Medzi priateľom a mnou stojí kamarát

dombia
18. júl 2016

Ahojte maminky a nemaminky, budem rada za každý Váš názor. S priateľom sme dlhšiu dobu a plánujeme budúcnosť, máme pekný vzťah až na hádky ktoré vytvára jeho najlepší kamarát. Zatiaľ nebývame spolu, ale časom si chceme nájsť spoločné bývanie. Problém je, že predtým trávil čas s kamarátmi a jeho najlepší kamarát nevie pochopiť, že som tu aj ja a chcem s ním tráviť čas. Už sme sa o tom rozprávali viackrát no nikdy sme nedošli k záveru, a ja nechcem stavať priateľa do pozície, že buď ja alebo kamarát. Milujem ho a nechcem ho stratiť, no myslela som si, že sa to zlepší ale vôbec. :( Chcem aby mal priateľ aj voľnosť no nie na úkor nášho vzťahu. Neviem čo mám robiť prosím poraďte. Ďakujem 🙂

ewelyn3
18. júl 2016

Moj nazor je taky ze ked chce muz zenu, ma byt pre neho ona na prvom mieste..hlavne ked s nou chce byvat a mat neskor rodinu. Ja to tam vnimam ze lre mna je zase on na prvom mieste. Ak sa ale nevie rozhodnut medzi kamaratom a tebou..pre mna by to bol problem... ten kamos to pochopi ked si sam najde babu...

moni244
18. júl 2016

Aky zaver? Tvoj priatel si musi uvedomit, ze uz nie je pubertiak, co travi dni a veceri s kamaratmi, musi dospiet, inac ani ultimatum nepomoze. A naco nieco vysvetlujes jeho kamaratovi? Jediny, kto mu to ma vysvetlit, je tvoj priatel. Tak sa prestante chovat ako pubertiaci a zacnite sa spravat ako dospely, najdite si byvanie, vyskusajte zivot vo dvojici a mozno aj priatel prestane mat potrebu byt len s kamosmi

lucibka
18. júl 2016

Co je na ukor vztahu? Ak je s kamaratom castejsie ako s tebou, s nim travi kazdy den, celu sobotu alebo nedelu, atd.tak to by mi vadilo...Ak sa s nim stretnev1-2 krat v tyzdni, idu na 2 hodky na pivo, na bike napr.,...za mna v poho. Ked budete spolu byvat, tak sa to trosku zmeni si myslim, prinajmensom uvidis vyvin vztahu, aj od toho je spolocne byvanie...zatial najdite pre oboch prijatelny kompromis. Tiez mam muza, ktory je extrovert, potrebuje spolocnost, tak necakam od neho ze bude 24hod.s nami, uz tiez nie sme v puberte aby som si to myslela

dombia
autor
18. júl 2016

@lucibka nechcem aby so mmou trávil 24 hodin ale kvôli škole a práci toho veľa spolu nie sme. Sme spolu iba cez víkendy a preto nie je zatiaľ možné spoločné bývanie. Ten jeho kamarát sa vtiera na spoločné výlety a skoro každé ich stretnutie skončí tým že sa idú zrúbať.

dombia
autor
18. júl 2016

@ewelyn3 ďakujem a vnímam to takisto, skúsim nájsť kompromis a ak to nepôjde asi to nebude mať perspektívu, pretože ak on neprejaví snahu tiež nemá to zmysel držať umelo naďalej.

dombia
autor
18. júl 2016

@moni244 ďakujem za názor, uvidím či sa to zmení keď skončíme školu a budeme spolu bývať

marinablue
18. júl 2016

@dombia U mňa by začala blikať kontrolka, nielen ohľadom toho kto je u neho na prvom mieste, ale aj ohľadom alkoholu.

