Mieša sa mi celý svet

7. mar 2024

Ahojte, ani neviem kde začať. Mam 27 rokov, dve malé deti. S partnerom sme spolu takmer 10 rokov a ja posledné mesiace neviem čo je so mnou, teda s mojimi pocitmi. Neviem sa s ním normálne rozprávať, všetko mi na ňom vadí. Intímny život je totálne v háji, bez problémov sme bez milovania aj dva tri mesiace. Záleží mi na ňom, no v poslednom čase sme začali riešiť stavbu domu. Ja ani neviem, hneva ma ze teda, za tie roky ho nenapadlo, že by sme mohli byť normálna rodina a vziať sa, na druhej strane, už v sebe cítim že je na to neskoro, že už to vlastne ani nechcem lebo za posledné obdobie som zneistela. Kym sme mali jedno dieta a neriešili nehnutelnost tak sme mali spokojny zivot ,vzdy som bola typ, co sa nechce vydavať. Len, ako sa nam narodilo druhe dieta a zacali sme riesit dom, tak mam pocit ze ma vlastne obchadza aj všeobecne, nerozpravame sa(resp. Uplne minimalne) ale aj co sa tyka toho domu. Ani len neprisiel za mnou ze ako to ideme vyriesit. Uz som mu to toľkokrát vyhodila na oci priamo ze nebudem zit v jeho dome s pocitom ze hocikedy mozem byt bezdomovec. a on akoby mal vedenie dlhe zo stokholmu do sydney. Už som zúfalá. Lebo naozaj som mu venovala najlepšie roky života, k materstvu som sa postavila v 21 veľmi zodpovedne, starám sa o obe svoje deti, robím všetko len pre ne, často keď jeho boli hlava, je bez nálady , vezmem deti a sama im spravim program aby holi šťastné. Mam v sebe chaos
a zmätok. Cítim že už zbieram posledné kúsky odvahy na to odísť s deťmi a žiť svoj sen sama. Da sa tato
kriza ešte nejako zvrátiť?

deti95060810
7. mar 2024

pozor na tú nehnuteľnosť...
kto bude majiteľ, kto bude brať úver... nie ste manž. idete 50/50?

veklipo
7. mar 2024

Da. Mam 42r, 16r sme s manželom a prešli sme si aj horšie krízy. Mame za sebou aj poradňu. A teda nikdy by som neverila, ze môj manžel by sa na to dal. Ale dali sme tomu poslednú šancu. A dnes sme zasa stabilný, pohodový pár.
Ale je to práca na celý zivot. Takéto krízy prichádzajú pravidelne možno každých 10r.
Držím palce.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
7. mar 2024

@sheila121 mne nejde o dom, mne ide o strechu nad hlavou, lebo hádam, mam pravo mat niekde domov kde sa budem vracať. Problém je ten ze on dostal pozemok od rodičov ešte dávno predtým ako sme sa spoznali. Mame spoločne financie, ja som taktiež neprišla do vzťahu s holým zadkom, spravila som si za vlastne peniaze vysokú školu popri dieťati. A áno, toto ma veľmi hneva, je voči tomu ľahostajný, keď tu tému začnem, uplne točí o niečom inom, že on by ma nikdy v živote nevyhodil, že to radšej on odíde. Ale nemám už 17 rokov ako keď sme sa spoznali, tiež sa nenechám opiť suchým rozkom. A svadba.... je kresťan, každú nedeľu chodí do kostola, trval na tom, že naše deti budú pokrstene. Ja som tuto tému neriešila kym sa nám nenarodilo druhe dieťatko, dali sme ho pokrstiť, a tam nam farár tak pekne nenutene prehovoril. Potom sme začali riešiť projekt, teraz momentálne výstavbu. A bezo mňa.

domkakvet
7. mar 2024

Dve deti a stavba domu je velky zasah do vztahu a moze vtedy nastat to, ze partner sa zacne moc venovat domu, lebo vsak ho chce mat cim skor hotovy, aby bol klud a potom uz len oddych, len ze dom sa nepostavi za jeden tyzden a to je ten problem, nie kazdy toto ustoji, vztah sa ocudzuje, treba si uvedomit, ze cas treba travit spolu, bud to tvoj partner pochopi, alebo nie a ako krestan kazdu nedelu v kostole by mal premyslat o svadbe, treba s nim hodit rec, ale nie len medzi rec, ale jasne si to vydiskutovat.

