Ahojte, po dlhšom váhaní som sa rozhodla sem napísať, lebo už ma to štve. Môj muž je hrozne vzťahovačný, pesimistický, stále je ticho, nedá sa s ním poriadme ani porozprávať,musí mať svoj režim - akonáhle je nejaká zmena, tak hneď je nervózny. Všetko mu treba hovoriť, nič neurobí sám od seba, tu vidím, že na toto mala vplyv hlavne svokra - opičia láska. Máte niektorá podobné skúsenosti? Takéto manželstvo ma začína unavovať. Ďakujem
Práveže nebolo to vždy také, nesla by som do vztahu s takym chlapom, to mi verte. vedeli sme sa porozpravat, isli sme na vylet, vymyslel program, nemal problem. Samozrejme sme sa o tom pokusili rozpravat - odpoved z jeho strany je: som frustrovany, ked sa spytam z coho, odpoved je neviem.
koľko má rokov? môže mať krízu stredného veku, prípadne depresiu... má nejaké záľuby?
@marseillefan ma 34 rokov. Zaluby ma ano, ale v poslednom case sa im teda moc nevenuje. Tiez som myslela uz na psychicke problemy. Dala som mu uz aj rozne knihy o sebalaske atd.,aby si precital, ale uspech ziaden. Precita si to, teoria dobra, ale prax ziadna.
ak je to len v poslednom čase, tak je dosť možné, že za to môže "všemocná korona"... proste opatrenia, chaos a celková nálada všade okolo je hrozné psycho. mám tisíc koníčkov a milujúcu rodinu a relatívne super zdravie a neviem čo všetko a aj tak som z celej situácie chvíľami na prášky.
Ak má naozaj nejaký psychicky problém, tak bohužiaľ nestačí prečítať si knihy o sebalaske.. treba sa s ním pokúsiť viac krát rozprávať úprimne a byť mu oporou, navrhnúť odborníka a podporiť ho v tom aby za ním zašiel.. možno treba byť viac teraz aktívna, doslova zobrat velenie a riešiť výlety, zmeny, venovanie sa.. samozrejme ty vieš či ti za to stojí aby si sa snažila niečo urobiť..
Každý môže mať zlé obdobie a tvojho muža to zrejme dostihlo teraz keď vravis že taký nebýval... Ja som raz davno mala tiež zlé obdobie... Môj muž mi bol oporou a som mu za to vďačná..
@0silvia0 akú máš teóriu?
@marseillefan
Možno takú, že autorka chodí s Matovičom :D
@marseillefan porucha osobnosti...
@unicornlady asi si este mlada😊ludia samenia vekom, aj moj sa zmenil vplyvom.okolnosti, skusenosti a ja tiez urcite☝️mozno taky nebol za mlada
Ja viem, že ľudia sa menia. Avšak nemusí to byť k horšiemu. Môže to byť aj k lepšiemu. A o tom je evolúcia, rozvoj človeka atd... Ja som si tiež na sebe všimla, že vzťah s ex ma v niektorých veciach zmenil k horšiemu a teraz sa snažím dopracovať k niečomu, čo som bola a chcem to späť.
A pri tomto chlapovi je to aj o sile osobnosti, ako človek dokáže zvládať veci. Alebo tie hlavné povahové rysy, ktoré v človeku sú, čomu umožní prejaviť sa v ňom, čo podporuje alebo mení v sebe atd atd... A najmä, či človeku vyhovuje to, aký je. Ak by sa človek menil vždy len k horšiemu, to by bola blbá evolúcia.
@hindakus presne. práve som chcela napísať, že sa tu všetky oháňajú jeho depresiou, jeho krízou stredného veku a neviem čím ešte všetkým... a pritom môže ísť len o to, že má plnú hlavu inej ženy. možno je do inej aj zamilovaný a nevie čo robiť..
@adaniela deti máte? nemáte? nejaké zmeny v jeho zvyklostiach nebadáš? netrávi viac času na mobile? prípadne si ho neberie všade so sebou? nezmenil kód/heslo na ňom (ak si ho predtým vedela, či teraz nemá iné)?
ja osobne sa tiež prikláňam k názoru, že chalan má v hlave niekoho iného, bohužiaľ.
Nema problemy v praci? Nevyhorel? Plus ta corona a vsetky opatrenia okolo... moze byt fruatrovany z toho, ze sa malo vida s kamaratmi, ak robi z domu, tak ze nevida kolegov, moze mat problem a ruti sa mu to v praci, mozno prepustaju niekoho kto mu je v praci oporou, alebo im kumuluju funkcie... vsetko sa to prejavuje prave tym, co popisujes.
Plus moze byt depresia z veku (aj ked 34 rocny chlap je mlady este, ale mozno nedosiahol to, co si myslel, ze v tom veku uz davno bude mat) a zaroven na neho vplyva to, ako bol vychovavany...
Na inu zenu by som to nezvalovala. Tiez mam krizove obdobia (obcas aj par mesacne) a vtedy presne potrebujem rutinu, nic nemenit, nebavim sa, stekam po ludoch a keby ma k tomu partner este obvini, ze niekoho ineho mam, tak neviem co by som spravila. Mozno ho aj v tej letargii a v zlom obdobi nechala odist, nech mam proste klud...
Mu nedavaj o sebalaske tej ma možno až priliš
Tu je dobre opisane, ak rodičia miluju priliš, že ich deti sa vidia velmi vysoko ale nie su schopni nič dotiahnuť dokonca a z toho prameni ich frustracia, lebo rodičia im vždy davali podmienky lasky- buddme ta milovat ak budes najlepši atd....Su nepoužitelní pre život
Môže mat depresie. Tak skús teraz plánovať ty, nejaka turistika do hor, príde na iné myšlienky
Istotne bol taký aj predtým, nie? Akože nikto ti ho tu nezmení, ale sama si si ho vybrala a asi ani predtým milší nebol. Jedine, že by ste sa tak krátko poznali. Poznám takého chlapa, máme "vyženeného" do rodiny, ale ja by som s ním nevydržala.