Manželstvo

24. okt 2021

Ahojte ani neviem ako zacat,keby chcem napisem knihu ale popravde skratim to.Som vydata 11r pozname sa s muzom 13r.Brali sme sa z lasky ja som ale mala dost problematicky vzťah s rodicmi doteraz sa nestretavame vedel o tom zostala som sama iba manzel bol moja opora,ja som bola jeho prva zena v zivote mal pred 30ked sme sa brali.Kupili sme si byt ,narodila sa nam dcerka.Manzel bol zo zaciatku pozorny vela sme sa rozpravali aj do noci ,ale jasne casom to uz nie je take aj to chapem.Potom sme rozhodli pre dom postavili sme si.Od zaciatku vztahu mu nevadilo ze makam ako chlap,ked mal volno v práci cakal na mna ked pridem ja zo svojej a kopali sme vozili kamene vsetko prace velmi namáhave.Nikdy ma nepochvalil,vzdy mi dal najavo ze a co ved je to dobre co chcem ci ma ma za každým sustom chvalit.Robila som vsetko aj nad ramec svojich sil a on si na to tak zvykol ze ja to spravim viem moja vina ked som mu nieco kazala spravit tak vedel ze ked nepojde idem ja.Potom prisla kriza a ja som zostala tehotna so synom ale odisla som od neho tete kde som bola dva tyzdne on zatial narozpraval ze som usla s frajerom a vlastne aj teraz si jeho kolegovia myslia ze syn nie je jeho.Velmi ma to poznacilo na dusi srdce rozpadnute na kusy ale dala som mu sancu ,jeho kolegovci ked k nam pridu tak vsetko je mojho muza on robi on je sikovny ja mozem byt rada ze takeho muza mam.Ja uz nevladzem takto zit stratila som roky zivota s clovekom ktorý si ma nevazi,o rozvode nechce ani pocut ja sa bojim nemam kde ist v dome mam vsetky peniaze deti ho maju radi ale moj muz je velmi chladny clovek za cely rok ich nepohladi,somnou sa ani nerozprava ale co ma.najviac zaraza ze s chlapmi sa dava do reci a neviem ho dostat od nich je uplne stastny ked mu zavola kamos .Zopar krat som aj mala podozrenie ze je bisexuál.Prepacre za dlhy vylev viem ze za vela veci si mozem sama.

kofolala
24. okt 2021

Mne to pride ako schizoidna porucha osobnosti

autor
24. okt 2021

@kofolala to je co?

nerya
24. okt 2021

Ukázala si mu, že vieš robiť, tak čo... 🤷

0silvia0
24. okt 2021

Nikdy si si nevazila sama seba, tak si ta nenaucil vazit ani tvoj muz. Robila si chlapsku robotu, cakala si nejake ocenenie tvojej hodnoty, ktoru si asi v zivote od nikoho nedostala. Preto si to vsetko robila, lebo si to potrebovala... mne pripadate obaja zvlastni, zaujimalo by ma ako to vidi tvoj muz.

autor
24. okt 2021

@0silvia0 ani doma v detstve si ma nevazili ale ked som dospela a zacala pracovat bola som usmievava mali ma radi ľudia potom som sa vyda a zrazu zacali ludia odchadzat ked k nam prisla návšteva moj muz umyval riad,predtym nikdy sadol si k nim chrbtom a ked som znamim navarila mal poznamky typu ci aj na obed ostane na druhy den uz nemam nikoho a moj muz za kazdou robotou ktoru som spravila mi povedal nemusela si

heleninamama
24. okt 2021

Ak si naozaj taká samostatná, schopná a pracovitá, ako o sebe píšeš a muž je minimálne bisexuálny smrad, prestala by som žobrať o lásku u niekoho, ktorý Ťa očividne berie len ako pomocnicu v domácnosti a podala by som o rozvod. A bolo by mi jedno, že on nechce.
Viem, že rozvod je posledná možnosť, ale dom sa dá prinajhoršom predať, vyplatiť Ťa musí a konečne začneš žiť. Deti by som mu pokojne zverila, pristúpila by som dokonca aj na striedavú starostlivosť a zamerala by som sama seba. Začni sa mať rada, venuj sa sebe, kúp si, po čom túžiš, obnov kamarátstva, športuj, relaxuj... Rob všetko, čo teraz nemôžeš /nestíhaš /nedá sa... Život máš len jeden a škoda ho takto premrhať.

