Manželstvo o ničom

16. júl 2022

V poslednej dobe sa naše manželstvo uberá dosť nesprávnym smerom podľa mňa.... Neviem co s tým a ci to je normalne.... Je jasne ze narodením dieťaťa sa život manželov mení, ale mne to nevadilo, zo začiatku po narodení manzel mi pomáhal, s malym, aj sem tam tu umývačku naložil alebo niečo... Večer sme sa vždy snažili spolu pozerať TV a pokecat, venovať sa sebe, syn má dva roky a teda posledné mesiace mi naše manželstvo dojde total nonsens, absurdita... Manzel mi nepomôže vôbec s ničím, aj so synom uz malo, je na neho nervózny, kričí po ňom, hraje sa s nim len ked ma syn náladu a neodvrava a tak.... Ale ved je to dieta, nebude celý deň ako robot podľa želaní, ale on ako keby si to tak predstavoval.... Ale teda ani doma s ničím nepomoze, za den si nepoviem ani jednu celú vetu, max co treba z obchodu a to je všetko, co je navarene a tak.... Večer spolu už nekukame TV, ide spat... Proste ja s cudzími ľuďmi si viac pokecame ako s nim.... Milý je len ked chce sex raz za čas.... To uz ani nemám náladu lebo však viem, ze je milý len za to... Co je toto za manželstvo?! Ved by sme sa mali mat radi.... Ani pusu si nedáme aj tyzden vkuse nič.... A ked mu niečo vytknem, ze teda sa mi toto nepáči, tak mi odvrkne ze to je môj problém a ze on nebude riešiť takéto kraviny....

autor
16. júl 2022

Co si o tom myslite? Mate to aj ostatní takto? Ja neviem nechcem žiť takto donekonečna? S takýmto chlapom? Co sa vôbec uz nesnaží, hádže všetko na mňa a príde mi ako totálny lenivec aj co sa budovania a udržania vzťahu tyka...

maranta_leuconeura
16. júl 2022

A rozpravali ste sa o tom? Ma on zaujem o budovanie vasho vztahu?

kapanek1
16. júl 2022

Nuz, aj ja sa tak bohuzial niekedy citim. Mame dve male deti. Ked mu poviem ako sa citim a kde vidim problem na chvilu je dobre a potom zas stare kolaje. Popravde, ja niekedy nemam energiu a naladu to riesit.

autor
16. júl 2022

@maranta_leuconeura no mne to príde ze jemu to takto vyhovuje, ze nic nerobí doma a nepomoze a ze vlastne hneď keď maly sa začne jedovat napríklad odíde a musím to s nim riešiť ja... Ako keby mu to vyhovuje.... Cize asi nemá záujem... Ked to riešim a začnem o tom, tak v podstate nemá tendenciu o tom komunikovať....

karelova
16. júl 2022

A spravila si niečo pre to, aby sa to zmenilo, okrem vycitiek? Skus sama za ním prísť, obijmi ho, daj mu pusu. Výčitky nikdy nic dobre nepriniesli a keď sa vzťah dostane do takéhoto bodu, je potrebné skúsiť s nim aj niečo aktívne spraviť a nečakať ze sa to napraví samo.

autor
16. júl 2022

@kapanek1 ja niekedy tiež nie, ale potom sa tak zastavím niekedy, ze v com to žijeme... Aby sme si ani jednu vetu denne nepovedali....

autor
16. júl 2022

@karelova tak ja minimálne skúšam s nim komunikovat, som na neho milá, navrhnem nejaký program večer napríklad ale ja milá a on neprijemny, program je debilina a tak... A potom snaž sa....

maranta_leuconeura
16. júl 2022

Tak sa ho na rovinu spytaj ci mu vyhovuje taketo fungovanie, lebo tebe nie a si z toho unavena a frustrovana. Ze by si to chcela zmenit, aby sa tiez podielal na domacnosti, ved ste tam dvaja dospeli. A tie, ze by si chcela ozivit vas vztah, neviem ako ste to mali predtym? Mozes to spomenut, spytat sa ho ci sa to zmenilo dietatom alebo kde je problem. Nevyhrazala by som sa rozvodom, ale vecne by som mu povedala, ze takto zivot prezit nechcem a cakala na reakciu. Ak mu to bude jedno, tak bohuzial

kapanek1
16. júl 2022

Chodite spolu na prechadzku s babatkom? Nam je tak spolu dobre. Niekedy sa zastavime v obchode, kupime si pitie na cestu spat. 🙂 Tiez so mnou nikdy s prvym nechodil ale raz som ho vytiahla a odvtedy sa mu myslim si ze paci.

autor
16. júl 2022

@maranta_leuconeura no na tu domácnosť som mu aj povedala ze sme dvaja a on ze on chodí do práce a ja som s malym na rodičaku doma, tak to je zasa moja práca.... Ale pritom mna hnevá ze ked sa maly narodil tak pomáhal aj doma ale proste prestal... A teda ani by mi to nevadilo, ze to robím len ja keby som za to videla aspoň nejaké milé správanie... A nie ešte také ze ani vetu si nepovieme

autor
16. júl 2022

@kapanek1 niekedy ideme ano, ale to sa mu tiež nechce, musim ho prehovárať....

