Ahojte, ja budem s manželom voliť absolútne inak. Takisto moji rodičia budú voliť absolútne inak.
Máte to niekto takto ? Ak áno, rozprávate sa doma na túto tému ?
My to máme tiež inak áno sem tam hodíme rec ale nikdy sa nehadame kvôli politike 🙂 ten môj ma naopak na voľby vyháňa mne sa veľmi nechce 🤗 takže moja volebná účasť je vďaka nemu a to vie ze volím ináč....
@andrejkap123 ja som volila PS teraz budem Korčoka.
Rodina a manžel volili Fica, teraz budú Peleho a Harabina
My s manželom takisto každý inak volíme ... nikdy sme sa kvôli politike nehádali ... neviem, každého slobodná vôľa, koho volí.
Muž napr dosť číta aj dezinformacne weby. Vie môj názor tak mi o tom ani nehovorí. Respektíve nerozprávame sa o tom.
Ale normalne mám pocit že sa nad tým ani nemôžem zamyslieť čomu verí radšej...
A rodičia... To kapitola sama o sebe, ja som sa ani nechcela baviť na tú tému, ale to dokola dokola len urážky koho volím a výsmech že takéto
Ak by som ja napriklad volila Korcoka a moj muz Harabina, tak by to bol pre mna zasadny problem. Ale nie, kvoli volebmym nazorom, ale kvoli tomu, ze uz z principu clovek, ktory sa stotoznuje s jeho zivotnym postojom a nazormi, to musi prejavovat aj v inych oblastiach zivota a zivotnych postojoch. A to by mi vadilo velmi.
Sestra tiež mi povedala že: "Blava je nakazená, ja viem koho budeš voliť" s takým výsmechom.
@lucilaines keď práveže nemám dojem že by sa to nejak prejavovalo v bežnom živote. Že by som niečo pociťovala.
To ma mrzi, ale ma pravdu. My v BA zijeme v PS bubline a cely vychod a stred vscsina volia to co nechceme … oni si myslia o nas ze sme pomylení a my o nich.
My s mužom budeme teraz voliť rovnako. Predtým sme volili aj odlišne, ja SAS a on PS, ale to mi nepríde ako nejaký zásadne odlišný názor. Popravde keby môj muž volil Smer, resp. teraz Pelleho nedajbože Harabina a čítal by dezinformačné weby, už by asi nebol môj muž. Ja si neviem predstaviť že byť s niekým kto má tak diametrálne odlišný pohľad.
@dzejny656 dobre ale čo zas by si sa rozviedla ? Keď by nebol tvoj muž ?
By si zobrala deťom super otca, sebe starostlivého verného manžela s ktorým nemáte žiadne problémy len zato že voli Harabina a ja Korčoka ?
Jednoduché...
Manželka: "Koho budeš voliť?"
Ja: "Toho istého, čo aj ty..."
Manželka: "A to je kto?"
Ja: "Korčok"
(myslím, že dovtedy ani nevedela, že nejaký Korčok existuje)
@andrejkap123 áno to je pravda ale ja sa nikomu zato nesmejem
Nie volime rovnako. Vzdy. Sme rovnako orientovani. Aj teraz korcoka. Najsmutnejsie na tom celom je, ze ti co volili fica su mnohokrat jednoduchi ludia, nizka trieda a taki najviac doplatia na ficove zadlzovanie. Ale vo svojej jednoduchosti to nevidia a nevedia. Muzova strana rodiny ho volila a zaroven nanho nadavali. Pri otazke preco ho teda volili boli ticho alebo povedali: “lebo nam povedali aby sme ho volili.” No a hadaj sa teraz hlupostou. Ale su to mili ludia, tak obratime list a neriesime.
@basulaak u nás práveže obrovské presvedčenie že aký je Fico úžasný a vďakabohu držme mu palce len s ním nám dobre bude už nech to všetko bude dobré. A keď dali hypotekárnu pomoc (ktorá sa napr týka aj našej domácnosti, máme nárok) tak to len bol výsmech že aha úžasný Fico ako vám pomôže. A stále len že to je strašné čo ten Šimečka robí
S mužom ale sa napr porozprávame kto koho. Lenže tiež vidím že nechá sa oklamať tým čo hovorí Fico a neoveri si fakty. Ale zas v bežnom živote sa ma to nijak nedotýka. Ozaj sa nebudem rozvádzať zato
Ty sa mozno nesmejes nikomu, ale aj tu na MK su casto ti, ktori volia ine ako PS resp. Korcoka oznacovani velmi pohrdavo za luzu, dezolatov, vymyte mozgy, spiatocnikov a pod.
@andrejkap123 ja som z východu a v živote sme Fica ja a ani moja rodina nevolili.takze nie cely východ.
@silvike kto naposledy označil za potkana Simecku? Bol to Fico tak ze tá luza je obojstranná. To je ta Pellegriniho nová politická kultúra. Pellegriny není žiadne neviniatko a vie ze aj jemu ide o rit. A Robko mu to vysvetlil. A čo dokázali za posledné obdobie naklamat ani pravda není.
Nie na taketo dolezite veci mame rovnaky nazor, akoze napriklad pre mna chlap, kt by mal sklony volit nejakych fasistov, smerohlas alebo harabina, tak s takym by ani ziaden vztah nebol.
Ked sme sa pred 10 rokmi davali dokopy, tak aj preto, ze najpriek odlisnostiam v milione drobnosti, mame moralne hodnoty a svetonazor rovnaky.
