Meno pre náše bábätko sa nikomu nepáči

zabakvak
8. dec 2014

Ahojte,

S manzelom sme vybrali pre syna meno Damian (priezvisko ma na D) co sa nam na zaciatku pacilo. No po reakciach ludi sa bohuzial nechcene nechavam ovplyvnit a zacinam uz aj ja pochybovat. Manzelovi sa meno velmi paci a je neoblomny, ja som smutna ze ludia reaguju ake je to divne meno a nech to radsej zvazime.

Pride vam meno Damian skutocne take divne? mate podobnu skusenost?

Dakujem 🙂

kafoditka
8. dec 2014

@zabakvak budete ho vychovávať vy a nie vaše okolie, mozu ti byt ukradnutí všetci a ver, ze tak ci tak si zvyknu 😉 nenechajte sa odradiť 😉

simsalabim
8. dec 2014

Mne to pride ako uplne bezne meno, dcery maju niekolko kamaratov / spoluziakov tohto mena. Mne sa paci a ak sa paci vam, kasli na inych.

zabakvak
autor
8. dec 2014

@kafoditka @simsalabim, dakujem za ukludnenie baby 🙂

gretocka
8. dec 2014

ahoj, meno Damian sa mi vcelku paci.... moja rada - meno si nechavajte pre seba az do porodu. My sme to spravili pri oboch. Ked sa uz narodili a mali meno, kazdy ho akceptoval, lebo k tomu dietatku jednoducho patrilo 🙂
Som si ista, ze keby sme meno hovorili dopredu, urcite by sa vzdy nasiel niekto, komu by sa nepacilo

kimmie
8. dec 2014

Ako meno to nie je zle, len mne osobne sa nepaci ta skratka "Dami", vsimla som si, ze ludia na SK to casto tak skracuju. To znie velmi podobne ako slovko dummy v anglictine, co je hlupak ☹ .

zabakvak
autor
8. dec 2014

@kimmie ano :D presne viem o com hovoris.. aj my sme mu zacali hovorit dami a tiez ma to napadlo co je to v anglictine.. ale som si povedala ze zijeme na slovensku a nie v anglicku a keby sa mam zamyslat nad tym co ktore meno znamena v inej reci asi by som fakt nevybrala nic 🙂

sissy27
8. dec 2014

@zabakvak mne osobne sa to meno nepáči - Damien bola postava v horore 😅 a tak nejak sa mi to spája 😅
a potom sme mali ešte suseda v nejakej sekte a ten mal syna Damiána, takže úplne blbé asociácie...
Každopádne nie je to zas až tak nezvyčajné meno, pokiaľ sa vám páči, tak nerieš okolie...

cerez
8. dec 2014

Neviem či aj tu ťa skôr neznechutíme. Tiež sa mi nepáči ako tu na Slovensku sa dá meno domrviť. Ja mám syna Matúša a vytáča ma, keď synovi povedia Martinko, Maťko či Maťo. S týmto menom to nemá nič. A mohla by som tu napísať ďalšie príklady. Damián - je celkovo pekné meno pokiaľ sa povie celé meno tak ako znie. Žiadna iná upravená verzia.

elen2
8. dec 2014

@zabakvak urcite meno neries my mame v Rodine chlapceka a vola sa tiez Damian,a ziadne skratky mu nikto nedava..Volame ho Damianko a hotovo,je to krasne meno...a inak Moja Danielka ma tiez aj v krstnom mene aj v priezvisku na zaciatku D...a dokonca prve tri pismena sa jej Zhoduju co sme zistili az po 3-rokoch..Danielka Dančova 😀

0604katka
8. dec 2014

krasne meno...)my mame elizabeth,jakuba a kazdy ich pekne vola

tarra6
8. dec 2014

Meno Damian je pekné. S mojou dcérou chodí do tanečnej jeden Damian a je to zlatý a šikovný chlapček. A volajú ho Damian. Bez skratiek. Ja keď som malú čakala, nikomu som meno dopredu nepovedala. Keď sa ma niekto na meno opýtal, každému som povedala, že si to zatiaľ nechám pre seba, že to bude prekvapenie. Aby nikto neriešil. A keď sa malá narodila poslala som SMS-ky typu - Ahoj volám sa ..... a práve som prišla na svet. No a nikto to neriešil.

