Ahojte. Máte niekedy výčitky z toho že bývate daleko od rodicov a nepomáhate im denno-denne?
Nebývam od rodičov ďaleko, asi 7 minút autom cez mesto. Nepomáham im vlastne s ničím☹️ledva stíham vlastnú domácnosť. Občas im nakúpim, ale oni sú na svoj vek stále aktívni a sebestační.
koľko majú tvoji rodičia rokov? Ak sú okolo 50-60 rokov a sú zdraví, nie je dôvod im pomáhať každý deň. Iné je, ak by mali zdravotné problémy, boli by ich treba voziť po lekároch, nedokázali by sa o seba postarať.
Tie vycitky, tie mas sama od seba, alebo su ti podsuvane? Porozmyslaj.
nie ani tak výčitky ako to, že ma mrzi, že nemôžem pomáhať viac.. chodím každý druhý týždeň a raz za čas na týždeň zostávam aj s deťmi a porobim čo stíham...ale tak sme sa rozhodli s mužom a pokiaľ sú sebestační tak neriešim...a keď bude treba tak to budem riešiť potom
Nnie
Áno mám, som polosirota, mama je vdova už 32 rokov, ako som sa narodila, má zdravotné problémy s chrbticou a teraz ešte máme karanténu, manžel včera pozitívny výsledok testu, mama mala predvčerom narodeniny, je mi to strasne ľúto, uvidíme sa až po Vianociach 🥺
Nie...oni sú tiež dospelý zabezpečený ľudia, ty si ži svoj život... Zase netreba sa na nich vykašľať keď potrebujú pomoc ale netreba tam byt každý deň alebo týždeň
nie,
zvládaju všetko , a bráškov majú bližšie takže ak niečo predpokladám že si to chlapci zariadia, ked vedia straženie si vybavit a tamto a toto tak vedia aj iné
Áno, mám výčitky. Bývam od mamy asi 20 km, čiže nie až tak ďaleko. Otec už nežije, sestra žije v zahraničí, takže mama je sama. Je síce sebestačná a vie sa o seba postarať, ale má 72 rokov, takže mám pocit, že by som jej mala pomáhať viac. Ona pomoc nechce. Aj teraz, v tejto situácii, som jej veľakrát ponúkala, že jej aspoň donesiem nákup. Ale ona nič nechce, nič nepotrebuje, všetko má... A potom jej volám na druhý deň a je v obchode, lebo predsa len niečo potrebuje, ale nechce byť na obtiaž. Som z toho smutná. ☹️
nie
@h2 ale ona sa tam potrebuje prejst , zabit čas
moja chodi pre 5 rožkov každy den , švagrine jej upeču nie ona také nechce doma pečené
alebo sa vyberie poobede po jedny noviny ,nie preto že by ich zabudla ale aby mala dôvod ist von sa prejst
vela ludi sa nevie proste len tak prejst , ja som sa to napr tiež musela učit doslova
mám... od otca bývam cez záhradu, je sám . vidíme si navzájom do okien, aj na dvor. Samozrejme som tam každý deň, aj niekoľkokrát - len nestíham. Bývam najbližšie , súrodenci bývajú kde kade a prídu si tiež ako im to vyhovuje.... Niekedy som aj nahnevaná že všetko nechali len na mňa... Otec mal pred 2 dňami narodeniny. dožil sa vysokého veku....
Nie. Štve ma, že bývam ďaleko a rodičia mi nepomáhajú dennodenne 😁
(berte s rezervou, ženy ;))
@h2 ale prosim ta Hedviga nebud smutna ze mama si este vie a vladze skocit sama do obchodu. Naopak bud rada ze ta este tak nepotrebuje.Pre tvoju mamu je lepše ked je sebestacna co najdlhsie. Ja teraz cez covid vacsinou kupujem online ale ked sa raz za cas dostanem do obchodu tak sa citim ako Sarah Jessica Parker v sex and city...v tom uvode ako si vykracuje po NY. (a to ani extra nemam rada obchody a nakupovanie ale clovek musi aj z domu vyliezt) V lete som si dala saty ako M.M. vystrih kojacie balony rusko a sup ho zhanat malemu kralika do prikrmov,lebo mi ho nevedeli dorucit pri online shoppingu.Moj svokor ma 86 a furt niekde lieta autom po obchodoch lebo by sa inak k smrti nudil doma a aj zbláznil pri svokre :D
Netrap sa zbytocne ked ta raz mama bude potrebovat sama ti povie. Dovtedy sa tes ze je na tom dobre.
Nemam najmensie vycitky. Zijem cez ocean od mami. ked je u nas tak jej robim jedlo ake ma rada. ked je doma je s frajerom a ten jej strka jedlo ake ma rada od neho :D Ale ona vari najlepsie 🙂 je na dochodku a ma sa super. Spi kolko chce robi co chce uziva si zivot. Este minuli rok chodila stale niekde do wellness do bazenov. Je spokojna a ma sa dobre kecame spolu každý den. Nepotrebuje ma aj ked ma vselijake diagnozi nefnuka tesi sa z malickosti a z kazdeho dna. A ja mam svoj život svoje deti rodinu a tak to ma byt. Ked ma bude raz potrebovat vzdy ma u nas dvere otvorene.
@miadi Ahoj Mirka, ďakujem Ti, si milá. Ja som na tom podobne, tohto roku som jediný darček na Vianoce nekúpila v kamennom obchode, chodím kupovať len potraviny. Moja mama však nemá auto, ani vodičák. A dokonca nemá ani internet, nedokážem ju naňho presvedčiť. Takže u nej nakupovanie cez internet neprichádza do úvahy. Ale áno, chápem, že sa potrebuje prejsť a prehodiť pár slov aspoň s predavačkou v obchode.
@h2 ked ma rusku -co musi mat..a udrziava odstup bude ok. Popripade jej dones raz za tyzden nejaky nakup.Alebo posli donasku k nej ked ti to urobi lepsi pocit. Ked je clovek sam tak toho zas tak vela nezje. Ale urcite si vybehne aj ked jej donesies kopec veci ..Moja starenka si chodila jednu 2veci kupit este v 94ke hoci jej mama nosila kazdy vikend nakup hodinu cesty ..aj jej navarila na tyzden.Moja mama tiez volakedy nic nechcela ale som ju naucila-ked nukaju tak ber. :D a tak mame proste radost obe. Ja ze jej mozem dopriat a ona ze jej doprajem.
nemam vycitky ze im nepomaham, ale mam vycitky ze som s nimi neni tak casto, ako by sa dalo...su sebestacni, brat este byva u rodicov, ale predsa je to take uz ine...hlavne teraz pred vianocami som zvykla s nasimi stavat stromcek a vypekat a teraz si musia poradit sami, ked este aj ten lockdown maju zaviest 😕 co uz no ked som sa vydala prec 😃 a este ked pridu vnucata, tak to budu oni aj ja este tazsie zvladat
nie, vobec. Preco sa pytas?