičo), tvojho muža zamrzieť. v živote by ti už nemusel dôverovať, apod.... neoplatí sa riskovať pekný vzťah len preto, aby si sa stretla s niekým, koho vlastne vôbec nepoznáš.
@h2 presne. keby bola naozaj šťastná a spokojná, tak tú správu vymaže a vyhodí ho z hlavy do minúty.... očividne však nie je celkom OK s niečím.
@autorka Keby si bola ozaj šťastná a nič by ti nechýbalo, tak by si sa iba nad tým usmiala a nostalgicky spomínala. Nerobila by si takéto scény.
@h2 napisem to este raz, mne v manzelstve nic nechyba . Mozno v zivote celkovo ano, ale v manzelstve nie . A chcem to mat hlavne v sebe uzatvorene ,ci uz mi v manzelstve nic nechyba ako pisem, alebo by chybalo . Chyba mi on ako priatel , to je cele .
Reálne ho absolútne nepoznáš. Je to tvoja minulosť, nič viac. Jednoducho tak to malo byt, nestretli str sa, nevideli, v podstate ani nepoznali.
Nechaj to ako minulosť, on aj tak odchádza, čiže niet čo riešiť, aj keby hneď si bola slobodná (co nie si)
Suma sumarum, nezaoberaj sa tým, lebo ozaj niet čím. To, že ťa "miloval" ako 20 ročný chalan, neznamená, že to aj bola ozaj láska, ani nemohla, keď ste sa ani nevideli.
Nemáš čo riešiť...co chceš uzatvárať? Ze 10rokov si nejakého chlapa nevidela? Chyba ti ako priateľ? Po 10rokoch?
Daj si studenú sprchu. Nakoľko ste sa nikdy nevideli, tak si aj nikdy nemilovala jeho, ale len svoju predstavu o ňom. Alebo ak sa nevieš rozhodnutí, daj toto prečítať manželovi, určite ti poradí 😊 a beztak, dnes je to tu troll za trollom. Neverím, že toto rieši jedna dospelá ženská 😂