lili1313
7. mar 2024

Úplne ta chapem. Bude riesit vystavbu, vrazat do toho čas, peniaze, energiu, ktoru mohol dať rodine, ty tak isto, lebo budeš počas stavby viac ťahať sama a možno aj na tom dome sa nakoniec realne narobis... A nebude tam nič tvoje. Už to že všetko rieši bez teba o niecom vypovedá. Mrzi ma to, ale on sa s tebou teraz asi neozeni. Šetrila by som si peniaze a kúpila čo najskor vlastnu hoci len malu nehnuteľnosť. Vyuzi to, že vas slobodný status ma aj pre teba tuto vyhodu. A uvidis. Možno bude dobre. Aj keď mne by tam už zostala pachuť.

autor
7. mar 2024

@lili1313 ved práve, že človek je v podstate ešte na začiatku, mame malé deti, mame sa tešiť že môžme začať budovať svoj vlastný domov a smutne je, že už teraz musím myslieť na to aby som si nechala zadné dvierka. Ja som za celé roky svadbu ani len nespomenula, ani som to nechcela, každého som slušne poslala kade ľahšie co sa do toho staral, ale proste asi som dospela. A teraz som naozaj na takej križovatke že neviem či do toho dávať snahu, lásku, obetu, lebo prišlo mi to za posledný rok veľmi ľúto, ze áno, nechcela som svadbu, ale čo som horšia, keď za mnou ani len neprisiel s touto témou, lebo veď dve deti a dom... ale popravde, momentálne to škrípe vo viacerých smeroch , komunikácia, spoločný čas, že už mám pochybnosti ci sa to dá ešte zlepiť dokopy....
Ďakujem ❤️

veselo_neveselo
7. mar 2024

No a povedala si mu, ze uz sa chces vydavat? Lebo z toho co pises, si sa nikdy vydavat nechcela, taku ta poznal a s takou bol. Tak ako ma on vediet, ze "zrazu" by si sa zanho vydala - alebo vlastne aj nie?
Uz len z toho napisaneho mas v sebe strasny zmatok, a chces od toho chlapa vlastne ani nevies co, ale chces to. Tak si to najprv vyjasni sama, a potom dajte spolu rec, ze Jozo pocuj, ked ideme stavat, bola by som rada aby to bolo spolocne. Naj by bolo sa vziat, a az potom zacat stavat - co si o tom myslis?

autor
7. mar 2024

@veselo_neveselo ale po krste som si s ním sadla a spustila som môj prejav o tom, že som dospela, že mám v tom jasno, mame dve deti, že mi na ňom záleží že som stala už v nejakých ťažších chvíľach pri nom a tiež on pri mne. A že keďže začíname riešiť životnú nehnuteľnosť, bolo by dobre sa možno zobrať keďže nechcem byť vo vzťahu vždy ta co bude musieť držať hubu a krok aby nestratila strechu nad hlavou, že vždy by mal navrch co sa tohto týka. Ale odvtedy prešiel rok a on to ani nerieši. Odvtedy už viac kudi aj podryplo ohľadom tejto témy a tiež som ho podpichla pred nimi že no, ved ja si musím hladat bývanie keďže budem bezdomovec keď sa on bude do svojho sťahovať a nič. Viac sa ponižovať nebudem. Potom prišli ešte nejaké hádky ale nie ohľadom toho a ja cítim ako by som po tých 10tich rokoch vytriezvela

beronsche
7. mar 2024

Nepodpichuj. Normalne si s nim sadni a porozpravaj sa o tom, ako si to on predstavuje a Ako ty. Narovinu.
A potom sa podla toho zariad.
Ale rozhodne by som nesuhlasila s tym, ze by moj chlap sam riesil dom..

viky173
7. mar 2024

@beronsche lenze to nie je jej chlap, je to iba priatel

megg1
7. mar 2024

Skus ten vztah napravit a ver, ze ste pre seba ti pravi. Mate spolu deti, mate byvanie, ste spolu desat rokov, tak jasne, ze ten vztah je iny, ale nie je zly. Skuste viac komunikovat a viac budte spolu aj intimne. Mozno ty mas pocit, ze vam to nechyba, ale mozno jemu aj ano. Zamysli sa nad tym, ci je ok, ze tebe nie. Tak nejak zapracuj na vztahu a pojde to. Ak ste spolu desat rokov, vela skusenosti predtym ste nemali a pokial nemas presvedcenie mat jedneho partnera, moze byt i to problem a ze mas obcas zmiesane pocity...stale si mlada a mas dlhorocny vztah a deti. Pokus sa zabojovat o svoj vztah, aj kvoli detom a nie len kvoli nim. Ze tvoj muz chce dom a idete do toho je fajn, vidis, ze planuje stale nieco s tebou, chce nieco pre rodinu, robi preto nieco...co sa tyka svadby, teraz sa citis na svadbu, tak si to o to poziadaj, je to uplne vporiadku, ste rodina, nech si ta vezme, chces byt aj jeho manzelka a hotovo. On mozno k takymto veciam nebol vedeny. Drzim palce

