Manželstvo pred úpadkom

lujza18
29. mar 2013

ahojte dievcata nerada o tom rozpravam ani z blizkymi a nie este z cudzimi ludmi ,ale uz potrebujem sa poradit som fakt bezmocna .Z manzelom sme uz peknych 10 rokov manzelia mame dvoch synov ktorych lubime obaja velmi , ale my dvaja sme sa odcudzili uplne odlisne nazory na vsetko c vychova ci domacnost ci ja ani sama neviem co no prost e na vsetko manzel pracuje mimo sk od zaciatku nasho manzelstva Nmyslim si ,ze tam je pes zakopany neviem mozno sa mylim a potrebujem pocut aj ine nazory . Frajerku nema to viem . Obidvaja mame vybusne povahy tak mierne nie je to ziadny extem povieme si svoje . Kazdym dnom sa to nabaluje a ja rozmyslam aj ked ho v kutiku este lubim ,ze od neho odidem rozvod ,ale rozmyslam co bude snami. Ako ja uzivim deti ked nemam kam ist k rodcom nemozem zije tam brat takze asi tak .....Je doma priblizne 3 tyzdne a pohadli sme sa tusim asi milionkrat vyhadzal mi satnik ak mu nieco poviem ,ze ma zrusi drz hubu a podobne zobral mi vsetky peniaze buzeruje ma ci zatvorim okno ci dam hore zaluzie a bars co ja uz nevladzem je nespokojny nadava mi do hlupych krav ,ze vsetko i trva dlho ,ze on spraqvi naraz aj tri veci naraz a blab bla a ja sa branim a takto potom vyzera ohen na streche tazko sa m o tom pise je toho vela .... dievcata potrebujem akosi posunut to dalej lebo ja neviem si dat rady dakujem

limetka713
29. mar 2013

@lujza18 ahoj..mrzí ma v akej si situácii..podľa toho čo čítam si nemyslím, že sa to zlepší..bude si dovolovať stále viac, na tebe si ventiluje svoj hnev, frustráciu alebo čo ja viem čo..správal sa vždy takto alebo to na začiatku vášho vzťahu bolo fajn? neviem, na tvojom mieste by som začala uvažovať nad odchodom od neho a nad nej. podnájmom, kt. by si dokázala utiahnuť..skús si pozistovať vo svojom okolí, posurfovať na nete a tak, najlepšie ked nebude doma aby si mala klud; spísať si na papier čo všetko budeš potrebovať, požiadať o fin. pomoc rodinu ( radšej ako si od nej. spoločnosti požičiavať), teda ak máš takúto možnosť..a začať konečne ŽIŤ !! píšeš, že ho v kutiku ešte lubiš, ale musíš sa rozhodnúť či chceš aj nadalej takto trpieť..a nezabudni na to, že to všetko vnímajú aj tvoje deti..vidia ako sa ich otec správa a rozpráva s ich matkou..skôr či neskôr v nich podľa mňa bude rasť odpor k vám( alebo teda jednému z vás isto - ku tebe, že si v ich očiach (s prepáčením) zbabelá sa mu postaviť a k nemu lebo sa k tebe chová ako k handre)..a už sa veľakrát stalo, že čo deti na svojich rodičoch nenávideli, to s odstupom času začali robiť aj oni sami..pamätaj na to

lylkatomaskova
29. mar 2013

@lujza18 hmm na rovinu sa porozprávať spýtať sa ho kľudne bez emocii..Miluješ ma ešte chceš so mnou byťˇ?Ak bude odpoveď kladná navrhni návštevu psychologa psychiatra manželských poradní.

