Ahojte potrebujem sa vyrozprávať. Byvala som u mami s manzelom a syncekom ,ale bol to horor starala sa nam do zivota nadavala na manzela stale hádky nemohli sme to už vydržať vzali hypotéku a kupili sme si dom od vtedy začala nam vyvolávať každý deň aj viackrát za deň nerobila som si z toho nic ale od Veľkej noci jej akoby preplo.Prestala brať lieky pre 7 rokmi mi zomrel brat ale skôr si myslím ze lieky brala koli svojej chorobnej žiarlivosti.Hada sa vo svojom okolí s každým pretože ho každá chce,jedno dievca uz aj udrela tak jej to vratila a teraz už jej dala pokoj.Zamerala si to na mna a na každého s kym som v kontakte.Mam vemi dobre vztahy s maminou sestrou a jej rodinou .Mama im neda pokoj vraví im aby mi dali pokoj ze ja som jej dcera nech kumne nechodia lebo ona je jedina bakba mojim deťom tiež ziarali na jej nevestu.Je to manželka môjho bratranca ona je krsna zase mojej najmladsej dcére,strasne jej nadavala a tak s ňou nechcú nič mať. Mala mala narodeniny mamu som nepozvala lebo viem ze jej krsna by neprišla keby som zavolala svoju mamu.A ani ja som po tom netuzila lebo to by skončilo katastrofou.Ale aj ked nebola pritomna zavolala cez fb a zacala sa hádka hostia neboli u mna ani hodinu dvihli sa a odisli bolo mi to velmi luto znicila celú oslavu.Ked odisli tak som jej zavolala a povedala a vsetko som jej vytkla.Polozila a zacala vypisovat ze ona mi znici zivot kym nezorie neda mi pokoj a urobí vsetko aby mi rozbila zivot s manželom.Tak som jej znova zavolala nech mi to povie do očí.A predstavte si poprela to vraj ona nic také nepisala ze vedia jej heslo na fb a ze to píšu za ňu to dievca na ktore mama ziarli.Ale ja niesom hlupa viem ze to pisla ona.Tak som ju blokla,vyvolava teraz mojmu najtarsiemu synovi ma 11 rokov on s nou rad volá preto mu nechcem zakazovat ale ked jej raz nedvihne uz mu posiela hlasove správy citujem"preco nedvihas okamzite zavolaj jasné "s nahnevanym tónom syn to ignoruje ma taku povahu ze ked nechce nedvihne stale mu hovorí ja som sa o teba starala ja som tvojanjedina babka .Dalsia vec manzelova rodina nechce aby k nám chodili mne osobne to nepovie ale vypisuje im ze ja som jej dcera ona ma právo rozhodovat a ze nech sa neplopovazia k na prísť lebo pride ku mne a urobi peklo ja sa s nou uz navladzem kadat kazdy sa od nás odtahuje koli nej.Nebojim sa jej ale mám strach aby naozaj sem neprisla a neurobila scénu pred susedmi.Nechcem tiez aby moje deti plakali a aby sa pustil do nej moj manžel on vidí ze koli nej trpim casto mi je zle mam silne busenie srdca veľký stres proste sa bojim ze ak sa jej manzel co i len dotkne ona si navimisla a je schopna nanho podat oznamenie na policii.A nieto este ze by som ju niekde stretla meste ta by mi urobila vystup ona sa vobec nevie ovladat.Viem ze potrebuje odbornú pomoc ale na to ju nikto nepresvedčí stale melie svoje a silou mocou chce aby bolo to co ona chce .Co mam robit ak naozaj pride sem a zacne voku vykrikovať ona je toho schopna som zufala nechcem nic len mat pokojný život z manželom a deťmi nechápem ako môže byť jedna matka taka zla
ovládať proste mmnjniesom hlúpa viem zole to su jej slová tak som ju blokla to bola pto.
