Ahojte, poradte co robit ako by ste sa zachovali vy? Matka odkedy si pamatam podvadzala otca s jednym panom a nam ako detom kazala aby sme ju kryli hlavne ked uz sme boli vacsi, nakolko jej milenec chodil aj k nam domov ked bol otec v praci.ked sme boli aj mensi vzdy niekam odchadzala za svojim kamaratom alebo bola v praci... cize sa nam moc nevenovala. Taktiez nam nedopriala nic take lepsie, ved clovek by to nepotreboval ale milencovi kupovala drahe veci a nam zo sekacu.. no ked som mala 20r tak ju milenec opustil.. a odvtedy sa uplne otocila miesa sa mi do zivota, znicila mi manzelstvo a vztahy kedze som mala dieta tak som sa vratila na par rokov k rodicom a vtedy zacala totalna drezura a vsetko muselo byt podla nej inak bolo zle nedobre. Ked som sa aj dohodla s kamaratkou ze pojdeme s detmi von vzdy robila bordel ze ona ma v plane s nami niekam ist a basta tolko hucala az som kamaratku musela zrusit. Takto som prisla o vsetky kamaratky a aj o vztahy. Potom som si nasla noveho priatela pri ktorom tiez vycinala ale ten sa nedal a odstahovali sme sa k nemu ale kym sme sa odstahovali bolo to peklo... myslim ozajstne peklo neraz sa mne aj mojmu dietatu vyhrazala smrtou nahanala nas zo sekerou alebo ked sme neurobili po jej chcela pojest lieky alebo sa hodit pod vlak. .. total psychicky teror na mna aj na moje male ktore vtedy malo 6rokov.. vykrikovala mne aj mojmu priatelovi nadavky vyhrazky hadzala po nas veci zamkla ma v byte a vzala mi mobil aj kluce ze mna a moje dieta zabije.. neskutocny pocit strach beznadej... dako sa mi podarilo jej vzat kluce a utiect , odvtedy ju nenavidim.. odvtedy zijem u priatela kazdy druhy den mi vyvolava a nezabudne dodat aby sme prisli na navstevu. Ale ja tam chodit nechcem raz nam povedala prepac a mysli si ze je vsetko super idem tam tak 1-2x do mesiaca aj to proti voli len aby zas nebolo peklo. Ale cim dalej tym castejsie sa natlaca ze chce vidiet vnuca a najradsej by ona k nam chodila kazdy druhy den, lenze ono ju nema rado ma z nej stres ked tam ma ist lenze to ona nevidi a zavola mi ze pride a ked poviem ze nebudem doma lebo niekam ideme tak je zduta vyvolava mi otec /ano ten ktoreho pol zivota podvadzala/ ze matka sa trapi ci nemozem byt doma a najst si cas.. atd je toho na roman.. som s nej zufala, ked viem ze nieje v praci radsej sedim doma aby som ju v meste nestretla.. kedy pochopi ze mam 36rokov ze mam svoj zivot a ked mam volno tak si chcem aj oddychnut travit cas s priatelom a dietatom a nielen riesit jej telefonaty a navstevy plne klebiet vzdy niesu moje aj 2hodiny.. a ked jej ja nieco hovorim tak ma nepocuva alebo si zacne rozpravat do toho svoje, kedy pochopi ze mi uz nebude riadit zivot a ze ked si zmysli ze chce k nam prist a niesme doma tak ma smolu a niesme doma?ipocit nenavidim ju.. ktora normalna matka robi taketo nieco?
Asi by som sa presťahovala na druhý koniec republiky, prípadne do ineho štátu 😆 Veľa ľudí žije mimo rodiny a to majú dobré vzťahy s rodinou a je im ľúto že sa nevidia ako je rok dlhý. Skúste to prebrať s priateľom. Veľa šťastia prajem 😎
Ahoj podľa mňa je to vydieranie a závislosť, možno by jej pomohla odborná pomoc. Na tvojom mieste by som si s nou sadla určila pravidlá, vysvetlila jej co a ako a buď pochopíš alebo papa. Viem že je to tvoja mama ale si dospelá a máš svoj život, ktorý by mala rešpektovať.To je môj názor, ty nemôžeš za to že si ten svoj spackala.
