Mávate myšlienky na samovraždu?

22. feb 2024

Ahojte, mávate niekto niekedy samovražedné myšlienky? Nechcem sa zabiť, ale niekedy mi v hlave pri nejakej situácii preblikne, že ak to nevyjde tak sa zabijem alebo ak sa budem mať v živote zle tak sa zabijem atď...Sú to zatiaľ len vtieravé myšlienky, o samovražde reálne neuvažujem. Myslíte, že mám vyhľadať odborníka?

pribinak
22. feb 2024

Áno, vyhľadaj. Nie je to ok

bluka2
22. feb 2024

Ja by som tomu nevenovala pozornosť, pokiaľ to reálne neplánujes urobiť a neotravuje ta to veľmi často. Čím menej dôležitosti a myšlienok tomu das, tým menej a menej by ich malo byt, nie? Ak to máš pod kontrolou

charlotte3003
22. feb 2024

Dobrý večer, ste veriaca? Skúste to s modlitbou kazdý deň. Má obrovskú silu. Skúste si pomôcť takto. Nič za to nedáte, trošku svojho času. Držím Vám prsty🙂

kvadrinkaaa
22. feb 2024

Nie, nikdy takto nemyslím.

andreatytler
23. feb 2024

Podla mna to nie je v poriadku mat samovrazdu ako jednu z variant ako riesit zivotne problemy. Isla by som za psychologom.

ivangeline
23. feb 2024

Mavala som. Uz to mam v hlave viac usporiadane. A taketo myslienky su minimalne.

ibatanecnica
23. feb 2024

nie nemávam. Niekedy má toho síce plné zuby ale jediné čo ma napadne, kde mám kufor, idem preč. Ale až takto žeby to zašlo, tak nie. Neviem čo by sa muselo stať, aby mi takto preplo. Ja by som odborníka vyhľadala. Stačí potom nejaká vec, ktorá nevíde, pre teba možno katastrofa a ktožvie ako to skončí. Takto sa veci neriešia a nie je to podľa mňa v poriadku.

banderaska29
23. feb 2024

v poriadku je mať prirodzený pud sebazáchovy a svoj život chrániť, aj v ťažkých časoch, nie si ho chcieť zobrať. ak nemáš psychiatra, odporúčam Ti nejakeho vyhľadat a vyrozprávať sa nech poprípade zaháji nejaku liečbu.

patchworkjezlozity
16. apr 2024

Vyhladaj odbornika. A aj ja uz som mala taketo stavy. Chodim do skupiny ludi sa vyrozpravat raz do tyzdna. Pomaha to z depresii. A tiez riesim svoj zivot konstruktivne. A doprajem si oddych ked ho potrebujem.