Manželstvo a ochorenie manžela

1. aug 2022

Neviem co si od tohto sľubujem, snáď možno že nájdem niekoho kto prežíva niečo podobne, kto sa bude vedieť vcítiť a bude vedieť dať radu, možno len pár povzbudivych slov...Môj manžel má viacero diagnóz a ťahá sa to s nami už niekoľko rokov, ale za posledne mesiace sa mu zhoršil stav, caka ho operacia, rekonvalescencia a následne ďalšie zákroky a liečenie... Bojujeme, ale už strácame sily...Manžel začal upadať do depresii...zúfalstvo je možno lepší výraz...minule so slzami v očiach mi povedal, že nám s dcérkou nechce zničiť život, že by najradšej odišiel žiť niekde sam..., aby nám nebol na príťaž...nesúhlasím sľúbili sme si,že budeme spolu v dobrom aj v zlom , v zdraví aj chorobe. Mame pekný vzťah, rozumieme si...po materiálnej stránke sa mame dobre nič nám nechýba... žiaľ nevieme ako ďalej, čakajú nás náročné týždne možno mesiace...Mame väčší dom s pozemkom o všetko sa treba starať a už fakt niekedy nevládzem, manžel už nemá veľmi zmysel co aj chápem ma bolesti... O rodinu sa oprieť veľmi nemôžeme, vzťahy nie sú najlepšie... Jedno je však isté, že manžela neopustim ...je to náročné, zúfalstvo prepadá aj mňa ale je to môj priateľ, manžel, kamarát všetko v jednom. Je to úžasný človek a môj život bez neho význam nemá, ale potrebujem radu ako to zvládať, aby som bola silná. Dokázala mu byť oporou, pomôcť mu a robiť ten život ľahším ... zároveň aby naša dcérka bola šťastná...množstvo povinnosti je na mojej hlave a nie je to ľahké byť usmiata, keď sama vo vnútri sa trápim co bude a co nás ešte čaká....či ten boj zvládneme... Ak ste si niekto presiel alebo prechádzate niečím podobným budem vďačná za radu, ako to zvládate...

nika11103
1. aug 2022

Ak vám materiálne nič nechýba , ako píšeš , zabezpečila by som si na vašom mieste chlapca pre všetko , čo sa postará o záhradu o dom , aby ti tieto starosti úplne odpadli , pripadne pani na pomoc s domácnostou to už ty musíš vedieť čo by ti najviac pomohlo . Nech ti proste odpadnú takéto starosti a môžeš sa viac venovať sama sebe manželovi a dcérke . Posielam veľa zdravicka mužovi nech sa drží, má pri sebe skvelú ženu .

54tinka54
1. aug 2022

Hoci nemám žiadnu radu, veľmi vám držím palce, tebe veľa síl a manželovi veľa veľa zdravíčka.
(Možno predsa len nejaká rada, ak ste veriaci, vnútornú silu čerpaj z modlitby.)

kacena4
1. aug 2022

u nas je to naopak. ja som chora a manzel sa o nas viac menej stara. som po operacii chrbtice. co mi najviac pomaha od depresie su rozne aktivity stale nieco robit aby clovek nemyslel na svoje zdravot. problemy. takze muza zamestnajnech nerobis vsetko sama a vela sa rozpravajte otvorene o vsetkom o chorobe...

zuzana9393
1. aug 2022

Drzim palce, je krasne ako o nom pises 🙂 chapem aj jeho, ze nechce byt na pritaz, asi by som mu zvdy povedala, ze raz sa on bude starat o teba.

autor
1. aug 2022

@nika11103 Ďakujem ❤ pri posledných slovách mi vybehli slzy...

autor
1. aug 2022

@54tinka54 Vďaka za Vaše slová...snažím sa, ale niekedy mám pocit, že čím viac zvládnem tým je mi viac na plecia naložené....

