Prosim o radu.
Mam 35 rokov. So zenou zjeme spolu 8 rokov. 5 rokov ako manzelia. Mame 2 male deti 1 r. a 2,5 r. Uz 4 roky nemame spolu sex s vynimkou pokusov o deti, ktore sme velmi chceli. Cakal som po porode, ze by sa to mohlo vratit do normalu, ale nestalo sa. Snazil som sa, ale bez vysledku. Vcera sme sa rozpravali o tom a povedala mi, ze ona uz nechce sex. Vraj som pre nu velky a ani jej to nechyba a ani nema chut.
Od narodenia deti som s nou stale doma a so vsetkym jej pomaham. Neviem si predstavit zit bez deti. Ale nechcem zit ani bez sexu. Milenku nechcem.
Co mam robit?
Dik za kazdu radu.
Malé deti = najlepšia antikoncepcia sa hovorí :D asi preto, lebo pri starostlivosti o ne nezostane mamičke čas, sila ani chuť. Aj sama to zažívam, že som veľmi vyčerpaná a je veľmi ťažké sa uvoľniť, stále som v napätí, že sa mala zobudí a stále myslím na ňu a neviem sa sústrediť na to, na čo treba.
Od manželky je to trochu sebecke v tom zmysle, že ak ti to nedá, hoci povedzme nie je do toho taká hrr nadšená ako ty, tak budeš trpieť. Chvíľu sa dá bez toho vydržať, ale ak to ma v manželstve uplne absentovat, nebude to na dobré a to v konečnom dôsledku ani pre ňu. Skús jej to vysvetliť, že ju veľmi ľúbis, že je úžasná žena a matka a že to nechceš z nejakej sebeckosti, ale z úprimnej starosti o vaše manželstvo, tak, aby ste sa obaja cítili v ňom v pohode. Skús ju pre začiatok častejšie objat, pohladkať... nájdite spôsob, ako by sa jej to páčilo.
čítala som takú knihu, že pre každého vo vzťahu je dôkazom lásky niečo z týchto piatich vecí a sícefyzicky kontakt, pochvala/uistenie, pomoc, darčeky a spoločne strávený čas/pozornosť. Skús zistiť, čo z toho oslovuje ju a vzájomné si poskytnité to, čo je pro vás vo vzťahu podstatne, tak by to malo byl. Držím palce!
Ona nemá akože strach, že ju opustíš? Jasné dá sa žiť aj bez toho.... ale...hm, nejaký sexuológ by vám mohol pomôcť 🙂?
@karol3210 a preco nechce? pretoze ju to boli? nebavi? a preco ani oral? ako si ona predstavuje ze ty budes fungovat? alebo jej to je jedno? inak kazda minca ma 2 strany takze nevieme jej pohlad na vec, ale mas odo mna pochvalu za ohladuplnost. maloktory muz by toto ustal.
@zuzanka.zuzu Ano boli ju to. Vraj som pre ňu veľký. Nechce ani orál odomňa. Ani ma neuspokojí rukou, nič. Ona si myslí, že som s tým ok.
@karol3210 predtým orál ona od teba chcela? a vždy skončil sexom? skús ju ubezpečiť, že tentoraz nebude. že jej len chceš dobre. aby si to začala spájať s niečím príjemným lebo očividne u nej sex=bolesť.
a to že ona tebe nechce ani ústami ani rukou, nuž mali by ste sa vážne porozprávať, že takto to fungovať nebude.
inak toto už možno aj troška výčitka k tebe - doteraz ti nevadilo, že tvoju ženu sex bolí? resp. ak si si to doteraz nevšimol/nevedel si o tom, ako je sakra možné že si si nevšimol že tvoju ženu sex bolí?
@zuzanka.zuzu Pred tým bol sex ok. Ale postupne to išlo do stratena. Skúšal som, ale ona vôbec nechce. Rozprávali sme sa a nič. Povedala, že ju to bolí a rozprávali sme sa. Pýtal som sa, či môžem niečo urobiť. Ale nikdy mi na to nič nepovedala. Až sme spolu prestali úplne sexovať.
