Matka sa montuje do vzťahu

edison7
10. aug 2024

Dobrý deň. Chcel by som poprosiť o radu. Som dospelý muž 30r. a mám priateľku podobného veku. Sme spolu cca 3 roky. Všetko bolo v poriadku, pokým sa do toho nezačala montovať moja matka. Po každom stretnutí chcela vedieť, kde sme boli, čo sme robili, a o čom sme rozprávali. Odpoveď že 18 už bolo, som dospelý a je to naše súkromie u nej nebola správna odpoveď. Partnerka pritom slušná, nefajčí nepije, nechodí po baroch ani diskotékach, varí, pečie, upratuje, vie sa postarať o domácnosť, proste do voza aj do koča. Matka furt len hustila, kedy bude svadba a deti lebo chce vnúčatá.
S priateľkou sme sa aj sami rozhodli a dohodli, že chceme skúsiť spoločne bývať a aj svadbu, že chceme u nej.
Tu začala moja matka že, kto to kde videl, aby sa bývalo spolu pred svadbou, svadba bude len u nás (som z dediny, priateľka z mesta cca 50 min cesty autom) a tak ako ona povie, začalo vydieranie, buď svadba u nás alebo rozchod. Potom že rovno rozchod a začala mi brániť sa s ňou stretávať, Vonku čisto len na povolenky s polhodinovým komentárom a citovým vydieraním a na dovolenku s ňou nech zabudnem. A že keď sa odsťahujem, tak že nech si to neprajem, lebo ma za uši dotiahne späť, že kto bude doma robiť. + aby som nezabudol, nemala chochmesu sa pýtať, či s ňou mám sex, kontrola mobilu či si s ňou nepíšem, nevolám, benzínu v aute(je moje). Podotýkam, že to, že 18 už bolo dávno a som dospelý pre ňu neplatilo.
Podľa mojej matky - svadba len u nás a podľa nej, bývanie u nás v dome, deti 3, prvé do roka od svadby a moja žena aby počúvala moju matku, čiže svoju svokru.

vler
10. aug 2024

@edison7 razne stopni mamu lebo o priatelku prides

liv1
10. aug 2024

Dobry vtip na dobru noc 😁

mimi3008
11. aug 2024

Neverim ani desatine z toho

zuz02
11. aug 2024

Ak je to pravda, tak jedine, čo pomôže, je, že sa odstrihneš od mamy. Je najvyšší čas, aby si sa od mamy odsťahoval a založil si rodinu, ak to tak cítiš. Nie je tvojou povinnosťou mamu o všetkom informovať. A o tom, kde bude svadba a kde budete bývať, rozhoduje aj tvoja priateľka, nie tvoja mama. Takže je na tebe,,ako sa tvoj život bude ďalej uberať. Ak sa teraz rázne nepostaviš mame,, ostaneš zatrpknutym starým mládencom, lebo tvoj vzťah nemá šancu prežiť, ak dovolíš mame, aby sa do všetkého montovala.
.

srdeenko19
11. aug 2024

To musíš stopnúť len a len ty. Tvojej matke určit hranice, vysvetliť, ako sa veci majú, nedaj si rozbiť vzťah s priateľkou kvôli matke, ktorá ťa ľúbi opičou láskou a využíva ta na robotu v dome, ona sa asi extrémne boji, že nebude mať kto muklovat doma a nebude mať koho dirigovat. Je to choré a nenormálne, keďže máš 30 rokov.
Nedaj sa, čo najskôr sa odstahuj. Držím palce.

barka1
11. aug 2024

@edison7 tak ako dospely muž by si sa mal aj správať. Zbaliť veci, najsť podnájom a postaviť sa na vlastne nohy. Či si plánoval priviesť nevestu bývať k vám???
Či sa bojíš mamy?

biela_sova
11. aug 2024

@edison7 Tvoja matka je podľa opisu psychiatrický pacient. Trpí chorobnou upatostou na Teba a stihomamom. Keď sa k tomu vnutorne v hlave takto postavíš, miesto hnevu budeš cítiť istú ľútosť a zhovievavosť voči nej a ľahšie sa Ti určia hranice.
Mladá rodina (naša generácia plus buduce deti) a jej pokojne prežívanie prevyšuje prezivanie staršej generácie s psychickymi problémami.
Starší chorý človek Ti nesmie zničiť vyhliadky na šťastný život.

Vo svojej praxi pozorujem ľudí, tera už 60-70tnikov, ktorí nevyrábajú z role vecného dieťaťa, uposluchli takyo vyšilujucich rodičov, ostali sami a hádaj čo. Všetci sa časom "scvokli" z manipulácie a psychoterapiu skrz neustály tok výčitiek svedomia.
Ak sa chceš na tuto tému pohľadať v mojich starších príspevkoch, mám o tom dost vo vybere pribehov "Manipulator": https://www.instagram.com/barbora_bali/?hl=sk

0silvia0
11. aug 2024

@edison7 30rocny chlap nevie, co ma robit? To fakt? Ty byvas stale s mamou?

ina2405
11. aug 2024

@edison7 neverím, že to nie je vymyslené

janinah
11. aug 2024

3 roky máš vzťah a ty ešte bývaš u mamy v tvojom veku? Rozhyb sa ,človeče,ak chceš mat rodinu.