To asi ani nebola otazka len vylev. Je chora psychicky nechodila by som za nou . Raz za cas Mozno niekde v cukrani a inak ignoracia. Zbytocne sa deptas lepsie to snou nebude.
Ahoj. Moc dobre poznám tvoju sytuaciu pretože som zažívala niekoľko rokov to isté. Vyriešil to len odchod z rodičovského domu. Nebavyme sa. A ani nechcem. Zažila som si svoje tiež a som rada ze už mám kľud. Zapamätaj sa takýto ľudia sa nikdy nezmenia...je to psychicky problém. Ak nechceš aby trpeli aj tvoje deti úplne ich ignoruj.
Akoze keby ma niekto nahanal sekerou a vyhrazal sa zabitim mojho dietata, tak volam policiu a je mi jedno, ci je to moja matka alebo druhe dieta. A nie ze by som k nej 1-2 krat do mesiaca chodila.
Po tom všetkom, čo vám porobila, tak sa aj čudujem, že sa s ňou ešte nejak zaoberáš. Podľa mňa na to ospravedlnenie ani neexistuje. Pokašľala to na plnej čiare a ja sama neviem, no asi by som jej šancu už nedala
Uplne sa od nej odstrihni.zablokuj telefon, prestahujte sa ak sa co len trochu da.zmente skolu aby nevedeli kde ste a kam chodite. A najskor obom vytmav ze stacilo a dalej ani krok.
Ona si posrala zivot, otec to trpi ale ty tvoje dieta a tvoj partner to nemusíte. Vôbec !!!
Ak ti povyvadzala co spominas, tak ostnaty drot, elektrika a pirane okolo !
Ak by vyvadzala - volam políciu, podam trestne oznámenie, sudny zakaz na akekolvek kontaktovanie a priblizenie na 10m.
Riesenie je jedmoduchsie ako myslis, prerusit akykolvek kontakt. Ty nie si ppvinna za nou chodit.
Po tomto všetkom by som jej nedvíhala, nechcela by so s ňou žiadny kontakt , otcovi by som povedala o tých veciach čo mu robila . Ak by otravovala a vyhrážala sa ísť na ňu cez súd lebo to je už aj na kona dosť.
No tak ja by som sa od nej už dávno bola držala čo najďalej a poviem ti tak, ja by som nemala vôbec žiadny záujem o kontakt s ňou. Prepáč, no ona isto nie je po duševnej stránke zdravá
Wow, nemám slov. Súcitim s tebou, musí to byť hrozný pocit. Poradila by som jedine prerušiť akýkoľvek kontakt, aj otcovi povedať pravdu a vyrozprávať sa mu. Ak je normálny pochopí a nájdete spôsob sa s ním stretávať. Ak by začali vyhrážky, všetko zdokumentovať a pohroziť jej udaním na polícii. Nemá právo sa ti miešať do života a tobôž nie si nárokovať právo ani na teba, ani na vnúča. Najlepšie by bolo, keby ste sa odsťahovali ďalej a ona by nemala adresu. Telefón zablokovať.
nechapem, ze sa jeden clovek dokaze takto zmenit, to mi az nejde do hlavy, no nic otvorene by som sa porozpravala aj s mamou, aj s otcom, bez servitky, otvorene ako co bolo, nech sa to vyjasni, musi si aj tvoja mama uvedomit, ze ty mas svoj zivot, si dospela a chces si ho zit podla seba
priserna matka, tu nepomoze nic, len sa od nej odstrihnut, nenechat sa vtiahnut do jej hysterii a manipulacii, musis byt tvrda, a ked bude plakat, tak nech si poplace, aspon bude menej cikat
otazka nema zniet ze kedy to ona pochopi,ale kedy ty pochopis ze Ti uz viac nesmie riadit a nicit zivot...Jednoducho jej povedat ze nebudes doma a bodka..nech ide a vyplakava inde,aj sekeru nech hadze po inych..Ty sa nestaraj...psychicky Ta vydiera aj ona aj otec-ten chce mat pokoj tak chce aby si jej vyhovela..To Ty ale nesmies riesit,ries iba zaujmy svojej rodinky...Kym to Ty nezastavis k zmene k lepsiemu nikdy nedojde..Na taketo povahy musis iba razne a nekompromisne,na zaciatku kazde cuvnutie- ved kvoli kludu v rodine ta hodi spat na zaciatok...drzim palce,je to tazke...