blancheporte
1. aug 2022

Manzelovi pred 7 rokmi diagnostikovali nador na mozgu.Za ten cas mal 3 operacie.Starsi syn mal vtedy 10 rokov,mladsi 1 rok.Pomoc z jeho rodiny ziadna!!!Svokra sa len modli,svagriny stare dievky....z financnej stranky ani cent.Pritom svokra berie dochodok a chodi robit do Rakuska.Pomahala nam len moja mama.Niekedy to bolo o ... Aj som si poplakala,aj ponadavala.Ale stale som bola a aj budem mu oporou.O chorobe sa s nim bavim normalne,snazila som sa s nim vela rozpravat.Rozveselit ho,kupila mu tajnicky,knihu,vela sme chodili na prechadzky.Teraz pracuje,ma hobby zahradu.Hlavne nech ma zmysel zivota...ma deti,ma predsa preco zit.A hlavne on sam chce!!

54tinka54
1. aug 2022

Každý dostane toľko koľko je schopný uniesť. To znamená, že si silná osobnosť ❤️ A naozaj, kde sa dá, snaž si to čo najviac uľahčiť - napr pomoc do domácnosti či okolo domu.

autor
1. aug 2022

@zuzana9393 Ste zlata... som mu za mnohé vďačná a on to dobre vie...v minulosti mi veľmi pomohol.

autor
1. aug 2022

@54tinka54 ❤ vďaka... som rada, ze som napísala aj keď som dlho váhala... už je toho na mňa nejako príliš veľa...moja rodina v podstate o vážnosti problémov nevie a manželova rodina aj vie, ale neurobia pre neho nič...aj to ho ničí, keď vidí ako sa správajú k nemu jeho rodičia a brat ...

emuemu
1. aug 2022

Urcite je to velmi tazke, ale len ten, kto nieco podobne prezije, dokaze ocenit a naplno prezit to, co je v zivote skutocne podstatné a dolezite…prajem vela sil a vela peknych spolocnych chvil a zazitkov.

autor
1. aug 2022

@blancheporte My sa tiež veľa rozprávame o všetkom, vidieť na ňom že sa mu po nekonečných rozhovoroch aj uľaví... viete ako sa cítim a ďakujem, že ste napísali... s tou rodinou je to podobné takže v podstate podpora u nás žiadna trápime sa sami dvaja...a niekedy sama, aby ma nevidil plalat . .

martinkaxp
1. aug 2022

Ja by som ako prve, dala do poriadku vztahy v rodine.

autor
1. aug 2022

@emuemu ❤ vďaka za Vaše slová...

autor
1. aug 2022

@martinkaxp ...o to som sa už snažila niekoľko krát...ale pochopila som po niekoľkých rokoch, že čo sa týka manželovej rodiny nemá to zmysel... stretneme sa, porozprávame o bežných veciach ale oporu v nich nemáme...svokra žije pre prvorodeneho syna a jeho rodinu...je to smutné, ale žiaľ je to tak...

54tinka54
1. aug 2022

Tak to určite zamrzí keď blízka rodina v ťažkej situácii nechce nijako pomôcť.
A čo sa týka tvojej rodiny, nebolo by lepšie sa im zdôveriť? Možno by zaujali iný, lepší postoj a tebe by sa isto uľavilo, už len tým, že by si sa im vyrozprávala a nebola v tom sama.

autor
1. aug 2022

@kacena4 ...ak sa smiem spýtať pomohla Vám operacia chrbtice? Ako dlho sa zotavujete?

blancheporte
1. aug 2022

Urcite neplac pred nim.Viem,ze je to niekedy tazke sa udrzat,ale....ja radsej vtedy zmiznem prec.A u nas velmi pomaha dobra nalada a smiech.

autor
1. aug 2022

@54tinka54 ...moji rodičia sú rozvedení už niekoľko rokov, každý má svojho partnera a svoje rodiny. V otcovi som podporu nikdy nemala. Moja mamina opatruje rodičov, tej už nemôžem viac nakladať... tak či tak teraz keď manzela o pár dní budú operovat dozvedia sa o časti jeho zdravotneho stavu...