dombia
autor
18. júl 2016

@marinablue keď je so mnou tak nepije alebo pije príležitostne. Len ten kamarát ho ťahá dolu vodou, zapíja smútok za priateľkou a nechce byť sám tak ničí náš vzťah :/

marinablue
18. júl 2016

@dombia Treba hodiť reč s priateľom, otvoreným rozhovorom sa dá veľa napraviť. Zakazovať mu nemôžeš ale musí vedieť že ti to vadí. Ako sa zachová a s kým sa rozhodne tráviť svoj voľný čas je však len na ňom. Ale ty budeš aspoň vedieť na čom si.

timea7
18. júl 2016

@dombia nemáš problém s priateľovým kamarátom, ale s priateľom. Mne osobne by veľmi vadilo, ak by sa priateľov kamarát vtieral na výlety, na ktoré sme chceli ísť my dvaja, ale tu treba, aby zasiahol tvoj priateľ, nie ty. A to, že sa idú spolu zrúbať, by pre mňa bolo mnohonásobne väčším výkričníkom a stopkou vo vzťahu, ako ten kamarát. Tvoj priateľ evidentne nie je vyzretý, má správanie pubertiaka, nehrnula by som sa s ním do nejakého vážneho vzťahu, v najbližšej dobe určite nie. Neťahá ho dolu vodou kamarát, neospravedlňuj ho, je dospelý, svojprávny, myslím, že mu priveľmi vyhovuje užívať si s kamarátmi a zabudni na to, že by sa to zmenilo, keď budete spolu žiť, keby bola svadba, alebo že by ho zmenilo dieťa. Na tento mýtus doplatilo už množstvo žien. A zapíjať smútok za priateľkou je ďalšia výhovorka, ako obhájiť svoje sklony k alkoholu. Už tým, že tvoj priateľ kamarátovi nič nepovie ti dáva najavo, ako cenu pre neho máš 😖 😖 😖 😖 😖 😖 . Mala by som sa veéééľmi na pozore. Veď ho nechaj zopár týždňov, nech si organizuje voľný čas podľa seba, nič mu na margo jeho kamarátov nehovor, uvidíš sama, na čo si mu dobrá.

mima4
18. júl 2016

@dombia
a tvoj priatel ako to vnima?
Hovoril o tom s tym svojim kamarátom?

n0mi
18. júl 2016

No vas vztah je o troch ludoch 👍🏻👋🏻

alaguema
18. júl 2016

@dombia ty máš problém vo vzťahu a to minimálne s komunikáciou a nie s kamarátom. Keby tvoj priateľ nechcel, aby s vami jeho kamarát trávil čas, tak to tak zariadi.

ivetkab.
18. júl 2016

Možno by si mohla konkrétne napísať, koľko rokov máš Ty, koľko priateľ, koľko kamarát a ako presne ste dlho spolu. Z toho čo čítam a z vyjadrovania, že 30 asi nemáte a nie ste spolu ani rok. Či? 😎

misel0806
18. júl 2016

Ocividne je vidiet ze kamaratovi nevoni vas vztah akokeby ziarlil , ze ma teba a on na neho teraz nebude mat tolko casu,preto to vtieranie.. No ten kamarat by si mal uvedomit ,ze kde su dvaja nemoze byt nikdo treti😊

terezka1947
18. júl 2016

@dombia tiez si myslim,ze mas problem s priatelom,nie priatelovym kamosom.
Osobne sa stotoznujem s nazorom,ze zrely muz,ci muz,kt.vie,co chce si aj vie ustat priatelku...vie si najst ten spravny cas na kamaratov a aj priatelku
preco by si ty mala riesit jeho kamosa????
a aj keby si ho vyriesila...co pride potom?nemozes riesit za priatela,on musi vediet,co a ako.
je dost mozne,ze su si trebars blizki a naozaj je tazke odrazu ten cas delit....ale to uz musis vediet ty,ak su si blizki,nechaj este cas,volny priebeh celemu vasmu vztahu(vas troch),ale bola by som vsimava...inak,tiez mi tak napadlo....nepije?iba prilezitostne?ked ho kamarat opije? a to sa vzdy da?nedobrovlne opit?
pisem uz ako stara zena 😀
ale tak uz mam po 35 a to uz sa clovek inak pozera na vela veci....