komplikovana
16. júl 2022

spytaj sa ho, co sa zmenilo, co sa stalo, ze ani s vami ako rodinou ani s tebou ako zenou, nechce travit cas. Chodit do prace nestaci aby ste boli rodina. Vztahy treba pestovat. A nech nehovori, ze nie, pretoze na zaciatku pomahal a bol duchom pritomny pri vas. Si jeho zena, ak ho nieco trapi, mozes mu pomoct.

lesana25
16. júl 2022

Program na večer, tým myslíš ten v telke?
Oni závisí aj od toho, ako mu tie informácie podáš. Chlap určite nebude celý šťastný keď príde domov a tam nervózna žena so samými výčitkami.
Ďalšia možnosť je dať dieťa do škôlky/jaslí, ísť do práce a podeliť si starostlivosť, budete mať menej času na riešenie blbostí.

mamadievcatiek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kaktusik007
16. júl 2022

ja nechapem ten model -- ja som na rodicaku, tak je domacnost na mne.... akoze sorry, deti na mne boli 24/7, ani na wecko cez den bez nich, to kde sme aby on po praci neprevzal cast zodpovednosti za domacnost a deti...

janinah
16. júl 2022

Treba trpezlivosť a ženskú diplomaciu.Zacni tým.ze ho požiadas aby kvôli budovaniu vzťahu so synom ho on každý večer okúpal a uložil spať.Cestou z práce nech nakúpi.to na začiatok stačí.Potom budeš pridávať.lebo ak o rok nastúpia do práce.tak sa doslova zblaznis.Ci viac on pomôže tým viac budeš ty milsia doma a čím skôr začni ty s púsou a objatím.lebo ozaj skončíte na rozvodovom súde.

daniela1911
16. júl 2022

Máš len jednu možnosť, otvorene mu povedať (nie medzi rečou alebo náznakmi), že takto to nefunguje a buď budete obaja žiť spolu, a spolu sa zaujímať a starať o vzťah, rodinu aj domácnosť. Alebo sa rozvedieš, určíte si starostlivosť o syna, popripade výživné a budete sa kazdy starať o svoj zadok sám.
Podľa mňa, nemáš čo stratiť, aj keby sa chcel rozviesť.. veď takto aj tak žijete spolu ako cudzí a plus ty si jeho slúžka zadarmo.

deti95060810
16. júl 2022

tiež si myslím že by si mala ísť čím skôr do práce a nebudeš závislá na náladách jedného chlapa...

marcellka32
16. júl 2022

@deti95060810 ale vráti sa z práce a má premýšľať, s akou naladickou ju čaká muž? A po práci chce byť človek s niekým s kým mu je dobre a je jedno či pár hodín alebo celý deň...autorka sa necíti dobre pri ňom

autor
16. júl 2022

@lesana25 ja nie som nervozna, ja som skusala prave byt mila hned ako pride a tak ale on je neprijemny stale …. To by asi nepomohlo, by mi povedal, ze on raba viac, cize aj tak su to moje povinnosti doma ….

autor
16. júl 2022

@mamadievcatiek predpokladam, ze ano, ze aj ked zacnem chodit do prace, tak to zasa bude brat ze on zaraba viac cize ja to mam robit ….

autor
16. júl 2022

@daniela1911 presne takto to vnimam, ako keby sme cudzi a ja jeho sluzka zadarmo …. A tiez si to hovorim, ze keby som s malym sama tak som na tom snad aj lepsie, menej pratania, prania, varenia …. S malym keby som sama, tak lepsie a uz ten dvojrocny maly by mi vedel podakovat skorej a pomoct

daniela1911
16. júl 2022

Tak si si práve odpovedala… a akože argument, ty zarábaš menej, takze staraj sa po práci o domácnosť… smutne. Vychováj syna v lepší obraz od jeho Otca.

marcellka32
16. júl 2022

Ďalší chlap čo si myslí, žena staraj sa o deti aj celú domácnosť lebo ja chodím do roboty 🤦🏻‍♀️, je to aj jeho dieťa

vikes
16. júl 2022

Ak máte možnosť skúste ho na cca. týždeň nechať doma samého a uvidíte jeho reakciu. Keď sa sám od seba neozve a nebude sa tešiť pri vašom návrate domov, tak máte vážny problém, ktorý treba začať otvorene riešiť. Poprípade sa priamo spýtať, či nemá niekoho?- táto otázka dokáže rozprúdiť debatu.

maranta_leuconeura
16. júl 2022

Autorka, ved pises, ze predtym sa zapajal do fungovania. Ten nazor, ze sa mas starat o vsetko sama lebo blabla (si doma, si s dietatom, zarabas menej, dnes nesvieti slnko.... 🤦) to mal uz predtym? Ak ano, tak bohuzial, dobrovolne si si uviazala na krk dalsie decko. Ak nie, hladaj, co sa v nom zmenilo.

mamadievcatiek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oli18
16. júl 2022

Je zaľúbený inde.

autor
16. júl 2022

@maranta_leuconeura neviem, ked sa syn narodil, ako keby si ma vtedy tak velmi vazil ze bol mily, sam pomahal a taky ochotny, mi to pride, ako keby to uz opadlo z neho, ta emocia, ked nie je uz cerstva a tak ako keby zabudol a zacal byt iny ….

autor
16. júl 2022

@mamadievcatiek no setrit si zacnem asi urcite …. Lebo naozaj s takymto jednanim neviem, ci nebudem potrebovat