rorino
11. aug 2024

@edison7 😂😂😂prepáč,že sa smejem,ale si nesvojpravna?Predpokladám,že nie Tak mamičku úprav,povedz jej,že ju ľúbiš,ale nech zabudne,že ti bude riadiť,život a ak s tým neprestane,že ona pôjde bokom z tvojho života.Prehoba,veď si chlap,ak sa nepostavia na stranu toho,čo chces ty,tak nie táto,ale žiadna žena s tebou neostane,ani tá na svätom obrázku.Ak mama nemá čo robiť,kúp jej psa,že tomu môže rozkazovat😉

danica2711
11. aug 2024

počúvaj, ak si 30-ročný chlap nevie urobiť poriadok so svojou matkou a potrebuje od nej povolenky na stretnutie s frajerkou, tak by som tej frajerke poradila, nech od teba uteká rýchlo a čo najďalej, pretože s takýmto chlapom s nenormálne manipulatívnou matkou večne za zadkom žiadna normálna žena nevydrží

cacianka
11. aug 2024

To je výsledok, že vo veku 30r trčiš v mamahoteli.
To je výsledok, že si mamu slušne neupratal už dávno.
Ok, bol dôvod žiť u nej, aj môj chlap žil u rodičov do 40r., ale vzťahy a kompetencie mali upratané.
Tvoja priateľka to bude mať ťažké, mega ťažké, ak to do svadby nevyriešiš, možno ani svadba nebude alebo urobíte tvojej žene peklo na zemi a odíde od teba. Tak si rozmysli čo chces, prežiť zivot s milovanou ženou , založiť si rodinu , alebo poslúchať manipulatorsku matku do smrti.
A je mi fuk či troll, naše rady môžu pomôcť aj reálnym ľuďom, a verte je veľa takýchto toxických matiek a trulov synov.

lindus_esterka
11. aug 2024

V 30ke mat trojročný vztah a aj tak byvat u rodicov, tak to tvoja priateľka ma svätú trpezlivosť. Ja by som ta poslala kade lahsie ovela skor, ked nie si schopný sa rozhybat.

viestta
11. aug 2024

Ak toto pise tridsatrocny chlap, zacinam ltovat jeho priatelku. Tridsatrocny chlap uz ma zit svoj zivot a nie pytat si "priepustky" na rande od matinky. Ak to naozaj robi, tak bude lepsie ak ostane pri matinke. Uz davno si mal byvat vo svojom, ci sam alebo s priatelkou

asocial
11. aug 2024

@edison7 ja by som sa chcela spýtať, či MK platí autorov vymyslených príspevkov (čo ja viem, napríklad to zvyšuje návštevnosť stránky atď). Každý deň je tu minimálne jeden (vrátane tohto), všetky ako od jedného autora. Preto sa pýtam - zoberiete na na brigádu?😀. Viem meniť trošku lepšie štyl, ako vidíme tu. Viem písať aj bez chýb aj s chybami. Fantáziu mám dobrú😁😁😁🤪

cacianka
11. aug 2024

@asocial aj ja sa hlásim na brigádu, mám dobrú slovnú zásobu, prečítaných mrte kníh, slohovat viem, fantázia pracuje a mám bohaté životné skúsenosti. 🤪

blondinera
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
eva8
12. aug 2024

Kde planujete byvat po svadbe? Podnajom, vlastne byvanie, u rodicov...
Tiez sa zvyknem pytat ako bolo, co ste robili. Nie do podrobna. Mama je asi nabozensky zalozena, alebo nechce ohovaracky.
Miesto odpovede "18 mi uz bolo" (xsak nie si 19 rocny pubertiak) jej pekne, v klude vysvetli plany. Normalne sa mi zda, ze na seba kricite. Otec sa k tomu celemu ako stavia?
Ked mama vravi, ze do roka vnuca, neplanuje za vas, zrejme sniva, nevie sa dockat, tesi sa. Ja tiez vravim "hluposti" mojim detom, ale beru to s rezervou. Tvoja mama nie je tvoj nepriatel. Daj jej cas, nech sa zmieri s "modernym" zivotom, ze odides, ze nebude velka dedinska svadba, ale mestska. Treba vybavit aj ubytovanie v meste, alebo nejaky mikrobus pre dedinskych hosti, ktory ich odvezie domov po svadbe (alkohol) V sucasnosti sa konaju aj svadby v altankoch pri meste, aj hostina s ubytovanim pre hosti z dialky - dobry kompromis.
Trosku pochopenia pre stresovanu mamu, aj na zart sa da nie o obratit. Vsak to je aj pre nu velka udalost. Ale predo setkym pre tvoju priatelku a teba. Mas surodencov?

nikushka8
12. aug 2024

Nie je tu aj tvoja priatelka? Určite by jej vsetky poradili rychlo utekať od takeho mamickara, co si od mamy este aj povolenie ist von pyta v 30tke 🤦‍♀️ Keby si bol chlap, davno sa zbalis a mame oznamis,ze bud sa ukludni alebo si ani vnúčatá nebude poznat. Tvoja priateľka ma fakt bozsku trpezlivosť