Baby prisla som sa vykecat.. mam taky problem od malicka moja mama pila a maly sme nepekne detstvo.. nonstop ozrata robila cirkusy.. no pol roka pred mojim otehotnenim, prestala sama od seba pit.. nepila cca 3 roky ani kvapku alkoholu, velmi mi pomahala pretoze som si mohla dokoncit skolu popri materskej, aj teraz ked bol maly chory ostavala mi pri starsiej dcere... no posledne cca 4-5mesiace kazdy vikend ked mi vola je opita... bojim sa ze opat zacne pit ☹ dohovarat sa jej neda pretoze ona bude tvrdit ze to nieje pravda a este sa aj urazi.... ja uz fakt neviem co mam robit strasne ma to stve ☹ ☹ ☹ ☹
@14petulka88 možno by som ju skúsila na víkend nejako "zamestnať" - stretnúť sa, ísť na prechádzku, na veľký nákup, a podobne, proste nech nie je sama zavretá doma, dáš jej tým najavo, že je potrebná a využije nejako ten čas, ktorý by možno venovala poháriku... je to škoda, keď sa tak dlho držala, len ona si to asi neprizná, že má problém, tak ako väčšina alkoholikov... strašenie a dohováranie v takýchto prípadoch nepomáhajú, treba ísť na to nejak "od lesa" ... držím palce, nech sa mamina z toho dostane 😉
@bodka13
@sissy27 Baby ale ona je cely tyzden od rana do vecera somnou, to nepije... jedine vikendy je doma pretoze to ma moj muz volno, zase nemozem byt snou aj cez vikend a zanedbavat chlapa tie jedine dva dni v tyzdni co ma volno a mozme byt spolu 😖 ja sa snou v pondelok skusim porozpravat, ale nedavam tomu velku nadej.. lebo ako ju poznam bude zapierat ze to nieje pravda 🙄
@14petulka88 podľa mňa sa ona cez ten víkend nudí 😒 😉 - dajte jej detičky na poobedie a ty sa venuj iba manželovi ... ja by som ju išla "skontrolovať" - vybrala by som sa k nej,no nepovedala jej to dopredu ....a vtedy by zapierať nemohla,tam by sa dalo k nej nejako citlivo prehovoriť a porozprávať sa,že čo sa deje 😉
Zdravím, potrebujem sa len vykecať, lebo riešenie neexistuje...
Moja matka je alkoholička, už dlhé roky. Keď som sa od rodičov odsťahovala, neboli sme v kontakte celé mesiace, len s bratom a otcom. S otcom mali dosť napätý vzťah, aj on si rád vypil, ale nie tak ako ona - keď si vypije, tak tak, že o sebe nevie, spí v bytovke na schodoch a pod. Minulý rok v auguste zomrel, za čo môže aj ona - vždy mal problémy s tlakom, cukrom a zomrel na krvnú zrazeninu na mozgu a to 2-3 týždne po tom, ako od nej dostal mlynčekom po hlave (a nebolo to prvý krát čo ho museli zašívať).
Takže ozvala sa mi, až keď sa dostal do nemocnice, kde následne zomrel. Ona bola dieťa, ktoré hodili do sveta, nevedela aké pôžičky sú (len že nejaké sú) a poslednú, ktorú brali spolu, nevedela koľko sa platí, kam tie peniaze šli, koľko na nej preplatia, ako funguje inkaso, ako si zaplatiť telefón. Všetko bolo na mne (23r) a bratovi (19r), od vybavenia pohrebu cez dedičské až po splatenie pôžičiek (našťastie na 2 a 3 pilieri našli nejaké peniaze). Pár mesiacov sa držala, pila, ale už sa neopíjala, snažila sa.
Začiatkom januára som otehotnela a na konci apríla bola svadba. Svadba samotná je dosť stresujúce obdobie, nehovoriac o takej, ktorú máte vybaviť na rýchlo za mesiac a pol a v tehotenstve. Dva týždne pred svadbou ju vyhodili z práce. Niekedy v tej dobe si aj našla nového chlapa. Mala na svadbu vybaviť jednu vec a to zákusky, nič iné som po nej nechcela, ale aj to som musela zariadiť ja. Odobierka nebola originálna ako zvykne byť, boli sme v dome u mužových rodičov, moja matka mala prísť o 12tej, aby sme o 13tej mohli ísť na úrad (obrad začal o 13:30). Meškala hodinu. Skoro ma kleplo. Celú svadbu telefonovala s tým svojim somárom.
Ešte som zabudla... Týždeň pred svadbou ma fyzicky napadla, sotila ma tak, že som skoro spadla na zem, no náhodou som pristala na operadle kresla, čo bolo za mnou. Pár cm vedľa a som na zemi vedľa konferenčného stolíka. Žena v 4. mesiaci.
O všetkom klame, prácu nemá, keď nejakú nájde, tak hneď je na PN (kvôli monoklu, ktorý jej vraj zrobila jedna alkoholička z krčmy, ale myslím, že to bol on, kvôli zlomenej ruke). Nemá žiaden príjem, byt nie je z čoho platiť, pôžičky nie je z čoho platiť. Dostala preplatok za vodu za minulý rok, cez 400 eur, miesto toho aby nechala na inkaso, tak všetko vybrala z účtu a opila sa tak, že spolu so svojim super chlapom rozbili v bytovke bránu, lebo stratili kľúče a nevedeli sa dostať dnu.
Keď som jej to všetko vytkla, zložila mi telefon a nekontaktovala ma už. Až teraz, keď sa mi má narodiť malý (pár dní prenášam). Nechcem aby s ním bola v nejakom kontakte. Ubližuje mi. Môj muž nechce aby som s ňou bola v kontakte, vidí, ako ma to ničí, že ja som sa snažila ju zachrániť, pomôcť a ona všetko ničí, celú moju snahu aj mňa.
Pripadá mi veľmi kruté žeby nemala vidieť svoje vnúča. Ale zároveň ho musím chrániť. Teraz mi vyvoláva, píše smsky. A ja neviem čo mám robiť keď sa narodí.
@katuska2709 Niekedy musí človek padnúť na samé dno a prísť o všetko vrátane zdravia a rozumu, aby sa odrazil od dna a začal odznova. Chráň svoju rodinu, aj keď je to tvoja mama, niet inej cesty. Budeš mať dosť starostí s bábätkom a nie ešte aby si mamu ratovala.
@14petulka88 to mi je ľúto 😒 ...nemá nejaké problémy ,alebo či sa necíti nepotrebná 😕 však sa celkom pekne držala