Máte aktívnych alebo lenivých rodičov?

6. sep 2024

Dobrý deň,akých máte rodičov skôr aktívnych ,že pôjdu s vami alebo napr.vnucatami nejaké turistiky,prechádzky, šport alebo skôr tých menej aktívnych ,že viacmenej iba sedia,trošku sa zahrajú s vnúčatámi ,ale nevymyslaju im žiadny aktívny program,skôr sú spaví atď...?

dskjhfdlkdjhl
6. sep 2024

To, ze nie su aktivni, este neznamena, ze su lenivi. Ale teda ano, skor mam menej aktivnych rodicov. Moje deti maju od zaciatku na aktivity nas, rodicov.

doriiis
6. sep 2024

To,že sa nevenujú vnúčatám podľa tvojich predstáv neznamená,že sú leniví.Moj otec viac pomáha ako hasič všetkým v obci ako mne.😃Ale to je v poriadku.Nasi sú veľmi aktívni a vždy im radšej volám,či sú doma a či majú čas.😂

viestta
6. sep 2024

Moja mam v zivote nerobila ziaden sport, neviem preco by ho mala robit s vnucatom a nepriek tomu nie je leniva a venuje sa mu.

katulienkax
6. sep 2024

Tak ale to závisí od veku, nemôžem chcieť od svokry so svokrou s chorobami srdca bez autá vyžadovať dáke výlety. Ale ona zas navarí, keď boli malé pokocikovala a pohrala sa doma. Teraz sú deti už väčšie už majú svoje aktivity. Mne veľmi pomáha že sú s nimi cez prázdniny keď potrebujem pracovať a stačí že zašli na ihrisko, zmrzlinu a tak

lucia13022023
6. sep 2024

Moji obaja rodičia sú menej aktívny co sa tyka športov napr. Za celý život co ich poznám nesportovali, nechodili na túry atď. Ale behajú okolo vnúčat, môj otec hra futbal s deťmi, mama tancuje, chodia na výlety atď. Svokra je aktívna, chodí kade tade a keď je s mojim synom tak len sedí a pije kávu🤣🤣

zuzinka888
6. sep 2024

Moji maju po 70 a od mladosti tazko pracovali- otec na píle a mamka v zavode? Tomu zodpoveda aj ich zdravotny stav. Takze sme vdacní ze sa dokazu postarat o seba samych a obcas postrazia vnucata na velkom dome zo zahradou. A vobec by som nepovedala ze su leniví- len maju svoj zivotny styl- domacnost zahrada a rodina.

cookie29
6. sep 2024

Z akeho titulu sudis svojich rodicov? Tebe by sa pacilo, keby oni v opacnom smere tvrdili ze mas aktivne alebo lenive deti? Kazdy je nejaky. To ze nie su v kuse v pohybe niekde na vylete, neznamena ze nie su aktivni, alebo ze sa nevenuju vnucatam. To je dnesna moda vymyslat program za kazdu cenu a vyplnit detom kazdu jednu minutu.

Moji rodicia nikdy "nesportovali" ale aktivni boli viac nez dost... a su stale, to co porobia nasi by mnohi mladi dnes nezvladli. A vnucata s dedkom pilia drevo, vyrabaju vtacikom krmitka a podobne a s babkou robia kolace a pod. Takze podla Tvojich kriterii mam lenivych rodicov?
PS ked treba moj otec este s vnucikom zahra futbal a to ma 7krizikov davno za sebou

gab1sol
6. sep 2024

Rodičov mám aktívnych. Aj bez nás a detí chodia v lete bicyklovať (40-50km za deň v kopcoch bez problémov) a v zime takmer každý týždeň na svahu. Okrem toho, ak sú deti u nich, celý deň sú na záhrade. Svokrovci sú presný opak, len doma sedia, s deťmi sa zavrú do izby 2,5x2,5m a to im stačí. Majú veľký dvor a keď poviem, aby sme v lete boli vonku, že si tam vypijeme kávu, deti si pobehajú, tak nie… Máme psa, tak keď ideme venčiť (aby boli aj svokrovci sami s deťmi), vždy ich nájdeme potom všetkých ležať na gauči a zapnutá rozprávka, s čím nie som vôbec ok. Ale neriešim. A tento rozdiel vidím aj u nás doma - ja som tá, ktorá je viac aktívna, vymýšľam, muž je väčší domased (ale ak navrhnem výlet, ide bez frflania a užijeme si ho).