@karol3210 teda ale ti to nezávidím tiež Sme si v manželstve prešli hocicim ale keby mi muž povedal ze nechce sex tak to teda nie.. Je teda riadne sebecká a ty si máš akože čo pískať? Vieš čo ani mne sa nechce vždy ale môj to vie tak dobre ze ani neviem ako a už má čo chcel.. Nepýta sa či chcem jednoducho si to vezme ale takým štýlom že aj keď nechcem tak chcem chápeš.. A zase naopak... Možno je suchá od pôrodu všetko sa tým mení skúste na začiatok nejaký lubrikant tiež som ho po pôrode potrebovala a pomaly sme sa prepracovali k tomu ze ho už netreba tiež ma to bolelo ale muž bol pozorný a šiel pomaly ja som určovala tempo... Vy zrejme teraz len deti riešite že? Na tvojom mieste by som spravila ešte pár vecí kým to vzdas večer uspať deti a oznámiť žene že si kúpil víno a niečo uvaris alebo objednas trošku sa pripije pôjde to ľahšie skus takých pár vecí že jej budeš hovoriť ako ju ľúbiš aká je krásna že máš nanu chuť.. Ak ani tak nič tak sa spýtaj že či chce kompletnú krásnu rodinu a či jej nevadí že si nájdeš milenku... A trvaj na odpovedi.. Ale možno fakt len potrebuje počuť lichotky nezabúdaj na intimitu dotykaj sa jej tak často ako sa ti dá ale nie prehnane.. Vieš kde ma najradšej čo ju tak navnaduje ako predtým keď ešte bolo všetko OK ... A ak nič tak má žena jeden veľký problém a mala by ho riešiť..
Darca spermií, tak by som ťa prepáč nazvala :( Ako keď ste si robili deti, tak si jej nebol veľký.. Vy ste spolu nespávali aj pred svadbou?
Ako toto je take sproste, vyuzit na deti a potom nic. A potom “manzel mi je neverny ako dalej mame deti” ...
Je to veľmi smutné. Toto si ani neviem prestaviť... Chápem, že každému z nás sa občas nechce, ale aspoň sa premožem na chvíľu...Teraz som v 4mesiaci tehotenstva, a prvé 2 mesiace by bývalo celé dni zle, len som vracala a mala som problém vyliezť z postele. Moj muž nedobrovoľne abstinoval...
Potom sa mi trochu polepšilo, tak som sa aspoň premohla, hoci ja som si to moc neužila...
Teraz je to skor naopak, už mi je lepšie, len teraz manžel chodí z práce uťahaný, tak sa zase nechce jemu... :D Tak sa neviem dočkať víkendov :D
Nehnevaj sa ,ale podľa mňa sú to len jej výhovorky. Vedela akú máš výbavu aj predtym, a keď ste mali normálny sex, až tak jej to vadiť nemohlo. Teba minie ľúto a chápem že nechceš byť bez detiz ale život bez sexu nieje život a o všetkom svedčí aj to,že nieje ochotná tá uspokojiť inak. Keby to bolo len o tom že ju to boli, nemala by s oralom problém. My to príde tak,že dievča má už čo chcela,má deti a je vybavené, daj mi s manželstvom pokoj. Lebo vy žijete len ako súrodenci a že si to vydržal 4 roky, je pre mňa total nepochopiteľné.
Zrejme by mala navrhnut riesenie ona a nie mlcat. Ale s plnym vedomim a pri plnej zodpvednosti za akykolvek vyvoj vztahu v buducnosti
Tie deti boli vyrobene na prvu supu?