evening_star
8. dec 2014

Meno Damián je krásne, bude mať v nebi aj veľkého orodovníka - svätý Damián de Veuster bol veľký misionár, ktorý sa staral o malomocných na ostrove Molokai, ktorých tam odnášali, aby tam zahynuli, nik sa o nich nestaral. V roku 2005 ho ľudia zvolili za najväčšieho Belgičana všetkých dôb. Takže sa nenechaj odradiť, je to silné a krásne meno, ktoré nosili významní ľudia. Keby sa mal volať Sandokan, nepoviem, ale Damián je normálne bežné meno.

erickatt
8. dec 2014

Krasne meno, dcera stale. Tvrdi ze ona bude mat damiana. A pozri si vyznam mena a uz nevahajte!

zabakvak
autor
8. dec 2014

vdaka vsetkym! hned som kludnejsia! 🙂 konecne aj nejake pozitovne nazory

jasminet
8. dec 2014

@zabakvak ja ta asi nepotesim (ale na mne nezalezi, ze?), mne sa to meno nepaci - nedavno robil mojej dcere zle jeden chlapec, este mne do oci klamal a nakoniec na neho otec zavolal: Damian, pod sem.... uz sme sa len s muzom smieli, ze tym sa to vysvetluje

culia1
8. dec 2014

co ty riesis covravia ini, je to vase dieta,meno sa musi pacit vam a nikomu inemu sa nemusi pacit. a okrem toho meno Damian je pekne uz len preto ze nie je take frekventovane a Damian bude jediny mozno aj v celom meste a vsetci budu hned vediet o kom sa rozprava!

mata95
8. dec 2014

@zabakvak ja som vždy chcela mať malu Kláru, neviem prečo ale velmi sa mi to meno páči. no nechala som sa ovplyvniť mojou rodinou, kamaratmi, každy vravel že to meno je strašne, že je take ciganske.no unas ani môj priatel nechcel otom ani počuť, tak sme sa nakoniec zhodli že to bude Romanka, a aj je... a Damian je normalne a už celkom bežne meno a je to myslim každeho vec ake meno da svojmu dieťaťu. ked sa pači tebe a tvojmu mužovi tak ostatnych nerieš, oni si zvyknu.je to vaše dieťa nie ich.

1inis1
8. dec 2014

Mne sa toto meno vôbec nepáči. Ale vám áno, tak nič neriešte a kľudne mu ho dajte. Aj tak sa každému páči niečo iné, vždy to tak bolo a bude....a všetkým sa vyhovieť nedá a nie je to ani vôbec potrebné a žiadúce 🙂

monique89
8. dec 2014

@zabakvak Ahoj, ja nie som velkym zastancom nasilu vymyslanych zahranicnych mien len preto, ze take nikto na okoli nema a myslim si, ze meno by malo pasovat k priezvisku a tiez by rodicia mali mysliet na to, aby sa dietatko niekedy v buducnosti nemuselo za svoje meno "hanbit", pripadne aby mu nesposobovalo rozpaky ci neumoznovalo inym detom ho prilis prznit. No podla mna je Damianko NADHERNE meno a myslim to celkom vazne!! A nech si hovori kto chce, co chce, aj skratka Dami je milucka... Som anglictinarka-prekladatelka, cize s tymto jazykom som v dennom kontakte a nikdy by ma nenapadlo spajat si meno Dami s anglickym dummy... Inak my mame doma malu Miriam a tiez nam vsetci tvrdili, ze ju budu volat Mirka... No od narodenia je to nasa Mimka, Mimuska alebo Miriamka (takto ju zacala volat moja mama a velmi sa mi to paci 🙂 a zatial ju nikto Mirka neoslovil 🙂 Niezeby sa mi to nepacilo, ale uz v rodine jednu Mirku mame 🙂 Takze moja rada - nenechaj sa znechutit, vyberte vy dvaja s manzelom, meno vyberane z lasky, nie kvoli okoliu ci imidzu, musi byt krasne 🙂 Prajem krasny den 🙂)

alena1808
8. dec 2014

predovsetkym, vacsina ma svoje deti, svojim detom dali mena ake chceli, aj napriek tomu ci to niekto riesil, alebo neriesil. Oni si svoje deti uz pomenovali,tak nech sa nestaraju. tak aj vy si pomenujte ako chcete. Damian je krasne meno, bude to Vase dietatko, vy ho tak budete volat a nech si kazdi svoje komenty necha pre seba. Vy predsa tiez nekomentujete mena ake maju ich deti, tiez sa Vam nemusia pacit. Predsa nejde o to co sa paci/nepaci inym, ale o to co sa paci Vam. Ja mam syna Krispina a to tiez bolo komentov.A co!!

