Máte skúsenosti s liečením alkoholu v rodine?

21. júl 2022

Dobrý deň, chcem sa spýtať kto máte skúsenosti.... Ako to prebieha...... Ta dotyčná osoba to musí chcieť sama však? Odporučí ju obvodný Dr? Ako dlho trvá liečenie? Po akom čase ako odporučí Dr sa nastupuje na liečbu? Sú povolené návštevy?
Ďakujem

jarmila2010
21. júl 2022

ano,zavisly musi suhlasit..inak,nic nezmozete

dori2
21. júl 2022

liecba je vacsinou dobrovolna (niekedy sudom nariadena- co byva bez efektu)
trva 10-12 tyzdnov a rozne zariadenia maju rozne podmienky- aj ked gro sa podoba. v jednom z takych zariadeni pracujem

deti95060810
21. júl 2022

len 20 perc. pacientov sa vylieči... za vyliečenie sa počíta 20 + rokov...
máme v širšej rodine jedného presne takého . Bol na liečení viac krát. 3-4 krát. Istú dobu má pokoj, dodržuje liečbu a potom zas pomaly vpadne do priepasti...
Najbližšia rodina má s ním riadne problémy...
návštevy viem že sú povolené, švagriná na tie návštevy chodí. Len myslím že až po istom čase môže ísť...

janka1011
21. júl 2022

Áno mám skúsenosť. Je to veľmi ťažké pre neho aj pre rodinu. Musí chcieť sám, nasilu by ho tam ani nezobrali.Odporučenie dával tuším psychiater. Lekár pošle žiadosť a oni ho potom zavolajú keď majú voľné miesto. Už neviem koľko trvalo liečenie asi 3 mesiace. Viem, že nemohol mať mobil u seba a každý balík prekontrolujú. Telefonáty sú povolené od začiatku, návštevy asi po nejakom čase.

kittykat22
21. júl 2022

liecba alkoholikov je casto opakovana a jedna hospitalizacia nestaci. Funguej to tak, ze clovek tam nastupi sam, pokial mas niekde znamych tak dokazes zbavit svojpravnosti a supnut ho tam. Len ked on sam nechce, tak to je potom k nicomu. Viem ze sa chodi na 3 tyzdne a potom prebieha liecbe pomocou liekov. Dochadza sa na stretnutia. Otazka je, ako velmi je mesto kde bude lieceny zamerane nielen na samotnu hospitalizaciu ale aj na podpornu liecbu po prepusteni.

zuzinka888
21. júl 2022

@deti95060810 nikdy nie je vylieceny iba abstinujuci.

dilino
21. júl 2022

Ak by v opitosti niečo urobil niekomu ubližil na zdraví súd môže určiť že musi sa liečiť ústavnou formou.Vtedy aj ked je svojprávny odisť dobrovoľne nemôže musi to schváliť znova súd.Ak nechce ísť dobrovoľne a je svojpravny neurobite nič.

cacianka
22. júl 2022

Táto téma je tu na koni 368x , stačí prečítať. Na iných fórach 1236x ....
Na stránkach o liečbe závislostí nepočítane.
Takže čítaj, veľa sa dozvieš

cacianka
22. júl 2022

@kittykat22 nemáš celkom pravdu

maribell
22. júl 2022

My máme skúsenosti sice s protihráčskym liečením, ale to sa hádam až tak nelíši. Pacient musí sám chcieť. Odporúčanie dávala psychiatrička. Následne sa vybavovalo liečenie. To sme vybavovali sami. Záleží ako majú voľné. Nám sa podarilo vybaviť nástup do pár dní (ale to nie je pravidlo). Gembleri mávajú 8 týždňov, alkoholici 12.
Keby si chcela nejaké bližšie info, tak stačí napísať ip.

derdia
22. júl 2022

Ja si myslim, ze to treba podchytit hned...proste ked sa minepaci, ze muz pije tri pova, dat mu ultimatum... Bud alebo.
Estw pokial je cas... Alkoholik totiz "osporstieva" takze jemu tazko vysvetlis, ked je uz neskoro, ze ma problem..on uz osporstel a zbytocne mu budes daco hovorit.
Podla mna pod hrozbou, ale naozajstnou hrozbou straty rodiny, deti a tak sa moze moznoprebrat...
Skusenost nemam. Toto je len take moje premyslanie o tom... Ak je to uz riadny pijan tak neviem... Ale ja by som takeho nechala...mozno dala jednujedinu sancu, ze pojd3 ma li3cenke a nebude slopat.. Ale ak by to jeden jedina raz pokaslal skoncila bysom s nim.. Ja totiz s alkoholikmi a ozranmi nemam sucit... Lebo si to sposobili sami.

pazdura
22. júl 2022

Moja známa si uznala že ma problém s alkoholom pobalila si veci a išla sama... Ako abstinuje už 2-roky 😉

darijja
22. júl 2022

Moj stryko v minulosti bol na prednej hore. Myslim ze 2 3 mesiace??? Musel tam prist ale dobrovolne a "triezvy"..ked sa vratil domov , par mesiacov bol ok ale potom zase zacal...
A tiez moji rodicia maju susedu, ta uz bola snad aj 3x a vzdy potom zacala pit...
Ale kto chce kam,pomozme mu tam 🙂