Matka - citový manipulátor

jozef11111111
2. apr 2023

Dám príhodu z minulosti , práve som hľadal prácu a hneď na to my vybavila cez známeho potajomky s tým že ja tu prácu chcem a bolo to naopak , zobral som .. chyba už som sa z toho poučil..druhá prítomnosť kedy prídeš a ked prídem preco nechceš rozprávať a po chvíli staré témy a ako čo robiť podla jej , a vyzvananie ..
Čím to je ? Ale že rada rozkazuje si všimli fakt aj známy už dávno..že to stále baví tých ľudí...

jamimo
2. apr 2023

@jozef11111111 matka možno trpí syndrómom prázdneho hniezda, možno ešte neprestrihla pupočnú šnúru a neodstavila prsník. Možno ťa nerešpektuje ako dospelého, svojprávneho jedinca (áno, robia to aj rodičia vo veku 80 rokov, keď ich potomkovia majú 60 rokov). Zdravý vzťah v živote, vzťahoch, sociálnych vzťahoch a roliach je dospelý versus dospelý. Z tvojej strany to chce veľa, veĺa asertivity, pomenovanie dôrazne a nahlas, čo sa ti nepáči, určiť mantinely a hranice, samozrejme že na nich trvať. Ináč je to 2 kroky späť. Ľudia si dovolia len toľko, koľko im dovolíš 😉

jozef11111111
autor
2. apr 2023

@jamimo o tých 60 ročných si vždy spomeniem na to ako jeden je jeden rozprával že mali pri sebe jedného nad 50 a to mu ešte mama volala že kde si a ro šli z stavby a všetci sa zasmiali... zistil som že to nemá význam vysvetľovať lebo naposledy spustila obľúbenú tému práca že pozri ako švagor vela zarába veď it k nemu robiť a už chcela vybavovať alebo že tamten pozri koľko zarába alebo tamten aha kde je...tak som hneď zistil že starý mod ten istý a to som jej sto krát hovoril prácu mám nech nevybavuje keď nič z toho a furt to isté ..to som do teraz nepochopil alebo či to ma význam chápať 😂

viestta
2. apr 2023

@jozef11111111 chapat nemusis, najvyssi cas aby si sa osamostatnil, nasiel si vlastne byvanie, staral sa sam o seba, vratane nakupov, prania, varenia. Potom prides raz za cas na navstevu, dve hodiny popocuvas a pojdes prec, zit zivot podla svojich predstav. Mamahotel ma aj vyhody aj nevyhody, treba si vyriesit sam v sebe, co je pre teba dolezitejsie, ci full servis alebo zodpovednost za vlastny zivot.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jozef11111111
autor
2. apr 2023

@viestta práve už som sa osamostatnil len my idu na nervy tie dve hodky návštevy , bo zas len čakám čo bude použité proti mne hoc aj v ďalšom hovore. A nechcem stále opakovať tie isté chyby bo mám z toho stres asi tie mantineli ako písala hore.

jozef11111111
autor
2. apr 2023

@kittykat22 to my presné vravel roky do zadu známy preto som radšej vybavil všetko sám , aj postu my poradil lebo raz my prišiel nedoplatok 2e za internet to bolo plaču atďd...ešte aj sestra volala že čo sa robí 😌 😳😂 tak vravel že raz my môže prísť že pozvanie na súd a čo potom...samozrejme vždy otvoryla poštu veď ako ináč no.