0silvia0
24. okt 2021

v prvom rade prestan tak prahnut po doceneni a oceneni inou osobou... Nepotrebujes nikoho ineho aby ti ohodnotil tvoju cenu. Si samostatny clovek, tvoj muz je orientovany na seba, prestan na neho brat ohlady. Aky on ma vztah so svojimi rodicmi?

autor
24. okt 2021

@0silvia0 nic moc svokra je najchladnejsi clovek akeho som kedy videla svokor sa aj usmeje zasranduje.

autor
24. okt 2021

@heleninamama nepovazujem sa za neviem aku sikovnu normalna baba ale ked ma postavia pri beton betonujem proste nebojim sa ale mas pravdu tolko krat zom bola ponizena u jeho kolegov a i neviem co on vsetko rozpráva v pravi na mna.

madeline1
24. okt 2021

Urcite si vazi, ze si tiez prilozila ruku k dielu. Nemusi ti dakovat stale a potom, ved si pomahate vzajomne. A uz davno neplati, ze tie kedysi muzske prace robia iba muzi.
Co sa tyka kolegov, co si myslia, myslis, ze si to mysleli i vtedy a ak ano, ze to este riesia? O tom, ze ta to trapi, ze sa ti vracaju spomienky sa porozpravaj so svojim muzom.
Mozno ta v tej krize skor dobehol pocit, ze ste svoji prvy a jediny a co by bolo keby...ale tak si sa rozhodla vtedy...mate spolu rodinu a nie velke problemy...skus si sama v sebe povedat, ci ho lubis a skus pre ten vztah nieco robit....ak citis len nespokojnost a pritom ho lubis a ste spoku celkom vpohode, rob nieco so svojou nerovnovahou, smer lekar, psycholog, alebo hormonalne veci gynekolog...
A vztah s rodicmi skus napravit. Skus ich aj pochopit.

0silvia0
24. okt 2021

Asi ti to vsetko prameni z detstva, preco sa s rodicmi nestretavas?

autor
24. okt 2021

@0silvia0 mamina sa vydala a viac nas nechcela vidiet zo dna na den ze sme jej znicili zivot

elizabet173
24. okt 2021

už ti to napísali vyššie, nevážiš si sama seba, ako si ťa môžu vážiť iní? Pochváľ sa sama, aj si niečo pekné kúp, nemusíš čakať na pochvalu od človeka, ktorý si už zvykol, že makáš ako kôň. A prestaň robiť ťažké práce, ak by to mužovi dlho trvalo, alebo by potreboval pomoc, nech si zoženie a zaplatí ju. Hneď si uvedomí hodnotu toho, čo si robila. Na LV ste obidvaja?

luccija
24. okt 2021

Tak sa nerozvadzaj ži pre deti, asi chodíš do práce...nečakaj od muža, ktorý mal chladnú mamu nejaké ocenenie, pochvalu, objatie..ty vieš, že si šikovná a hotovo.A prestaň pracovať ako chlap mal si volať svojich kamarátov...to, že povedal kolegom, že dieťa nie je jeho svedčí, že to nemá v hlave v poriadku.Ano neváži si Ta...to už nezmenis...

luccija
24. okt 2021

Jedného dňa sa rozhodneš čo ďalej teraz, keď sa na to necítis tak si sprav svoju bublinu a v tej ži.
Čo by si chcela vlastne zmeniť?aby bol milý?aby neroznasal také klebety?
A určite to pramení z detstva tvojho vzťahu s rodičmi musela si dokazovať svoju hodnotu...

0silvia0
24. okt 2021

Mama ta odvrhla, mas potrebu ludom okolo prezentovat, ze si hodna ich lasky a pozornosti. Preto sa tolko snazis a napriek tomu ocenenie neprichadza. Prestan sa tolko snazit, prestan tolko makat aj za inych, ved vidis, ze to nema ziadny efekt. Mysli na seba a na deti, maj rada samu seba, nejaka terapia pre teba by bola fajn. Tvojho muza komentovat nejde, tam je toho vela cudneho...

0silvia0
24. okt 2021

A ked mama odisla, staral sa o vas otec? Stari rodicia?

autor
24. okt 2021

@elizabet173
@0silvia0
@luccija 11rokov samoty,stratila som sa niekde,nevazim si samu seba neviem odpustiť muzovi vela veci,momentalne tyzden zijem trosku inak venujem a viac sa rozpravam s detmi robim svoju zensku pracu momentalne manzel cely tuzden nic nerobi drevi stoji na dvore ja nejdem ani on nemam v nom kamarata nic mu nemozem povedat ked sa chce rozpravat on vtedy ja pocuvam ked ja sa chcem to su debiliny iba on je dolezity baby prepacte ale keby sa nasiel niekto kto by mi podal pomocnu ruku idem s deťmi prec hned

autor
24. okt 2021

@0silvia0 nie ja otca nepoznam ked som odisla mala som 19od vtedy sa staram sama o seba roky na ubytovniach atd