martinka13
6. sep 2024

Až moc aktívnych. Maju 67 obaja. S vnúčatami turistika, na bicykloch bežne 80 km niekoľkokrát do týždňa. V zime bežky. Veľa cestujú po celom svete.

dominikamacakova
6. sep 2024

@martinka13 vau tak to je super 💯

dominikamacakova
6. sep 2024

Koľko majú rokov? To je dosť podstatné... Moja mama má 50 tak sa nemôže porovnávať so 70 ročným človekom

la_dolce_vita
6. sep 2024

Mamku uz nemam, ale otec 81 rocny je moj vzor, dufam, ze som po nom 🙂. Dovolenky len aktivne, sice maju uz ebike s partnerkou, ale tym padom zvladnu viac. Aktivne soferuje, zvladne i lahsiu turistiku. Potom praca na chate, chodi na huby. Jeho druzka ma po 70tke a s klubom turistov stale niekde lieta. Chcela by som tak zit na dochodku.. 🙂)

h2
6. sep 2024

Moja mama má 75 (čoskoro už 76) rokov a je mega super hyper aktívna. Dnes sa vracia z turistického pobytu s klubom dôchodcov, kde je od pondelka, každú sobotu chodí na turistiku, chodí na mnohé kultúrne akcie v meste... žije asi tak 100x aktívnejšie, než ja. Cez prázdniny mala u seba mesiac (!!!) dve vnučky, dcéry mojej sestry, ktoré žijú v zahraničí, povláčila ich po celom okolí, týždeň boli aj v Tatrách.

betulinka1
6. sep 2024

Môj otec má 67 s priateľkou 55 (maminu už nemám) a sú aktívni, syn s nimi chodí lyžovať, k moru a tak. Babka s dedom z mužovej strany majú tiež 67 rokov, nešportujú oni sú klasickí starí rodičia, že kľudní, deťom by dali deťom všetko na svete, všetko pri nich môžu, vyvárajú, pestujú v záhrade a tak. Nerobia žiadny program, proste sú s nimi doma, na dvore a deti sa pri nich motajú. Chodia tam radi a to už majú 10 rokov. Oba varianty starých rodičov sú podľa mňa fajn. Dôležité je aby deti cítili tú lásku. Ono je aj veľmi dôležité aký je vek detí, lebo tak s 3-4 ročné divoké deti, ti nebudu nahanať starí rodičia. Aj môj otec začal brávať malého mimo domu až tak okolo 6 rokov a lyžovať ho začal učiť až v tomto veku, lebo proste jednak dedo nemal trpezlivosť na moje extrémne aktívne dieťa a jednak sa aj bál aby ho ustrážil na svahu alebo pri mori. Pričom moj otec a moj syn, to sú taká nerozlučná dvojka od narodenia ale proste dedo to cítil tak, že boli u neho doma do určitého veku. Môžeš maximálne trošku povzbudiť starých rodičov, ved môžete ist na zmrzlinu, na ihrisko, na pizzu ale ak sa na to necítia, tak nerieš, že sú s detmi doma. Buď vďačná za to, že sú.

la_dolce_vita
6. sep 2024

@h2 dufam, ze budem taka ako tvoja mamka 🙂

zzuunnaa
6. sep 2024

ja by som napríklad veľmi chcela aby boli naši aktívni, no nikdy neboli :/ Ani ako dieťa sme na výlety nechodili a ono sa im to odrazilo aj na zdravotnom stave… Nevlastný oco cely deň leží pred tabletom, fakt buď pozera alebo spi, 24 hodín denne v posteli (inak plne mobilný človek) a mama má už problémy s nohami, s osteropozou, bola po všelijakých vyšetreniach a každý: cvičiť, cvičiť, hýbať sa. Aspoň krátka prechádzka, bicykel atd… No ona urobí bicykel na gauci na 30 sekúnd a vybavené :/ Mna to veľmi trapi napríklad…

h2
6. sep 2024

@la_dolce_vita Dúfam aj ja, že taká budem.