mikadooo
2. apr 2023

@jozef11111111 podľa mňa nič s tým, jedným uchom dnu, druhým von a presne ako robíš, minimum informácií jej dávať ďalej. Zvrtnúť tému na počasie a či tohto roku bude dobrá úroda, alebo ako sa má teta Irenka, proste zvrtnúť reč na ňu a na to čo ona má rada, čo robila, kde bola, či jej zdravíčko slúži, či v obchode všetko mali, čo varila a piekla, atď. Nech sa rozkecá o sebe, aspoň nebude riešiť teba 🙂. Dobre že si sa osamostatnil, ber to tak, že asi je osamelá, buď zhovievavý, ale nedovoľ jej nič "vybavovať". Proste pokojne povedz, že prácu nezmeníš a viac tú tému nerozvíjaj. U nás je svokor taký "znásilňovač" vypoklonkuješ ho dverami, vlezie oknom 😁. Už som sa naučila byť milá ale otrlá, proste nie 1580x zopakovať že naozaj nechceme/nebudeme/nepôjdeme/atď. Takže dobre robíš ako robíš, ešte treba k tomu nejakú meditáciu meditačnú techniku/mantru, aby ťa tie návštevy nevytáčali, a bude dobre 🙂.

osky
2. apr 2023

Boze....ludia,doucte Sa gramatiku.

viestta
2. apr 2023

@jozef11111111 podľa toho čo píšeš, si dosť nemožný tak ci tak. Len neviem ci to je výchovou alebo tvoja vlastná zásluha. V každom prípade 2 hodiny sa dajú vydržať. Jo a este: Nezen sa skôr ako dospeje, ty by si bol manžel za trest

jozef11111111
autor
2. apr 2023

@mikadooo to rozvíjanie témy to som sa už naučil stúpnuť pri nejakej hranici , ale budem asi fakt len o počasí lebo čokoľvek iné je nebezpečné zistil som že vie fakt dobre počúvať a pameta si slová a za chvíľu hnede sa spúšťa ta téma...ono som preto založil túto tému po posledných udalostiach .. kedysi som chodil na víkend že príď konečne a potom ze zas celú noc nespala či ráno stanem atď ..ale raz som mal také nehodu roztal som si obocie musel so to ísť zasit to bolo toľko reči a návštev že , ešte dnes som si na to spomenul ..tak som dal túto tému..

jozef11111111
autor
2. apr 2023

@viestta to súhlasím 😂😂 alebo sa nájdeš v živote .

jozef11111111
autor
2. apr 2023

@osky učíme sa celí zivot ale ak sa nejaký problém rieši tak hádam gramatika je vedlajsia....

osky
2. apr 2023

@jozef11111111 mas pravdu.normalne to prehliadam.
Ale tu je toho prilis.
Nemyslim to v zlom.

anitta98
3. apr 2023

treba sa naučiť ju korigovať a hlavne jej hovoriť veci narovinu, to je základ, lebo inak to nepochopí a neustále takéto veci bude robiť, keď jej to bude prechádzať ;)

jozef11111111
autor
5. apr 2023

@anitta98 co myslíš korigovať ...keď niečo my nevyhovuje tak nakorygovat ju že toto už nie ,dalej ani krok ? To na rovinu hovorím , to kecame veľmi mála aby som sa nezaplietol zas do dajakych vyzvedacok čo zas by bolí použité v ďalšom rozhovore...

jozef11111111
autor
5. apr 2023

@jamimo prečo si spomenula tie dva kroky späť ? No tie hranice si treba dať , lebo inak môže niekto začať skákať po hlave ..

jamimo
6. apr 2023

@jozef11111111 preto, lebo keď určíš hranice, máš trvať na ich akceptácii. Ak nie a povolíš, znižuješ váhu svojej požiadavky a hranice, okoliu tým dávaš najavo, že si sám za sebou nestojíš. To máš ako s malým dieťaťom= určíš hranicu za 10 minút zvoľníš. Výpovedná hodnota tvojho rozhodnutia 0. Ešte dieťaťu ukážeš ako si na pochybách a nerozhodný. Nabudúce dieťa opäť na koni a pán situácie. V tvojom prípade matka. Skús si prečítať knihu o asertívnom správaní. Nech sa darí!

jozef11111111
autor
8. apr 2023

@jamimo pozriem tuto knihu , ešte to na tých dedoch vypozorovať . Raz my stačilo keď sme mali debatu a spomenula že v práci mlčky aj tak dosiahla svoje to bude ešte.