mamutka
7. mar 2024

On ak rieši dom, ma toho dajme tomu veľa na hlave. Skús mu v klude povedať, že dohodneš termín ma úrade, vezmete sa v klude, nech ste rodina aj na papieri, všetci nech mate rovnaké priezvisko a aby ste mali nehnuteľnosť napísanú pekne na oboch. Ak je taky kresťan, že potrebuje svadbu v kostole, tu zariadite potom, keď budete mať na všetko čas. Nepodpichuj radšej, nepocuvaj iných, skor nadhod, že to bude od neho veľmi rozumne, ak to už poriešite. On dostal pozemok od rodičov len tak, tak nech sa netvári ako zemepán čo si ruky po lakte zodral aby zohnal grunt. Od mladi sa staráš o rodinu, všetok čas venuješ deťom, on práci, nuž tak to máte podelené, treba si aj dom podeliť.

ckocka
7. mar 2024

To nie sú divné pocity ale zdravý rozum.

nikpa
7. mar 2024

Venovala si mu najlepšie roky života?? Máš 27 rokov. Najlepšie máš len pred sebou... Ci s otcom svojich detí alebo bez neho.

viera27
7. mar 2024

No,podpichovanie nepomohlo. Nacase povedat mu to na rovinu,bud svadba,alebo si musis riesit svoj zivot zalozne aj bez neho. Mas uplnu pravdu,vela zien sa spolieha na to,ze ich partner nevyhodi. Ale nemusi ani vyhodit,moze sa mu napr. nieco stat. Mali sme v rodine,partneri,dve deti a mlady chalan naraz dostal mrtvicu a zomrel. Nemala pristup k nicomu jeho,nebola dedic. Jedine stastie bolo,ze mali poistenu hypoteku a jeho rodina bola normalna a dali jej vsetko. Spolahnes sa na to? Bud nech to poriesi svadbou,alebo polovicnym podielom na dome. Vsetko ostatne su len zbytocne kecy a cuvanie.

mqkm
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kvetkahorvathova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majlo1234
8. mar 2024

@sheila121 samozrejme, ze ide aj o dom. Pride ti fer, aby sa obaja podielali na budovani, ale vlastnil ho len jeden? Mne teda nie, a rozhodne by som s tym nesuhlasila. Zena vzdy taha za kratsi koniec, minimalne pocas prvych detskych rokov a obmedzenej moznosti pracovat a budovat si nejaku financnu rezervu.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majlo1234
8. mar 2024

@sheila121 to sa asi tiez mylis, v dnesnej dobe je to uplne bezne. Ja by som napriklad na svadbe nelipla, pokial by muz netrval na svojom priezvisku pre deti, mali sme financie podelene 50/50 respektive umerne momentalnym zarobkom a prispevkom do domacej starostlivosti, a vsetky nehnutelnosti na liste vlstnictva na polovicu a poriesene dedicstvo vopred(muz ma deti z predchadzajuceho vztahu)

Avsak, ak sa niekto ohana krestanstvom, je ozaj smiesne, ze ma dve deti bez svadby, a ani ju nezvazuje

simca06022011
8. mar 2024

tvoje divne pocity su spravne, svadba nie je len papier, a to ti poviem ako niekto stale slobodna s nehnutelnostou na krku. AK on sam nepride s tym aby ste sa zobrali, po dvoch detoch a pred stavbou domu, bola by som s mojim dnesnym rozumom v pozore. KEby ma obchadzal aj s rozhodnutim ohladom domu (opisujes to ako obchadza ta, vlastne nerozhodujete spolu, neriesite buducnost spolu) tak uz by som bola duplom v pozore. A keby sme neboli schopni sa rozpravat a nebol by chlap schopny povedat svoj nazor rovno ako to vidi so vztahom, svadbou.. tak je koniec. U vas je podla mna problem to ze vyckavas, nechavas na neho, nechavas na neho to ze jeho napadne svadba, on riesi stavbu domu, teba sa len opyta.. tak mu povedz, ano moj zlaty, ideme do stavby domu po svadbe. Alebo po tom co si vyriesime veci medzi nami, lebo necitim sa v tomto vztahu dobre. Nevyhovuje mi toto a hento a chcela by som to inak. Doteraz si to nechavala na neho, teraz treba aby si sa chovala ako dospela zena, matka, a postavila sa za svoje zaujmy ale s tym ze chces aj nejaku odpoved od neho pocut. Nechces dom = povedz ze nechces dom. CHces dom = povedz ze chces dom, ale chces aby patril vam ako rodine napriklad. Nie jemu. Budes tam potom cely zivot ta cudzia.
Si mlada baba, ak ma vystrcit rozky a odpisat tak, tak nech to spravi cim skor.. ako cakat do 40tky. Svadba ako taka sa da odbavit aj za par eur, aj tajne, aj sukromne.. aby to nenastrbilo napr. rozpocet rodiny pred stavbou domu. Svadba sa da naplanovat aj dopredu.
AKo dve deti mate a este nebola rec o svadbe? nijak sa k tomu nevyjadril?
ANo mozno si vytriezvela. Ak ano, a nedohodnete sa, do stavby domu s nim nechod a nech ta nenapadne mu na to co i len cent dat. Ani na ukor deti jeho penaize do domu investovat.

