Manželstvo v kríze

kvietok90
5. jan 2016

Maminky a manzelky, potrebujem sa vyspovedat a poradit. Neviem co robit... S manzelom sme svoji uz skoro 3 roky, a neviem ci som bola zaslepena alebo az tak zamilovana ze som nevidela aky je a jeho rodina. Poriadne sa spolu nerozpravame, on to neviem, od kedy sa nam narodilo dieta bol snami par krat vonku lebo sa mu nece, ale co sa tyka chytania ryb to je na nich aj celu noc, s dietatom nepohama, nevstava k nemu. Stale ma reci ze som na materskej a ja dostavam peniaze ta sa mam starat ze on zaraba... Ale ja dokonca z tych penazi co dostavam platim nejake ucty lebo podla neho on nebude sam vsetko platit... Mi sa len hadame a hucime po sebe. nasiel si pracu v zahranici a som myslela ze ked bude prec bude potom viac sa venovat. no mylila som sa... teraz par dni pred odchodom sme sa viac pohadali a stale to iste ja vraj rozhadzujem peniaze a sa zle spravam stale moja vina ako ina. a som mu uz vykricala vsetko aky je, ako sa sprava, ze ho z toho vsetkeho nenavidim a nemilujem... jasne 2 dni sme sa nerozpravali. ked som spomenula rozvod sporoznel a zacal ze on nece aby som odisla ale ze moje rozhodnutie chape a ja mu vravim chlap ked nece aby zena odisla tak stale pri hadke jej nenadava ze sa moze zbalit a ist do riti alebo horsie. ked odcestoval sa zacal po sms ospravedlnovat ze sa to vyriesi a ked pride ze pokecame... a uz aj sms na dobre rano napise zalubenu ale mna to akosi neberie... z toho ako som mu vykricala ze ho nenavidim a nemilujem som zacala pochybovat ci este nieco citim... neviem co robit dalej... mam pockat co bude dalej, ci sa zmeni alebo to boli len reci lebo sa boji.... dakujem

kleofaszkutya
5. jan 2016

Nic nerob. Kto nic nerobi, nic nepokazi.

alicka850
5. jan 2016

Dieta vie niekedy poriadne zamavat so vztahom dvoch ludi. Kazdy ma inu predstavu o tom,aka by mala byt delba prace a ako prispievat,venovat sa atd. To je najlepsie si vydiskutovat pred narodenim dietata. Kazdopadne sa treba porozpravat a ujasnit si veci. Povedat mu na rovinu- chcem od teba,aby si mi pomahal doma konkretne s tym a tym, platby budeme platit tak a tak a zaroven zistit,ako si to predstavuje on a najst kompromis.
Neviem ake velke mas dieta,ale cakat od chlapa,ze sa bude "venovat" novorodencovi,ci malemu dojcatu je asi trochu nerealne. Viem,ze je to aj jeho dieta,ale niektori muzi sa proste boja babatiek,aby im neublizili.

skoupilka1
5. jan 2016

@kvietok90 no sú takí chclapi a je ich teda dosť, čo si myslia, že keď je žena na MD tak to znamená, že 24 hodín denne s deckom a muž príde z roboty a nohy vyložené, šak sa staraj, šak si na materskej. No ak chceš dať vzťahu dalšiu šancu, tak treba si určiť hranice. Akože odtiaľ - potiaľ...Možno máte len blbé obdobie. Podľa mňa sa všetko zlepší ako dieťatko podrastie. Keď je človek pod tlakom, tak z neho vypadnú slová, ktoré jednoducho musíš brať jedným uchom dnu a druhým von. Hlavne rozprávať, zdôverovať.. Držím palce.

kvietok90
autor
5. jan 2016

@alicka850 dieta ma 2 roky... A diskutovala som s nim uz viac krat.

kvietok90
autor
5. jan 2016

@skoupilka1 no povedat zene ze lezi na pici a nic nerobi ked nieco chcem sem tam asi neni velmi normalne, este ked byvate so svokrovcami a velka sanca sa odputat neni. A ty nadavaju ako pohani, ze uz aj dieta vie to slovo. Aky rodicia taky syn...

skoupilka1
5. jan 2016

@kvietok90 no to teda nie je velmi pekne od neho. Fuuuu chrapun 🙄 a svokrovci-teda jeho rodicia ho neskusaju brzdit? Mozno ti bude lepsie,ked nastupis domprace, stupne ti sebavedomie, bo budes zarabat,pretoze poviem ti pravdu mat doma hento, co mas ty, tak asi som uz tot v pezinku.