sissy27
29. mar 2013

@lujza18 no ja si myslím, že vaše manželstvo nie je pred úpadkom, ale na konci... posledný bod bude facka 😢
vieš, ak si preňho len neschopná krava a máš držať hubu, tak tam už asi nie je čo zachraňovať... keby ste sa odcudzili v tom zmysle, že ochladla vášeň, že sa nemáte veľmi o čom baviť, že veľa pracujete, ale stále ste k sebe slušní ako rodičia svojich detí, tak sa dá... ale ak zmizla akákoľvek úcta a elementárna slušnosť, nie je veľmi o čom... preňho si zjavne len handra, aj to nie dosť dobrá, a neberie ohľad ani na deti- ozaj "milujúci otecko"... ja by som sa ho pri takejto najbližšej hádke spýtala, prečo je teda so mnou, keď som neschopná krava, prečo si nenájde nejakú lepšiu? a odpoveď "kvôli deťom" ja neuznávam... deti si zaslúžia vyrovnaných slušných rodičov, nie hulváta a uzlík nervov...

martinka12142224
29. mar 2013

@lujza18 presne viem co prezivas tiez si myslim ze takyto vztah uz tusim ani nie je vztah len nejake prezivanie dvoch ludi na rovnakom mieste a je to pre teba iba velmi bolestive aj to prezivat aj pocut tie hnusne reci z jeho ust,,, ak uz to nejde ani nejakym porozpravanim sa tak potom asi najlepsie bude pre vas ist od seba a ziadna zena si nezasluzi taketo zaobchadzanie je na tebe pachana velka krivda toto si treba uvedomit a velmi rychlo to riesit hlavne pre tvoje deti a pre teba nemali by vyrastat v nefungujucej rodine. vela sil prajem

aristka
29. mar 2013

vieš odkedy sa to takto spustilo,fungovalo to po všetkých stránkach,bol takýto ,treba si sadnúť a na rovinu sa ho opýtať čo sa deje a ako si to do budúcna predstavuje,lebo toto mu tolerovať nemieniš,tak ako on chodí zarábať do zahraničia môžeš aj ty a on nech si ostane pri deťoch ,jednoducho nadstav pravidlá hry,nie hádať sa to nemá význam,ak začne po tebe ziapať vyprac sa , aj to je forma protestu

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
briketa
29. mar 2013

@lujza18 pises, ze manzel pracuje mimo svk od zaciatku manzelstva.
10 rokov vztah na dialku v mojich ociach vztahom ani nie je. Ved vy nie ste ani spolubyvajuci.
Zachranovat sa da ak je co. Ale ked nemate nic spolocne, nezijete spolu, nemate nic preco by ste sa na seba tesili, ziadnu zabavu, priatelov, konicky.
Uz sa budem opakovat, ale zivot mas len jeden a kazdy den co je premarneny sa uz nikdy nevrati.

janinah
29. mar 2013

ste manželmi len na papieri 😒 nemáte spoločné chvíle,nemáte spoločné spomienky 😒 prečo ste neboli v zahraničí spolu ako rodina,prečo si nehľadal prácu aj doma? ale teraz je už pre vás neskoro podľa mňa a nevidím chybu len u neho...mm bol len 3 mes. pracovne v inom meste na sk,chodil domov na víkend a bol vítaný a on to cítil...vždy tvrdím,že rodina má byť spolu,kdekoľvek na svete,ale spolu,ty si príklad toho,že prečo...

ywulla
29. mar 2013

Noo.. napísala si jednu dôležitú vec - že HO v kútiku duše ešte ĽÚBIŠ. A ďalším dôvodom, prečo riešením nie je rozvod, je životná situácia, ktorá by po ňom pre Teba nastala. Nehovoriac o tom, ako by tým trpeli vaše deti. Niekde sa stala chyba, no Ty nevieš kde. Ako aj v príspevkoch vyššie radia, skúste si dať vážny otvorený rozhovor, kde si všetko prediskutujete. Lebo vzťah bez otvorenej komunikácie nie je vzťahom. Viem, že sú typy ľudí, čo to nevedia takto otvorene komunikovať, tak ak medzi nich patríš, skúste vyhľadať odbornú pomoc - manželskú poradňu. Možno to vyznie smiešne, no ja som presvedčená, že keby mám v manželstve problém a neviem ho vyriešiť, určite túto možnosť využijem. Ber to ako poslednú záchrannú vec, ktorú spravíte, a keď to nevyjde, tak asi len rozvod. Predtým sa však skúste porozprávať, vyjde vás to lacnejšie 😉

