Dobrý deň. Prosím vás poraďte už som zúfalá, viem je na internete veľa takýchto tém, ale ne našla som este môj problém.
Má význam žiť s hulicom marihuany?Ja už fakt neviem ako mám pomôcť mojmu priateľovi :( stale je to horšie a horšie.Kazdy deň každú hodinu je nahuleny. Nie je to zlý človek len toto že huli,týždenne na to minie 50 až 100e. A ako aj stale aj dnes ráno som mu hovorila že prosím prestaň už s tým a on mi na to povedal ,,ja ťa tiež prosím aby si sa nestretla s tvojou rodinou,, a ja na to že ,,prosím to je úplne iné rodina a ganja,, a on že marihuana je moja rodina :-O.Stale chráni marihuanu ,to je pre neho život?prosím poraďte ako mu mám pomôcť? Ďakujem vám za rady s pozdravom ☹
Pomoz hlavne sebe a zbav sa ho! Jemu sa pomoct neda ked sam nechce
@natika0455 ceeeele zle, utaaakaj...najlepsie este dnes. Je to beznadejne, ver mi, viem o com hovorim...
marihuana je jeho rodina ?:D a to on koľko má rokov ?to čo zadrel ?:D je až taký závislý ?to len pre závislých je tá droga rodina,pre nikoho iného,nepoviem ešte kebyže niekedy rza za sto rokov si potiahne trávy na diskotéke,potiahne!nie sa zhúli.ako môžeš byť s ním? koľko máte rokov?koľko spolu chodíte ?to čo ťa akože na nom zaujalo?to,že je zhúlený stále ?:D
dve možnosti:
1. liečenie - úplne s tým prestane (kamoška pracuje v takom zariadení a väčšina sa im tam vráti po čase. hovorí, že to je "začarovaný kruh")
2. rozchod - veď akú máš budúcnosť so závislákom. si s ním šťastná? (pozri na internete marihuana a dopad na zdravie/vývin dieťaťa)
Žijeme spolu už 4roky vo Viedni, ja som sem prišla len kvôli menu. A teraz takto sa správa :( a este to že včera celú noc nebol doma a dnes tiež odišiel :( našiel si tu nejakých kamarátov slovakov ktorý vedia vybaviť nejakú travicku a aj ine ........
Fakt neviem ako ďalej :(
Milujem ho veľmi a bojím sa od toho že ked ho nechám tak sa stratí ,ale viem ne môžem stale myslieť na druhých :( asi bude lepšie ked sa vratim na slovensko a jeho tu nechám so všetkým čo sme si za tie 4roky vybudovali :( prosím poraďte naši mi hovoria aby som skúsila sama v novom byte že potom sa možno uvedomí ..... celú noc som včera ne spala a asi ani dnes ne budem :( plačem stale a on ma má v p....
ja mam 23 a on tiez. Uz sme spolu 5rokov.
@marina24 ano,takto to povedal,lebo to je jeho ranna kava,obed,vecera a vsetko proste ☹
a to ako by mal byt otec vasich deti?
@cailinevelyn do teraz som dufala ze ano,ale uz nevladzem ☹ takto sa zit neda ☹ uplne som v koncoch,
@natika0455 daj mu na výber, buď liečebňa, alebo rozchod... niekedy je dobré vykašľať sa na iných...
@natika0455 musi sa chciet zmenit, musi on sam prist na to, ze je to uz cez...mala som takeho kamarata, ja som ho v tych jeho stavoch nepoznala, ale hovoril, ze prosto uz robil vela blbosti mohlo to skoncit aj kriminalom, tak mu zablikala kontrolka v hlave, ze toto nie.....ale poznam aj nepoucitelne pripady, ktore ako pises je im to jedno, lebo maju svoj svet...kamoska mala takeho frajera a rozisli sa.....podla toho, co pises..marihuana je jeho rodina ako ti povedal, cize vies uz, ze ty nie si prioritou, preto sa zbal kym je cas...ako lahko sa hovori druhemu cloveku, ale zivot s takymi ludmi, to je trapenie na cely zivot, raz si hore, raz si dole....