kojanusa
5. jan 2016
Používateľ kojanusa je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kojanusa.

kto nic nerobi nic nepokazi to veru

maria1989
6. jan 2016

@alicka850 toto máš pravdu s tými bábätkami, len potom je pre mňa nepochopiteľné, že otec má rovnaké práva ako matka, keď sa nedokáže postarať 🙄

damasi
6. jan 2016

Je to zložita situacia ono teraz cez sviatky dostava každy vstah zabrat no vulgarne nadavat určite neni v poriadku a čo keby si na par dni odišla k mame urovnat si myšlienky v hlave popripade nechat mu dieta nech si to vyskuša nič nerobyt je na tebe ktora možnost je ta spravnejšia .no držim palce .

timea7
6. jan 2016

@kvietok90 je tu takých tém more, skús pohľadať a prečítať. Vy ste sa nikdy nerozprávali o spôsobe hospodárenia? O tom, ako bude fungovať vaša domácnosť? Ako to bolo kým ste mali dieťa? Robila si všetko sama, či? Prečo nejdeš do práce? Dieťa má dva roky, daj ho do jasieľ alebo do škôlky a budeš mať príjem. Potom mu môžeš povedať, že očakávaš, že bude práca v domácnosti a starostlivosť o dieťa tiež delená na polovicu. Nehádaj sa s ním, nevykrikuj mu nič, tým celú situáciu len zhoršuješ. Snaž sa argumentovať, nie niečo mu vykričať. Žiješ s ním u svokrovcov, v podstate si tam sama, ak je on v zahraničí. Za každú cenu by som sa snažila osamostatniť. Ak robí v zahraničí a ty by si šla do práce, nemal by to byť problém. Išla si na to bohužiaľ opačne, najprv ste si zbudovali dieťa, bez toho, aby ste mali svoje vlastné bývanie, vyskúšané, ako spolu dokážete fungovať. A vulgárne nadávky by som netolerovala nikomu, ani manželovi, ani jeho rodičom. A nepíš prosím, že taký niekedy nebol a že jeho rodičia také nadávky v živote nepoužili.

kvietok90
autor
6. jan 2016

@damasi on robi v zahranici... Doma je par dni...

kvietok90
autor
6. jan 2016

@timea7 praveze boli ... Akoby som to nevnimala... A odrazu sa prebudila...

timea7
6. jan 2016

@kvietok90 čo boli? Nepochopila som.

alaguema
6. jan 2016

@kvietok90 "už skoro tri roky" ...a už kríza? Nie. Obávam sa, že to nie je kríza. Bude to zrejme nezrelosť na oboch stranách, neschopnosť robiť kompromisy a niečo pre vzťah a rodinu obetovať. Pod obetovaním nemám na mysli nič veľkolepé...iba takú "drobnosť" - prestať myslieť iba na seba a myslieť viac na toho druhého. Snažiť sa robiť si vzájomne život lepším, nie horším. Krízy prichádzajú po rokoch, z iných príčin.

alaguema
6. jan 2016

@timea7 že takí asi boli (rodičia aj frajer) aj predtým, len to úmyselne prehliadala, ako mnoho iných mladých žien, ktoré túžia rýchlo sa vydať 🙂

timea7
6. jan 2016

@alaguema sorry, asi som prepnutá na prázdninový režim...ale ja som o tom presvedčená, že je to nezrelosť, tak, ako si písala. Podstatné otázky pre partnerský vzťah neboli zrejme ani vyslovené, nie že rozdebatované. Vhuplo sa rovnými nohami do rodičovstva, no ak sa má niečo zmeniť, musia chcieť obaja, v prvom rade by som riešila samostatné bývanie. Za každú cenu, potom prácu.

alicka850
6. jan 2016

@kvietok90 tak sa zober,najdi dietatu jasle,sebe pracu a byt na prenajom a odid. Mozno sa chlap spamata,mozno nie,potom je lepsie to ukoncit.

macamac
6. jan 2016

@kvietok90 koľko máte rokov?

kvietok90
autor
7. jan 2016

@alaguema nechcela som sa tak skoro vydavat...

kvietok90
autor
7. jan 2016

@macamac 25 mam...

kvietok90
autor
7. jan 2016

@alaguema no len keby sa obetoval aj on. Zijem v jeho meste, kde nikoho nepoznam. Nikam ma neberie von aj ked ma byt kto s malou. On s nami nece chodit von. Doma cumiet na telku alebo hrat hru na pc a vlete to boli ryby .. Hoci teraz robi v zahranici doma je par dni ale tiez sa nam nevenuje...

keram3053
8. jan 2016

myslim ze sa treba hlavne naucit v klude rozpravat o tom co komu vadi, aby to vo vas nevrelo....pytaj sa ho aka je jeho predstava rodinneho zivota a ci je to podla neho vporiadku tak ako fungujete, a hlavne....ci ma zaujem s tym nieco robit a ci chce udrzat rodinu po kope. Ak ano tak by ste si mali sami urcit body na ktorych budete obaja spolu pracovat a snazit sa ich zlepsit. Ale to by ti vedela skor nejaka psychologicka poradit. Treba zacat pracovat na sebe a vtiahnut do toho aj partnera.