moonlight1210
18. júl 2016

@dombia tomu kamosoci teraz nevonia vas vztah, lebo je to sebec. On ma seba na prvom mieste. Teraz ma zial, problem, chce niekoho na koho by sa zavesil a kto by mu pomahal ventilovat jeho spleeny.
Chova sa ako pijavica. Pripomina mi jedneho, co ked ho nechala baba, tak sa tiez takto zavesil na kamosa, uz zenateho. Furt ho tahal vecer von, lebo samozrejme, na neho doma padali styri steny a spomienky, ako si pobabral vztah, az mu odisla za inym.
A stale bary a podme balit baby.
Az sa mu podarilo sa zo zialu oklepat, natrafil na milu, peknu babu, zamiloval sa a bol tu zrazu uz len pre nu. Koniec barom, koniec kamaratstvam, zrazu len s nou (bola z ineho mesta, tak na vikendy chodil za nou).
Ten zenaty kamos, somar, mu nevedel povedat nie, jeho zenu to prestalo bavit, hadali sa. A zrovna v case, ked si ten opusteny konecne nasiel frajerku, tak ten zenaty si definitivne stihol pokaslat manzelstvo.
A myslis, ze ten stastne zalubeny si nasiel cas, aby mu pomahal liecit bol na dusi? Aby mu to oplatil rovnako?
Nie. Teraz uz vyzadoval, aby chapal, ze on ma priatelku a musi sa (chce sa) logicky venovat jej.
Tak aby ten tvoj nedopadol podobne.

Ale to je na tebe, nakolko si vazis seba, aby si si vedela rozumne uvazit, ci ma toto s nim buducnost. Na jednej strane je krasne, ze je ochotny pomahat. Ze ma dobru povahu. . Na druhej, aby nebol z tych, co ochotne pomahaju vsade inde, len vlastnej zene a rodine za boha nie. Doma treba sto veci porobit, ale on miesto toho ide pomahat susedovi. A zena nech si porobi a zariadi nejak sama.

terezka1947
18. júl 2016

@timea7 velmi dobre napisane...zrely pohlad ..snad to autorke temy pomoze

timea7
18. júl 2016

@terezka1947 ďakujem, je zrejme mladučká, no je fajn, že sem zablúdila, ak sa tu začíta do niektorých tém, tak bude od neho utekať, ani sa nezastaví.

terezka1947
18. júl 2016

@timea7 je to tak...clovek,ked je mladsi,vidi(resp.nevidi)vela veci....kazdy sme si tym presli,ide len o to,aby clovek si aspon pripustil rady druhych...a ja napr.uz sa opakujem v tomto fore....aaaaako dobre,ze som rodicov pocuvla...sem=tam s hundranim...ale pocuvla...a aj sem chodievam rada...rozmyslat a zamyslat sa...

timea7
18. júl 2016

@terezka1947 ty, že sa opakuješ? Ja som už trápna....ale ak to pomôže aspoň jednej jedinej babe, budem rada. Čo by som ja bola dala za to, keby mi niekto pred rokmi poradil....rodina má k tebe citový vzťah, to je iné, niekedy je dobrý nestranný pohľad cudzích ľudí.

dombia
autor
18. júl 2016

Všetkým Vám ďakujem krásne za rady a áno sme mladý a preto som rada za každú radu od starších a skúsenejších, ktorí majú iný pohľad na vec. Určite to nenechám tak a budem to riešiť, a naozaj som úprimne vďačná, že som sa mohla vyrozprávať a svojimi komentármi ste mi otvorili oči 🙂

sasa1983
18. júl 2016

Ja by som si na Tvojom mieste tiez nasla dobreho kamarata a mozno sa to hned cele pomiesa a priatel sa spamata. Alebo bude novy priatel, zivot je nevypocitatelny..

apolka77
18. júl 2016

@moonlight1210 svata pravda, kamos je sebec
priatel je blbec, ktory nevie povedat nie..(ale asi ho to aj bavi ozierat sa s nim) 😝

nakoniec sa karty obratia a priatel ostava bez zeny a deti...(vsak ktora by to vydrzala?)
kto je na vine?
jasne, netolerantna zena, "co jej preboha vadilo?????"

