Manželstvo s workoholikom

zuz_29
12. nov 2024

Ahojte , ako to znášate tie čo máte doma takého chlapa? Ja som zúfalá už 😞 . Nemám sa komu vyrozprávať

personality
12. nov 2024

Mala som. Odišla som. Nemala som co stratiť...

zuz_29
autor
12. nov 2024

Riešila by som to tiež tak možno , keby nemám doma týždňové babo . Neviem koľko vydržím takto žiť a on si to absolútne neuvedomuje. Keby si bol aspoň vedomí čo robí

petamich
12. nov 2024

Pred tym nez ste mali dieta workoholik neb? Udiala sa nejaka zmena v jeho zivote? Uz si to s nim niekedy riesila?

zuz_29
autor
12. nov 2024

Pracoval normálne občas si vybehol na služobku čo mi nevadilo . Ale od Júla dostal viac práce viac služobiek. V jeho hlave je len robota ešte aj pri pôrode riešil prácu 🤯

janickacrazy
12. nov 2024

@zuz_29 ja mám tiež doma jedného, už som si zvykla. Môj ale je aspoň cez víkendy doma, čo tiež nebola u nás samozrejmosť, predtým robil aj v sobotu. Našťastie aspoň toto som dosiahla. Keď máš malinké bábo, je to náročné, mama alebo svokra, sestra, kamoška ti nevedia prísť trochu pomôcť? Aby si stále nebola sama.

dudos
12. nov 2024

Ja som tiež v manželstve s workoholikom. Niekedy je to veľmi náročné. Dosiahla som za tie roky to, že v piatok podvečer a víkendy je doma. Najviac chýba deťom. Pýtajú sa kedy príde domov a pod. Naozaj je to niekedy náročné.

dudos
12. nov 2024

@zuz_29 aj môj ešte pri pôrode prvého riešil prácu. Musel dokončiť aj keby čo bolo. Pri druhom to bolo prinoorode lepšie ale len pre to že plodová voda mi odtiekla presne na Vianoce. Rodila som prvý sviatok vianočný.

bubinko1506
12. nov 2024

Tiez mam doma workoholika, casto pracuje z domu, dlho do vecera, casto je aj viac dni na sluzobke, z kancelarie chodi az vecer. Nastastie vikendy a sviatky travi s nami. Za tie roky som si uz ale zvykla.

personality
12. nov 2024

Ved možno je to len dočasne.

petamich
12. nov 2024

Sadnut si a prediskutovat, je to docasne, potrebujete financie navyse, odrazi sa to na financiach, ....lebo ak to ma byt dlhodobe bude to narocne a hlavne velka zmena, kedze kedysi to tak nebolo. U nas doma sa obdobia striedaju, raz ja mam vela a potom muz ale vieme, ze je to docasne vzdy.

lenkakravcova
12. nov 2024

@zuz_29 nevadí ti to teraz len preto viac, že si doma s dieťaťom (a je to zrazu tak trochu nuda? V zmysle že v práci máš stále čosi iné..) tak na neho čakáš a štve ťa prečo je tam tak dlho - pritom on je tam tak isto ako predtým?

alexis617
12. nov 2024

@zuz_29 ja som tiež vorkoholik opíš ako to vnímaš ty ja som ,ale žena

madeincssr
12. nov 2024

@zuz_29 ono to obcas byva tak, ze clovek ma bud peniaze/majetky, alebo cas. A navyse, niektore zamestnania su take, ze bud makas ako srob (a dajme tomu aj zarobis), alebo zacnes zaostavat a vymenia ta za iny "human resource" (resp. tvoj biznis zacne ist slabo). Alebo niekto ma nadmerne vyvinuty zmysel pre zodpovednost. Alebo niekto ma proste "vrtulu v zadku" a praca je to, co ho najviac bavi/naplna. My nevieme, aky je tvoj manzel pripad a aky je mimo tohto "neduhu". Nik nie je dokonaly. Skus podumat, ci by bolo lepsie, keby bol viac doma, ale s prijmami by ste isli na polovicu ci tretinu. Alebo... alebo... (mal iny neduh).

