Máte skúsenosti s človekom manipulátorom?

martinnna22
31. júl 2011

Moja svokra a sčasti aj môj priatel sú obaja manipulátori. Psychické týranie, vydieranie, robenie sa chorým, len aby ich ostatní lutovali, robenie zo seba chudáčikov, len aby dosiahli svoj cieľ, hranie druhým na city a podobné záležitosti?? Ako si poradiť s takými osobami???

cmulinko
31. júl 2011

myslim si,ze tato otazka by bola lepsia vo forme diskusie. 🙂

macamac
31. júl 2011

https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/povaha-manipulatora-viete-s-nimi-bojovat/
aj tu riešia podobné 😉
no neviem-sú to vždy osobnostne nezrelí a zakomplexovaní ľudia,podľa mňa a hlavne-nezmenia sa...asi ťažký život s nimi 😔
ako si s nimi poradiť? neviem-možno ignorovať ich prejavy správania a nepoddať sa nátlaku...ale je to asi ťažké
držím palce-možno ti poradia baby so skúsenosťami,ja som len svoj názor napísala-a pozri do tej témy,tam sa už rozpísali 😉

zofrinka
31. júl 2011

Ahoj! Žila som s človekom - manipulátorom, našťastie už nie! V tej dobe som si žiaľ neuvedomovala, ako strašne so mnou manipuluje a ovláda ma!!! Moja láska k nemu mi zaslepila oči a ja som to nevidela, napriek tomu, že mi moje okolie neustále rozprávalo to, čo som ja nevidela!!! Až moje vlastné nešťastie mi otvorilo oči, musela som si "rozbiť držku" aby som to uvidela. Dodnes som však za to "nešťastie" vďačná Bohu, lebo vtedy sa mi otvorili oči!!! Stálo ma to veľa stehov, modrín a bolesti, barle a PN na 9 mesiacov, ale aj tak som za tú nehodu vďačná!!!! Inak by som asi bola manipulovaná dodnes!!! Našťastie už je to 7 rokov a ja mám od dotyčného pokoj!!!!!! Takéto osoby si najlepšie nepripúšťať k telu!!! Ak však vieš o tom, že sa snažia s tebou manipulovať, je asi lepšie si predom o tom pohovoriť, vytvoriť si vo veciach jasno!!! Ak sa s priateľom milujete a vaša láska je silná, bude sa snažiť zmeniť. Ak nie........ruky preč!!! Želám veľa šťastia!!! 😉

cucuriedka
1. aug 2011

Ahojky, prezivala som take nieco skoro 6 rokov, a nepomohlo nic iba odchod. Zo sebavedomej mudrej zienky sa zo mna stala troska ktora si neverila a este si myslela ze ona je ten kto je z nich 'chory'. Nechcem ti robit nadeje, ale naozaj od takych ludi co najdalej.
V mojom pripade bolo vsetko ok kym som priatela zivilia, pomahala mu atd, jeho otec spokojny ze ho nema na krku a nemusi ho zivit tak bol ku mne mily... a ked som zistila ze jemu sa nic nechce, ani do prace (co by nam dost pomohlo vtedy), tak som to zacala riesit... zrazu bol chory atd.... a nakoniec sme sa sudili o peniaze co mi dlzil, a jeho otec na sude ma tak okydaval zrazu som bola najhorsia na svete... (pekne zobudenie do reality). No a z toho galimatiasu mi pomohla rodina, blizky priatelia a psychologicka. Stale mam chvile kedy je moje sebavedomie pod bodom mrazu... ale tych dni je podstatne menej, ako kedysi...
ako povedala @zofrinka, ruky prec pre tvoje vlastne dobro, cim skor to urobis, tym skor ti bude lepsie.