Máte dieťa a vzťah, ale žijete s partnerom oddelene?

danianela
30. jan 2021

Ahojte, zaujíma ma , ci tu nieje niekto , kto ma dieta s niekym , mate aj vztah , ale rozhodli ste sa žiť oddelene ( ako ked ste spolu len tak chodili). Rozmyslam o tom. So snúbencom sme spolu 4 roky, mame 2 ročnu dcérku, bývame u mojich rodicov. To , zenemame este vlastne bývanie nas dost brzdí v nejakom rozvíjaní nasho vlastného rodinného zivota. Sme z toho obaja frustrovaní a nas vztah je neuspokojivý. Pre mna preto, ze mi chyba moja domácnosť, moje osamostatnenie a nejake to vyzretie ( kedze som pri rodičoch ,stalesa citim ako dieta, mame moznost ist sem-tam sami bývať na chatu a tam je to uplne ine - mam to odskúšané , len tam sa neda bývať v kuse) a pre muza je to absencia svojho priestoru, absencia nejakej intimity medzi nami a z toho vychádzajú od neho vycitky voči mne , no ja sa pri mojich rodičoch neviem uvoľniť. Bývanie si plánujeme , ale najskôr mozno o rok a uz sa to neda vydržať a čím dalej je to medzi nami horsie. Rozmyslam nad tym, ze nejake odlúčenie by nas opäť spojilo. Ako sa hovori, ked o nieco prides, az potom si uvedomíš , co si naozaj mal. Ide o to , ze ja by som to aj nejako vydržala, ale on to berie velmi zle a mam pocit , ze keby sme spolu neboli vkuse ( ako teraz ked je covid) by bol rad aspon za to co mame.

makakova
30. jan 2021

@danianela ano bola som v situácii ako tvoj partner a odišla som od nich aj s dieťaťom k našim. Skoro rok sme boli oddelene, dokým prerobil nový byt a mohli sme sa nasťahovať do vlastného. V ten cas keď sme boli od seba sme sa este viac odcudzili. .. ale po presťahovaní do nového to bolo ok

kitycat
30. jan 2021

K tomu, ze so snubencom, s ktorym si uz 4 roky, mate spolu dieta a nemate spolocne byvanie sa vyjadrovat nebudem. Takisto takuto situaciu nemam a nemozem sa k nej vyjadtit, ale byt nim a ty mi povies toto tak mam pocit, ze sa so mnou rozchadzas... Mate uz nieco nasetrene ak byvate u rodicov... Alebo preco az o rok? Ked pojde dieta do skolky a ty sa zamestnas?

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danianela
autor
30. jan 2021

@makakova a navrhla si to ty? Ako to bral? Ja sa najviac bojim to partnerovi vobec navrhnúť , aby to nebral ako , ze ho uz nechcem

makakova
30. jan 2021

@danianela áno on to vzal tak ze som ho opustila a urazil sa... doteraz to vyčíta

makakova
30. jan 2021

@danianela asi skôr skúste este vydržať,

danianela
autor
30. jan 2021

@kitycat tak myslim, ze je to celkom bezne pretoze mladé rodiny vacsinou peniaze na spoločne bývanie len tak nemaju🙂 ale ked som otehotnela bolo pre mna automatické ostať u našich , ktori mi s dietatom vedeli pomoct a mame aj veľký dom , kde mame miesto. Mali sme do roka odísť , no priatel v podnikaní zmenil plany, peniaze investoval do ineho a nas buduci dom je v procese schvaľovania projektu teraz

pribinak
30. jan 2021

@danianela toto je podľa mna zlý plán. To asi väčšina vzťahov ani nevydrží

martul
30. jan 2021

@danianela za 4 roky ste si nedokázali zabezpečiť bývanie? Nemyslím obrovský dom, ale obaja ste nespokojní a rúca sa vám vzťah, tak by som išla aj do garsónky, len aby som s ním bola, nerozumiem prečo oddelenie by bolo riešenie?!

danianela
autor
30. jan 2021

@makakova tak dakujem🙂

sense
30. jan 2021

Len aby neprišiel na to ze mu to viac bez vás vyhovuje... Skôr by som riešila co najskôr osamostatnenie aj keď len prenájom 1 izbaku. Keď ste chceli vlastný život ste mali riešiť najskôr bývanie až potom rodinu

danianela
autor
30. jan 2021

@martul tak popravde ja som aj chcelA , navrhovala som, ze kúpme si aspon maly byt, moji rodicia by nam s tym aj pomohli, ale on od nich peniaze nechce( mužská hrdosť) a investovať do nejakeho podnájmu , alebo paneláku nechcel lebo , ze to nieje dobra investícia .... :(

sasa1310
30. jan 2021

@danianela úprimne? Načo vám je dom, keď vám ide čas a vaše dieťa potrebuje byť vychovávané v domácnosti vás oboch. Radšej by som sa uskromnila, a žija v malej garsonke, len aby sme boli spolu a nie takto. Toto nie ste rodina. Začali ste veľmi zle.

sasa1310
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danianela
autor
30. jan 2021