Mnoho zien pise, ake maju uzasne vztahy, uzasnych manzelov a pod...ale ja mam pocit ze mnohe nevidia realitu taku aka je. Poznam zeny, co si 20 rokov mysleli taketo veci a zrazu..bum bac, rozchod, rozvod, navraty, odpustanie a znovu rozchod, niekedy uz navzdy...

Ja som tiez rozvedeny a poviem ti, ze najvacsi for bol ked som sa dozvedel na sude ze my sme ziadne problemy nemali...ze vlastne ja som rozbil "stastne" manzelstvo. A to som este 3 roky predtym napisal zo zufalstva mojej ex list lebo uz som jej inak nevedel povedat ako sa citim...
Zeny maju toho castokrat vela, najma ked sa o vsetko staraju a ten druhy partner na to serie a nevidi to, nevazi si to atd atd....ale zeny mam pocit ze niekedy nechcu chapat muzov a ich iny pohlad na vec, lebo len ten ich pohlad je spravny a najlepsi pre rodinu

prajem ti vela sil aby si ju nasla v sebe a pokusila sa o zachranu manzelstva, urcite to stoji za to dat tomu sancu! Ale zacni od seba a rieste Vase problemy s manzelom, nie so svokrou, babkami a rodicmi ale Vy otvorene medzi sebou.

alicka850
8. jan 2016

@keram3053 pekne si to napisal,len erozumiem tomu poslednemu-zeny nechcu chapat muzov a ich pohlad na vec. Co si tym myslel?

sendy182
8. jan 2016

@kvietok90 vies si predstavit zivot bez neho.....co vase dieta?....ma ho rado....tesi sa na neho?....navrhni mu ze pojdes s nim do zahranicia....dieta das do skolky a ty si najdes pracu....co na to povie?

sense
8. jan 2016

Nam v krize pomohla "manzelska ustava" vycital to chlap niekde na nete...spocivalo to v tom ze kazdy napisal na papier to co mu na druhom vadi a navrh riesenia...potom trebalo najst kompromis a spisat si tu dohodu na papier...a mat to niekde vyvesene tak aby to mali obaja na ociach...samozrejme boki dohodnute aj sankcie ak dojde k poruseniu ...nam to v case krizy dost pomohlo...snaha musi byt ale na oboch stranach...a treba to konzultovat bez hadok a emocii aj ked je jasne ze sa clovek dozvie veci kt. Sa ho mozu dotknut al. Ranit....

keram3053
8. jan 2016

@alicka850
to je dost zlozite vysvetlit par vetami :D proste divame sa na mnohe veci inak ako vy, a chyba vseobecne schopnost ludom pozriet sa na problem ocami toho druheho a snazit sa chapat jeho postoj

keram3053
8. jan 2016

@sense
to si myslim ze je naozaj dobry napad...🙂 a ked to clovek zoberie aj troska s vtipom tak to moze byt celkom zabava

sense
8. jan 2016

@keram3053 velakrat je probkemom neotvorenost voci tomu druhemu lebo ho nechce zranit a potom sa to nabaluje....a pritom na uplnom zaciatku mkze ist len o malickost...aspon u nas to tak bolo....dolezite je ale nepodat to ako vycitku ale prist zaroven aj s riesenim....

kvietok90
autor
15. jan 2016

To uz neni normalne... Ta on mi nechal ked odchadzal 30 eur... a to som bola 2tyzdne pred materskou a jeho rodina mi vycita ze ja sa nestaram o neho? ze myslim len na seba a dieta a ze o neho sa nestaram ci ma co v zahranici jest a ci ma peniaze... ty vole... lebo ze ja som u nasich tam mam co jest... ale to ze sa citim ako chudak ze som vydata a zivit ma musia rodicia to nepozeraju... ano som u rodicoch lebo co by som do materskej robila s malou bez penazi... ale to je v pohode... a jemu v kuse posielaju peniaze co tam tolko robi? ved robia 12-stky.. a mne este ani raz nenapisal ci nepotrebujem nieco...