Matka a kostol

6. mar 2022

Ahojte mate aj vy taky problem ze vasa mama je velmi silne veriaca zena, vy do kostola nechodite lebo v tom nevidíte nejaky vyznam? A ona vas zsto odsudzuje a vyhadzuje vam to na oci kazdu nedeľu?
Je nejaky spôsob aby to matky prijali ze ich deti niesu takéto nábožne alebo k ucte k nej sa premôcť a do toho kostola nasilu ist alebo ako? Aby bola spokojnost a pochopenie na obidvoch stranách. Dakujem ☺️ Len poznámka, mam po 30tke a svoju rodinu

cyberk
6. mar 2022

povedz jej, ze Boh chcel aby si do kostola nechodila a ze ak sa jej to nepaci nech si to vydiskutuje s nim ;) :D 🍀

autor
6. mar 2022

@cyberk mozem to skusit 🤪

saraxyz
6. mar 2022

Tak maminka niekde robí"chybu". Ako matka ťa milovať bezpodmienečnou láskou. Ak ťa núti a súdi, niečo robí zle 😉

autor
6. mar 2022

@saraxyz ved toto.. niesu práveže tieto hodnoty vstepovane kresťanom? Hmmm..

bloger
6. mar 2022

Chce ti dobre lebo existuje aj druhá strana. Nútiť by ťa ale naozaj nemala.

autor
6. mar 2022

@bloger Dakujem

neznamaznama
6. mar 2022

Ako dlho nechodíš do kostola? Je to čerstvé, alebo už nejakú dlhšiu dobu? A súvisí to u teba s tým, že si prestala veriť, alebo ide len o kostol. U nás, keď najstarší syn povedal, že do kostola chodiť nebude, lebo to pre neho nemá význam, verí, že je niečo ako Boh, ale jednoducho sa prikláňa viac k verzii vedy, manžel to bral veľmi ťažko. Oni boli doma vedení k viere dosť silno, viac ako u nás. A mám pocit, že doteraz si to vyčíta a myslí si, že sme niekde spravili chybu. Ja si to nemyslím, pre mňa je dôležité, aby bol syn slušný, dobrý človek s pochopením pre iných, láskavý a verím, že to bude dostatočné. Ukázali sme mu vieru a možno sa k nej raz vráti. A ak aj nie, pre mňa bude stále môj syn, budem vždy stáť pri ňom. No dobre, nie vždy, sú veci, ktoré nebudem tolerovať ani ja. Ale syn mi bude na veky.

Skús sa s maminou porozprávať, vysvetli jej, že stále budeš dobrý človek, že Boh miluje každého a to by ako veriaca mala vedieť. Že Boh nezatracuje ľudí len preto, že nechodia do kostola. Ako silno veriaca by mala mať pochopenie pre každého a o to viac pre vlastné dieťa.

petruldo
6. mar 2022

No bohužiaľ to chce iba čas, u mňa to bolo veľmi dlho, občas mi to ešte vyhodí na oči ale hádam už pochopila

loliki
6. mar 2022

A Ty chápeš, prečo tam chodí tvoja mama? Je smutné, že si nepochopila, prečo veriaci do kostola chodia.

saraxyz
6. mar 2022

Mali by byť vstepované 😉 skús sa s ňou o Tom porozprávať

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rora
6. mar 2022

@loliki chodi tam na to aby si myslela ze je lepsi clovek nez dcera a mohla ju za nechodenie odsudzovat??? lebo toto je presne take spravanie kvoli ktoremu sa mnohym mladym ludom protiví tam ist, kvoli tym starsim zadubeným hlavám ktore maju plne reci toho co je spravne a doma robia rodine zle

annamalaga
6. mar 2022

Mama je veriaca, snaží sa žiť podľa viery, čiže prenu je to veľmi dôležité, viesť ku tomu aj svoje deti. Žiaľ nie všetky deti budú chodiť do kostola, ako ich rodičia. A stym sa buď mama zmieri alebo bohužiaľ musí ti to stále pripomínať a ty jedným uchom dnu, druhým von.

annamalaga
6. mar 2022

@rora nie, preto tam určite nechodí, to je zase názor poväčšine neveriacich, ktorí si to tak vykladajú, ak je prenu viera dôležitá , môže tam chodiť pre osobný osoh asi ju trápi, že dcera tam nechodí.