Vrat sa domov, nic sa nestane, si este mlada. Toho dilinka sa urcite zbav. Budes mat lepsi zivot a pride niekto normalnejsi. Neboj.
@vso10
Vies tu je taky problem ze som mu to uz povedala tisic krat, neprestal a ja som stale tu
On asi vie ze ja neodidem alebo veri tomu. Ale od zajtra si skusim pohladat iny byt a nech si zije sam
@nice202 bojim sa toho,ale uz musim urobit krok dopredu lebo takto dalej ja nechcem
5rokov spolu,svadbu ,dieta nechce,na dovolenke sme NIKDY neboli , stale dokola to iste ☹
@natika0455 Tak naco ti je? Nechces v zivote nieco lepsie? Urcite ano... Podla mna sama citis, ze toto nie je to prave. Kazdy sa boji zmeny, ale zmeny sa netreba bat 🙂
@natika0455 skús si pohľadať byt 🙂 poprípade rodina... vždy je riešenie... aj nejaké združenie na pomoc ženám v núdzi... mysli na to, že nie si na neho odkázaná a že vždy je nejaké riešenie 🙂 ak si mu už liečebňu ponúkala, tak utekaj rýchlo preč.. nemá to zmysel... marihuana je pre neho viac ako Ty... nezaslúži si Ťa
@natika0455
síce si dala iba krátky opis situácie, ale už aj podľa neho sa zdá, že tu nie je problém "len" samotná závislosť, ale aj jeho správanie k tebe, jeho charakter (napr. vyjadrenie ,,ja ťa tiež prosím aby si sa nestretla s tvojou rodinou")
no neviem, ale ja byť na tvojom mieste, aj keď je to teraz bolestivé rozísť sa, tak to nie je dobrý vzťah, rozchod prebolí a bude bolieť menej, ako pokračujúci vzťah
ja som sa nikdy nepohybovala v tejto sfere... skor medzi "intelektualmi".. tak ako inak nazvat študentov chemie...ale vo svojom okoli poznam dva pripaady... jeden bol spolužiak a druhy bol kamarat mojho brata...oboch som poznala osobne...super chalani, dobre povahy, pohodaci... a spadli do toho.... začalo to marihuanou, neskor tvrdšie drogy... skončili na liečieni... ten byvaly spolužiak sa z toho dostal....prerušil školu, neskor si ju sukromne dokončil....ten bratov kamarat ten sa z toho dostal...ale potom ho po rokoch priatelka opustila, a spadol do toho zasa...ale myslim že je z toho vonku odvtedy... Mrzi ma to ...ale musim to napisat.... tieto dve osoby si pokazili určitu čast života, mladost hlavne, premrhali ho... raz bol ten život o drogach, zavislosti alebo o boji s nou prestat... Bohužial oboch dohnalo "do liečebne" až to že sa dostali na dno.... Je to na tebe...ak nemate deti a dlhy tak je to zatial fajn, možeš mu pomoct.... ale rodinu si s takou osobou určite nezakladaj, jedine že by sa z toho dostal...aj to je otazne
@natika0455
@pixma321 uz cakam 4roky a nic ☹ ako dobry je,nie agresivny ani nic take,posledne tyzdne si mysli ze on je boh alebo co taky je cudny
@natika0455 v 23 rokoch mas este cely zivot pred sebou, neber to osobne, nechcem sa ta tym dotknut, ale v tomto veku este mozno ani nevies co je to laska. Ste spolu 5 rokov, zrejme je to tvoj prvy vaznejsi vztah, ale to este nemusi byt ta prava laska. Ta ta mozno este len caka. Ale nikdy ju nestretnes, ak ostanes priputana k cloveku, ktory zatial nema paru co je to zodpovednost a prevalcovalo ho vlastne ego. Takze zacni mat v prvom rade rada samu seba a nevkladaj energiu do niecoho, co evidentne (aspon podla sucasnej situacie) nema buducnost.