@anjelicek26 ona chodí ku psychiatrovi ale robi si co chce lieky berie ako chce brata uz ma spracovaneho oan skôr trpí chorobnou žiarlivosťou a mne chce rozkazovať riadiť zivot.Tiez stale hovorí ak ju odlucim od vnúčat tak si nieco urobí proste citovo ma vidiera.Kym si ona neprizná ze potrebuje pomoc nikto ju k tomu nedonuti stale hovorí ona nieje hlupa uz vyzdravela nemusí brať tabletky vraj mame byt radi ze uz nieje na tabletkách
@lenuska333 psa jej určite nekupuj, je psychicky chorá, ubližuje, taký človek nemá mať v starostlivosti žiadnu živú bytosť. Úplne ju odrež, v mobile blokni, nechce sa liečiť, tak koniec. Príde hulákať, volaj políciu. Synovi ju v mobile blokni! Takéto správanie nedopusti voči svojim deťom.
Všetko by bolo iné, ak by sa poctivo liečila. Takto vám len všetkým zničí životy.
@anjelicek26 chudak pes, to si naozaj nezasluzi
Skus oslovit jej psychiatra, ze nevies co s nou, akoby to riesil.
@anjelicek26 ahoj, chapem, ze to myslis dobre, len maly postreh:
1.mediator taketo problemy neriesi a uz vobec nie je opravneny navrhovat ci intervenovat terapie skor psycholog, s ktorym sa mozu porozpravat...lenze matka je psychiatricky neposlusny pacient odmietajuci liecbu a na to tu moc paky nemame, zial...
2. Zmena cisla asi nepomoze, kedze vnuk 11r s nou aj rad hovori, dal by jej ho asi sam. Za skusku po dohode so synom by to ale aj stalo. I ked...staci mozno blokovat babku pri povodnom cisle
3. Ak pride vykrikovat pod okna, ma jej matku ist riesit ten manzel, s ktorym ju chce rozostvat...no, neviem. Asi lepsie by bolo ist za nou spolocne a ak, tak policia...nevies ako prepne cloveku, ktory berie aj neberie striedavo psych.lieky.
4. Nie, ziadneho ziveho tvora a uz vobec nie psa a pod., zviera tu v SR nie je vec, ani boxovaci pytel. Takato osoba by ho len znicila a este si sama privodila trestne stihanie. Ak nie je obmedzena na svojpravnosti (zbavit ju svojpravnosti uplne uz davnejsje nie je mozne), potom by ju mohli zavriet a to situacii neprospeje.
Ja by som zvazila kontaktovat pravnika a jej obvodnu lekarku a psychiatra a predlozit co je vo veci a ake su moznosti v jej pripade...poznaju jej stav najlepsie.
Prepáč za úprimnosť, ten text si napísala dosť chaoticky, dosť ťažko sa lusti a pochopia súvislosti.
Ale rozumieť dosť.
Keď ste mali oslavu, prečo si jej zdvihla keď vieš aká je a keď začala, mala si hovor hneď zrušiť a zablokovať. Prítomní hostia by zostali a nálada by sa vrátila. Keď takto dávaš priestor " matke", hostia, ľudia ktorí sú k tebe dobrí a máte pekné vzťahy, je im ľúto že dávaš prednosť človeku ktorý ubližuje všetkým, útočí a uráža všetkých, chce vás manipulovat, rozhadat, tak radšej odídu. Ani ja by som nezostala na návšteve, kde človek dá prednosť takejto osobe...
Píšeš naozaj veľmi zmätočne, nebojís dá jej ale bojíš sa keď príde?! Že urobí scénu - no urobí a zhodí sama seba, predvedie sa, vy ju buď budete ignorovať, alebo zavoláte policajtov, lebo sa vyhráža, chce vliezť kde nechcete aby vošla, budete mať záznam tak ho použijete spolu s tými správami u jej psychiatra.
Môžete podať návrh na súd, zákaz priblíženia, kontaktovania, ale najprv si ujasni sama seba.
Ty máš najväčší problém, lebo máš zdravotný a psychicky problém z nej, tak vyhľadaj odborníka, aby ti pomohol zvládnuť stres z matky, aby si sa dostala do kludu, poraďte sa s jej psychiatrom ako a čo máte reagovať s ňou. Nedajte sa deptat, nedovol jej manipulovať syna - nevidíš čo ťa žena s ním robí ?!
Vysvetli mu čo sa deje, alebo aj na tajno mu babku v mobile zablokujte, toto dieťa nepotrebuje zažívať, volania, správy, veď o chvíľu začne byť hnusná aj na neho. To chces ? Zablokujte ju všetci, všade.
