Ahojte. Sú tu nejaké mamičky čo išli pracovať do zahraničia ? Dieťa nechali otcovi a starkým ?
Som slobodná a žiaľ neviem tu tak zarobiť aby som si mohla dovoliť vlastne bývanie. Zatiaľ bývame u mojich rodičov, ale nie je to ideálne musíme odtiaľ odísť. Keď som si vyrátala všetky výdavky žiaľ nevyjde mi to ani tak ani tak samej. Tie ktoré ste za hranicami boli alebo aj ste v súčastnosti, kde mi odporúčate hľadať prácu, kde je to podľa vás najlepšie ? A pripadne cez ktorú agentúru mám ísť ?
@annamalaga čo? Veď vravím že by bola pri jej otcovi zatiaľ
Pokial sa my dvaja dohodneme tak prečo by z toho bol problém
No , len aký vzťah máš s jeho otcom, aby si jeho otec, po čase dieťa neosvojil z dôvodu , že ty si prec, dávaj nato pozor.
Ako veľké je dieťa?vieš jazyk kde chces pracovať?
Máš milión agentúr aj na úrade práce Ti poradia.
Pozistuj si..neviem v akej oblasti chest pracovať, ak ako opatrovateľka, sestrička napíšem Ti stránku na FB kde sú inzeráty aj agentúry, všetky info ohľadne živnosti a pod....
A najlepšie je ísť cez agentúru, treba ale trocha vedieť jazyk. Len nevieme v akej oblasti chceš pracovať.
Moja kamarátka ma 2 dcéry. Ona bola na ne úplne sama. Rodičov nemala a vyrástla v deckom domove. Otec sa o dcéry nezaujímal. Ona to nezvládla sama tak dala deti do deckeho domova a išla do Nemecka. Nasla si prácu cez agentúru. Agentura jej ponohla aj s ubytovanim. Nasla si nového partnera. A teraz sa jej narodilo dieťa. Dcéry si zobrala do Nemecka tiež.
Ja by som sa snazila si vziat dieta so sebou so suhlasom otca alebo to nejako cim skor upatlat tym smerom. V zahranici ma dieta lepsie prilezitosti vo vela ohladoch a mozes dostat vela prispevkov prave skrz dieta. Neviem co chces ist robit konkretne, ale davaj si pozor na rozne podvodne agentury a vydieracske sposoby. To, co som videla za tie roky v Rakusku bolo priserne, ako sa spravali k ludom, co nevedeli dostatocne jazyk a nemali sa ako ucinne branit tym podvodnym praktikam. Zisti si vopred moznosti, minimalnu mzdu danej krajiny, zakony ( dochodok, PN atd) a hlavne sa nespoliehaj na to, ze ved agentura mi pomoze s odvodmi. V ziadnom pripade, moze to totiz dopadnut katastrofalne. A hlavne vediet precitat zmluvu, nepracovat na sk zmluvu v zahranici. To su take drobnosti by som povedala ako sa vyhnut problemom
Ochhh tak to asi radšej nechám tak 😔
Ale ďakujem aspoň za info len už neviem ako by som si pomohla tak premýšľala som aj nad touto možnosťou
Skus opatrovatelku v rakusku, 2 tyzdne si doma ,2 v praci
Ahoj. ked sme boli s bratom maly, mama odisla do rakuska pracovat a vyrastali sme u starych rodicov, mama chodila domov tak raz za mesiac na par dni - tyzden. toto odlúčenie ovplyvňuje náš vzťah dodnes. Neodsudzujem ťa, pretože takmer každá matka chce pre svoje dieťa to najlepšie, ale dobre si to premysli
Nerob to, žiadne peniaze za toto nestoja. Pre dieťa je mama dôležitá. Možno max na mesiac na nejakú nárazovu brigadu, napríklad zber hrozna, jabĺk.
Alebo ísť niekde pripraviť "pôdu" tak aby si si ju vzala k sebe. Proste nájsť si ubytovanie, školu, skolku.
Ja viem ja sa nechcem ľutovať ale tu sa to nedá proste z jedného priemerného platu zabezpečiť všetko potrebné
Nájmy sú veľmi drahé a hlavne matku samú s dieťaťom veľmi nechcú. Keď som si aj obvolala cenovo prístupné byty tak s tým mali problém čo na jednej strane aj chápem ale tak musíme aj my niekde bývať. Ja niesom neplatič nikdy by som si nedovolila nezaplatiť za nájom ale to si nedá nikto vysvetlit
Musis naozaj zvazit vela veci, ale hlavne vies nejaky jazyk na dobrej urovni? Ak nie, tak sa pripravuj na tento krok a uc sa jazyk krajiny, kde by si rada isla pracovat. Dnes uz je to ine a vyzaduje sa min b2
A možnosť odísť do zahraničia s dieťaťom na trvalo, nepripadá do úvahy?
Lebo kým človek zarobí, našetri atď môže to potrvať aj roky.
Ja by som ináč odporúčala Švajčiarsko, nájsť prácu s ubytovaním a stravou a všetko zarobené odkladať.
Dieťa máš zverené do svojej starostlivosti? Otec dieťaťa sa nebude zaujímať? Lebo ešte môžeš mat z toho veľké problémy.