Povedzte mi dámy, ako to máte s oblečením do škôlky pre decká. Koľko toho detičky majú? Čo je zdravá norma? Dnes mi učiteľka podala dve tašky oblečenia, že mám malému povyberať ak nemá. Pritom nemám pocit, že by to dieťa nemalo, ale nemá toho zbytočne veľa. Do škôlky má vyčlené dve pyžamká, dvojo obliečok na perinky. Ktoré cez víkend operiem a v pondelok sa tam vždy môžu vrátiť čisté. Oblečenia má po 5 ks z každého potrebného druhu do škôlky (5 ks tričko, 5 ks tepláky.. Spodného prádla má viac). Ja nemám potrebu nejako škrečkovať veci, chodí vždy čistý, však keď sa to zamaže operiem to. Keď sa zničí alebo z toho vyrastie tak vyradím a kúpim nové. Príde vám to tak, že potrebujeme materiálnu pomoc? Celkom ma to šokovalo. Pritom ani s platbami za škôlku nijak nikdy nemeškám že by mali dôvod si to myslieť 🤷♀️
Ja by som podakovala a povedala, ze nech ponukne niekomu inemu. Nikdy som nepocitala, kolko kusov oblecenia deti maju a ani som to nijako neriesila, takze neviem posudit, ci toho mate malo, moje deti mali sice isto viac, ale to nie je ziadne meritko. Pripada mi zvlastne chovanie ucitelky, ale na Tvojom mieste by som sa tym uz netrapila. Ty predsa najlepsie vies, ako na tom ste.
Zarucujem ti, ze ucitelka netusi, kolko ma doma triciek alebo teplakov. Moji v triede aj keby nosili dvoje dokola, tak nemam sancu si to zapamatat. Obcas, ak maju nejaky vyraznejsi kusok, tak viem, komu to patri, inak su vsetky tie tricka s elzami, paw patrolmi atd na jedno kopyto. Pokial su deti oblecene cisto, primerane pocasiu a svojej velkosti (toto byva velky problem), tak to neriesim a ani si nevsimnem. Nieco ine v tom nebude? Nie si slobodna mamina? Teda nie, ze by na tom zalezalo, ale rozmyslam. Ja som teda uz mnohym skolkarskym detom priniesla veci po svojich, ale to teda boli naozaj velmi skromne pomery v rodine a vedela som, ze si to mozem dovolit a neurazim tym.
Co si jej na to povedala?
@ava11 nie som slobodná, síce som dosť mladá, ale však to by problém byť nemal. Ale teda možno to obliekanie primerane počasiu. Náš neznesie šály, rukavice len tenké oblečie, svetre hrubé vôbec, dáva dole hneď ako to oblečiem, takže to nenosí.. Možno preto 🙈
@solange7 slušne som jej povedala, že nech ponúkne inde ja dokúpim keď bude treba
Ved sa učiteľky normálne opýtaj. Možno núka všetkým....A možno jej tvoje deti niečo narozpravali 😂
Ako to my mame vedieť?
Môj v škôlke strieda dvoje pyžamá troje legíny a dvoje softshellky dookola a bundy ma všetky po niekom. Na zničenie na dvor mu nebudem kupovať drahé značkove veci. Nám je to lautr fuk hlavne ze mu nie je zima.
Myslim, ze to bolo myslene dobre a asi je tam nieco, co vzbudilo chut "pomoct", kedze v tomto veku 5 kusov triciek a 5 kusov teplakov tocit kazdy bozi tyzden dokola je skutocne velmi velmi malo. Tym, ze to kazdy tyzden peries tie veci asi uz vyzeraju ako vyzeraju no. Ked nema ani svetrik ani rukavice, salik, softshellove nohavice na von a proste take tie "normalne veci" a ty si mladucka, mozno si myslia, ze tu pomoc potrebujes. A k zakladnej otazke - drviva vacsina deti ma viac oblecenia. ...
Robis to uplne spravne, zaklad je mat 5 triciek a teplackov, aby bolo na kazdy den nove ciste.
Jasne ze mam aj dalsie veci, do mesta/na chatu atd atd...
Ja mam obliecky do skolky len jedny 😂 naco dvoje, ked v sobotu viem oprat. Teda maju dvoje, druhe na doma. Aj na manzelsku postel mam len jedny odkedy mam susicku 😅
Ucitelke by som slusne povedala jej dakujem, netreba mi.