simca06022011
6. sep 2024

aktivnejsich ako ja, urcite by som ich netahala po turistikach s nami a pod, my sami na to ledva mame cas :DD moj otec je stale niekde v tramtarii a mama ma zase svoej zaujmy. Maju 60. Ono velmi zalezi na praci, zvykoch celozivotnych, veku.. ja si pamatam v rodine malo ludi, ktori by kedy vobec cvicili, niekam chodili.. zvacsa praca, domov, zahrada, deti, vnucence, rodina siroka, ... ale ziadne turistiky pravidelne, sporty absolutne. Cize ono to ide podla mna so zvykom od malicka. Ja tiez ked si mam vybrat ci si upracem a precitam knihu, alebo idem lietat do lesa a bordel pocka, si vyberiem to prve :DDD SU ludia co to maju presne naopak :D

ninusa221
6. sep 2024

Nemám ešte deti ale moji rodičia sú aktívny ale tak normálne chodia na kúpaliska, dovolenky, výlety, lyžovačky.
Svokrovci zas nikde. Za to si nemyslim že sú lenivý keďže moja svokra je už hore o 7:00 a trieska zo všetkým a obskakuje nás a zas moja mamina vstane o 10:00 a neobskakuje nás.😀

bellaa3007
6. sep 2024

Naši si malú brávajú, zoberú ju na ihriska naposledy išli na zvieratka, na obed...
Jasneže s nami ma viac "zážitkov" ale je to moje dieta nie ich, tak prečo by jej mali robiť nejake aktivity. Malá je rada, že je u babky a zmení vzduch 🙂 takže jej stačí ak su na dvore, alebo u nich doma a hrá sa.
Ale naši su aktívny dosť, dovolenky, kupanie, atd..

diewcatqoo
6. sep 2024

Nasi su taki dedinski ludia. Maju svoj dom, zahradu, zvierata a tam sa realizuju. Otec je viac vyletovy typ ako mama. Mama ale cely zivot tazko pracovala a do toho cela starostlivost o domacnost a 4 deti bola na nej, takze sa ani necudujem, ze sa jej nechce moc chodit uz po vyletoch. Nie je leniva, lebo stale je cela domacnost na nej, takze tam sa realizuje dostatocne. Otec s nami kedysi chodieval po vyletoch a turistikach, ale ma chore srdce, tak ma jednak zakazane taketo cinnosti a jednak uz ani nevladze.
Byvame od nich daleko, takze o nejakej pravidelnej starostlivosti o vnucata nemoze byt rec, ale ked sme u nich, tak sa zahraju. Mamina je viac mojkaci typ, ale je k vnukovi prisnejsia, ocino zas ako typicky chlap vymysla blbosti pre vnuka a splni mu vsetko, co mu na ociach vidi. Paradox ale, ze ked sme boli my decka, otec bol k nam ten prisnejsi 🙂

katkaseiner
6. sep 2024

necitam komentare... treba ale podotknut ze nasi rodicia - asi maloktori mali moznosti v mladosti ine ako zahradu a pracu... aspon to je situacia mojich rodicov...
Donedavna travili volny cas v zahrade, v kuse mamina zavarala, na dovolenku len na malu raz do roka, okrem toho nikam.
Odkedy su dochodcovia, moj otec strasne zlenivel - ano dokaze rozkazovat co by sa tu a tam mohlo urobit u nas a ako by to bolo dobre, ale ani doma vela toho neporobi. Okrem tej zahrady fakt nic. Este minule dokonca mamina umyvala auto (vediet to tak jej ho umyjeme). Mamina od dochodku (isla vlani koncom roka) zacala chodit na nordic walking a chodi denne 2x (maju skupinu a spolu chodia rozne trasy). Ona ostala aktivna, velmi dobre sa citi, schudla a skvele vyzera.
Otec akurat pred par dnami podotkol ze on by sa rad vratil do prace (ma takmer 70) ale kde by ho pre boha chceli a naco by isiel... nikde dlho nevydrzi lebo ho bolia klby... On si proste dochodok takto nepredstavoval.
Moji rodicia nikdy nechodili na turistiky, ani zabavy, kino, welness, proste nic. Moje deti k nim mozu ist kedykolvek, ale vzdy je to len o vareni a jedeni ... necakam ze ich budu vozit po vyletoch ale raz za rok by snad mohli. Teraz v lete vozila moja mama deti za ich prababkou na navstevu do domova.... tomu sa tesili.