tanyan
12. nov 2024

Cíti väčší tlak, lebo chce zabezpečiť rodinu, tak viac pracuje. Môj manžel mi môj workoholizmus vždy rešpektoval a ja jeho variabilnú prácu (zmeny, pohotovosť, výmeny služieb, záskoky) a futbal. Keďže ja som nadmerne pracovala a bola často unavená, tak prevzal na seba skoro všetky domáce povinnosti (upratovanie, varenie, pranie...). Vďaka tomu sme potom voľný čas mohli tráviť naozaj spolu bez povinností. Medzičasom som sa naučila obmedzovať prácu a som veľmi rada, že mal so mnou tak veľa trpezlivosti.

tramtada31
12. nov 2024

Ja som tiež workoholik (som žena), nevidim na tom nič zlé. Nedá sa mat všetko - aj peniaze, aj rodinu, aj karieru.. partneri sa musia zosúladiť. My sme ešte pred tehotenstvom mali zadelene, kto tu ma skoly, schopnosti, energiu a hlavne chut robit kariéru a kto bude hlavný rodic, taxikár po krúžkoch. Prekvapuje ma, že to ostatne pary tak nemajú a neakceptujú svoju rolu. Keď som porodila, v roly hlavneho rodica som bola zas ja. Vecer som si šla lahnut do detskej, aby sa muž vyspal, lebo načo majú byt nevyspatí dvaja. Cez deň som chodila s dietatom kocikovat, od 4 mesiacoch kruzky play wisely, plavanie, baby balance. Dieťa je ešte male, ale časom si nájdite systém, aby si si vyplnila čas.

ronie338
Včera o 06:59

Môj práve po pôrode veľmi otočil. Bol schopný spať len 4 hodiny a inak len robota a co sa narodil syn je doma viac, ale to už v tehu bol, teraz nemá problém ze je s malým sam. Ja keď som chorá on sa postará, absolútne ma nezaťažuje. Maju so synom skvelý vzťah. Ma toho dosť ale rodina je priorita

luccija
Včera o 07:05

@zuz_29 viac práce, viac zodpovednosti a nechce zlyhať.Niekto si potrebuje stále dávať méty a nájde najväčšie uspokojenie v práci.Mozno teraz zaberie a potom bude mať kľud zamestnávatelia majú radi workoholikov😀asi si čakala, že budete, keď sa dieťa narodí viac spolu atď...ženy to berú emočne muži tak, že potrebujú zabezpečiť rodinu.

cmuckolog
Včera o 08:16

Je zle keď sme doma, je zle keď sme stále v práci, je zle keď niesú peniaze, keď zarábame a nieje čas. Vám sa žiaden nezavďačí, fakt nájdete a vytvárate problémy pri hocijakej abnormalite 🤷‍♂️🤣... Buď rada,že si ten druhý prípad, akoby si tu mala vyplakavat že nezaraba a nevyžijete od výplaty k výplate.

romiada
Včera o 11:29

@zuz_29 ahoj. Využi čas pre seba, ked Ti babo spí. Maska, vlady, nechty, čitanie, doučovanie sa nejakeho jazyka. Skus najst mamicku-kamaratku vo svojom okolí. Ale nedus to hlavne v sebe. Povedz manželovi že Ti je smutno. Mozes mat aj poporodnu depresiu. A takisto sa opytaj aj jeho ako sa citi. Ci to nie je velkym tlakom ,ze je živitel rodiny. Moj muz chodil na 7-10 dnove sluzobky. Riesila som to svojimi zaujmami, pracou popri MD. Ale je pravda ze mam blizko rodičov, tak som sa kedykolvek za nimi vybrala. A kamkolvek autom sama s babom.

romiada
Včera o 11:32

@zuz_29 a este jedna vec. Pokus sa svojmu workoholikovi vysvetlit ,že typy ako on sa najčastejšie dopracuju k vyhoretiu alebo chorobe. Treba aj relax. Ina vec je ak nevie zrelaxovať v ramci rodiny a novej situacie a radsej "uteka" do prace.