@anjelicek26 snad si nemyslis ze autorkino dieta nema sal a zateplene nohavice 😂😂 vymenovala ten zaklad
@dkethe sama pise, ze to nenosi a chce nosit len tenke oblecenie. To vyvolalo mozno dojem, ze to proste nema ;)
Zdrava norma je, ze mas dieta oblecene cisto a primerane k pocasiu. Z toho co si napisala si myslim, ze problem nemas 🙂 Mozno ju to napadlo ako nenosi sal a rukavice. Pretoze to je velmi neobvykle u deti 😀 Z toho by aj na mna zavanalo, ze si socialny pripad 🙈 Ale ak ta to trapi, tak by som sa jej slusne spytala, ci ma pocit, ze maly ma toho malo. Uplne v klude, bez emocii. Aby tam neboli zbytocne negativne emocie z tvojej strany. Mozno ti to darovala cisto preto, lebo ta chcela potesit, prisla si prave vhod .. a ucitelka za tym ziadnu agendu nemala. Mozes sa trapit zbytocne. Ale keby to mne spravila pani ucitelka, tiez by mi to vrtalo v hlave 😅😅
@anjelicek26 ano prepac, spatne som citala ze to dieta nema rado 😅
Ja som celkovo za tazky minimaluzmus v skriniach. Roky sa mi kopili veci a uz mi to liezlo krkom.
Aj bundu mame len po jednej - svokra kupila druhu, tiez si mysli ze zivorime 😂 nevzala som si ju, ze ju nemam kam dat
@dkethe moje dieta ma tiez len jednu zimnu bundu + 1 zateplene nohavice. A ma ju neuveritelnu 4 zimu 😀 Neverim, ze mu este nie je mala a je bez diery 😅 Nohavice ma teda druhe. Z tych vyrastol 😂
Normálne by som jej povedala, že isto nájde niekoho, kto to bude potrebovať viacej. Viem si predstaviť, aj mňa by to v takomto prípade prekvapilo, možno teda aj zarazilo, no fakt je ten, že nie každý potrebuje doma mať haldy oblečenia
@dkethe ved jasne kazdy podla seba, ja nerada periem kazdy druhy den, takze kazde dieta periem raz za dva tyzdne a tak mi to aj vychadza - jeden vikend dievcata, druhy vikend chlapci 😂 Ja som to pisala len kvoli tomu pocudovaniu autorky, ze co vyvolalo ten dojem, ze potrebuju pomoc, kedze veci ma malicko a niektore "chybaju uplne".
Tak potom neviem, čo si myslia o nás, syn točí do školy 3 rifle, asi 3 trička - dávam mu 2 dni po sebe jedno tričko keď je čisté a 2 mikiny. Inak má veci dosť, hneď po príchode domov sa prezlieka do domáceho, ďalej veci na šport, tréningy, víkend atd.
Nerobila by som si z toho ťažkú hlavu, možno to tak vníma učiteľka, ale to teba trápiť nemusí. Hlavné je aby dieťa chodilo čisté a oblečené tak aby mu nebolo zima. To je podľa mňa základ a nech si každý myslí čo chce.
Ak ti to "pomoze", tak potom som aj ja "socialny pripad". Davnejsie som zo srandy preratala moje oblecenie na doma, do prace, prilezitostne, sportove a dostala som sa na cislo 47. Som velmi minimalisticky zalozena. Ale teda pomoc mi este nikto neponukol. 🤣🤣🤣🤣
No podľa mna je dosť malo 5ks tričiek a teplakov.
Ja malej nakupujem celkom dosť ale ja som prepnuta v tomto lebo všetko musí k sebe ladit a neviem asi by som nestíhala prať dookola 5 tričiek, lebo ja periem až keď sa mi to nakopí, nie tri veci 😀
Ale jasne každý si robí ako sám uzná za vhodne, keď Vám stačí 5 tričiek tak je všetko v poriadku.
Aj u nás je jedno dievčatko podľa mna zo “slabšej” rodiny, chudiatko ani čiapku nemalo a taká treskúca zima je von, mne samej je ráno zima a to som naobliekana ako eskimák. Vetrovku o tri čísla väčšiu nosí. Hlavne že pan otec ma bundu s kapucňou a cigareta v papuli nesmie chýbať…. Už som mala nutkanie dať jej našu čiapku, ale ten jej otec vyzerá strašne nepríjemne, bala som sa aby na mňa za to nevyletel a nebol za to urazený alebo čo 🤷🏼♀️
podla mna si nemysli ze ste socialny oripad, ken si jej simpsticka a nasla vhodneu velkost pre syna tak ponukla co vies mozno predtebou.aj 2 dalsim mamickam ktore odmietli. my si v praci bezne posuvame oblecenie po detoch nerobime z toho dramu ze sme socky ale proste deti rastu a je skoda to vyhodit ked to obnosi este niekto dalsi
Mala si jej to vrátiť, že ďakujem nepotrebujeme. Normálne slušne, však dá niekomu inému🤷. Nebolo to myslené ináč ako že ste "sociálny prípad"? Trebárs že od niekoho dostala a máte dobrý vzťah tak ti to ponúkla?