Nastastie aj moja mama je plne pri zmysloch a voli normalne strany. Ja by som z takym clovekom jednoducho nemohla vecer lahnut do postele, je to pre mna uplne zasadna tema 🤷🏼♀️
V týchto voľbách nemáme, veď tam je iba jedna možnosť, pán Korcok.
S mužom máme spoločné hodnoty a môžem povedať, že je to veľmi múdry človek.
Tu vôbec nejde o to, kto koho bude voliť, ale o to že ľudia prestali mať rešpekt voči sebe, tolerantnost, každý kto má iný názor je hneď niečo menej.
Začalo to cez kovid, očkovany neockovany, potom Ukrajina, Rusko.
Voľby? Nech si každý voli koho chce, za to že bude niekto voliť Korcoka je zlý človek?
Alebo Harabina? Ľudia sú strašné zlí a bude len horšie
Našťastie teraz sme za jedno. Boli voľby, keď som sa chytala za hlavu, ale od istej doby sme za jedno. Vieme, aké máme hodnoty a v akej krajine chceme žiť a v akej odmietame, takže máme aj pripravené alternativy na život v zahraničí, keby sa to tu valilo do psej matere.
Keby sme volili strany alebo ľudí s rovnakým zameraním len iné strany, napr jeden ps, druhý sas, alebo jeden smer a druhý hlas, v tom nevidím problém, ale neviem si predstaviť, že by sme mali úplne protichodné hodnoty a uhly pohľadu.
Ja s rodičmi máme takmer pri každých voľbách úplne odlišné názory. Ešte s mamou keď som sama sa dá, ona počúva argumenty ale otec, to je konečná. Nemôžeme sa o tom ani baviť lebo to by bola hádka na život a na smrť 🤦😄 a pravdaže, politici nám za to nestoja. A preto sa tejto téme obe strany keď sa stretneme vyhýbame a rešpektujeme, že všetci máme svoj názor.
@milanemila presne je to o tých hodnotách. Ak je pre mňa hodnota ľudskosť, slušnosť, úcta, neviem si predstaviť vzťah s človekom, ktorý tieto hodnoty nezdieľa. Pre mňa je to jednoznačne no go.
Pre mna bolo vo vztahu dolezite, aby sme mali rovnake politicke nazory. Takze poradit neviem. Svokra bola ficovka, ale po debate so svojimi detmi uz voli PS a dnes bude Korcoka.
Manžel a ja máme rovnaké politické sociálne postoje a názory. Neviem si proedstavit žiť s človekom, s ktorým by sme sa v týchto veciach nezhodli. Podľa mňa, je to vo vzťahu veľmi ale veľmi dôležité, byť rovnako hodnotovo nastavení. Neviem ako sú v dnešnej dobe hodnotovo nastavení voliči dnešnej koalície …. Len toľko k tomu.
Čo sa týka rodiny, s mojimi rodičmi mame približne rovnaké postoje (až na komunistický režim). So svokrou je to ok ale so svokrom, to je len sama infovojna a pod. Mužov brat s manželkou antivaxer, rasista, smer. No je hrôza s takýmito ľuďmi viesť konštruktívny dialóg.
@dudos S takymi ludmi, co piíses nizsie, ani netreba tie temy otvarat. Co poznam takych ludi osobne, ani jedna osoba nie je vyrovnana vo svojom zivote a tato dezinfoscena im dava urcitu "hodnotu", co vsetko oni vedia, objavili... Je to s nimi strata casu a energie. Treba ich nechat dozit ten ich zivot. A pre zvysok statu - no treba aby urcita generacia odisla, a verim, ze to moze mat pozitivny vplyv na cely narod.
Vieš čo, ja som taká povaha že by som neriešila. Proste by som sa o tom doma zámerne nebavila. Ja mám takých svokrovcov, že nevedia pochopiť, keď niekto má iný názor, čož, ok, povedzme, že ani ja, ale majú furt potrebu toho druhého dávať dolu, čo ja nemám. Takže raz za čas by som sa asi s mužom pohádala nech mi dá pokoj, ja mu nenanucujem moje politické názory, tak nech mi on dá pokoj so svojimi a naučili by sme sa koexistovať podľa mňa. Ale keďže sme obaja Bratislavská bublina, tak máme tie názory podobné. Každopádne niekedy mám aj tu ten politiky dosť, ti poviem a nechápem, prečo má potrebu riešiť, ako niekto iný môže voliť napríklad Fica alebo teraz Harabina, atď. No máme demokraciu chvalabohu, tak máme na výber a neriadi sa každý názorom môjho muža, tak preto 🤷.
Boze ako ti rozumiem,ja riesim to iste akurat v horsom asi.Ja volim Korcoka,moj muz uplne opacne,ja som volila PS,on Fica,ja citam Dennik N,on vsetky dezinformacne weby..Je to strasne zle,nemozeme sa ani normalne doma rozpravat,lebo akukolvek temu co nacnem dokaze neuveritelne otocit na politiku,alebo ine konspiracne teorie..😢
Velmi narocne. Ak mate diametralne rozlicné cize ako teraz Pelegrini - Korcok tak asi to je problem. Ale napr do parlamentnych volieb podla mna rozdiel PS / SAS to tak strasne nie je. Zalezi aj ako tebe a partnerovi na tom zalezi. Ja to zas tak beriem ze ja by som sa kvoli politike s nikym nehadala, jedine keby niekto chcel volit Kotlebovcov a spol. Alebo Harabina 🙈😀. To je pre mna uplny strop. Su tam jednoducho nie najmudrejsi ludia spolocnosti. 🙂