autor
1. aug 2022

@blancheporte Snažím sa to aj ja riešiť rýchlym odchodom😉... najviac ma vie zraziť, keď mi povie ze už by sa radšej rano ani nezabudil , že by to bolo vykúpenie pre neho aj nás s dcérkou... sú aj také dni...

anavixy
1. aug 2022

Veľa síl prajem Vám aj manželovi 🙏 ♥️ Mrzí ma, že práve takýto krásny láskyplný vzťah musí byť takto skúšaný 🙁

autor
1. aug 2022

@anavixy Ďakujem ❤ ...snáď náš príbeh bude mat šťastný koniec a prežijeme spolu s našou dcérkou ešte veľa radostnych rokov a na toto ťažké obdobie života budeme spomínať len ako na zlý sen...

oslo1
1. aug 2022

Ahoj, viem cim si prechadzas.
Mne manzel v November 2021 tiez tazko ochorel. Nikto z rodiny mi nepomahal.
Svokra prisla cez Vianoce, aj to som ju musela prosit, lebo som Este chodila do roboty.
Potom prisla, ked manzel zomieral. Starala sa o mojho syna, aby som sa ja mohla postarat o jej syna.
Este Tu mam velmi dobry priatelku, co mi syna vyzdvyhavala zo skolky a priniesla domov.
Inak som Bola na vsetko uplne Sama a tak an zostalo.
Syn, robota, Dom, zahrada, auto a vsetko vsetucko.
Strasne by som potrebovala pocut, ako ma niekto pochvali, ako to zvladam. A to som si stihla an novu robotu najst.
Bohuzial , toho sa nedockam.

Ja sa pred tebou sklanam, ide z teba laska, ktoru davas manzelovi. Bud rada, ze ho mas a on ma teba.
Je jedno, v akom stave mate Dom a zahradu.
Zameraj sa hlavne na rodinu a nechaj si aj trosku casu Sama na seba. Ja ked som chodila k psychologicke, tak Bola velmi rada, ze vysivam. Aj Ty si Mandi nejaky konicek.

Nemam ti dat Aku radi, ja som si toto iste prezila s manzelom, ked ochorel. Tu beznadej, zufalstvo a strasne tazobu na srdci
Neviem, ale ochorenie manzel, ale date to, mate jeden druheho a Este aj dcerku. Zbytok sveta vam moze byt ukradnuty.
Prajem uspesnu operacia a reconvalescenciu. X

anavixy
1. aug 2022

@oslo1 💔 ste skvelá, že to zvládate! ťažko sa tieto príbehy aj čítajú, držte sa a nech ste si do synčekom vzájomnou oporou, ešteže sa máte ❤️‍🩹🍀

zirafienka
1. aug 2022

Je to zložitá situácia. Manželovi prajem skoré uzdravenie a tebe veľa síl. Si úžasná manželka.

luccija
1. aug 2022

Nechcel by manzel chodit k.psychologovi, psychiatricke?Ako vazna je jeho diagnoza?
Neviem poradit iba drzim palce nech to zvladnete

dusankomoj
1. aug 2022

Ak naozaj vieš obetovať pár eur,tak si nájdi pomoc okolo domu. Muž nebude musieť pozerať,aká si unavená že všetko robíš sama. Uľaví sa mu. A aj tebe zostane viac síl na morálnu podporu. Držím palce.

daniela2202
1. aug 2022

Klobúk dolu pred tebou, cítim lásku...👍👍👍

blancheporte
1. aug 2022

Hlavu hore,jasnu a pozitivnu mysel.Si zena-manzelka a nezdavaj to!!!

blancheporte
1. aug 2022

@oslo1 Ak ti to nikto nepovedal,tak SI SKVELA,SILNA A MILUJUCA....💙