@zuzanka.zuzu Táto pani je zrejme typ ženy, ktorá sex pretrpí len preto, že chce otehotnieť. Keď šla za týmto cieľom, tak zrejme nedala najavo nejaké nepohodlie, zaťala zuby a povedala si, dievča vydrž aj tvoja mamka musela držať, keď ťa chcela mať. V podstate to nie je jej vina, tak to proste má, sama pravdepodobne netuší, prečo, ale jej chyba je, že ten dôvod nehľadá. Tá fráza s držaním nie je náhodná...toto sa v rode môže prenášať z generácie na generáciu. Bolieť ju to môže aj tým, že je v kŕči, nevie sa uvoľniť. S tým všetkým sa dá pracovať a dá sa pomôcť prostredníctvom rôznych terapií. Ale vyhlásiť, že so sexom skončila a chlap nech sa s tým vysporiada, lebo ona proste nechce, možno časom? 4 roky bez sexu a ona chce čakať ďalej kým čo? Kým ju niečo neosvieti, alebo kým jej muž neodíde s inou ženou?
No tu pomoze len trpezlivost, vela komunikacie a snahy. Skus porozmyslat ake to bolo pred detmi, ak o tom istom, tak potom bude tvoja zena s najvacsou pravdepodobnostou asexualna. Resp ci ju k jej postoju nenapomaha nabozenstvo, kedze odmieta aj oral. Vagina sa dokaze prisposobit aj vacsiemu nastroju, pokial do nej nebusis ako do mecha, tak ponachadzaj inspiracie na polohy, kde nejdes prilis hlboko. Deti nemate take male, aby si tvoja zena nemohla najst cas aj na teba. Pride mi to sebecke, ze tvoja zena sa rozhodla a teba postavila pred hotovu vec, alebo tam uz dlho boli naznaky len si ich nevidel. No drzim ti palce. Skoda, ze vela ludi nepozera aj na sexualnu kompatabilitu s partnerom, lebo potom tu je milion tem, kde ona chce- on nie, on chce prilis- ona raz za 3 mesiace, on chce experimentovat a ona len misionara a opacne...a po rokoch taketo pre niekoho „banalne“ veci dokazu urobit velmi zlu krv
Este som zabudla, tusim aj ghandi povedal, ze vec ktoru nedavas z radosti, neurobi radost ani prijimatelovi..
No a ake to bolo predtym, pred detmi myslim? Lebo pokial vztah trva dlho, tak aj v tejto oblasti sa to meni, napr normalny priebeh je taky, ze na zaciatku velmi casto, pomaly kazdy den, neskor kazdy druhy a potom 2x do tyzdna, raz za tyzden a klesa to psotupne, potom moze byt taky cas, ze napr iba par krat do roka, vacsinou ked je zena tehotna alebo po porode, medzicasom moze byt znova sex castejsi a zrelsi, hlavne ked zena je po 30tke . my sme spolu uz vyse 10 rokov a bolo to takto presne, uz vyse roka mame sex casty a dobry, 2-3x do tyzdna, ale boli casy ked bol sex len par krat do roka. Podla mna su 2 moznosti, buid ten sex nemala rada uz od zaciatku, teda k zivotu mozno potrebuje mat sex 2-3x do roka a staci alebo ma psychicky blok. Zena sa moze uzavriet jednoducho 🙂 proste ked sa sex spajal predtym s bolestou, tak pri tom caka hned na bolest a neuzije si to a zatvori sa akokeby. vsetko je psychika, prezila som to tiez. Ale da sa to prekonat v pohode, len sa musi odblokovat, mozes jej k tomu dopomoct, ale hlavne je to v jej hlave. Ak to je prva moznost, ze sex nechce, nepotrebuje, tak vase manzelstvo je v... ak ta druha moznost, tak len treba cas a snazit sa kusa viacej. Inak take ako pomahat jej s detmi alebo domacnostou to je tiez dobre a tiez komunikacia, co vadi jej a co vadi tebe a ako na tom popracovat z jej a z tvojej strany. Vela stastia. Inak neberie antikoncepciu?
@karol3210 co by si konkret chcel pocut? Argumenty, s ktorymi jej vecer zamavas pred ocami? Tuto temu si pomaly mozete vydiskutovat,riesit, skusat len vy dvaja. Akymkolvek natlakom to len zhorsis