slavomira236
6. sep 2024

Nie mama moja nechodi s vnucatami nikde. Parkrat ich vzala do lesa na huby..teraz uz ani to bolia nu nohy..K vode ona nechodi vobec ani so mnou nechodila. Tury take sme doma nikdy nemali ani sport ked som bola dieta takze aj pri vnucatach to tak bolo. Nic s necakala. Inych starkych uz nemaju s chlapovek strany . Ty ch ani nepoznali

h2
6. sep 2024

@katkaseiner Píšeš, že otec strašne zlenivel a potom napíšeš, že robí na záhrade, chcel by ísť do práce a bolia ho kĺby. Ja by som nepovedala, že zlenivel. Nevládze už toľko a má zdravotné problémy. To je rozdiel.

ssimusska
6. sep 2024

Mám aktívnych, vymýšľajú rôzne výlety, chodia na bike, turistky, kúpaliská, aj sami aj s vnúčatami. Otec ešte aj cvičí. Ale zasa si aj ľahnú pred telku a pozrú film/seriál ako normálny ľudia. 😄

alickapusinka
6. sep 2024

Nemám mamu zomrela a otec je aktívny hoci ma chorobu s povolania.Ale športuje.

katkaseiner
6. sep 2024

@h2 ano mas pravdu, zdravotne problemy maval aj predtym, stihal pracu aj zahradu... teraz max zahrada a konci... to ze chce ist do prace je len jeho vizia...
Ja chapem ze ho bolia nohy, zial bolia aj mna a to mam len 43. Ale on prelezi cely den... teda okrem tej zahrady max hodinku denne...
Vlani ked nam v lete daval pocas dovolenky pozor na psa, braval ho aj na kratke prechadzky a uznal ze je mu lepsie co sa tyka bolesti noh... samozrejme uz s nim nechodi (nikto ho nenuti, pes je s nami a on sa netlaci) a radsej prelezi den pretoze ho nohy bolia. Ano zlenivel, pretoze nemusi rano vstat a ist do prace...takze nevstane ale cely den cita noviny.

momoftwo
6. sep 2024

Az moc aktivnych😄 otec je stary yachtar, potapac, kajakar, no proste vsetko s vodou ale aj turistika, bicykel. Mama je trosku menej ako on. Obaja maju po 60tke. Starsia dcera bola za nimi toto leto 2x v chorvatsku, naucili ju paddleboardovat, chytali ryby, otec ju ucil salto do vody🙈😄 Som vdacna a rada zato aki rodicia aj stari rodicia su ale nemala by som voci nim zast aj keby boli menej aktivni. Jedine co by mi vadilo by bolo, keby v case ked si vezmu vnucata lezali cely den pred telkou a jedli chipsy. Ak by boli minimalne aktivni kvoli zdravotnym problemom tak by som im logicky deti nenechavala osamote ale bola by som tam aj ja aby som im pomohla a oni s nimi mohli travit cas, ak by teda chceli.

nerko
6. sep 2024

Rodičia aj svokrovci už majú po sedemdesiatke. A x zdravotných problémov na svoj vek. Vedia sa stále o seba postarať, aj niečo v záhrade urobiť. No žiadnu turistyku a šport nerobia. Ja som vďačná, keď zájdu s deťmi aspoň na prechádzku a postrážia občas, keď pracujem. Je to veľká pomoc.

nikushka8
9. sep 2024

Toto ale nie je o lenovosti,ale skor o zalubach. Nasi nikdy nebehali po horach,na bicykloch a pod. Ani sa im necudujem,ked cele dni travia na nohach. Vnucky vsak beru ma vylety,toto leto boli spolu pri mori. Cestuju,ked maju cas. Podla tohto opisu sme vsak lenivi aj my 😄 lebo do hor nas nedostanes, ale na poznavacke robi aj nasa 4rocna dospelackych 20000 krokov za den 😉