@desszi dakujem 🙂
@natika0455 toto si precitaj (nie je to o peniazoch): https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/hadky-s-priatelom-kvoli-peniazom/
@natika0455 on je rakúšan?či len žijete vo viedni,lebo tam máte prácu?viem,aké náročné je skoncovať s niekým,s kým si 5 rokov,sama to dobre viem z vlastnej skúsenosti,je to neskutočne ťažké a ešte,ked ho miluješ a chceš s ním ostať.ale keď jemu je jedno,čo ty na to vravíš ?neni to divné?prečo sa nedá liečiť? alebo aspon vypadnúť z toho kolotoča kamošov a marihuany?však ved nech odíde z tej partie,a nech skoncuje s tým,vyzerá,že mu je jedno,čo ty chceš,a či ho miluješ,on miluje v prvom rade seba a závislosť,uvedomuješ si,že je závislý ?akože čo potom do budúcna?zamýšľaš sa nad tým?čo bude dalej?akú to má perspektívu?aj ked sa dá liečiť,tak je pravdepodobné,že ked sa nebude držať spadne do toho zase,lebo evidentne si mu ukradnutá,aj ty,aj vaša spoločná budúcnosť,to odkedy fajčí ?už odkedy ste sa spoznali,alebo ?
aha,uzť som si si to prečítala,ty akože 4 roky už vieš,že fajčí trávu,začala si s ním žiť,daleko od rodiny ?a to sa nebojíš ??netrápiš sa preto toľké roky?ved to ťa musí zvnútra zožierať poriadne
@marina24 na začiatku nebol takyto,posledny rok je natom takto.Vies co trapilo ma to aj trapi ale
stale som dufala ze sa to zmeni ☹ a nic,nema ziadnu motivaciu k zivotu,
Bojim sa jednej veci,ked sa nechame tak sa nebude vediet postarat o seba,lebo ja som mu tych 5rokov ako keby aj mama ,lebo jeho mama ho nechala sameho vo velkom dome ked mal 16.odisla radsej za muzom,a mi sme sa spoznali ked mal 18 a odvtedy mu pomaham vo vsetkom. Kym sme boli na sk to bolo vinikajuce dalsie 3roky tu vo viedni tiez,hulil ale nie tak ako posledny rok to strasne prehana,neviem no co a ako.Ale viem ze takto dalej nechcem zit,a teraz sa mi zaplnil pohar ,lebo vcera celu noc nebol doma,musela som sa vypitat z roboty lebo som kvoli nervom nevladla robit prisla som domov z roboty o 11tej stale nebol doma,tak som sa chytila sadla do auta a isla som na sk.uz som naspat lebo zajtra pracujem a dnes tiez odisiel
@natika0455 Daj na radu tvojich rodičov a odsťahuj sa do svojho...a možno si uvedomí, že mu niečo chýba, keď príde domov. Teda ty... Ak nie, buď rada. Nenič si život s ním, budú to len stratené roky, čo sa už nevrátia.
@tinapa dakujem,ano budem natom aby som si nasla byt a ked nie tak sa vratim na sk. Ja som nikdy nemala potrebu sem prist,prisla som kvoli nemu.Ale ako vidim a ako aj hovori potrebuje volnost a slobodu,ale bezona .
Dakujem Vam babenky za rady 🙂 idem skusit spat lebo rano robota
Dobru noc ahojte
@natika0455 Cítiš sa za neho zodpovedná, ale nie si...nie si jeho mama. On uniká z reality, aby zabudol na sv.problémy...potrebuje pomoc, to fakt..pomáhaj mu, ale ako dobrá kamarátka, a s odstupom...nie ako partnerka. 4 roky je dlhá doba, preto je naozaj načase, aby si to riešila. Robíš tú najlepšiu vec na svete, keď si začneš budovať svoj život bez neho.
Ahoj, čo poznám tak takýmto ludom to ostalo, dokonca som bola s ludmi, ktorí nechali svoje tuším 11 a 14 ročne dievčata kúpať sa v jazere a oni zatial húlili. Buď prestane radikálne alebo neprestane vôbec