annamalaga
6. mar 2022

Ale zase na druhu stranu, mama ťa napomenut môže, ty ale nemusíš žiť podľa jej viery, čiže ak to pre teba nedáva zmysel, deti ku tomu viesť neplanuješ, tak mne to príde zbytočne tam chodiť. Zase nemôžeš podľa mamy žiť.

rora
6. mar 2022

@annamalaga to je nazor aj vela veriacich... hlavne na dedinach je este stara generacia ktora si mysli ze ti co tam chodia su lepsi veriaci nez ti co nechodia.... vsak to vidim

annamalaga
6. mar 2022

@rora no to si ty myslíš, u nás starí ľudia rozhodne nechodia dokostola preto, že si myslia, že sú lepší ako tí, ktorí tam nechodia. Nemusíš všetkých hádzať do jedného vreca.

rora
6. mar 2022

@annamalaga s hadzanim do vreca si zacala ty so slovami "to je nazor povacsine neveriacich". Skoda sa dohadovat.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
annamalaga
6. mar 2022

@rora škoda no. Aj ty si odsúdila veriacich, čiže vieš čo.

annamalaga
6. mar 2022

Ale autorka, ak ťa to nebaví, tak zase iba kvôli mame tam chodiť. No neviem.

autor
6. mar 2022

@annamalaga ahojte urcite sa nechcem hadat kto je lepší človek alebo tak.. moja mamka aj napriek tomu ze chodi do kostola vie pekne všetkých poohovarat kto nerobí podla jej presvedčenia.. ja si idem názor ži a nechaj zit, pokial je niekto spokojny a šťastný neriesim.. ona zas ma potrebu kazdeho prevychovávať no a samozrejme jej vadi ze kostol nenavstevujem, teraz som mala výhovorku ze niesom OP, ale uz tersz sa nemam na co vyhovoriť. Tak neviem no preto sa pytam ako to mate vy.. ci ozaj ja som Ta zlá dcéra

autor
6. mar 2022

@lubka261 Dakujem uz vidim ako sa urazí ze zlyhala jej výchova 🤦‍♀️

autor
6. mar 2022

@loliki ja chapem preco tam chodi moja mama, dokonca chapem preco veriaci chodia do kostola.. preco sa pýtaš?

nenne9
6. mar 2022

@rora ja si nemyslim ze ti ci chodia do kostola si o sebe myslia ze su lepsi.ja teda do kostola chodim a mam okolo seba veriacich ludi a nikdy som od nich nepocitila nejaku nadradenost.zato sused ateista mi vykrikoval ze si myslim ze som lepsia ako ostatni ked chodim do kostola😃neviem ako na to prisiel, ci mi vidi do hlavy alebo co.moje deti do kostola nechodia, nenutim ich.viedli sme ich k tomu od malicka ale teraz ked su uz polodospeli, nechodia.velmi si prajem aby chodili, tak vnutorne, nehovorim im nic.a prajem si to nie kvoli ludom, ale kvoli tomu, ze by som si velmi priala, aby tomu verili a boli o tom presvedceni

annamalaga
6. mar 2022

Autorka, budeš to ale mať ťažké, ešte keď aj deti nepojdete dať krstiť, ale žiaľ mamka sa musí stym zmieriť, že ty podľa jej predstáv žiť nebudeš. Budeš to ma ale ťažké.

vanda323
6. mar 2022

Ahoj, mňa keď nútili chodiť do kostola keď som bola ešte slobodna , musela som už aj s terajším manzelom...tak sme chodili na kávu a zákusok poza kostol...niesom na to hrdá ale bolo to tak...
Čím som staršia tým viac si uvedomujem že som do toho kostola chodiť mala, veď čo je zle na Tom venovať čas Bohu, Ježišovi, kt. Umrel za naše hriechy, choroby...
Ale to je len môj názor....ak do kostola chodiť nechceš nikto ťa nútiť nemôže a ani nesmie...

annamalaga
6. mar 2022

@nenne9 držím palce moja, ináč u nás, tí , čo sedia v predných laviciach by ti dali prvé posledné. Tiež osobne nikoho takého nepoznám.

annamalaga
6. mar 2022

@vanda323 vandi my sme nejak spojené, aj ja som to tak v určitom čase mala.😂😂 Ale teraz chodím stále.

nenne9
6. mar 2022

@annamalaga dakujem🥰