vieraz
8. dec 2014

Urob hlavne čo cítiš ty. Ja som meno vyberala pocitovo k drobcovi v brušku, aj sme sa ho pýtali, a vždy sa ozval, keď sme ho tak pomenovali. My sme meno povedali až po narodení, reakcie boli skôr negatívne a teraz si všetci zvykli a hotovo. Zdrobneniny nemá, ani žiadne skracovačky. A to som chcela.

albao
8. dec 2014

Meno Damian je podla mna ovela krajsie ako vselijake extremy z americkych telenoviel. Pekne, ciste, ... A tiez som si mena nechavala az do porodu tajne. Toto je ale vlastne len zaciatok, po porode sa z okolia stane studnica mudrosti o vychove 😀 Kazdy bude odbornik na tvojho syna. Pevne nervy 😉

zuzka38
8. dec 2014

@zabakvak
1. Dnes je to uz bezne meno
2. Je to vase dieta

Nase prve dieta bolo celych devat mesiacov adam ako kompromis.. No ja som nexcela najcastejsie meno.. Po porode manzel privolil ze mozem vybrat a tak sa syn vola arthur. Okolie skoro odpadlo, ale prezili rozdychali 😉 takze drzim palce, nenechaj sa znechutit.. 😉

horana
8. dec 2014

Meno je to pekne, nenechajte sa ovplyvnit. Btw aj meno co sme vybrali my sa okoliu nikomu nepacilo, teda konkretne obom strakym, mojim kamoskam...nikomu. Vyslovene ma odhovarali. Aj tak sme ho dali. A teraz? Kazdy uz velmi rychlo zabudol, zvykli si davno a vsetci meno v pohode pouzivaju a milo. Vidim ze je ulne vzite a akceptovane. To su len take tanecky, ked dietatko uvidia hned si zvyknu a sami nebudu chapat ze volakedy snad proti nieco mali...

zabakvak
autor
8. dec 2014

@monique89 dakujem a suhlasim.. preto sme vyberali meno ktore je aj v slovenskom aj ceskom kalendari (manzel je cech), tiez tie zahranicne moc neuznavam..]

kazdopadne, vdaka za mile slova a podporu! hned je mi lepsie!

milotaa
8. dec 2014

@zabakvak ahoj, ja teda nie som moc na zahranicne mena, ale Damian sa mi celkom paci. S Damianmi sa v poslednej dobe roztrhlo vrece, za chvilu to bude u nas velmi bezne meno. Mne by na nom vadilo skor to, ze bude tych malych Damianov asi vela 🙂

k_a_j_k_a
8. dec 2014

@zabakvak ahoj, kamoska ma Damiana. Je to pekne meno a aspon jej synovi sa podla mna hodi. Nepozeraj na to, co hovoria ostatni, riad sa sebou a manzelom. Teraz to deti doma ucim 🙂 ked skocia ostatni, neznamena, ze skocis aj Ty 🙂 za syna budete zodpovedni vy dvaja ako rodicia a ostatni si zvyknu 🙂

kk77
8. dec 2014

je to vase dietatko, ostatni nech si vyberaju svoje meno pre svoje dieta a rady nech si nechaju pre seba. nepytaj sa daj si ake chcete vy. mne sa napr. velmi paci.

sakura77
8. dec 2014

@zabakvak Damian je krásne meno . osobne mam na haku ak sa mi nieco paci, idem do toho.je to tvoje dieťa, tvoj názor🙂😉

melleanor
8. dec 2014

@zabakvak Alebo povedz všetkým, že sa bude teda volať Onur alebo Winnetou alebo Sandokan a nakoniec budú radi aj za toho Damiana 🙂

alohim
8. dec 2014

Otvorila som tému a čakala nejaké strašné exotické meno :D a je to Damián...ale veď to je pekné, normálne meno, mne sa tiež páčilo, ale manželovi menej, tak máme Dávida (to bolo ďalší favorit) 🙂 Nenechajte sa ovplyvniť okolím