Nie je to veľa ale na nosenie do škôlky to stačí, deti nie sú modelky, môžu mať každý týždeň 5 rovnakých tričiek a teplákov dokola. Veľmi pochybujem o tom, že učiteľka si pamätá, že dnes je štvrtok a toto isté tričko mal Janko, Ferko oblečené aj minulý pondelok 😳 Neviem na základe čoho učiteľka súdila, ak je dieťa čiste a slušne oblečené, kvôli počtu vašich vecí to nebude. Možno naozaj preto, že nechce nosiť teplejšie veci ako si písala.
moja dcéra mala ešte menej vecí do škôlky 🙂. Ja tiež kupujem iba toľko, koľko reálne potrebujeme. Chodila stále v tom istom, ale veď o pol roka to bolo malé, tak načo kopu oblečenia. Ja by som to učiteľlke vrátila s tým, že to nepotrebujete nech to dá tomu, čo to pomôže.
Teraz tak rozmyslam ze odkedy mam susicku tak tocime tiez stale dokolecka to iste lebo ved poskladam a dam na vrch kominku a teda zvrchu aj beriem.bunda a oteplovacly uz sa neschnu tri dni nepotrebujeme dvoje do zasoby.ked zaspini operem ususim a cecer je uz ciste nachystane na dalsi den.presne pre toto som chcela susicku ze mi bude stacit par kuskov kvalitnejsej znacky nez haldy legin a triciek z pepca..zacnem teda pradlo ukladat na spodok kominkov asi a zvrchu brat.😂😂😂
Absolútne by ma to neurazilo, poďakovala by som sa a povedala, že to nepotrebujeme, nech ponúkne niekomu inému. Možno to aj ponúka ostatným. Možno jej niekto doniesol do škôlky detské oblečenie po svojich deťoch, lebo z toho už vyrástli a nie každý má povahu a chuť predávať veci na bazári. U nás sa napríklad bežne nosili do škôlky hračky (okrem plysákov), ktoré už doma niekto nepotreboval.
To čo má tvoj malý je úplne postačujúce. Netreba robiť veľkú zásobu, veď deti hneď zo všetkého vyrastú....by som sa spýtala učiteľky, prečo Ti to dáva. Slušne poďakovala a povedala, že malý má všetko, čo potrebuje. Nech ponúkne niekomu inému.
a vzala si teda tu tasku? ja sa cudujem, kolkym maminkam staci po 5 kusov teplakov a triciek...mne by ti nestacilo ani na 2 dni :O
A nebolo to skôr tak, že to ponúkla viacerým rodičom, nie kvôli nejakému soc.statusu, ale proste z toho že toho sa v škôlke veľa nakopilo? Nemusí to byť z toho že by mala pocit že to potrebujete..
Môj škôlkar má mnoho veci, dedí po súrodencoch,po ďalších iných deťoch, keďže je toho dnes veľa, tak sa snaží každý zbavovať veci darovaním.. a predsa rád nosí dookola pár tričiek a teplákov.. učiteľky podľa mňa vôbec neriešia ako často čo má na sebe.. ide o to či je čistý nezanedbany, toto čo sa ti stalo je podľa mňa len proste pokus o darovanie veci.. my teda ani z ďaleká nie sme sociálny prípad a teda stále mi chce ktosi čosi dávať.. tak dávam aj ja ďalej.. lebo sú toho strašné kopy a ľudia často krát nemajú mieru v tom čo kupujú a tak hľadajú ľudí u koho sa tých čo už nechcú zbavia..
@dkethe som rada ze je.tu.viac takych minimalistiek. Ja som.tiez mala plnu skrinu veci, co.som.ani.nenosila , a to ja ani nenakupujem, to vzdy svokra/mama.pokupili, aby som.nechodila furt v tom.istom. Tak som to.povyradovala a uz.od.nich neberiem. Este muza presvwdcit nech pretriedi skrinu, on ma.toho viac jak dve zeny dokopy :p ( napr ja mam 4 topanok.na cely rok, on ichma 20 ks a ine veci.tiez)
spytala by som sa ucitelky, preco si myslia, ze sme socialny pripad.
a vysvetlila jej, ze len nemame doma potrebu kupovat premieru oblecenia, ktore sa aj tak pouzije parkrat a moze ist do zberu, lebo dieta rychlo vyrastie.
a kedze oblecenie do skolky ma byt funkcne, prakticke a pripravene na mozne znicenie, ma vyclenene na to nejake konkretne veci. na sposob "uniformy". preto nosi stale tych istych par veci dookola.