čauko všem, mam taky dilema predem se omlouvam za svoji slovenstinu jsem z Ciech a jsem tu len chvilku tak to mam mixnuty.
Je mi 20 a mam 4,5mesicniho synka s pritelem zijeme u jeho mamky a sestry. Stezi to zvladame financne nebot pritel ma blbeho sefa, a jak sami vite materska vela neni.
A ted mam strach ze sem asi znova tehotna a bojim se toho, nevim ci bych mela silu to dat pryc ale co kdyz se situace zlepsi, ani nevim na co se ptam ale co byste delali v me situaci, a daji se vubec takhle dve male miminka zvladnut?
Dakuji, s pozdravem NIka ☹ 😉 🙂
jujha neboj sa zvladli by ste...Ale dokial to nieje iste tak klud uvidis co dalej..
Da sa to zvladnut. Male mimca toho vela nepotrebuju, to len vyrobcovia kadejakych blbosti sa nas snazia presvedcit o opaku. Nikdy nevies, ci sa vam financne nepolepsi, takisto nevies, ci budes este plodna, ked sa rozhodnes odlozit dalsieho potomka na dobu neurcitu z dovodu nedostatku penazi a jedneho dna pocitite potrebu dat malemu surodenca. Mozno ani nie si v tom...a tento tvoj momentalny stav ta moze nakopnut, aby si zacala uvazovat o lepsich sposoboch ochrany.
@mellisek
@mellisek nebooj....ked s budws ista ze naozaj si...predstav si chvile stravene po prvom porode s babom....nebolo to krasne? chces to znova? ja som mala do troch rokov tri porody....ani jedno planovane no nelutujem. zijeme z vyplaty do vyplaty ale to co mame sa neda opisat. ak budes potrebovat isto sa najdu maminy co ti daruju aspon oblecko...a druhe zdedi po prvom....aj moji dedia po sebe🙂 mysli na to ze je bezbranne a len ty ho mozes ochranit...hm?
@mellisek Mňa zarazila veta: "...nebot pritel ma blbeho sefa..." to čo znamená? Že mu nedáva peniaze? Máte rodinu tak nech si priateľ nájde zamestnanie kde ho budú aj vyplácať. Som na vyhlásenia tohoto typu alergická lebo som mala priateľa ktorý mal podobné výhovorky a v postate som ja živila jeho 😠
Dieťatko by som si určite nenechala zobrať. Ako píšu baby ak už máte vecičky pre jedno dieťatko pre ďalšie veľa potrebovať nebudete reklama síce hovorí o tom čo všetko musí dieťa mať, ale nie je to tak 😉 A keď budú väčšie budeš predsa pracovať aj ty a hneď bude lepšie 🙂 Držím palce aby to vyšlo 🙂
gratulujem!! 🙂 mat tak 20 a tvoj problem.....samozrejme ze sa da zvladnut! deti odrastu rychlo.... poloz si otazku, ci tvoje vlastne dieta obetujes pre "blbeho sefa" ?? situacia sa moze kazdy den menit a o mesiac si ani nebudes pamatat na nejakeho sefa, tak o com?
@mellisek tak v prvom rade myslim ze keby pises len cisto po cesky tak by sa to lepsie citalo ako ten mix :D ... uhm ma blbeho sefa a to co znamena? ..byvate v podnajme? ake mate mesacne vydavky? podla mna by si si mala vypocitat kolko mesacne minate teda ake mate mesacne vydavky a spocitat kolko vam zostava penazi .. ale ja ti poviem z vlastnej skusenosti mam 10mesacneho syna a jeho mesacne naklady su tak 50eur ..cize nemyslim si ze dieta je az tak velmi finance narocne ..teda za predpokladu ze vam pomahaju rodicia a svokrovci (nie financne ale nejake to oblecenie pre maleho sem tam)
Hmmm potrat je velmi tazke rozhodnutie. Najidealnejsie je pouzivat vsetku dostupnu antikoncepciu aby k nezelanemu tehu vobec nedoslo, ze. Na jednej strane maju baby pravdu ze druhe dieta je financne ovela menej narocne ako to prve. Na druhej strane si treba dat aj zakladne otazky ako : uzivim 2 deti ktore plienkuju a sunaruju z 1 materskej? Mam kde byvat? Co na to ostatny clenovia domacnosti? Mam stabilneho partnera ktory sa o mna postara? Lebo s jednym dietatkom prezije aj zena sama, s dvoma je to horsie.
@fidka79 Zdravím, jak jsem vysvetlovala v dalších mých prispevcich celou temu tedy prví príspevek jsem psala v tom nejvetsim strese takze sem tu situaci napsala tak ze jsem vypadala jako velke dite co ma dite. Bohuzel nikoho nezajimalo co pisu dal.
Pravda? Celou dobu pisu pravdu nemam duvod lhat atd atd. Pritel, jeho prace je stolar jeho sef mu stale rika robit budeme zitra no a vuala nic podal si zivotopisy vsude kde se dalo ma praci ale funguje neco jako OSVC. Coz neni uplne idealni. Tato tema je starsi nez ten prispevek. A ja druhy dite? Ne nechci.
Ve 14nacti letech po tezke autonehode mi tvrdili ze nemohu mit deti mam pretrvane vajecnikovy privody. na porodni sale mi tvrdili ze jak koukaj na USG tak je to opravdu posledni dite a ze nechapou jak jsem otehotnela . Do ted mam problemy a mam velke meskani az ted mi rekli diagnozu po 5ti skoro 6sti mesicich proto jsem strasne plasila jestli jsem tehotna.
Omlouvam se za svoji debilni prispevky ale faze nezodpovednosti? Ano to se tak da rict ale antikoncepci brat nemohu telisko taky ne, a radikalnejsi reseni uz nejdou vzit zpet.
Takze jediny na cem zalezi je zodpovednost meho partnera pri sexu a bohuzel za svoji zivotni situaci nemohu.
Pokud se nepletu o rodinu a maly dite je predevsim nutnost partnera aby chodil do prace.
A na tom se asi schodneme. Tak sem prosim nepiste neco o vrcholu nezodpovednosti s pozdravem Nika
@mellisek ak s urcitostou nevies ci tehu si,nestresuj sa 😉 ....jasne,ze tu ta moznost je....ale zase,pokojne to moze byt iba spamatavanie sa po porode..hormony sa davaju do pohody....takze naozaj nestresuj dopredu 😉
a ak....vies,chapem ta...a ani nevies ako...aj mne bolo vselijak,,ked som po polroku mala taky divny pocit-co ked?
najprv sa ozval panicky strach,normalne som bola zufala....ale uvedomila som si,ze je lepsie mat chaos a problemy s dvoma detmi ako nemat ziadne,resp.cely zivot sa bat ci nejake mat budem...takze som sa zacala aj tesit....a nakoniec z toho nic nebolo...a teraz som aj smutna,lebo mam nejake problemy...a vzdy je riziko,ze babo uz nebude 😢 ale verim,stale verim 😉
takze,aj ked by to lahke nebolo.....ja som za dietatko
no pokial to nevies iste,nestresuj