maria117
30. mar 2013

@lujza18 ahoj,zili ste dlho oddelene,zvykli byt bez seba,mate svoju rutinu a zrazu ste dlhsie spolu a prekazate si,neviete co s tym,prekvapilo vas to a mozno si to ani neuvedomujete. Potrebujete sa vratit na zaciatok,uvedomit si / spomenut si preco ste sa lubite,dat si sancu,priestor. Ako dlho tu teraz manzel bude? Ci zas odchadza? Je to narocne na dialku. Ale nie nemozne. Ak je to mozne,skuste nejake spolocne aktivity,dovolenku al cosi pod. Ako povzbudenie ci inspiraciu odporucsm knihu Pat jazykov lasky a Dar lasky (film Fireproof). Drzim palce

lujza18
autor
30. mar 2013

Dievcata dakujem vam krasne za vase pohlady mojho manzelstva .Myslela som si ,ze nikto sa nevyjadri kedze je toho tu vela podobnych manzelstiev .Este musim povedat na seba ,ze tez nie som svata nemozem sa tvarit ze som numero uno ,ale aspon som slusnejsia ako on .Nevie komunikovat hned je arogantny ak po hadke mu len cosi chcem vysvetlit zakrije usi ako maly chlapec a je koniec debaty .Potom zacnem rozmyslat ,ze naozaj som ja navine ,ze som taka ako on vravi ,ze stale len ja a bla bla ze nic som v zivote nedokazala z,ze vsetko je jeho ,ze on zaraba peniaze o inak by som bola .............. a naozaj je toho vela uz si ani nespominam .Moje sebavedomie je prinom bedne uz ked som vedela ze ma prst zacala som sa sledovat ,ze mam divne pocity strach nervozita .Ked si tak posminam ako ma zatvoril na balkone na par 10 15minut ,ze som fajcila na balkone a bola dost kosa .ak som niekedy vysavala mal vzdy pripomienky ze co robim ked umyvavala som podlahu alebo cosi ine tak zas a zas ked som mu to vytkla ,ze je to uz psychycke tyranie tak sa skrotil uz to nerobi Dali sme sa na zdravu vyzivu zacali sme citat takze ieme ako to chodi z tou stravou ale u nas pomal uz nic an nie je strani sa obchodou uz ani neranajkujem spolocne kazdy sam co si vezme a tak boze normalne mi je do placu ,ze takto to je .

daniela_4
30. mar 2013

@lujza18 a si si ista ze nema nikoho?nie ze by to bolo dolezite.lebo vztahy medzi vami vyzeraju uz dost zle.a treba riesit to co vzniklo a nie preco to uz nema asi vyznam.pretoze vacsinou ked su chlapi k zenam uz pravidelne takto zli vacsinou je tam ina zena.nemusi to byt pravidlo.o to v podstate ani nejde.treba riesit vasu vzniknutu situaciu.najskor skusit napravu ale od oboch. a ked to nepojde.tak rychlo prec.ale predtym ako radia baby.treba vyuzit vsetko v prospech zachrany.a pozbierat posledne sily..drzim palce.

lila69
30. mar 2013

@lujza18 ☹ Smutne, ale 10 rokov odlucenia od zaciatku manzelstva urobi svoje ☹ a toto je vysledok.
Zvolaj ho niekam na kavu, niekam medzi ludi - tam po sebe nebudete ziapat a urazat sa a pokojne sa ho spytaj ako dalej, co s detmi atd. lebo tako to dalej nejde, nech ti povie ako si predstavuje dalsiu existenciu. Skuste rozobrat prakticke veci, ziadne citove vylevy... ved na toto vsetko pozeraju aj deti a na tych mu snad zalezi.
Mozno pre vas ako manzelov spolocna cesta uz neni, ale stale ste rodicia a urcite ani on nechce aby toto jeho decka videli.
Ja ked tu citam tie pribehy, ako dopadli velke lasky... snad zacinam mat pocit, ze je lepsie ked je vo vztahu viac rozumu ako citu 😒

katkami
30. sep 2018

Po rozvode