Aka je to diagnoza,explozivna psychopatka?
V prvom rade sa ukludni.
🥀Nebojim sa jej ale mám strach aby naozaj sem neprisla a neurobila scénu pred susedmi.Nechcem tiez aby moje deti plakali a aby sa pustil do nej moj manžel on vidí ze koli nej trpim casto mi je zle mam silne busenie srdca veľký stres proste sa bojim ze ak sa jej manzel co i len dotkne ona si navimisla a je schopna nanho podat oznamenie na policii.A 🥀
Nech urobi scenu, nech sa vala po zemi a kope nozkami, nech sa rozleje na kolomaz... Len jej hanba. Co ty mas s jej chorou hlavou? Si za jej spravanie zodpovedna asi tak, ako ked niekomu rodic dostane rakovinu, nijak. Nemate sa kam prestahovat? Kazdy km od nej je stresu menej. S jej segrou to preber a velmi si vaz tuto rodinu. Stretko planuj len ked je matka v blazninci. 😂Nestastna osoba v podstate. Zla chemia v mozgu, zly clovek. 😈
@lenuska333 nie som zastanca palenia mostov ale bud by som riesila zakaz priblizenia (treba mat zdokumentovane jej vyhrazky, pripadne ked pride obtazovat osobne, volat policiu) alebo by som porozmyslala na odstahovanim sa co najdalej, zmenit tel.cisla, zrusit FB, nechat jeden komunikacny kanal napr. 1mailovu adresu a inak nekomunikovat.
Ved takto sa znicis ty aj cela tvoja rodina kvoli jednej psychopatke.
Hlavný problém nie je matka a jej správanie ale že to všetko dovolíš robiť svojej rodine a deťom. Nevieš zložiť telefón? Zablokovať? Volať políciu? Tvoje deti budú zachviľu vystresované rovnako ako ty, kto má chrániť ich?
zbal si veci a odstahuj sa bez toho aby ste jej to povedali a odstrihnute ju... alebo ak spravi vystup pred barakom tak tam chodte aj s muzom a normapne ju natacaj bez toho aby to vedela - tvoj muz sa jej ani nedotkne a ak pridu policajti a navymysla si tak im ukazete zaznam ze co sa vlastne stalo ... s takymto clovekom sa zit neda a ver mi ze ona sa ma prilis rada aby si ublizila
@purple_wolf my uz u nej nebývame, byvame v inej dedine kupili sme si dom a si to tak aj urobím . Ďakujem všetkým za názory za radi pomohli ste mi.
Bloknute, zavolať políciu, natáčať, podať trestné oznámenie. Keď máš v sms, vyhrážky že ti zničí život, rozbije manželstvo atď. Kľudne choď na najbližšiu políciu. Možno jej nariadia nútenú psychiatrickú liečbu.
Žiaľ je to mama ale ohrozuje vám život a zasahuje to do tvojho zdravia.
Netráp sa, keď bude nadávať na ulici. Vysvetlis, že je psychiatrickú prípad a nelieči sa.
A kľudne jej to povedz, že keď bude robiť škandály na ulici, povieš susedom že chodí na psychiatriu a neberie psychiatrické lieky. Neboj prejde ju to.
Ja som tak blokla otčima, robil mi peklo zo života a zakázala som mu nás kontaktovať. Som odhodlaná volať políciu. Keď niekto ti ubližuje, nepatrí do tvojho života.
Ak sa nebude dať inak, odsťahuje sa.
1. skusila by som mediatora, idealne psychologa, co vypocuje obe strany a mamu adekvatne, odborne a nestranne usmerni. Moze jej aj rovno navrhnut terapiu, kedze pravdepodobne nema spracovane vela veci (stratu syna) je na vas chorobne upnuta.
2. zmen synovi cislo a uz jej ho nedavaj, toto je na dieta moc takyto psychicky teror
3. ak vam dojde vykrikovat pod okna, nech ju muz ide usmernit
4. kup jej psa, ano viem, ze zviera sa nema kupovat zo zlych dovodov, ale ona potrebuje barlicku - o niekoho sa starat, niekomu sa venovat, byt pre niekoho dolezita.