@sense to sa nedalo, keby sme nemali dieta , tak by som doteraz študovala na výške a stretávali by sme sa tak cez vikendy . Vedeli sme , ze ak chceme byt spolu , žiť , tak by mi to nasi nikdy nedovolili( mam prísnych rodicov) len som s tym teda vobec nerátala, ze mi moj mily , ktori plánoval bývanie do roka, zmeni Plany

kitycat
30. jan 2021

@danianela ak je dom v stadiu, ze projekt tak snad to bude cim skor realita. Ty si v pohode lebo si u svojich rodicov.. U buducich svokrovcov by si sa asi tiez nevedela uvolnit... Ak byvate vo velkom rodicovskom dome preco nema pocit sukromia? Dopraj mu to sukromie... Poziadaj rodicov abyvam dali priestor... Mozno si to neuvedomujes, ze ich pomoc tebe je menej sukromia pre teba... Lebo on pride z prace a skace tam tvoja mamka s malym (to je moja fantazia uz ale realita moze byt zase ina)

danianela
autor
30. jan 2021

@sasa1310 dakujem za nazor, tiez si to myslim :( ale tak co uz s nim , hľadám nejake riešenie

sasa1310
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danianela
autor
30. jan 2021

@kitycat tak prave ,ze ani ja niesom v pohode. Najviac, ako som pisala , trpí nas intímny zivot , co teda prekaza jemu velmi a aj prave preto chcem to oddelenie pretoze na mna velmi s tym tlači a pri rodičoch mi je to vrcholne neprijemne a keby ma nema stale pred ocami , tak by mu stacilo aj to co mame. Chcem dosiahnut , aby si ma vážil a nebral ma ako samozrejmosť. Mam pocit , ze uz nevie co od dobroty, lebo mame v podstate vsetko , aj co iny nemaju a tento detail treba len vydržať a prispôsobiť sa.

danianela
autor
30. jan 2021

@sasa1310 ???? Neviem asi ste to zle pochopili, ved my bývame s mojimi rodičmi aj s dietatom :D

danianela
autor
30. jan 2021

@sasa1310 aj s mužom

sasa1310
30. jan 2021

@danianela aha, ja som myslela, že býva on inde. Tak potom beriem späť. Veď aj v názve je, že bývate oddelene

danianela
autor
30. jan 2021

@sasa1310 to je len moja otázka v názve Ci niekto tak žije :D nevadi , tak uz som to uviedla na pravú mieru. Ja len premýšľam o oddelení.

sense
30. jan 2021

@danianela prepáč ale to je co za debil inú že sa nedalo... Tak by ste 4 roky radili postavili sa na vlastné nohy a mohli mať dieťa... Teraz tiež nemôžete a mate dieťa... Lebo spraviť si dieťa aby si nemusela na výšku a mohli ste byť spolu je dosť nezodpovedné... Teraz máte možnosti vydržať a osamostatnit sa, ist do garsonky alebo ist od seba ale také odlúčenie vám moc nepomôže lebo váš problém nevyrieši... A príde akurát tak na to ze ma pokoj ten tvoj chlap a príde možno občas navštíviť dieťa a pre sex...
Ak pôjdete od seba žiadaj si výživné, to už môžeš vlastne aj teraz...

kitycat
30. jan 2021

@danianela no pri nejakej prilezitosti ste to dieta splodili a to bid v tvojej izbe, jeho izbe alrbo niekde mimo... Ci to bola nahoda alebo nehoda neviem ale tipujem ze mate tak do 25 rokov a sice ty si unavena a frustrovana a nemas na sex chit on je nahnevany a frustrovany a na sex chut ma... Ak chces oddelene byvanie preto, ze mu nechces dat... Myslis ze v tom dome co moze stat o rok dva to bude lepsie? Ze si nenajde inu bym bude spat u rodicov.... Zasnubili ste sa preto, ze tvoji prisni rodicia vam to prikazali?

Cim viac pises tym absurdnejsia je cela situacia co popisujes

Mam pocit, ze to tvoje poblaznenie teenagerske co si k nemu citila uz pominulo a chcela by si od neho pokoj... Forever

sapetka
30. jan 2021

@danianela zrejme vas absencia spolocnehi byvanua az tak nebrzdi ked mate 2r dieta?!?a co vas brzdi v tom ist do podnajmu alebo si kupit byt?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danianela
autor
30. jan 2021

@sense nie nebolo to nezodpovedne, nebolo to kvoli výške. Bolo len prehodené spoločne bývanie a dieta. Dieta bolo skor. To nebola chyba to je uzasne. Len potom to s tym bývaním sa stale nejak posúvalo a sme tam kde sme no. Ja chcem len nazor niekoho , kto zažil nieco podobne, nie kázeň🙂 len nazor nikoho , kto žije oddelene

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danianela
autor
30. jan 2021

@kitycat to co píšete je dost neúctivé. Prepáčte , ale nerozumiem tu utocnost? Mam 26 a praveze to nebolo ziadne teenegerske poblaznenie , ale reálne zhodnotenie, ze si nechcem robit kariéru , ale založiť rodinu. Začali sme spolu žiť a nevyšli nam plany s bývaním. To je vsetko . Nemôžte súdiť , ked nepoznáte danú situáciu a daných ludi a viete dobre , ze su rodicia , ktore svoje deti ovládajú a deti su tak vychovane a úctivé , ze sa im nevedia postaviť. Zásnuby boli dobrovoľne svadba nebola s dôvodu rozporov v priatelovej rodine A ich rodinných dôvodov . Najlepsie súdiť z par viet na internete to je teda🙂