niektorí muzi nikdy nedospeju a maju uplne iny pohlad na zivot ako my zeny...a dalsi fakt, muzi ani zdaleka nepotrebuju tolko casu travit so zenou ako my potrebujeme mat muza pri sebe...to je dost velky rozdiel medzi muzom a zenou..ako je aj znacny rozdiel ci ten muz travi volny cas v krcme alebo trebars ide si zabehat...

dombia

operaphantom
19. júl 2016

Kolko ma ten tvoj priatel rokov. Tipujem tak maximalne 25 rokov 🙂 Potom je to jasne 😀

lubiss
19. júl 2016

@operaphantom aj moj priatel ma 25 a ma kamaratov ktory mu davali do hlavy rozumy ze co ma starsiu babu a s deckom sak on so svojim vyzorom moze mat kazdu na ktoru si ukaze...tak mileho kamarata poslal do prdele nakolko mily kamarat do kopy ani nemal vztah vo svojom zivote - raz je v depkach ze ho ziadna nechce a druhy krat sa kur.i lebo si vraj chce uzivat zivota tak taky dava rozumy :D...to nie je o veku ale o cloveku ako takom aky ma postoj a zmyslanie co je pre neho v zivote dolezite..

timea7
19. júl 2016

@dombia veľmi dobre si všímaj, akým spôsobom tvoj partner trávi voľný čas - či sa niečoho doma chytí, alebo s radosťou využíva mama hotel, či doma finančne prispieva na chod domácnosti, či má nejakú záľubu - šport, hudba, ryby, opravovanie áut, to je jedno, len nie vysedávanie po krčmách a baroch, fajčenie a chlast. S najväčšou pravdepodobnosťou v tom bude pokračovať stále. Keď sa rozhliadnem po svojich spolužiakoch a kamarátoch z detstva, k tomu, k čomu iklinovali v mladosti, pri tom väčšinou aj ostali. Ak robí nejaký šport, je to super, šport formuje vôľové vlastnosti, no nemyslím, ísť si zahrať raz za týždeň, za dva s partiou na hodinku futbal a potom šesť hodín piť v bare 😠 . Si mladučká, maj oči otvorené, nehrň sa rýchlo do vážneho vzťahu, do manželstva, uč sa na chybách ostatných,nie n svojich. Veľa šťastia. 🙂

mandala77
19. júl 2016

@dombia mala som taký vzťah a to som oveľa staršia ako Ty. Oni boli ako dvaja buzeranti. Len ten môj bývalý bol veľký manipulátor a on mal svojho kamaráta pre svoj prospech. Ten jeho kamarát bol ženatý, mal dve dospelé deti, bývalý ho stále lanáril k nám, vkuse si každý deň aj hodinu telefonovávali, ja som mu to stále vyčítala. Skončilo to tak, že jeho kamarát sa rozviedol, všetko to bolo ale pod vplyvom bývalého, čo mal firmu s dvomi ľuďmi z rodiny, zrušil a založili si spolu oni dvaja. Toto čo Ti píšem je extrém. Ja aj keď som vedela, že keby som ho postavila pred rozhodnutie ja alebo on, by sa rozhodol pre neho, lebo z neho mal väčší prospech. Som šťastná, že s ním nie som.

A keby som bola v podobnej situácii teraz, by som chlapa otvorene postavila pred otázku ja alebo on. Pozri, on vie, že Ti to vadí. A čo robí? Zmenil svoje správanie? Pozeraj na činy. Never ilúzii, že sa to zmení a a že na vine je jeho kamarát. Ten jeho kamarát je sebecký necitlivý truľo, ktorému ide len o seba ale tomu Tvojmu to vyhovuje, lebo keby nie, stretáva sa s Tebou a si u neho na prvom mieste.

dragonheart
18. aug 2019

@ewelyn3 Keby je na prvom mieste, tak Dombia si ho nevaži a klame.