Máte/mali ste niekto za manžela narcistu? Po akom čase od svadby vás začal devalvovať?
Tazko uverit, ze by sa taka povaha neprejavila uz v case pred svadbou ;)
Vratila som takemu prsten 😉
Manžela nie ale moja mama bola a je narcisticky rodič a partner. Môj tatko chudák cely život ultacany na ukor jej, to by bola debata na hodiny. Ale sú do dnešného dňa spolu, len práve všetky tie aspekty narcistu sa vekom zhoršujú. obaja su čerství dochodcovia už, a mám pocit že s jej správaním je to vekom čoraz horšie, boli situacie kedy som si povedala že to už hranici s manipulovanim a psychickým týraním. Takéto extrémy to ale dosiahlo až vekom.
@nazli24 tak sa ho zbav kym je cas? 🤷♀️
@nazli24 a naco si ho chces brat? Ked uz teraz je to utrpenie?
@nazli24 je to utrpenie a o mesiac sa stane tvojim manzelom? Zena ty si nevazis samu seba? Ked je uz teraz pre teba utrpenim :(
On to robi uz teraz,len si zrejme tak zalubena, ze to nebimas
Pred svadbou to je love bombing. Vo vacsine pripadoch to pride az po svadbe a prvom dietati. Otocka v spravani o 360 st. Ale nie je to pravidlo.
@pukanec123 Ako sa to prejavuje?
@denopeno Joj to je veľmi nadlho, ale narcisticky clovek vždy uprednostňuje seba a svoje potreby (aj keď sa jedna o hlúposti) nad ostatnych, dokonca aj nad vlastne deti. Manipuluje ľudí pre svoj prospech, má pocit že je nadčlovek a nad neho nie je, potreba nadmerného obdivu vo všetkom a byt stredobodom pozornosti, nedostatok empatie voči druhým, odmietanie zodpovednosti za svoje činy a vždy vo všetkom obviňuje druhých ľudí, stavanie sa do role obete, potreba manipulovať a prevziať kontrolu napr nad partnerom, povýšenecke arogantne a domyslave spravanie…
Narcisticky rodič vyslovene sa snaží podvedome zabrániť rozvoju alebo posunutiu svojho dieťaťa pretože to predstavuje hrozbu v tom že ho nebude môcť ovládať.
Je toho veľmi veľa, narcisti veľmi radi ovládajú, manipulujú.
Keď sa povie o narcizme tak to možno neznie tak hrozne, ale naozaj to nie je med lízať, vedela by som rozprávať hodiny
Pri mojom stasti budem mat,ale kedze mam pud sebazachovy(ktory dnes mnohym mladym dievcatam chyba)davam nohy na plecia a utekam . ..
Je to naozaj velmi individualne, ale nerozumiem celkom otazke. Ked vies, ze je narcista, preco vobec zvazujes pokracovat vo vztahu?