simca06022011
8. mar 2024

a inak so stavbou domu bude toho casu len menej, tak to nech by ste mali akokolvek dobry vztah skrypat bude, az kym sa nenastahujete, s tym treba ratat. TOlko manzelstiev stavbu domu neustalo... ale proste okolo stavby je neskutocne vela nervov, roboty, zabiteho casu.. a to ide na ukor rodiny.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majlo1234
8. mar 2024

@sheila121 tak tu su asi len mudre prispievajuce zeny😂 kiezby sa to dalo povedat aj o tych, ktore denne zakladaju temy o spolocnom zivote s chlapmi, ktori ich nemaju ani za posledne hovno

derdia
8. mar 2024

Dobre premyslas. Bud ferovo a fifty fifty, alebo vobec.
Ty budes davat dk toho svoje peniaze a taktiez sa starat o deti, a robit servis ako robis.
Musis mat zaruku, ze ste v tom spolu. A pozor na to, ked bude dom stat, pride dalsi pocit, ze si pustila kotvu tam, kde bude dom..
Takze dolezite rped tym, je si to dobre premysliet.

A stavat dom, ked stw v taktom zalosznom stave, neviem ci ustojite... Je to narocne ajore pary, ktore si rozumeju😔a vie to riadne zatrist aj stabilnymi parmi.

derdia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
8. mar 2024

@majlo1234 chlap sa ku mne nespráva hnusne, mala som pocit ze je vyspelý muž keďže je medzi nami 10 rokov rozdiel. ako píšem, rozumeli sme si dobre pokiaľ sme nezačali riešiť projekt a neprišlo druhé dieťa. On je zvláštna povaha v tom, že sa pri všetkom uzavrie a problémy rieši sam a potichu. Chodí ako mŕtvola po dome a nepovie nič. Ja takýto prístup k životu a problémom nemám. @sheila121 píšeš, ako by som bola nejaká zlatokopka co ide po majetku pritom vieš veľké h*vno. Len som potrebovala asi vyrozprávať niekomu svoje starosti lebo s týmito mojimi "problémami" sa nesťažujem nikde. Keďže žijeme spolu už 7 rokov v spoločnom najme ,vychovavame dve deti a teda on tvrdí že to chce zachovať takto navždy tak je pochopiteľné že aj keď on ma pozemok od rodičov ale nehnuteľnosť by sme mali riešiť spolu. Vynecháva ma zo všetkého, ale na druhej strane počíta s tým, že keď postaví dom, ja sa do neho nastahujem. Ale nemám 15 aby ma tu niekto takto dobehol, však to si môžem aj sama nájom platiť a bude to to iste s tým rozdielom že jemu nebudem platiť, ale cítiť sa tam ako vo vlastnom nebudem lebo vždy tu je možnosť ze sa niečo stane a nebudem hádam nočnými hodinami utekať odtiaľ hola bosá. To, že ty si jednoduchšia a myslíš len na majetok , nie je môj problém. Posledne mesiace som začala mať ohľadom tohto veľké pochybnosti a neviem co on týmto chce docieliť, neznášam v živote chaos a preto som z toho už mimo, lebo neviem ci ostať v takomto vzťahu kde on bude mať vždy navrch alebo radšej ísť vlastnou cestou. Mne netreba žiadnu svadbu, chcela som sa s ním normálne dohodnúť ze teda ako bude poriešene to vlastníctvo lebo hádam, nebudem sa napríklad starať o deti, financovať šatstvo, poplatky za energie, paušály, internet, tankovanie, poistky aby on mohol peknú časť z výplaty odložiť na stavanie ,ktoré ma mimochodom v pondelok začať a nakoniec ostanem bez ničoho.
Len toľko....