cacianka
24. okt 2021

Dobre ti píšu.
A keď prídu mužovi kolegovia, tak trestni do stola a poriadne nahlas im vytmav ako to bolo. Že to ty si makala ako hoviadko a ten tvoj geroj celý deň čakal na teba, bol doma a ty po práci si makala. Dom a celý majetok je tvoj, lebo to ty si makala a on sa viezol. Aj keby si prehnala tvrdenia, rázne sa vyjadri. Nech nie si za debila a muž hrdina dub stroj a geroj.
Dieťa je jeho a basta, ich je do toho prd makový.
Vytmav aj tomu tvojmu gerojovi že ak si bude takto o teba hubu otierat, klamať a podrazat tvoje zásluhy, okamžite podávaš návrh na rozvod a absolútne ťa netankuje či chce alebo súhlasí. Bodka.
dom že predáte, zisk rodelite a on nech ťahá do čerta.
Už teraz si ulievaj peniaze, vyberaj z účtu, výplatu iba na tvoj, tvrdo odkladaj na tajno, všetky doklady si schovaj mimo bytu, jeho si skopiruj, všetko. Nikdy nevieš kedy sa ti to zíde.
Nerob zo seba tvrdého chlapa, nerob ťažké práce, ani jeho veci, lebo ten odroň si neváži ani že mu peries oprdene trenky, tak nech sa stará kto mu operie a navarí. Aj ja som dlho držala ale potom nastal krik a riadny slovný preplesk som dala tomu môjmu.
O mne nikto klamať nebude, naozaj som hucala ako kombajn, použila aj škaredé slová a poriadne som ho zdeptala. Zbrunatnel, za 3 sekundy bol oblečený a vonku z bytu, či nevládal ani dych chytiť, ani slovko preriect.
Žena nedaj na sebe drevo kalat, srat na hlavu, nezaslúžiš si to ani najmenej. Bojuj buď alebo.

cacianka
24. okt 2021

Teta nemôže pomôcť, dočasne ?

autor
24. okt 2021

@cacianka dakujem ti teta zomrela dva roky dozadu uz nemam nikoho

zuzanka.zuzu
24. okt 2021

@cacianka a načo? prečo by mala niečo dokazovať mužovým kolegom? no osr*ť... aj tak neuveria a ešte sa strápni 😀 si predstav, že ideš na návštevu a nejaká baba tam začne po tebe(vás) hučať, že to čo povedal muž vlastne nie je pravda a je to inak 😂 kto z toho vyjde ako šibnutý?

autor
24. okt 2021

@zuzanka.zuzu raz som povedala a
@cacianka aa dostala som naspat mam byt rada za takeho muza

cacianka
24. okt 2021

Viem že dokazovať je trápne, ale toto bude dokedy trpieť. Aj on môže byť rád, prevelice rád že ma takú šikovnú a robotnu ženu. A aby v mojom dome ma takto zhadzovali, muž či návšteva, tak ani náhodou. Tam sú dvere

0silvia0
24. okt 2021

Nedokazuj nikomu nic, na drevo sa vykasli. Nepotrebujes sa zodrat pri dreve, nech sa stara muz, svoje telo budes este dlho potrebovat. Vidis ako ma on rad sam seba, on je dolezity, on sa setri, necha ta makat ako chlapa... Nepozera na teba, len sam na seba. Nenechaj si nim nicit svoje sebavedomie ani svoju sebauctu... urob doma nove pravidla a daj sebe samu seba na prve miesto dolezitosti. Venuj sa sama sebe a detom a nauc sa oddychovat. Kolko rokov maju deti?

luccija
24. okt 2021

Tak mu nerob butlavu vŕbu možno sa spamätá...drevo nech porobi on...máš deti tam venuj energiu to stojí za to.Mozno si sa nikdy nesťažovala, všetko zvládala...raz pretečie pohár.Ty si dôležitá a musíš byť šikovná starať sa o seba od mladého veku máš byť načo hrdá🙂
Nemáš nejakú dobrú kamarátku spriaznenú dušu?

mariejenka
24. okt 2021

Dreva by som sa ani nedotkla, ked ma kamarátov, kolegov nech mu pomôžu, ti sa venuj sebe a detom,nech nikdy nepocitia od teba chlad.
Mám pár otázok
Obaja pracujete? Na plné úväzky? Kolko rokov maju deti?

autor
24. okt 2021

@0silvia0
@mariejenka pracujeme obaja deti maju 10,5

autor
24. okt 2021

@0silvia0 som velmi unavena bolia ma ruky, ramená brucho uplne mi vykruca nohu do vnútra zrobena som velmi tento tyzden som trosku oddychovala ale nestaci to