Miesto spoločného bývania

22. jan 2023

Ahojte
Zaujímala by ma prakticka rada pri riešení tohto problému.
Ak ste s partnerom z iného mesta ako ste riešili tu otázku ? Kto sa komu prispôsobil? Ten kto v skutku zarába menej ? Alebo dochádzate do mesta svojho povolania ? Prispôsobili ste sa lebo vaša polovička ta ma bývanie ? Alebo ako ste pristupovali k tejto otázke .
Nepáči sa mi mesto z ktorého je priateľ a vyslovene tam nechcem bývať . Nevidím to rovnako ani miesto kde by som raz chcela nechať deti študovať. Priateľ ma prácu ktorú zmeniť nemôže a ja mám zasa podobne s tým rozdielom že z môjho pôvodného mesta niektoré dni odchádzam do prace úplne iným smerom. Viem že je doba aut a je to bežne ale akosi tento rozcestivany život Noe je premna . Vety typu keď ho miluješ nerobilo by ti to problém si prosím nechajte, len to proste vidím že bez možnosti výberu som ja ta ktorá sa musím prispôsobiť zmeniť svoj cely život a všetko okolo toho lebo on o sebe vyhlásil že aj tak bude vždy živiteľom rodiny..

divokykonik
22. jan 2023

Ja som sa prispôsobila mužovi. On tu ma dobrú prácu (áno, zarobí viac ako ja) a mám to na skok do Bratislavy, čiže viac pracovných možností. Síce som ďaleko od mojej rodiny, ale zas ja tu mám dobrých svokrovcov. Ale ak by som sa mala sťahovať do nejakej tramtárie, asi by som nesúhlasila. 🙂

babovka2321
22. jan 2023

Muz sa prestahoval za mnou, kedze bol z mensieho mesta a v mojom meste uz aj studoval roky, tak mu to prislo prirodzene, i ked vo svojom rodnom meste ma rodicov, vela dlhorocnych kamosov a vacsie moznosti pre svoje hobby.

Ale moj muz je bud extremne prisposobivy (mne), alebo jednoducho mame v podstatnych veciach rovnake nazory.

zorkahorka
22. jan 2023

Postavili sme dom v muzovej dedine, ktora sa na moju rodnu ani nesplha. Ale ma tu vela milej rodiny. Vsade tam, kde sme spolu, povazujem za domov.lebo ho lubim.

sense
22. jan 2023

Za ex som sa pristahovala ja, lebo som si dokazala rychlejsie najst pracu.
Terajsi partner sa pristahoval za mnou s tym ze kupil potom byt vo vedlajsej dedine a odstahocali sme sa ku nemu. V podsratw ked hladaj byt bola moja podmienka jedna z tych dvoch miest kvoli dcere. Do orace dochadtame obaja 27km

gejb
22. jan 2023

Kompromis, nájsť bývanie niekde z strede? Je to najmä o pracovných príležitostiach, platových otazkach ale aj cene nehnuteľnosti...jednoduchovybrat tak, aby ste sa tam mali co najlepšie ...

marsmykkok
22. jan 2023

Napíš mestá ty a priateľ kde bývate a kde pôjdete bývať, či k tebe/jemu alebo nejaký nový podnájom alebo nová spoločná nehnuteľnosť. Lebo takto je to všeobecná zbytočná diskusia na tému typu čo bolo skôr vajce alebo sliepka.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
moni106
22. jan 2023

My sme sa stretli na polceste. Takze sme sa prisposobili obaja

hipuska
22. jan 2023

No, ja to vidím ako dôvod na rozchod. Ty nechceš bývať v meste, kde on teraz je. On to zmeniť nechce. Myslíš, že keď prídu deti, zmení na to názor? Pochybujem. Takže, si najskôr v sebe ujasni čo chces, keďže on sa vyjadril zjavne jasne - že sa stahovat nebude

lvulik
22. jan 2023

Manžel sa prestahoval za mnou (z jedneho zahranicia do druhého) a spolu sme sa casom presťahovali do tretieho miesta (v blizkosti druhého), ale nemuseli sme týmto sťahovaním menit prácu ani jeden...

sidicek
22. jan 2023

Podľa mňa je ideálne bývať niekde , kde má aspoň 1 z vás zázemie. Ale ak on kategorický odmieta odísť z nejakého zapadakova ,tak by som to nesilila a asi to ukončila.

ivangeline
22. jan 2023

Sli sme tam,kde sa nam obom paci. 🙂 Zacinali sme tak nejak spolocne. V tomto pripade ozaj len kompromis alebo nejaka dohoda..

marca12
22. jan 2023

Ak by sa mi mesto nepacilo a nevidis tam prilezitosti,nesla by som tam byvat. Treba najst kompromis.

janickacrazy
22. jan 2023

My nebyvame ani v mojom ani v muzovom pôvodnom bydlisku, sme tak na pol ceste medzi nimi. Aspoň si nemáme čo vyčítať. Ale keď bol môj muž v zahraničí, tak nemala som najmenší problém sa za ním presťahovať. Takže neviem, či ten váš vzťah je až taký super. To musíš ty vedieť.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lujza123
22. jan 2023

Kompromis (nové miesto tak aby ste mali rovnako do práce obidvaja) alebo pá pá.
Isto je nejaké mesto aj na pol ceste.
Neprisposobovala by som sa niekomu kto nieje ochotný sa trosku prispôsobiť mne. A ešte ma odpinká ze aj tak bude živitelom rodiny. To ako môže vedieť? Však ste mladý, čo keď budeš lepšiu výplatu nez on?

zorkahorka
23. jan 2023

Ja by som sa rozhodovala aj podla toho,kde mate rodinu. Ked budete mat deti, velmi ocenis pomoc od rodiny

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz