Máte niektorá priateľa, ktorý nechce deti?

queen19
21. jan 2021

Ahojte.
V poslednej dobe sa cítim tzv. mamičkovsky. Tento rok budem mať 30 a cítim, že prišiel ten správny čas. Som po rozvode, kde manžel nechcel mať deti. Momentálne mám priateľa ktorý je o 4 roky mladší. On sa však na niečo také necíti a podla jeho slov to ani tak skoro nebude. Na moment mi dal falošnú nádej, že teda chce no o dva dni sme sa dostali zase na bod mrazu. Vraj sa bojí, že je na to mladý a nebude dobrý otec práve kvôli tomu. (Bude mať 26) Skúšala som sa s ním porozprávať, no o tej téme nechce ani počuť. Z jeho výrazu sa dá usúdiť, že ho to priam obťažuje. Stretla sa s tým niektorá? Prípadne sa vyjadrite vašimi názormi 🙂
Ďakujem

jaskolka
21. jan 2021

Stretla, bývalý nechcel deti, ale to už mal 37,ked sme sa stretli, takže bol starší. A aj preto sa to rozpadlo, ale aj iné dôvody boli. Ťažko povedať, či ten tvoj skutočne len kvôli veku ešte nechce, aj keď 26 nie je až taký hrozne mladý, alebo proste nechce, lebo nechce. Keď sa o tom nechce ani baviť a úplne to "zameta pod koberec" zrejme tak skoro názor nezmení. Ak sa nechceš hneď s nim rozísť, daj si limit, že dokedy teda to bude, alebo proste choďte od seba hneď. Ono vekovo ty už tiež máš celkom čas na bábätko, teraz je síce trend, že rodia 40 tnicky, ale vek neoklames. A toto môže byť veľká trhlina vo vzťahu, ak si tieto veci neujasnite hneď. To nie je, že on ma rad chlieb a ty rožky 😃Zvlášť keď tebe sa manželstvo už rozpadlo kvôli tomu, tak tipujem, že nechceš čakať roky, kým on zmeni názor, ak vôbec

queen19
autor
21. jan 2021

@jaskolka Ťažko povedať ako to myslí. Naozaj je až nemožné s ním toto prebrať. Údajne jedného dňa chce, no sám sa nevie vyjadriť kedy k tomu dôjde. Mrzí ma to, pretože si vážne rozumieme a aj napriek tomu vekovému rozdielu si takmer dokonale sadneme. Berie si príklad z jeho brata, ktorý mal dieťa v 34, to už ja ale naozaj nechcem riešiť až vtedy, nakoľko by som mala už pred 40 a to proste odmietam. Povedala som mu, že do 30 chcem byť tehotná a vtedy mi dal nádej a povedal, že chce aby som bola matkou. Keď som to o dva dni spomenula, povedal nie. Že sa na to necíti. Myslím, že mi len chcel "zavrieť hubu", aby mal pokoj. Dúfam, že ho niečo osvieti.. Nad rozchodom zatiaľ nepremýšľam. 🥺

ivanizna
21. jan 2021

@queen19 Hmm... 🤔 Keď vraví, že sa na deti cíti mladý a nechce to riešiť, tak to asi netreba síliť. Len čo by ti potom vytkol, že ho "stará stíhačka" štipla do zadku v tom naj momente, aby si dosiahla svoje, vieš, aby sa to ešte neobrátilo zakaždým proti tebe, keď na to bude príležitosť. Podľa toho, čo píšeš, očividne vie čo chce a čo nie a asi je ešte príliš mladý na taký veľký celoživotný záväzok. Na druhej strane je to zodpovedné, nechce, tak ti to povie a neriskuje. Buď sa "obetuješ" a aj svoju plodnosť a roky, a budeš čakať, kedy sa mu zachce a či vôbec, alebo pôjdeš ďalej. To sú dôležité veci, to musíte mať vyjasnené. Tiež mi to jeden čas bilo na mozog 😁 ale my sme sa po prvotných nezrovnalostiach rozhodli, že chceme obaja, a aj tak to u nás vyzerá, že sa s radosťou obetujeme rodinnému životu. Držím ti palce 🙂

mima1
21. jan 2021

Stretla ale nie tak ze vobec nechce. Nemali sme kde byvat hlavne. K svokrovcom nie doma nie. Hypo nie a tak sme zacali stavat dom a potom prisli deti. Ani je pravda ze som rodila neskor ako by som asi mala ale nevadi. Som rada ze som netlacila. Zijeme v dome bez hypo a mame dve deti.
Ja by som to netlacila proste pockaj daky cas a znovu pokecajte.

misana84
21. jan 2021

aj moj manžel nechcel deti( 35)...dlllho sme bojovali, dala som ultimatum bud dieta alebo sa rozideme...nejako som ho ukecala...ked som otehotnela nastastie na prvu supu so mnou asi tyžden nerozpraval, sa nevedel spamatat a teraz je najstatsnejsi otec na svete a nevie ako mohol byt bez nasej Zojici

queen19
autor
21. jan 2021

Každej vám ďakujem😊 Myslím, že len potrebujem počuť tie správne slová, ktoré mi usmernia myšlienky. Mnoho žien má rôzne názory. Niektorá tlačí na pílu, iná zase dá veciam čas. Všetko však závisí od chlapa. Ich mentalita je pre mňa nepochopiteľná.😂 Ak mám byť úprimná, mám skôr pocit, že je vydesený. Nikdy nemal zodpovednosť ani sám za seba. Pochádza z dobrej rodiny, vyštudoval inžiniera a nikdy nič nemusel riešiť. Všetko zariadili rodičia.
Teraz býva so mnou a pomaly prichádza na to, ako život funguje. Skôr by som ho len chcela nejakým spôsobom uistiť, ubezpečiť.. Nemyslím tým rovno ho postaviť pred hotovú vec.. Snáď ma chápete 😅

sari24
21. jan 2021

Možno ich nechce len momentálne. Ale to mu treba vysvetliť že ty máš obmedzený čas a vedel že išiel do vzťahu s osobou ktorá je staršia ako on. Asi by som sa s ním nehadala ale dala by som mu možno tak polroka a nech nad tým uvažuje. To by som mu aj povedala. A že ak si to dovtedy nepremysli tak sa budeme musieť rozísť. Možno to znie ako forma nátlaku ale nedá sa stále ustupovať.
Hlavné s kľudom, netreba sa báť povedať o svojich pocitoch 🙂

mima1
21. jan 2021

@queen19 tak ho najskor nauc dake veci aby nebol dva krat v soku 😂
Fakt netlac ak chces s nim byt dalej. Priste mu povedz ze skusite dat debatu neskor napr.

jaskolka
21. jan 2021

@queen19 tak len ty sa musíš rozhodnúť, dokedy chces čakať. Ja som možno v tomto iná, okrem vlastnej skúsenosti mám aj viac príkladov v okolí, kde jednoducho muž nechcel, napriek všetkému. V jednom prípade kamoška sa rozišla, teraz už vydatá, má dve deti. V dvoch prípadoch doteraz čakajú, na jeho "osvietenie". A to asi nenastane, kedze obe sú už vo veku po 40,a čakaním zabili posledné roky, kedze vzťah trvá už okolo 7 rokov
Tým nechcem povedať, že tvoj je taky istý, možno bude výnimka a skutočne zmení názor. Ja viem, že to vnímaš, že si "veľmi rozumiete" ale toto je mimoriadne závažný problém, v akom si práve nerozumiete.Ono viem, že mnoho ma názor, netlac na neho, lebo o neho prídeš. Vlastná skúsenosť je, že taký vzťah, ak je aj žena ticho a "netlačí" dlho nevydrží, lebo sa bude dusiť jej túžbou, bude nešťastná, a čoraz viac budú na stavať hádky, problémy a napokon to "buchne" na hocičom inom, hoci príčina bude práve nenaplnena túžba

1aduliatko1
21. jan 2021

ja by som asi nezabíjala čas s niekým, kto nechce deti...keď ich bude chcieť o 5 rokov, možno sa už nepodarí.....nikto nevie kedy sa podarí otehotnieť, či hneď, či za 10 rokov.

bbebe
21. jan 2021

my sme spolu od 24 ( teraz mame 30 ) on mi hovoril ze on deti nema rad ze nechce deti ze naco nam budu a tak. 🤦🏻‍♀️ potom to bolo take ze mooozno. az raz jedneho dna prisiel ze pome na to. potom asi po 2 mesiacoch sa zase stiahol ze nie. a potom zase ze dobre teda. po roku ked sa nedarilo ( resp nejak extra sme sa to dieta nestazili vyrabat 🙂 nesledovala som si plodne dni ani nic proste sme to nechali volne plynut... ked presiel rok uz mi to bolo take cudne ze stale nic tak som sla k lekarovi on mi sledoval ovulaciu, povedal vtedy a vtedy majte sex. mali sme a šup bolo to tam. Ked som mu to oznamila tak sa tesil. teraz malu lubi najviac na svete ( ma pol roka ) bohvie ci ho nahovorim aj na druhe lebo aj na druhe hovori ze naaaaco, staci jedno 😀 takze nevesaj hlavu 🙂

whatever1
21. jan 2021

@queen19 No tak to si skočila z kaluže do blata.30tka na krku, biologicke hodiny tikaju a ďalší chlap čo nechce deti.. nie nechce, keby chcel ale neskôr, nemal by problém sa s tebou rozprávať na túto tému, dohodli by ste sa, dal by ti istotu...

queen19
autor
21. jan 2021

Práve nad niečím takým som premýšľala. V istom momente spomenul, že by chcel čas, aby sa pripravil. Samozrejme konkrétny časový úsek nespomenul 😅 Je šikovný a snaží sa. Doma pomáha a všetko zvláda bravúrne vzhľadom na predošlé okolnosti. On je skôr typ, ktorý hrá hry do rána na PC, namiesto toho aby sa zamyslel nad rodinou a vecami s tým súvisiace. Práve preto si myslím, že možno len potrebuje pomaly vyviesť z toho "detského sveta", v ktorom ešte stále istým spôsobom je. Ja sa budem držať vašich rád, len momentálne neviem ktorej 😅 Moc vám ďakujem 😊 Dúfam, že raz motyka vystrelí a on povie tie zázračné slová.

queen19
autor
21. jan 2021

Práve ten môj vek ma privádza do šialenstva.. To je ten kameň úrazu. Nikdy som svoj vek neriešila, no teraz je už na mieste sa nad ním zamyslieť 🙄 Musí predsa existovať spôsob, ako tieto veci riešiť. A nemyslím tým práve rozchod.. 🤔

martinkatinka
21. jan 2021

@queen19 a s tym byvalym si sa rozviedla preto, ze nechcel deti?

1aduliatko1
21. jan 2021

@queen19 jedine sa dohodnúť...buď bude chcieť, alebo nie...teda ja osobne nie som za také podvody, keď akože neužije žena antikoncepciu atď...nijako ho neprinútiš, buď zmení názor, alebo ešte nie...chlapi dozrievajú neskôr, 26 rokov je ešte málo 😀

queen19
autor
21. jan 2021

@martinkatinka Ano. Boli sme manželia 5 rokov, celkovo skoro 8 spoločných rokov. On sa vyjadril po 3 rokoch manželstva, že deti proste nechce a tak to povedal aj na súde. Na základe toho nás rozviedli. Dovtedy samozrejme hovoril niečo iné. Jedného dňa..

asia83
21. jan 2021

@queen19 Ja by som na vašom mieste počkali zo tri-štyri roky, on už ako tridsaťročný určite deti chcieť bude. Nebuďte tvrdohlavá. Áno, tá a tá z vášho okolia už deti má a vy nič. No je lepšie mat deti neskôr s niekým ako je váš súčasný partner, naozaj skvelý muž, než hneď teraz s niekým, s kým si nebudete rozumieť a nakoniec na to doplatia tie chúdence deti. Nebuďte sebecká a počkajte. Nechcite všetko hneď. Veď možno už čoskoro váš partner názor zmení. Užívajte si život, deti sú veľký záväzok, obeta. Keď už ich raz budete mať, nebudete môcť spať, vstať, robiť potrebu kedy si zmyslíte. Pritiahnuté za vlasy, ale je to fakt. Deti sú úžasným naplnením života, no chcú veľa obety.

sari24
21. jan 2021

@queen19 no pozri, ak bol doteraz zvyknutý na full servis od rodičov, tak je podľa mňa problém v tom, že ešte poriadne nedospel. Spomínaš aj tie hry do rána. Má síce 26, ale mentálne (to ho samozrejme neurážam) môže byť fakt nižšie. Mne tiež trvalo v živote kým som sa prebudila z ružového sna, že už nie som študentka, ktorej mama navarí :D
Takže on najprv sa sám musí dať dokopy a zrovnať si v hlave isté veci, aby vedel byť zodpovedný za dieťa. Presne z toho dôvodu by som mladšieho nechcela už. Lebo aj x starších chlapov utekajú pri téme "dieťa". Čiže stále som názoru, že povedať jasne stanovisko a ked sa to nezmení za taku a takú dobu tak pojdeme od seba.

jaskolka
21. jan 2021

No, akurat že tvoja úloha nie je prevychovavat dospelého 26 ročného muža,vyvadzat ho z detského sveta 🙂. Tvoja úloha je byt mu partnerka, a matka dieťaťa. Možno poviem veľmi priamo, ale teraz sú muži veľmi hyckani práve tým, že partnerky ich až príliš chcú chápať,ospravedlňovat(je chudáčik mladý, a ešte radšej hra hry, akoby bral zodpovednosť, lebo rodičia za neho vybavili, tak on nevie.)Nie,toto nie je na chápanie, toto je na prefackanie! 26 dospelý kôň už dávno ma byt zodpovedný a ak nie je, určite ho to nemá učiť partnerka! Brat mal 23 a mal dve deti. Terajší manžel si chcel osvojiť dieťa bývalej partnerky a to mal 24.U mňa by toto skončilo dávno, aby, sedel celú noc a bavil hry, a odmietol sa vôbec baviť o deťoch a rodine. Čiže autorka, prepáč úprimnosť, ale s týmto to prajem bud veľa trpezlivosti, alebo čím skôr preč!

miadi
21. jan 2021

Tak v 25ke som ani Ja nechcela mat este deti chcela som mat najprv istoty dom manzelstvo atd Keby som to mala skor urcite by som ich mala skor. Ale v 25 som chcela hlavne cestovat a tak spm cestovala po svete. Mala som priatela co sa v 30 nechcel viazat citil sa mlady Teraz mà 40 a stale je na tom rovnako. Ked budes na to tlacit mozes byt 32r single mama alebo si najdi ozaj muza pre rodinu a mozes mat v 35ke deti aj muza co ich chcel. Nemala by si ist do plodenia len Preto ze mas 30 na krku a tikaju ti hodiny Ja som mala prvy porod v 33 a posledny tesne pred 38 a bol lepsi aj teho som zvladala fajn vek je len cislo .Mala by si ist do plodenia ked budes mat pocit ze si nasla spravneho muza ktory bude dobry otec. A hlavne ktory dieta stebou mat chce. Bud mu das rok dva cas alebo sa rozid hnet a hladaj muza ktory je uz ready na zavezky.

martinkatinka
21. jan 2021

@queen19 no tak vidis.... Teraz mas rovnaky pripad, len sa rozvadzat nemusis.... Ten vas zivotny ciel nie je spolocny. Ked to takto jasne povedal, tak by som sa podla seba zariadila.
Moj pripad napriklad bol, ze som mala priatela a zrazu aj zdravotne problemy. On chcel cakat, ze este nie, este sa nrviti (mal 26). Ja som mala 24 a po 2 gyn. operaciach. Nemohla som cakat. Rozisli sme sa. Isla som do noveho vztahu, ze chcem deti hned, musela som.... A ked on nebude chciet, potom mi staci iba dieta. Nelutujem. Mam dieta aj manzela, hoci to trvalo 3 roky, kym sa nam dieta zadarilo.

katarinka89
21. jan 2021

@queen19 veď si chce užívať a nechce sa viazať dieťaťom. Je to dosť jasne, nie? Nieje si istý či pri tebe zaparkoval na celý život a keby aj hej- musí dozrieť a vybujacit sa ešte. 26 rokov nieje síce 18 ale ani 30 či 40. Nieje NATO pripravený a Radim ti netlačia aby si nezostala tehotná sama

beronsche
21. jan 2021

@queen19 stretla... Najprv nebol pripraveny, lebo neboli podmienky, potom, ze ok, ale trochu neskor a este trochu neskor... az som na 30-tku dostala darcek v podobe "deti nechcem, co si sa zblaznila? aj tak je ludi na svete dost..." To bola konecna...
Do 3 rokov som sa stala matkou s niekym inym, komu ex nesiaha ani po paty.. Ex je sice v stabilnom, dlhodobom vztahu, ale bez deti...
Tebe konkretne neporadim... Kazda situacia je specificka, jedine otvoreny rozhovor a potom sa rozhodni... Mozno naozaj len potrebuje cas, ale mozno ani milion rokov nepomoze, aby nazor zmenil...

queen19
autor
21. jan 2021

Nikdy som mladšieho partnera nemala. Takže som nevidela veci, ktoré vidím teraz. Samozrejme z jednej strany chápem jeho postoj k tomuto celému. Len neviem, či niekedy bude mať tú istotu, že je na dieťa pripravený. 🤔 Každý má nejaké koníčky, on má práve také. Proste je vidieť, že k nemu tá zodpovednosť prichádza a dovolím si tvrdiť, že je to vďaka mne 😇Teraz mi to pripadá ako keby som hovorila o decku, no myslím že chápete ako to myslím😅. Len som teraz zmätená a neviem ako sa k veci postaviť. Každá rada od vás je nad zlato, no je to ťažké..
A presne to je tá otázka, ktorá mi nedá spať. Keď mu dám nejaký čas.. Nebude to pre mňa len strata času? Čo ak sa jeho názor nezmení a pre mňa tým už bude neskoro.. Možné to predsa je🙄

miadi
21. jan 2021

@queen19 podla mna mas hlavne krizu z veku z 30 to je take cislo ked si clovek v 20ke predstavuje ze bude mat vsetko muza deti. A ty teraz zistujes ze nemas nic len frajera co je este decko. Och boze 30 si straasne stara 🤣dieta je velka zataz na vztah a potrebuje rovnako otca jeho vzor jeho cas jeho lasku ako mamu: Dieta nie je doplnok ze fuha uz je cas ho mat treba ho rychlo vydupat . Vela chlapov sa neciti ready ale ked ten tvoj o tom nechce ani pocut: aby si tu o 2r nevyplakavala ze partner sa cele noci hra hry nestara sa o nic doma len frfle a nemas $ na to aby si od neho odisla atd.

queen19
autor
21. jan 2021

@miadi To spomínala už vyššie, že sa nad vekom moc zamýšľam. 😅 Po dieťati však túžim už dlho a vzhľadom na predošlé manželstvo, som si tým viac než istá. Ale samozrejme ďakujem za názor 😊

beronsche
21. jan 2021

@asia83 ja si nemyslim, ze deti vyzaduju vela obety... Aspon ja to nepovazujem za obetu, skor za normalne plynutie zivotnej situacie.. A to som kvoli materstvu odisla z prace, kde som mala moznost vybornej kariery.. Ale bolo to moje rozhodnutie, moje priority, nie obeta.. 😉
Mimochodom, preco vykas? tu na fore je dobrym zvykom tykat.. 🙂

sense
21. jan 2021

Záleží ci si ochotná čakať ze raz názor zmení.... Ja by som ale v prípade ze veľmi túžim po dieťati z takéhoto vzťahu odišla aby som nečakala náhodou x rokov a nakoniec bude neskoro... Žiaľ pribúdajúcim vekom ťahá žena za kratší koniec...
Kamarátka tak čakala 5 rokov ci chlap nezmení názor, nezmenil v 35 to skončila, v 37 si nasla chlapa kt chcel a žiaľ v 42 rokoch sa zmierili obaja s tým ze už to asi nepojde

queen19
autor
21. jan 2021

@sense Presne to je tá zákerná vec, ktorá mi vôbec nehrá do kariet..